Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3451 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Slazem se za diktaturu i sreca pa nismo imali ovdje Idi Amina, Pinočea ili Ortegu.
Šta reći, a ne zaplakati :D
Upravo ti pokazujes te simptome. Suprotno misljenje ne mozes uvaziti, niti primiti bez nipodastavanja. :thumbup:
Ovo nije mišljenje, nego definicija diktature. Sasvim jasna. Gdje nema višestranačja i slobodnih izbora i jedna doživotni predsjenik po svemu je diktatura, mislim po svim definicijama. Gdje postoji verbalni delikt i robija radi ideje je po svim definicijama diktatura.
A "bolje" ili "gore" je već subjektivni doživljaj i tu pored svog onanisanja kako ti je bilo bolje, treba pogledati i one kojima nije bilo bolje. Bilo da su bili u zatvoru radi ideje, ili nisu smjeli ići u bogomolju ili im glavni životni cilj nije bilo ljetovanje u tvorničkom odmaralištu negdje na Makarskoj rivijeri ;-)
dulekrele

#3452 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by dulekrele »

_BataZiv_0809 wrote:
ultima_palabra wrote:To za Dodika i Kalabića prvi put čujem.
Ja se sjecam kad je Lepi Hare tvrdio da mu je Dole navodno rekao: "U zadnji cas te nas prokuzili" :roll:
Moze baja danas govoriti i da bi svi poslanici njegove smrdljive partije popadali u nesvjest tokom glasanja...ko njemu vise ista vjeruje osim da nas je lepi hari zahebo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3453 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:
Ovo nije mišljenje, nego definicija diktature. Sasvim jasna. Gdje nema višestranačja i slobodnih izbora i jedna doživotni predsjenik po svemu je diktatura, mislim po svim definicijama. Gdje postoji verbalni delikt i robija radi ideje je po svim definicijama diktatura.
A "bolje" ili "gore" je već subjektivni doživljaj i tu pored svog onanisanja kako ti je bilo bolje, treba pogledati i one kojima nije bilo bolje. Bilo da su bili u zatvoru radi ideje, ili nisu smjeli ići u bogomolju ili im glavni životni cilj nije bilo ljetovanje u tvorničkom odmaralištu negdje na Makarskoj rivijeri ;-)
Po cemu su onda Putin, Janukovic i Asad diktatori, kako to cesto mozemo cuti na ovom forumu?

Bice da sa tvojom definicijom diktature nesto opasno skripi, a vise stranaka i izbori nisu garant nicega. Tek uspjesno ozivotvorenje istog znaci demokratiju. A za to trebaju decenije i decenije i ne ide preko noci ;-) Jer to je pitanje politicke kulture koja se gradi i nije opceprimjenjljivo na svakom cosku ove planete. Narocito ne preko noci. I narocito ne na istorijski trusnim podrucjima poput Balkana.

Ja se potpuno slazem da su verbalni delikt i robija radi ideje neprihvatljivi u 2015, ali premotaj malo kasetu u 50-te godine 20-tog vijeka, pa uporedjuj. I vidjeces da se i u Americi islo na elektricnu stolicu zbog navodne podrske komunizmu. Makarti je divljao tih godina gore nego Rankovic. ;-)

I pitanje na sta ja onanisem nije pitanje koje bi tebe trebalo zaokupljati. Meni je dobro i sad, imam sve, ali to ne znaci da sam slijep na oba oka ;-)
KatarinaKosaca

#3454 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:Po cemu su onda Putin, Janukovic i Asad diktatori, kako to cesto mozemo cuti na ovom forumu?

Bice da sa tvojom definicijom diktature nesto opasno skripi, a vise stranaka i izbori nisu garant nicega. Tek uspjesno ozivotvorenje istog znaci demokratiju. A za to trebaju decenije i decenije i ne ide preko noci ;-) Jer to je pitanje politicke kulture koja se gradi i nije opceprimjenjljivo na svakom cosku ove planete. Narocito ne preko noci. I narocito ne na istorijski trusnim podrucjima poput Balkana.

Ja se potpuno slazem da su verbalni delikt i robija radi ideje neprihvatljivi u 2015, ali premotaj malo kasetu u 50-te godine 20-tog vijeka, pa uporedjuj. I vidjeces da se i u Americi islo na elektricnu stolicu zbog navodne podrske komunizmu. Makarti je divljao tih godina gore nego Rankovic. ;-)

I pitanje na sta ja onanisem nije pitanje koje bi tebe trebalo zaokupljati. Meni je dobro i sad, imam sve, ali to ne znaci da sam slijep na oba oka ;-)
Pa, nije diktatura ono što netko na forumu napiše da jeste, nego nešto što je netko pametniji definirao :D NIje bilo vrebalnog delikta u Europi, semi Istočne Europe gdje mi pripadamo geografski, prema tome u civiliziranom društvu je uvijek neprihvatljivo , a ne samo 2015
Dalje, ako nisi slijep na oba oka, valjda nisi bio ni prije tridesetak godina... :roll: ILi je to selektivno, vid prema političkim simpatijama :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3455 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:
Pa, nije diktatura ono što netko na forumu napiše da jeste, nego nešto što je netko pametniji definirao :D NIje bilo vrebalnog delikta u Europi, semi Istočne Europe gdje mi pripadamo geografski, prema tome u civiliziranom društvu je uvijek neprihvatljivo , a ne samo 2015
Dalje, ako nisi slijep na oba oka, valjda nisi bio ni prije tridesetak godina... :roll: ILi je to selektivno, vid prema političkim simpatijama :D
Aha poziv na autoritet :D

Ne mogu se tako suhe definicije pucati bez uvazavanja kompleksnosti i specificnosti prostora u kojem zelis primijeniti definiciju. To je isto da pokusavas osedlati kravu.

Evropa je krvave ratove vodila i decenije provela u borbi za demokratiju, dok su u drugim dijelovima svijeta vladali feudalizam i kolonijalizam. I ne ide preko noci, to je valjda jasno. Ti meni navedi drzavu koja je bila na ovim prostorima, a da je omogucila vise prava stanovnistvu od SFRJ, pa da pricamo.

Naveo sam ti primjer mekartijevih progona kao americku verziju verbalnog delikta, ne znam sta imas reci na to. Mozemo i o Evropi, pa da se pozabavimo tvojim Frankom u Spaniji, Salazarom u Portugalu, progonom ljudi u Francuskoj pod sumnjom da su saradnici Visijevaca u Francuskoj, ubistvom Rudija Dučkea u Zapadnoj Njemačkoj. Otićemo daleko moja Kato, a tema je Hare i njegova lopovska stranka i politicki autizam :thumbup:
Drinski

#3456 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Drinski »

Pa veci su autisti Zlatko, Bakir i Fahro, nego Haris.
KatarinaKosaca

#3457 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:Naveo sam ti primjer mekartijevih progona kao americku verziju verbalnog delikta, ne znam sta imas reci na to. Mozemo i o Evropi, pa da se pozabavimo tvojim Frankom u Spaniji, Salazarom u Portugalu, progonom ljudi u Francuskoj pod sumnjom da su saradnici Visijevaca u Francuskoj, ubistvom Rudija Dučkea u Zapadnoj Njemačkoj. Otićemo daleko moja Kato, a tema je Hare i njegova lopovska stranka i politicki autizam :thumbup:
Franco nije moj kao niti jedan diktator, a Hare je Čerčil za kukavičije jaje Lagumdžiju kojeg ste nam preko plaćenih medija stavili na vlast, pa kao slona drito u staklarsku radnju. Nije , jadan znao šta će sa vlasti
Tako da se bojim da ljubitelji i štovatelji lika i djela crvenog kmera nisu najpouzdanije osobe za zaključke o lopovlucima prvog ministra ino poslova (i najboljeg) naše mlade domovine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3458 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote: Franco nije moj kao niti jedan diktator, a Hare je Čerčil za kukavičije jaje Lagumdžiju kojeg ste nam preko plaćenih medija stavili na vlast, pa kao slona drito u staklarsku radnju. Nije , jadan znao šta će sa vlasti
Tako da se bojim da ljubitelji i štovatelji lika i djela crvenog kmera nisu najpouzdanije osobe za zaključke o lopovlucima prvog ministra ino poslova (i najboljeg) naše mlade domovine.
Pogresno sam se "odrazio", trebalo je stajati Franko u tvojoj Španiji. Mi dispiace signora 8-)/Disculpa me por favor :thumbup:

Hare jeste Kisindžer za Lagumdžiju, ali obojica nisu dorasli da operu pod na kojeg se spustila prašina sa Titovih lakiranih cipela ;-)
petunija

#3459 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by petunija »

Bato :thumbup:
SA 071

#3460 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by SA 071 »

Drinski wrote:Aprilski paket je trebalo oboriti.
Naravno, ovo sto je kasnije izbilo nije izbilo zbog obaranja tog paketa (niti usvajanje tog paketa to spriječilo), nego upravo zbog onih snaga koje su trebale da podrze aprilski paket (sarajevski autizam i preplašenost, banjalučki sovinizam i briselsko-vasingtonska politika manjeg otpora).
Ma Bosnjama je uvijek tuđe bolje i pametnije. Šega je da dan danas ima onih koji prizivaju i žale za "aprilskim paketom" jer su se onda (2005.-2006.) upecali na tadašnju američku kampanju o "savršenosti" "aprilskog paketa", a ni do dan danas ga nisu pročitali i prostudirali. I onda kažu da je zapravo zbog njegovog neusvajanja danas ovakva situacija. A da su ga pročitali i prostudirali, shvatili bi da bi ovo sranje bilo
sa njim ili bez njega, odnosno da bi sa usvojenim "aprilskim paketom" bilo čak i veće sranje i moguća opšta blokada svega. Ovako, Dejton kakav god da je, stvara jednu pat poziciju i glib iz kojeg ne mogu ni separatisti poput Milorada Dodika i njegovih izaći. Onako bi bili u poziciji da stvore glib u državi, a da oni u entitetu funkcionišu bez problema.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3461 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by sabina1 »

Drinski wrote:
Pa Sabinice, za politicko misljenje se pravno ne odgovara....
Da.
Njihove ručice su oborile paket...Ustav im je to omogućio.

Njima je i dalje dobro naravno...

PS. Nisam nikakva "Sabinica".
Fudo387

#3462 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:
Drinski wrote:
Pa Sabinice, za politicko misljenje se pravno ne odgovara....
Da.
Njihove ručice su oborile paket...Ustav im je to omogućio.

Njima je i dalje dobro naravno...

PS. Nisam nikakva "Sabinica".
Ako nije zahmet, sta je bilo u tom paketu sto ga oborise?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3463 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca

#3464 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

Fudo387 wrote:Ako nije zahmet, sta je bilo u tom paketu sto ga oborise?
Ma, to nije bni bitno. Kao ni mišljenje Venecijanske komisije o istom. Bitno je da je prvi ministar ino poslova BIH otišao u prinudnu penziju, a zamjenio da zet "punca Fude sa Poljina" koji je prespavao svoj mandat ministra ino poslova zbog kojeg je godinu i pol držao državu u potpunoj blokadi. ;-)
Fudo387

#3465 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Fudo387 »

Ne radi ti to.

Da ne petljamo previse, sta je Haretu najvise u tom paketu smetalo?
Valjda postoji neka izjava u vezi toga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3466 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Ne radi ti to.

Da ne petljamo previse, sta je Haretu najvise u tom paketu smetalo?
Valjda postoji neka izjava u vezi toga.
Ostanak entiteteskog glasanja i mogucnost raspustanja parlamenta. Tako je pricao za medije. Sta je posrijedi, stvarno ne znam.
KatarinaKosaca

#3467 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:Ostanak entiteteskog glasanja i mogucnost raspustanja parlamenta. Tako je pricao za medije. Sta je posrijedi, stvarno ne znam.
Po srijedi je briga za BIH. Nije vam Hare prljava komunjara Lagumdžija kojem se jebe i za državu i za sve sem ličnog tala.

Nego, nisi odgovorio zašto bi se mogao raspustiti parlament? Onako, tipično pionirski, samo ono što napišu iz Komiteta se pročita.
Fudo387

#3468 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Fudo387 »

KatarinaKosaca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ostanak entiteteskog glasanja i mogucnost raspustanja parlamenta. Tako je pricao za medije. Sta je posrijedi, stvarno ne znam.
Po srijedi je briga za BIH. Nije vam Hare prljava komunjara Lagumdžija kojem se jebe i za državu i za sve sem ličnog tala.

Nego, nisi odgovorio zašto bi se mogao raspustiti parlament? Onako, tipično pionirski, samo ono što napišu iz Komiteta se pročita.
Zasto bi se mogao raspustiti parlament?
ultima_palabra

#3469 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3470 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:

I mene zanima kakvu je vilu Milka Planinc gradila u selendri gdje su varioci i tesari montriali Krivaja kucice i preadjenje IMV kombije, pa nista :D

P.S. Je li mi to, na pravdi boga, imputiras da sam SDP-ovac. :lol:

O jbm ti kralja i otadzbinu :facepalm:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3471 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Zasto bi se mogao raspustiti parlament?
E da me ubijes pogubilo mi se u glavi, a u papirima jos gore :D

Mislim ukoliko se u odredjenom roku ne izabere Vijece ministara.
VjecitiStudent

#3472 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by VjecitiStudent »

Milion miliona puta prežvakano na forumu, guglajte, a posljedice Haretovog djelovanja vidimo svuda oko nas.
Fudo387

#3473 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Fudo387 »

VjecitiStudent wrote:Milion miliona puta prežvakano na forumu, guglajte, a posljedice Haretovog djelovanja vidimo svuda oko nas.
Dobro, i najvecem laiku za politiku je jasno da ti uopste ne nastupas sa postenog stanovista, iz svakog tvog posta izbija stranacka agenda koja
nije nista drugo do upiranje prstom u nekog drugo i aaaaa, neennnaaaa onn nittaaaaaaa, ka vam ja keeeemmm, ja sam najpametniji, izaberte
mene i moje. Pri tome, naravno, ne nudis nista konkretno sem klasicnog kreveljenje bosanskohercegovackih stranackih potrckala.
Mislim, ok je to, ti sebe ugradjujes u sistem da tebi bude bolje, to je meni razumljivo.
Al moze li bar jednom bez toga i da pokusas zaista dokazati da je Hare bio u krivu jer je oborio neki tamo qrac poslije kojeg bi svima u Bosni
krenulo bolje?
VjecitiStudent

#3474 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by VjecitiStudent »

Još samo da znaš koji su moji. :oops:

Ako ne vjeruješ ovom pogledu sa strane, onda guglaj, ili još bolje, uporedi sadašnji ustav sa aprilskim prijedlogom
Dakle, jedino promena odnosa u strukturi odnosima moći između Vlade u Sarajevu i entiteta Republika Srpska – koji je u opozicji prema centralnim institucijama - pruža BiH šansu da postane funkcionalna država. To je moguće i bilo je skoro dovedeno do kraja sa “aprilskim paketom” 2006.

RSE: Međutim, ključno je pitanje kako ubediti vlasti u Republici Srpskoj, pre svega Milorada Dodika, da prihvate takve promene jer im Dejtonski sporazum omogućava veto, u ovom slučaju da blokiraju reforme koje bi smanjile nadležnosti ovog entiteta. Kada govorite o ustavnim promenama 2006, zapravo je Haris Silajdžić bio taj koji je sprečio njihovo usvajanje a ne srpski predstavnici.

Džozef: Upravo ste potvrdili moju tezu da promene ustavnog uređenja BiH nisu nemoguće. Te, 2006. godine, pokazalo se da su srpski predstavnici, doduše u drugačijem kontekstu, spremni da podrže suštinske reforme Dejtonskog sporazuma a što bi omogućilo da BiH postane funkcionalnija, omogućavajući razvoj koji bi je približio EU.

Da ponovim, pokazalo je da je moguće ispraviti greške iz Dejtona uz odgovarajuću inicijativu i pritisak. Tačno je da je Haris Silajdžić najodgovorniji za neusvajanje “aprilskog paketa” 2006. jer se poneo neodgovorno.
http://www.slobodnaevropa.org/content/d ... 38913.html
Fudo387

#3475 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Fudo387 »

Pazi da me ne ubijedis kako je dodik bio spreman podrzati nesto sto bi znacilo funkcionalniju BiH a Hare to odbio.
Nista ti gore nisi ponudio, sta je konkretno u tom paketu znacilo napredak za drzavu?
Post Reply