Ispade Hare opet u pravu.

User avatar
1gorstak
Posts: 4549
Joined: 27/01/2008 22:00

#51 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

Nezbilj wrote:
1gorstak wrote: Uslovljavanje ulaska u NATO slabljenjem entiteta je za tebe losa stvar ?
Nisam siguran da u ovom trenutku bilo ko ima načina da Dodika natjera na neki značajan kompromis kao što je na primjer ukidanje entitetskog glasanja. Međutim činjenica je također da u svim ovim diskusijama o promjenama ustava svi ustupci i kompromisi su uvijek na račun PS-a prema tome bilo kakav pomak je pozitivan. Izmjene ustava će se i dalje kretati u pravcu povećanja funkcionalnosti države a to znači smanjenja ovlasti entiteta i to je potrebno i za ulazak u EU tako da taj proces nemože biti zaustavljen nekakvim paketom izmjena koje će biti usvojene sada.

Zato mislim da je politika uslovnjavanje MZ sa bilo čim kontraproduktivna jer zadržava status quo odnosno usporava progres BiH u međunarodnim integracijama. Funkcionalnost države BiH ulaskom u NATO i EU tek tada postaje i njihov problem tako da mislim da treba pristati na sve što kažu ako će nas to približiti tim savezima.Ovako Haris samo ide na ruku Dodiku koji bi bio izolovan u protivljenju ponuđenim paketima ustavnih promjena međutim dok je Harisa ocjena MZa -e uvijek biti da domaći političari nisu za dogovor a ne Milorad Dodik.

Dodikova politička moć se najviše zasniva na ideji izgradnje države PC-a i njegova politika će udariti u zid tek onog trenutka kada postane očigledno da od otcjepljenja definitivno nema ništa što će se desiti ulaskom u NATO. Zato mislim da je za BiH dobar bilo kakav kompromis koji će voditi u pravcu euroatlanskih integracija.
Shvatam tvoj stav, ali ne mislim da je ispravan jer je utemeljen na procjeni da se BiH ne bi moglo odbraniti u slucaju pokusaja secesije. Ja mislim da smo mi (ovaj put) jaci od protivnika a Srbija nije u poziciji da se aktivno ukljuci u bilo kakav sukob na tlu BiH. Mislim da trebamo ici u otvorenu i frontalnu politicku konfrontaciju s velikosrpstvom pod krinkom euroatlantskih integracija jer ce nakon toga biti teze, nece biti izgovora za to. Slazem se sa Silajdzicem i Lagumdzijom koji su odbili ovaj novi paket jer se ne dobija dovoljno, treba zatezati situaciju do iznemoglosti jer (pored toga sto imamo moralne, pravne i istorijske argumente na svojoj strani) mozemo odbraniti drzavu ako bude pobune.
User avatar
jedna tamo
Posts: 7566
Joined: 09/10/2009 10:48
Location: tamo gdje je sve po mom

#52 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by jedna tamo »

pu..kud otvorih na ime Haris Silajdžić se ospem...teški nacionalista...
nije ni drugima mane ali eto na njega se posebno osipam
Agic Nurija
Posts: 821
Joined: 22/06/2007 09:23

#53 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Agic Nurija »

zonbirile wrote:
al_akhisari wrote:Njemu se zaista moze zamjeriti mnogo toga, pocevsi od velikog broja idiota kojima se okruzio, tersluka, ceste pasivnosti,...ali covjek ima stav i drzi se toga...iako ga cesto porede i izjednacavaju s miletom iz sumske, on je ( pored jos mnogo razlika), barem covjek sa stilom...Licno, cijenim ljude sa stavom ( bez obzira da li se sa istim slazem ili ne ), danas ih je jako tesko tesko naci...
------------------------------------
i Monika Lewinsky je imala stav.Valjaš gluposti ponašanje Haretovo je neproduktivno,suludo i za zemlju štetno.Politika i diplomacija je mnogo više od pravde i pravičnosti i prikupljanja jeftinih poena na press konferenciji.Mnogi sa njim na čelu da vole Bosnu trebali bi da odu,to je najviše što bi učinili.Sadašnje stanje je produkt njihove nekompetentne drčne politike i neuvažavanje osnovnih potreba drugih,sem ličnih sujeta,novca i nepotizma.Možemo mi priččati šta hočemo,ali nas život demantuje-zadnji u svemu u Evropi,i šta sad ,pričati o Harebegu i com.
Samo onda, kada izađe pred bosansku i evropsku javnosat i pismenom, verifikovanom izjavom opovrgne vlastiti potpis na dajtonskom mirovnom dogovoru, proglasi ga neopozivo nevažećim, jer ga je upravo MZ iznudila, tek tada "harisbeg" može da daje svoje bombastičke izjave protiv iste te MZ, a u korist "ničijih muslimana", koje je on skupa sa bulumentom ćaršijskih minderaša po SANU-ovskoj strategiji "separisao" iz bosanskog narodnog kolektiva, kako bi antibosanska koalicija imala sve važne adute u svim potonjim prilikama povodom rasprave - ima li ili nema ljudske Bosne i ljudskog bosanskog naroda - sa ovakvim harisima i ostalim turkmenima, grcima i latinima nema Bosne i nema istinske i trajne slobode za bosanskog čovjeka!
P. S.
Plemenite ljudske namjere se prepoznaju po univerzalnom načinu izgovorenih misli, a ne po oštrini adresiranih rječi.
User avatar
nezavisni
Posts: 241
Joined: 23/08/2008 01:23

#54 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nezavisni »

viva_castro wrote:Haris radi posao predsjednika odlično, mislim može uvijek bolje al on i Komsho super rade.

Međutim Harisovu stranku treba ukinuti, treba mu onemogućiti da se bavi bilo čim osim svojim, predsjedničkim zanatom. Nije moja partija ali ja mu uvijek skidam kapu za poznanstva, lobiranja i kako to sve sređuje i uklapa, fakat je gigant po tom pitanju.
Slazem se sa ovim, samo bih malo elaborirao dodatno:
- Silajdzic i Dodik - blizanci zla? - Hare vec otprilike godinu suti kada je u pitanju polemika sa Dodikom, a ovaj je u medjuvremenu prosirio arsenal, od negiranja Drzave, preko uvreda, tipa izjave o Kapiji i Markalama, do fasistickih izjava kako mu nece suditi muslimani,
- Silajdzic je u ratu najvise kontaktirao sa medjunarodnim predstavnicima, pa prema tome najbolje zna ko se kako ponasao kad nam je bilo najteze,
- Amerika je sada ovdje, pored Iraka, Afganistana, Irana, Sjeverne Koreje... ako neko misli da je to slucajno, vara se. Ako neko misli da se rezolucije u Kongresu usvajaju tek tako, vara se. Ko je najbolji Biden-ov jaran u BiH? Haris.
- Trenutna zavrzlama oko podjele drzavne imovine... To me podsjeca na period iza rata, kada je upravo on insistirao da privatizacija ide na drzavnom nivou, ali nazalost niko ni od domacih, ni od stranaca nije bio zainteresovan za to. Dodik je ovdje gdje jeste, najvise zahvaljujuci prodaji Telecoma, rafinerije isl.
- Otvaranje trzista Libije... Gadafiju se u shupak uvlace svi, od Talijana, preko Francuza, do Britanaca, a mi smo tamo upali bez problema. Sad, je li to dovoljno iskoristeno, to je vec drugi problem.
- Postali smo clanica UN-a. To je izlobirao Hare (za one koji neznaju).
...
Elem, da su ostali vrli lideri, uradili makar pola od toga sto je Haris uradio, bilo bi puno bolje.

A stranka? Skup karijerista koji su znali prepoznati i iskoristiti priliku. Ukinuti!

I jos pitanje za ove raznorazne kriticare, koji mu spocitavaju tvrdokornost isl... Da sad pristanemo na sve ove kompromise o 'ustavnim reformama', podjeli drzavne imovine, popisu stanovnistva... Sta cemo kad nam za godinu, dvije, pet, iz te EU i NATO-a budu rekli: znate, realnost je takva da je RS nezavisna drzava, sami ste to potpisali???
paradoks
Posts: 36
Joined: 22/11/2009 10:34

#55 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by paradoks »

haris je izuzetan državnik.

zadnjih 16 godina, koliko haris predvodi bošnjake, bile su nezaboravne i obilježene brojnim uspjesima, od kojih su najveći poklanjanje zeničke željezare kuvajćanima za jednu marku, gubljenje tužbe protiv srbije i uspješno rušenje aprilskog paketa promjena koji je bošnjake trebao izvući iz govana.

haris sada ide dalje i uspješno uvjerava bošnjake da su sjebani, ne zato što ih haris 16 godina voda bose po trnju, već zato jer izvjesni rasmussen nema pametnija posla nego da plete dijabolične zavjere protiv bošnjaka.
Nezbilj
Posts: 706
Joined: 16/08/2009 00:23

#56 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nezbilj »

1gorstak wrote: Shvatam tvoj stav, ali ne mislim da je ispravan jer je utemeljen na procjeni da se BiH ne bi moglo odbraniti u slucaju pokusaja secesije. Ja mislim da smo mi (ovaj put) jaci od protivnika a Srbija nije u poziciji da se aktivno ukljuci u bilo kakav sukob na tlu BiH. Mislim da trebamo ici u otvorenu i frontalnu politicku konfrontaciju s velikosrpstvom pod krinkom euroatlantskih integracija jer ce nakon toga biti teze, nece biti izgovora za to. Slazem se sa Silajdzicem i Lagumdzijom koji su odbili ovaj novi paket jer se ne dobija dovoljno, treba zatezati situaciju do iznemoglosti jer (pored toga sto imamo moralne, pravne i istorijske argumente na svojoj strani) mozemo odbraniti drzavu ako bude pobune.

Prije svega moja procjena je da je BiH definitivno u stanju zaustaviti bilo kakav pokušaj secesije i zato mislim da politika PCa nikada zaista neće krenuti u tom pravcu(pročitaj moje komentare na temi Dodik: otvoriti sve tabue). Međutim priča o referendumu i neki prividni koraci u tom pravcu očigledno kupuju glasove u PCu i zato Dodik forsira tu priču. Kao što sam rekao ulaskom u NATO i približavanjem EU ta priča postaje politički bezpretmetna a time i fokus političkog djelovanja PC-a. Onog trenutka kada jačanje entiteta u pravcu osamostaljenja ne bude više imalo smisla i perspektive imaćemo osnovu za normalizaciju političkih odnosa i zato mislim da su EU i NATO integracije jedini ispravan pravac kojem treba bez uslova što brže težiti.

Što se tiče ideje frontalne političke konfrontacije volio bi da mi objasniš na koje metode konfrontacije misliš koji bi bili metodi pritisaka i koji ciljevi. Mislim da zatezanjem situacije samo gubimo vrijeme jer ništa ne možemo postići osim statusa quo što i imamo. Vozovi nam prolaze. Ispred nas su već i Albanija i CG. Još smo na vizama kasnimo sa NATOm a sve to utiče i na ekonomski razvoj i investicije. Mislim da gubimo vrijeme prepucavajući se sa budalom i pristajući na konfrontaciju.

Nisam siguran da sam do kraja shvatio tvoju inicijativu. BiH se može odbraniti od secesije kao i od agresije okolnih zemalja ali bi takav sukob unazadio BiH najmanje 20 godina. Nakon toga mogao bi zaboraviti i na EU i na NATO i na investitore i na bilo kakvu perspektivu. To znači da bi nakon takvog sukoba kakav god bio njegov rezultat zemlje u sukobu (ili frakcije unutar BiH) izašle iz takvog sukoba ekonomski uništene i da bi ostale zemlje u regionu bile ekonomski jače otprilike kako je to sada EU u odnosu na BiH. Spriječiti secesiju je jedno ali priželjkivati bilo kakav konflikt je suicidno.
Last edited by Nezbilj on 05/12/2009 16:15, edited 1 time in total.
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19903
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#57 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

gubljenje tužbe protiv srbije

Tužbu je izgubio pravni tim. Koliko je kriv Silajdžić , toliko je kriv i Komšić. Svašta će iz štaba smisliti za tržišni segment omladina-dijaspora koji ne pamete kad vam je zlaja ukrao stan u sarajevu u ratu, kad je mladost ginula :roll:
paradoks
Posts: 36
Joined: 22/11/2009 10:34

#58 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by paradoks »

KatarinaKosaca wrote:
gubljenje tužbe protiv srbije

Tužbu je izgubio pravni tim. Koliko je kriv Silajdžić , toliko je kriv i Komšić. Svašta će iz štaba smisliti za tržišni segment omladina-dijaspora koji ne pamete kad vam je zlaja ukrao stan u sarajevu u ratu, kad je mladost ginula :roll:
znam ja ko je na toj tužbi gradio politiku, pa se o glavu razbilo.
ako bošnjaci misle da je haris do sad bio uspješan, neka opet glasaju za njega.
pa nek bošnjacima još 16 godina bude ovako.
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19903
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#59 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

Ma,. sve ti znaš, čudo si......
zavrzlama
Posts: 9435
Joined: 15/01/2006 18:35

#60 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

Haris Silajdjic je glavni posrednik na relaciji USA-Arapi i polozaj BIH...Silajdjic ima veci uticaj na vanjskom planu od svih bosnjackih politicara zajedno...

ono sto ja istom zamjeram je sto pravi slicnu gresku kao i Alija i ne cisti olos oko sebe...Silajdjic nije covjek da vodi stranku i bavi se stranackim stvarima,on je covjek koji poznaje mnoge svjetske diplomate i ima jake veze po arapskom svijetu....mislim da je Silajdjic na istom fonu sa lagumdzijom i da njih dvojica uspjesno onemogucuju izdaju dijela SDA ,koji su Cericevski orijentisani...Silajdjic je covjek koji ima iza ledja jak Arapski lobi i odbrana BIH je usko povezana sa tim arapskim lobiranjem kod USA da se zastiti BIH..najveci neprijatelj velikosrbima i antibosanskom dijelu EU je Silajdjic, jer ima navedene iza sebe....sve je igra interesa i ne treba birati prijatelje...ja bi vise volio da bratimim Tuzlu i Pozarevac nego Tuzlu i Teheran..ali strateski interesi onih u Pozarevcu nisu cjelovita BIH i bioloski opstanak Bosanskog naroda ..prema tome samo naprijed Harise...sad nastavite sa kritikama i pohvalama istog...ja reko svoje :D
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19903
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#61 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

zavrzlama wrote:Haris Silajdjic je glavni posrednik na relaciji USA-Arapi i polozaj BIH...Silajdjic ima veci uticaj na vanjskom planu od svih bosnjackih politicara zajedno...

ono sto ja istom zamjeram je sto pravi slicnu gresku kao i Alija i ne cisti olos oko sebe...Silajdjic nije covjek da vodi stranku i bavi se stranackim stvarima,on je covjek koji poznaje mnoge svjetske diplomate i ima jake veze po arapskom svijetu....mislim da je Silajdjic na istom fonu sa lagumdzijom i da njih dvojica uspjesno onemogucuju izdaju dijela SDA ,koji su Cericevski orijentisani...Silajdjic je covjek koji ima iza ledja jak Arapski lobi i odbrana BIH je usko povezana sa tim arapskim lobiranjem kod USA da se zastiti BIH..najveci neprijatelj velikosrbima i antibosanskom dijelu EU je Silajdjic, jer ima navedene iza sebe....sve je igra interesa i ne treba birati prijatelje...ja bi vise volio da bratimim Tuzlu i Pozarevac nego Tuzlu i Teheran..ali strateski interesi onih u Pozarevcu nisu cjelovita BIH i bioloski opstanak Bosanskog naroda ..prema tome samo naprijed Harise...sad nastavite sa kritikama i pohvalama istog...ja reko svoje :D
Potpisujem sve osim uspordbe sa Lagumdžijom, jer tu se lagumdžiji daje važnost koje nema. Ostalo sve istina. :thumbup:
paradoks
Posts: 36
Joined: 22/11/2009 10:34

#62 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by paradoks »

zavrzlama wrote:Haris Silajdjic je glavni posrednik na relaciji USA-Arapi i polozaj BIH...Silajdjic ima veci uticaj na vanjskom planu od svih bosnjackih politicara zajedno...

Silajdjic je covjek koji ima iza ledja jak Arapski lobi i odbrana BIH je usko povezana sa tim arapskim lobiranjem kod USA da se zastiti BIH..najveci neprijatelj velikosrbima i antibosanskom dijelu EU je Silajdjic, jer ima navedene iza sebe....sve je igra interesa i ne treba birati prijatelje...ja bi vise volio da bratimim Tuzlu i Pozarevac nego Tuzlu i Teheran..ali strateski interesi onih u Pozarevcu nisu cjelovita BIH i bioloski opstanak Bosanskog naroda ..prema tome samo naprijed Harise...sad nastavite sa kritikama i pohvalama istog...ja reko svoje :D
dabogda tvoju kuću prodao kuvajćanima za jednu marku, kao što je zeničku željezaru.
poslije su kuvajćani tu željezaru preprodali mitalu za 100 miliona maraka.
a bošnjacima je ostalo samo zagađenje.

jebo ti takvo "građenje prijateljskih odnosa" sa arapima.
User avatar
Lincoln-Burrows
Posts: 7321
Joined: 22/01/2008 18:17

#63 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Lincoln-Burrows »

Čitajući o ovom događaju mislim da je srpska strana izuzetno zadovoljna sa ovim i svim
dosadašnjim potezima Hareta.
"Uz Hareta nema dogovora", to je ta deviza na koju igraju.
A Hare na isti način odbija i Hrvate kao saveznike, ne radi on to namjerno, valjda je takav.
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19903
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#64 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

Lincoln-Burrows wrote:Čitajući o ovom događaju mislim da je srpska strana izuzetno zadovoljna sa ovim i svim
dosadašnjim potezima Hareta.
"Uz Hareta nema dogovora", to je ta deviza na koju igraju.
A Hare na isti način odbija i Hrvate kao saveznike, ne radi on to namjerno, valjda je takav.
A što je tek zadovoljna sa Čovićem, ma ne može se usporediti koliko im je puno više učinio od Hareta
zavrzlama
Posts: 9435
Joined: 15/01/2006 18:35

#65 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

(oslobodjenje 24.08.2017)

Prijesednik BIH gos.Haris Silajdjic i premijer BIH gos. Milorad Dodik uspjesno su zavrsili trodnevnu posjeti Teheranu ,gdje su sa Iranskim privrednicima dogovorili vise privrednih projekata...radi se o ulaganju Irana u Banjalucki Jelsingrad i otvaranju fabrike auto dijelova u Bosanskoj Krupi..
Dogodila se i jedna anegdota prilikom posjete Iranu,gdje je Dodik izjavio da je stretan sto je posjetio pravi Teheran jer je puno bolji od njegovog teherana u BIH..uz smijesak Silajdjica i ostalih prisutnih...dogovoreno je i odrzavanje dana Iranske kulture u Banja Luci i dana srpske kulture u Iranu..
ovo ce biti vijesti za koju godinu...znam zvuci utopijski ali BIH je to ...nista kod nas nije nemoguce :D
User avatar
Lincoln-Burrows
Posts: 7321
Joined: 22/01/2008 18:17

#66 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Lincoln-Burrows »

KatarinaKosaca wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Čitajući o ovom događaju mislim da je srpska strana izuzetno zadovoljna sa ovim i svim
dosadašnjim potezima Hareta.
"Uz Hareta nema dogovora", to je ta deviza na koju igraju.
A Hare na isti način odbija i Hrvate kao saveznike, ne radi on to namjerno, valjda je takav.
A što je tek zadovoljna sa Čovićem, ma ne može se usporediti koliko im je puno više učinio od Hareta
Znam da će ići u off, zato ne bih o Čoviću. Čović nije za unitanu ideju i zbog toga ga ne mogu usporediti sa Haretom.

Srbi se boje da se ne pojavi Bošnjak koji će pristati na neki kompromis i ostaviti ih u BiH.
Toga se oni boje.
Hrvati nasuprot toga takvoga čekaju, otuda proizlazi i ta povezanost ideja koje su ustvari suprotne.
Last edited by Lincoln-Burrows on 05/12/2009 16:47, edited 1 time in total.
User avatar
1gorstak
Posts: 4549
Joined: 27/01/2008 22:00

#67 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

Nezbilj wrote:
1gorstak wrote: Shvatam tvoj stav, ali ne mislim da je ispravan jer je utemeljen na procjeni da se BiH ne bi moglo odbraniti u slucaju pokusaja secesije. Ja mislim da smo mi (ovaj put) jaci od protivnika a Srbija nije u poziciji da se aktivno ukljuci u bilo kakav sukob na tlu BiH. Mislim da trebamo ici u otvorenu i frontalnu politicku konfrontaciju s velikosrpstvom pod krinkom euroatlantskih integracija jer ce nakon toga biti teze, nece biti izgovora za to. Slazem se sa Silajdzicem i Lagumdzijom koji su odbili ovaj novi paket jer se ne dobija dovoljno, treba zatezati situaciju do iznemoglosti jer (pored toga sto imamo moralne, pravne i istorijske argumente na svojoj strani) mozemo odbraniti drzavu ako bude pobune.

Prije svega moja procjena je da je BiH definitivno u stanju zaustaviti bilo kakav pokušaj secesije i zato mislim da politika PCa nikada zaista neće krenuti u tom pravcu(pročitaj moje komentare na temi Dodik: otvoriti sve tabue). Međutim priča o referendumu i neki prividni koraci u tom pravcu očigledno kupuju glasove u PCu i zato Dodik forsira tu priču. Kao što sam rekao ulaskom u NATO i približavanjem EU ta priča postaje politički bezpretmetna a time i fokus političkog djelovanja PC-a. Onog trenutka kada jačanje entiteta u pravcu osamostaljenja ne bude više imalo smisla i perspektive imaćemo osnovu za normalizaciju političkih odnosa i zato mislim da su EU i NATO integracije jedini ispravan pravac kojem treba bez uslova što brže težiti.
Belgija je clanica NATO saveza pa joj opstanak zavisi od dobre volje administrativnih jedinica da ostanu zajedno. Ako se o tom govori u jednoj Belgiji, govorice se i u BiH. Ko kaze da ce secesionizam oslabiti ulaskom BiH u NATO ? Niko ne garantuje da ce separatizam oslabiti ulaskom BiH u NATO niti to neko moze garantovati, a ako se Dodikovim zahtjevima popusti, imacemo jos veci problem sa njim kada se kapacitet manjeg entiteta prihvati pri ulasku u NATO. Zato taj kapacitet treba dodatno ograniciti u procesu tih integracija jer nema garancija da ce velikosrpski separatizam oslabiti ulaskom BiH u NATO.

Treba otvoriti sva pitanja i (politicki) se konfrontirati s velikosrpskim faktorom na svim nivoima, pa cak i ako to znaci prolongiranje stagnacije jos deset godina, jer ako se u Dejtonu moralo prihvatiti losa rjesenja kako bi se zaustavilo ubijanje, danas se ne puca i nema potrebe za ustupcima.

Zasto mislis da ulazak BiH podrazumjeva smirivanje velikosrpskog separatizma ?
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19903
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#68 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

Lincoln-Burrows wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Čitajući o ovom događaju mislim da je srpska strana izuzetno zadovoljna sa ovim i svim
dosadašnjim potezima Hareta.
"Uz Hareta nema dogovora", to je ta deviza na koju igraju.
A Hare na isti način odbija i Hrvate kao saveznike, ne radi on to namjerno, valjda je takav.
A što je tek zadovoljna sa Čovićem, ma ne može se usporediti koliko im je puno više učinio od Hareta
Znam da će ići u off, zato ne bih o Čoviću. Čović nije za unitanu ideju i zbog toga ga ne mogu usporediti sa Haretom.

Srbi se boje da se ne pojavi Bošnjak koji će pristati na neki kompromis i ostaviti ih u BiH.
Toga se oni boje.
Hrvati nasuprot toga takvoga čekaju, otuda proizlazi i ta povezanost ideja koje su ustvari suprotne.
Ako se Tihi nije naguzio ne znam ko je? Daj mi primjer jednog Srpskog kompromisa ili jednog Hrvatskog kompromisa, a daj mi primjer jednog Bošnjapčkog nekompromisa. Hajd, sviju ti, već kad smo kod riječi kompromis
User avatar
Lincoln-Burrows
Posts: 7321
Joined: 22/01/2008 18:17

#69 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Lincoln-Burrows »

KatarinaKosaca wrote: Ako se Tihi nije naguzio ne znam ko je? Daj mi primjer jednog Srpskog kompromisa ili jednog Hrvatskog kompromisa, a daj mi primjer jednog Bošnjapčkog nekompromisa. Hajd, sviju ti, već kad smo kod riječi kompromis
Bošnjački kompromis, jeli ti to mene za_ebavaš.
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19903
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#70 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

Lincoln-Burrows wrote:
KatarinaKosaca wrote: Ako se Tihi nije naguzio ne znam ko je? Daj mi primjer jednog Srpskog kompromisa ili jednog Hrvatskog kompromisa, a daj mi primjer jednog Bošnjapčkog nekompromisa. Hajd, sviju ti, već kad smo kod riječi kompromis
Bošnjački kompromis, jeli ti to mene za_ebavaš.
Ne, samo tražim primjer. Kako su ostala dva naroda puna kompromisa, a nitko od Bošnjaka nije. Ako to tvrdiš, valjda ti nije teško navesti po samo jedan primjer ;-)
miop
Posts: 1086
Joined: 13/10/2005 12:50

#71 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by miop »

paradoks wrote:
zavrzlama wrote:Haris Silajdjic je glavni posrednik na relaciji USA-Arapi i polozaj BIH...Silajdjic ima veci uticaj na vanjskom planu od svih bosnjackih politicara zajedno...

Silajdjic je covjek koji ima iza ledja jak Arapski lobi i odbrana BIH je usko povezana sa tim arapskim lobiranjem kod USA da se zastiti BIH..najveci neprijatelj velikosrbima i antibosanskom dijelu EU je Silajdjic, jer ima navedene iza sebe....sve je igra interesa i ne treba birati prijatelje...ja bi vise volio da bratimim Tuzlu i Pozarevac nego Tuzlu i Teheran..ali strateski interesi onih u Pozarevcu nisu cjelovita BIH i bioloski opstanak Bosanskog naroda ..prema tome samo naprijed Harise...sad nastavite sa kritikama i pohvalama istog...ja reko svoje :D
dabogda tvoju kuću prodao kuvajćanima za jednu marku, kao što je zeničku željezaru.
poslije su kuvajćani tu željezaru preprodali mitalu za 100 miliona maraka.
a bošnjacima je ostalo samo zagađenje.

jebo ti takvo "građenje prijateljskih odnosa" sa arapima.
Ponovo zeljezara i prica "1 KM". Ako znas bilo sta o biznisu, a ne ponavljas politicke price, uzmi pa procitaj sljedeci tekst:
Datum 21.Juni 2002.
"Ima, istina, dio radnika koji se nisu snašli i zaista teško žive. Većina radnika na čekanju je našla drugi posao. U BH Steelu su ostali zbog plaćanja zdravstvene zaštite i penzionog, te očekivanja otpremnine. Oko 2.500 radnika na čekanju godišnje košta BH Steel više od šest miliona maraka", kažu u upravi zeničke željezare.

Nakon što je Kuvajtska investiciona agencija uložila 60 miliona dolara, nekadašnja Željezara Zenica je podijeljena na dva preduzeća. Svi proizvodni dijelovi stare željezare su postali dijelom novog preduzeća BH Steel. Imovina je procijenjena na 180 miliona dolara, a suvlasnicima je priznato po 50 posto vlasničkog udjela. Uz 60 miliona dolara uloženog zdravog novca, Kuvajtskom suvlasniku je priznat kao vlasnički udio 30 miliona dolara predratnog dugovanja BiH prema ovoj bogatoj zaljevskoj zemlji. U BH Steelu je zaposleno oko 5.000 radnika, ali stvarno radi tek svaki drugi. Preostalima se isplaćuje mjesečna naknada od 40 maraka."
Kao sto vidis Zeljezara je bila klasicni gubitas, koji je sada glavni izvoznik BiH.
Sada mozete opet ponavljati pricu "prodao kuvajćanima za jednu marku, kao što je zeničku željezaru. poslije su kuvajćani tu željezaru preprodali mitalu za 100 miliona maraka".
Mufto
Posts: 1
Joined: 05/12/2009 14:25

#72 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Mufto »

haris silajdzic je jedna najobicnija hala koja bi trebala bit ispljuvana od strane muslimana bas kao i njegova stranka.to smece koje je spavalo dok je srebrenica padala a za koju je znao da ce past bi trebalo da bude u mrdelji ostale bjedluke da ne spominjem.medzutim kako zivimo u seljackoj zemlji s mazohisticnim narodom koji voli i obozava hale poput dodika,muftija,popova,nacionalista,rasista i tome sl ...neka dabogda ovi vladali jos 1 000 000 0000 00000 gd :thumbup:
User avatar
Lincoln-Burrows
Posts: 7321
Joined: 22/01/2008 18:17

#73 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Lincoln-Burrows »

KatarinaKosaca wrote: Ne, samo tražim primjer. Kako su ostala dva naroda puna kompromisa, a nitko od Bošnjaka nije. Ako to tvrdiš, valjda ti nije teško navesti po samo jedan primjer ;-)
Hrvate žele ravnopravnost kroz federalnu jedinicu u BiH što žele i drugima.
Srbi žele odcjepljenje ili entitet (ovisno o kojoj se stranci radi) što žele i drugima.
Bošnjaci žele unitarnu ili federalnu BiH (ovisno o kojoj se stranci radi), unitarna se ne može željeti drugima jer znači prisvajanje.

Sada ti odluči što je kompromis?

Ja te uopće ne shvaćam, zbog čega se ne slažeš sa mojom tvrdnjom
da potezi Hareta upravo odgovaraju onima koji nisu za to da dođe do nekog dogovora?
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19903
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#74 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

Ja uopće ne razumijem o kakvom hrvatskom i srpskom kompromisu pričaš? I opet te molim primjer, a ne prepričavanje želja. Da Bošnjaci žele "unitarnu" ne bi bilo kantona. Nisam nikad mislila da ću braniti Bošnjačku politiku, ali pred takvom lažnom demagogijom. daj, samo konkretan primjer, molim te, nista vise
Nezbilj
Posts: 706
Joined: 16/08/2009 00:23

#75 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nezbilj »

zavrzlama wrote: Haris Silajdjic je glavni posrednik na relaciji USA-Arapi i polozaj BIH...
Arapi su krajnje nezainteresovani za BiH. Kuvajt je dobio BH Steel u zamjenu za otpis prijeratnih dugova BiH prema Kuvajtu a od Mittala su dobili 100 milona USD keša kojeg su prebacili nazad u Kuvajt i ni fening nisu reinvestirali u BiH. Sada su nam šatro teatralno odobrili 30 miliona što je smiješna cifra i za neku regionalnu BH banku na ne za Kuvajt čiji šeik godišnje troši više na auto kozmetiku svoj voznog parka. Sutra dan nakon posljednje posjete BiH kuvajtski šeik je otiao u Beograd i izjavio da nikada neće priznati Kosovo(?!?). Katar je šatro obećao na početku Harisovog mandata 100 milona za investicije u BiH ali ni fening nije do sada ušao. U međuvremenu katarski šeik Al Tani pregovara sa Hrvatskom za ulaganje od milijardu USD u LNG luku na Krku. Čak i ako je tačno da je Haris glavni posrednik za Arape slabo mu nešto ide to posredovanje.
zavrzlama wrote: Silajdjic ima veci uticaj na vanjskom planu od svih bosnjackih politicara zajedno... on je covjek koji poznaje mnoge svjetske diplomate i ima jake veze po arapskom svijetu...
Zato ga je valjda i Bajden spomenuo kad je bio u Sarajevu. Večina stranih diplomata ga smatra prgavim i narcisoidnim.
zavrzlama wrote: ono sto ja istom zamjeram je sto pravi slicnu gresku kao i Alija i ne cisti olos oko sebe...Silajdjic nije covjek da vodi stranku i bavi se stranackim stvarima,.mislim da je Silajdjic na istom fonu sa lagumdzijom i da njih dvojica uspjesno onemogucuju izdaju dijela SDA ,koji su Cericevski orijentisani...
Alija je naprvio stranku sa infrastrukturom koja je ostala najjača stranka u BiH i poslije njegove smrti. Nisam siguran da li će SBiH preživiti naredne izbore. Silajdžić nije da vodi stranku nego da se šetka po svijetu i glumi spasioca Bošnjaka. SDA se sama bez Harisove pomoći izjasnila za koji politički pravac se zalaže na svom posljednjem kongresu na koji Ceric nije bi ni pozvan. Sreća pa Bošnjaci nisu spali da nam Haris bude jedni lider i zaštitnik. Ko što Alija reče: kad najviše treba on je ili na dalekom istoku ili na dalekom zapadu.
zavrzlama wrote: najveci neprijatelj velikosrbima i antibosanskom dijelu EU je Silajdjic, jer ima navedene iza sebe....

Haris je za sva vremena završio sa Američkom naklonošću nakon obaranja aprilskog paketa. Amerikanci su u BiH zbog svojih strateških interesa na Balkanu a ne zbog Arapa a pogotovo ne zbog Harisa. Hvala mu na njegovom dušebrižništvu ali njegova prgava politika konfrontacije nas je već dovoljno koštala a apsolutni ništa nije postigla.
Post Reply