Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
muzicar_iz_parka

#3351 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by muzicar_iz_parka »

Vizionar 1985 wrote: Pametan ispalio se od ovog Nerazumnog naroda u Tursku.
Od Nerazumnog naroda koji pljuje i podcijenjuje sve Ljude koji
im misle dobro,koji imaju ideje itd.
Sve ce se vise ovo desavati u buducnosti svi ce se ispaliti
vani oni koji misle dobro,koji imaju ideja itd.
Gojeni H

#3352 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Gojeni H »

exliberal-ex wrote: Pa hajde da prvo popravimo ono sto se moze popravti bez hvatanja za gusu...
Nerazumijem sta hoces da kazes u podebljanom dijelu,
Hocu da kazem da je Armija morala da stane. Da li je mogla izaci na granice je upitno, ali nije upitno dalje napredovanje.
Nije tema.
Moja poenta je da kada dozvolis nakaradu od PC-a to nije samo pitanje unutrasnjeg uredjenja, vec i moralnog ustroja drustva.
exliberal-ex

#3353 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal-ex »

Gojeni H wrote:
exliberal-ex wrote: Pa hajde da prvo popravimo ono sto se moze popravti bez hvatanja za gusu...
Hocu da kazem da je Armija morala da stane. Da li je mogla izaci na granice je upitno, ali nije upitno dalje napredovanje.
Nije tema.
Moja poenta je da kada dozvolis nakaradu od PC-a to nije samo pitanje unutrasnjeg uredjenja, vec i moralnog ustroja drustva.
Mjesamo babe I zabe....o tome ko je sta mogao zauzet su ispricane mnoge price, dali su srbi mogli zatvorit obruc oko sarajeva kompletno, dali je armija mogla da produzi prema bl ???...su sve teorije I sbbkbb...kao sto I sam rece nije tema
sa druge strane moralni ustroj, ko je dozvolio da se rs zove rs..I zapad I bh pliticari, jebi ga gojen nisam ja potpisao dejtonski ugovor nego alija kao predstavnik bosnjackog naroda, ako je to toliki udar na drustvo zasto onda to isto drustvo bira aliju I alijice od 95...da nisu zadovoljni sa njima valjda bi ih smjenili...ovdje sve ide rasprava u krug svi bi da j... al da nebudu j....i.
juan

#3354 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by juan »

exliberal-ex wrote:
sa druge strane moralni ustroj, ko je dozvolio da se rs zove rs..I zapad I bh pliticari, jebi ga gojen nisam ja potpisao dejtonski ugovor nego alija kao predstavnik bosnjackog naroda...
Samo da ispravim jednu laz, koja se neprestano shiri (ko i za one zlatne kasike):
Alija je potpisao Dejtonski spor. ne i RS. U tom sporazumu ni jedna rijec nije bila o RS-u. Tek nakon nekog vremena u Luzanskom sporazumom je prvi put spomenuta RS i na toj konferenciji u Luzan NIJE bio Alija rahm. nego bas Hare, Zlatko L., Kljuic itd.

Djeco odrastite i edukujte se putem cinjenica, ne putem medija, koje su pune lazi i polu istina!!
exliberal-ex

#3355 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal-ex »

juan wrote:
exliberal-ex wrote:
sa druge strane moralni ustroj, ko je dozvolio da se rs zove rs..I zapad I bh pliticari, jebi ga gojen nisam ja potpisao dejtonski ugovor nego alija kao predstavnik bosnjackog naroda...
Samo da ispravim jednu laz, koja se neprestano shiri (ko i za one zlatne kasike):
Alija je potpisao Dejtonski spor. ne i RS. U tom sporazumu ni jedna rijec nije bila o RS-u. Tek nakon nekog vremena u Luzanskom sporazumom je prvi put spomenuta RS i na toj konferenciji u Luzan NIJE bio Alija rahm. nego bas Hare, Zlatko L., Kljuic itd.

Djeco odrastite i edukujte se putem cinjenica, ne putem medija, koje su pune lazi i polu istina!!

Prekopirano iz dejtonskog ugovora

Član 3.
Strane pozdravljaju i prihvataju aranžmane koji su napravljeni u vezi sa razgraničenjima između
dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao što je izloženo u aneksu 2.
Strane će u potpunosti poštovati i promovisati ispunjenje opredjeljenja donesenih ovdje.

ANEKS 1A
SPORAZUM O VOJNIM ASPEKTIMA MIROVNOG REŠENJA
Republika Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovina i Republika Srpska (dalje u
tekstu "strane") saglasile su se o sledećem:
Last edited by exliberal-ex on 14/07/2015 19:53, edited 1 time in total.
exliberal-ex

#3356 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote:
juan wrote:
exliberal-ex wrote:

Prekopirano iz dejtonskog ugovora

Član 3.
Strane pozdravljaju i prihvataju aranžmane koji su napravljeni u vezi sa razgraničenjima između
dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao što je izloženo u aneksu 2.
Strane će u potpunosti poštovati i promovisati ispunjenje opredjeljenja donesenih ovdje.

ANEKS 1A
SPORAZUM O VOJNIM ASPEKTIMA MIROVNOG REŠENJA
Republika Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovina i Republika Srpska (dalje u
tekstu "strane") saglasile su se o sledećem:
zaboravio sam da postavim link odakle sam kopirao

http://ndcsarajevo.org/Dokumenti/Dejton ... orazum.pdf
skupljac_zeljeza

#3357 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by skupljac_zeljeza »

Adriatic wrote:Pa gdje nam je Hare?
Zna li se? :D
Čovjek s gardom.

Gojeni H

#3358 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Gojeni H »

exliberal-ex wrote:
Gojeni H wrote:
Nije tema.
Mjesamo babe I zabe....o tome ko je sta mogao zauzet su ispricane mnoge price, dali su srbi mogli zatvorit obruc oko sarajeva kompletno, dali je armija mogla da produzi prema bl ???...su sve teorije I sbbkbb...kao sto I sam rece nije tema
sa druge strane moralni ustroj, ko je dozvolio da se rs zove rs..I zapad I bh pliticari, jebi ga gojen nisam ja potpisao dejtonski ugovor nego alija kao predstavnik bosnjackog naroda, ako je to toliki udar na drustvo zasto onda to isto drustvo bira aliju I alijice od 95...da nisu zadovoljni sa njima valjda bi ih smjenili...ovdje sve ide rasprava u krug svi bi da j... al da nebudu j....i.
Necemo tako. A. Izetbegovic je pregovarao u ime Bosne i Hercegovine. To sto su Hrvati i Srbi sa okupiranih teritorija svoju sudbinu stavili u ruke predsjednika tudjih zemalja je prica o poniznom kmetstvu.

Vecinski Bosnjaci su mijenjali, samo sto su se kmeri pokazali isti ako ne i gori. Nema odustajanja, biramo dalje.
JThomas

#3359 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JThomas »

sve to proizilazi iz naroda, na sve tri strane. nema tu nikakve pameti.
mirsek

#3360 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by mirsek »

skupljac_zeljeza wrote:
Čovjek s gardom.

Upravo to. Covjek sa gardom i najbolji ministar vanjskih poslova kojeg je BIH imala. :thumbup:
JThomas

#3361 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JThomas »

i ako se složimo zaista ne govori puno... :D
exliberal-ex

#3362 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal-ex »

Gojeni H wrote:
exliberal-ex wrote:
Gojeni H wrote:
Nije tema.
Necemo tako. A. Izetbegovic je pregovarao u ime Bosne i Hercegovine. To sto su Hrvati i Srbi sa okupiranih teritorija svoju sudbinu stavili u ruke predsjednika tudjih zemalja je prica o poniznom kmetstvu.

Vecinski Bosnjaci su mijenjali, samo sto su se kmeri pokazali isti ako ne i gori. Nema odustajanja, biramo dalje.
De ba Gojen u ime koga je Alija pregovarao ?...u moje ime ??..prvo me patriotski obradili sto nisam otisao sa ostatkom srba , pa me onda gurnuli na liniju da bi na kraju kad sam prezivio pakao bio prebacen na ekonomiju jer nisam bio podoban...ko I svi ostali srbi koji su bili u armij...I on je pregovarao u moje ime ???
A o politickim strankama necemo...SDA-SBiH-SDP...stranke koje vedre I oblace u federacij...sve isti ljudi od 92 samo su se dresovi mjenjali ...znaci nije sija nego vrat...
Adriatic

#3363 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

mirsek wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Čovjek s gardom.

Upravo to. Covjek sa gardom i najbolji ministar vanjskih poslova kojeg je BIH imala. :thumbup:
A što je tek ukinuo RS. :D
Svaka mu dala.
hAZNADAR

#3364 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hAZNADAR »

Vizionar 1985 wrote:
Pametan ispalio se od ovog Nerazumnog naroda u Tursku.
Od Nerazumnog naroda koji pljuje i podcijenjuje sve Ljude koji
im misle dobro,koji imaju ideje itd.
Sve ce se vise ovo desavati u buducnosti svi ce se ispaliti
vani oni koji misle dobro,koji imaju ideja itd.
Ko uistinu misli svom narodu najbolje i zeli pomoci, taj to radi bez obzira na pljuvanje.
Bosnjaci su takvi - pocast svojima odaju samo posthumno. Nesazrela nacija koja ce na bilo kojeg svog prvaka u politici, kulturi, sportu,... gledati na mahalski nacin i prije skontati, nakalemiti,... nesto lose negoli dobro.

Svako ko misli pomoci ovom narodu mora u startu racunati na pljuvanje, i ne smije to previse licno prihvatati. Jednostavno tako. Po tome se poznaje pravi patriota, bori se i dalje za stvar i kada nema priznanja i pohvala od svojih, jer neke stvari su vise od mahalske price.

Ako je Hare ispalio zbog pljuvanja - onda je prije problem sa njegovom sujetom negoli u nasoj nezahvalnosti. Valjda je kao dio nas, nase gore list,.. znao da svakako nece biti nahvaljen - sta god da je uradio i koliko god.
mirsek

#3365 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by mirsek »

Adriatic wrote:
Svaka mu dala.
Nije je ukinuo ali mu je svaka izjava bila na mjestu i u pravom trenutku za razliku od ovih sadasnjih kokosara i beskicmenjaka.
Adriatic

#3366 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

mirsek wrote:
Adriatic wrote:
Svaka mu dala.
Nije je ukinuo ali mu je svaka izjava bila na mjestu i u pravom trenutku za razliku od ovih sadasnjih kokosara i beskicmenjaka.
To kažu i oni u RS na čelu sa traktoristom. :D
Još malo pa će mu spomenik napraviti.
A i zaslužio ga je. :-D
mirsek

#3367 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by mirsek »

Adriatic wrote: To kažu i oni u RS na čelu sa traktoristom. :D
Imao je principe i gard, patriota je a nije sovinista ni radikal.
Za mene dovoljno da mu uvijek dam glas .
A popusio je jer se zakacio sa USA.
Adriatic

#3368 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

mirsek wrote:
Adriatic wrote: To kažu i oni u RS na čelu sa traktoristom. :D
Imao je principe i gard, patriota je a nije sovinista ni radikal.
Za mene dovoljno da mu uvijek dam glas .
A popusio je jer se zakacio sa USA.
Pročitaj malo dokumente vezane za 1993.g. i za šta se Hare zalagao.
Tzv. Bošnjački sabor, ......ima bruka toga.
moke_31

#3369 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by moke_31 »

Haretova stranka je posebna priča, sklepana nabrzinu od nezadovoljnih kadrova SDA, ali kad je samo Hare i posebno njegova državnička politika u pitanju tu treba skinuti kapu i nakloniti se do poda!!!
Adriatic

#3370 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

moke_31 wrote:Haretova stranka je posebna priča, sklepana nabrzinu od nezadovoljnih kadrova SDA, ali kad je samo Hare i posebno njegova državnička politika u pitanju tu treba skinuti kapu i nakloniti se do poda!!!
:-) :-)
"Drug Staljin je dobar ali ne valjaju oni oko njega"
moke_31

#3371 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by moke_31 »

Adriatic wrote:
moke_31 wrote:Haretova stranka je posebna priča, sklepana nabrzinu od nezadovoljnih kadrova SDA, ali kad je samo Hare i posebno njegova državnička politika u pitanju tu treba skinuti kapu i nakloniti se do poda!!!
Kontam šta hoćeš rijet, ali poređenje ti je bezze pravo :D
dustaban

#3372 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by dustaban »

Haris izaziva istu vrstu politicke fascinacije kao i Vucic (kontrola emocija, elokvencija, nastup, uvjerljivost...)

Ali nisu vala dobri nijedan.
ultima_palabra

#3373 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Velike vođe su obično zavedene od mangupa iz vlastitih redova... ono, gledaju vizionarski u daljinu pa ne vide šta se radi oko njih :D Kako da ne...
Adriatic

#3374 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

moke_31 wrote:
Adriatic wrote:
Kontam šta hoćeš rijet, ali poređenje ti je bezze pravo :D
Još kad bi to obrazložio, gdje bi nam kraj bio.
Nemoj se ofirati.
Braniti ovog lopova dok se on sunča po Turskoj sa napljačkanom lovom, je stvarno nemoguća misija.
Gojeni H

#3375 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Gojeni H »

exliberal-ex wrote:
Gojeni H wrote:

De ba Gojen u ime koga je Alija pregovarao ?...u moje ime ??..prvo me patriotski obradili sto nisam otisao sa ostatkom srba , pa me onda gurnuli na liniju da bi na kraju kad sam prezivio pakao bio prebacen na ekonomiju jer nisam bio podoban...ko I svi ostali srbi koji su bili u armij...I on je pregovarao u moje ime ???
A o politickim strankama necemo...SDA-SBiH-SDP...stranke koje vedre I oblace u federacij...sve isti ljudi od 92 samo su se dresovi mjenjali ...znaci nije sija nego vrat...
Taj argument bi mogao upotrijebiti svaki covjek koji nije zadovoljan onim sto se desilo poslije potpisivanja ... bilo koje nacije.
Vjerujem da ti vjerujes da su te maknuli zato sto si Srbin. Da su te ostavili, mozda bi rekao da su te ostavili da pogines?
Uglavnom, nije iskljuceno da je takvih situacija bilo, ali i ti trebas da vjerujes da je na nekim drugim podrucjima bilo Srba i Hrvata u jedinicama Armije i da poslije '93 nije bas svaki odstranjen "zato sto je bio Srbin".

Sto se stranaka tice, ne mogu reci da nisi u pravu. Ali, proslo je 20 godina. Dosli su neki novi decki (pogledati i SDA i SDP), ali se malo sta mijenja ... prvenstveno zbog toga sto to nisu stranke, vec udruzenja ambicioznih gradjana sa niskim moralnim uvjerenjima, te osobama sklonim kradjama i reketiranju.

Sta preostaje? Pa, borba ... zna se.
Post Reply