Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ExNihilo

#26 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by ExNihilo »

ultima_palabra wrote:
Ellinor wrote:
Također, nekim timovima poput Intera je Calciopoli i odgovarao, pa opet nisu to pretočili u dobre rezultate u Evropi dok nije došao Mourinho.

Tačno, Interu je odgovarao Calciopoli, ali to je najmanje što je mogao dobiti nakon toliko godina potkradanja od strane sudija. I odgovarao mu je u okvirima italijanske lige. Ne vidim baš kako je Calciopoli Interu trebao pomoći na evropskom planu. :roll:
Pa donio im je Ibru, sigurno ga ne bi dobili bez Calciopolija ;-)
Ma dok je Ibro otišao osvojilu su LP :lol:
Obuca9

#27 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
Ellinor wrote:
Također, nekim timovima poput Intera je Calciopoli i odgovarao, pa opet nisu to pretočili u dobre rezultate u Evropi dok nije došao Mourinho.

Tačno, Interu je odgovarao Calciopoli, ali to je najmanje što je mogao dobiti nakon toliko godina potkradanja od strane sudija. I odgovarao mu je u okvirima italijanske lige. Ne vidim baš kako je Calciopoli Interu trebao pomoći na evropskom planu. :roll:
To im samo može odmoći u osvajanju LP-a, nikako pomoći.

Ibra će završiti karijeru, ali pehar LP-a neće podići u zrak.
Il Capitano

#28 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Il Capitano »

ultima_palabra wrote:
Ellinor wrote:

Sto se tice Evrope trebao je donijeti Ibru,ali on nista nije pokazao u knockout fazi kada bi krenula..Citava igra bi se zasnivala daj loptu Ibri pa sta bude bude,pa ako ne igra Ibra nisi ni mogao ocekivati neke rezultate..
ultima_palabra

#29 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by ultima_palabra »

Ellinor wrote:
Ma dok je Ibro otišao osvojilu su LP :lol:
U pravu si :-D Ali su ga dobili od Juvea za bagatelu, 28 miliona eura čini mi se... prodali ga 3 godine starijeg za 45 miliona i Eto'a, i od tih 45 miliona doveli još 4-5 igrača s kojima su osvojili CL.
Riddle

#30 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Riddle »

Je li ja ne znam citati ili ovdje neki između redova naglasavaju da talijanski klubovi nemaju novca?

I najdraze mi je kad vidim rijeci Arapi, Rusi i Amerikanci. :lol:
ultima_palabra

#31 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by ultima_palabra »

DinoZe wrote:Kako ce biti onda od 2015 poslije prve stepenice Financial Fairplaya, ostaje samo Barca i Bayern od dosadasnjih ucesnika CL. Svi Englezi i Real nece imati pravo ucesca. Jedino su Manchester i evo sada Arsenal poceli raditi na konoslidaciji i stednji. Da nisu, zavrsili bi kao Liverpool.
Ne lupaj... klubovi koji će imati problema su Chelsea i Manchester City. Svi ostali veliki klubovi ispunjavaju uslove ili su blizu.
palamuda

#32 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by palamuda »

Talijanima trenutno nedostaje marketinga, stvorilo se neko mišljenje o njima ko o anti fudbalskoj naciji, jer igraju bunker, pa igraju na 1:0 i slično. Englezi su upregli sve resurse i prodali sve što se moglo u i oko fudbala. Tamo su igrači prave zvjezde o njima se snimaju filmovi, prave reportaže, stadionima se daje kultni status od Old traforda do neke londonske zabiti tipa stadiona Fulhama, stvaraju se rivalstva Sir Alex protiv Wengera, pa Viera protiv Ferdinanda i slično, meni su to nepotrebne gluposti, ali dosta ljudi se prima na to. To fali Taliajnima više promocije više živjeti za ligu i fudbal koji ona prezentuje, kod Talijana je stereotip da pravi navijač mora biti neki zajeban lik ili ti huligan, a Englezi su uspjeli marketingom napraviti da je cool na tekmu otići sa komplet familijom. Tako se to radi.
Dialer

#33 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Dialer »

Moratti je dobio ono sto je htjeo. I glave saveza talijanskog.
ultima_palabra

#34 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by ultima_palabra »

DinoZe wrote:
ultima_palabra wrote:
DinoZe wrote:Kako ce biti onda od 2015 poslije prve stepenice Financial Fairplaya, ostaje samo Barca i Bayern od dosadasnjih ucesnika CL. Svi Englezi i Real nece imati pravo ucesca. Jedino su Manchester i evo sada Arsenal poceli raditi na konoslidaciji i stednji. Da nisu, zavrsili bi kao Liverpool.
Ne lupaj... klubovi koji će imati problema su Chelsea i Manchester City. Svi ostali veliki klubovi ispunjavaju uslove ili su blizu.

Procitaj sta sam ja napisao pa onda opet procitaj sta sam ja napisao. Ako nisi skonto procitaj opet, pa sve tako dok ne skontas.
:lol: Ne mogu, toliko si ispred svog vremena... toliko mudrosti u samo 4 rečenice ovaj forum ne pamti :oops: Probaj na podforumu heklanje, možda te tamo shvate...
burek_in_space

#35 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by burek_in_space »

Samo da vas lakshe pratim. :oops:
Riddle

#36 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Riddle »

Na osnovu cega ce u LP ostati Barcelona, a United nece? Umirem od zelje da to saznam.
bosanska senzacija

#37 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by bosanska senzacija »

Riddle wrote:Je li ja ne znam citati ili ovdje neki između redova naglasavaju da talijanski klubovi nemaju novca?

I najdraze mi je kad vidim rijeci Arapi, Rusi i Amerikanci. :lol:
Nisam mislio da su baš bijeda ali u odnosu na Premiership i Primeru (Real,Barca) zaostaju, što i nije baš neka novost.
ultima_palabra

#38 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote:
Na osnovu cega ce u LP ostati Barcelona, a United nece? Umirem od zelje da to saznam.
UEFA je rekla da će se računati samo prihodi vezani za fudbal, a da li isto važi i za rashode? Ako je tako, onda United prolazi glatko...
Dialer

#39 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Dialer »

Njemacka( samo Bayern pravi rezultate u CL-u)
Spanija ( Samo Barcelona pravi rezultate u CL-u)
ove 2 lige su jace samo za te klubove.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#40 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Priorat »

ja sve mog shvatiti ali da neko pored onakvog engleskog fudbala moze reci da voli italijanski e to, to nemogu!! jbg
Il_Principe

#41 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Il_Principe »

realno ja se nadam nekom preokretu u uzvratnim susretima...neko ce "iznenaditi" mada je to smjesna rijec za talijane, al sumnjam da ce svi ispasti ;-)
Il_Principe

#42 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Il_Principe »

Priorat wrote:ja sve mog shvatiti ali da neko pored onakvog engleskog fudbala moze reci da voli italijanski e to, to nemogu!! jbg
Chelsea - Liverpool 0-0 i Inter - Roma 5-3 -----utakmice se igrale isti dan zato se sjecam, pa ti vidi :wink:
Dialer

#43 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Dialer »

A sto niko ne spominje sudjenje poslije calocopolija, kolko se interu stima, a evo sad i milanu zadnje 3 utakmice su dosli do rezultata radi sudija. sada je sudjenje gore nego ikad, ko prati ligu :thumbup:
Riddle

#44 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Riddle »

DinoZe wrote:Barcelona ima dobru financijsku konstrukciju sve ti kaze sponzor na dresu i puno svojih igraca koji su skolovali i koje mogu prodati za dobre pare. Za MU znas kakva situacija i sam, odprije su bili prezaduzeni , u zadnje vrijeme nema rezultata na internacionalnim takmicenjima( osvajanje) .Ali su poceli raditi na saniranju kao i Arsenal. Nema vise dovozenja preskupih igraca ni kod jednih ni kod drugih.
Dobra finansijska struktura, a potreban im je sponzor i kredit da daju plate igracima? I je li ti stvarno mislis da ce La Masia svake godine izbacivati igrace kao sto su Xavi, Iniesta ili Pedro? Ovo je zlatna generacija tog kluba i ne zove se bez razloga tako.

Glavni cilj FFP je da klubovi postanu samoodrzivi. Hoce li mi neko reci da to United nije? :lol: Prije Glazera je to bio najbolje vođen klub u Evropi. Danas nije velika razlika (prihodi su mnogo veci), samo sto imaju taj dug vlasnika. Dakle, to nije doslo poslovanjem samog kluba odnosno potrosnjom na transfere, pa su postali prezaduzeni. Dug se smanjuje (sad je na nekih 450 miliona), a United s ovakvim prihodima ce ga sigurno otplatiti. Ili se moze desiti preuzimanje kluba od nekog drugog vlasnika. Vec dugo traju jake glasine da ce se to desiti. Shvatas li sta je United bez ovog nametnutog duga? I u ovakvom stanju su veoma konkurentni u svim takmicenjima.

I kad kazes da nema rezultata na međunarodnim takmicenjima u zadnje vrijeme - koliki je to tacno period? :lol: Koliko vremena treba proci da bi se reklo da je klub u krizi po tom pitanju? Koliko se cesto osvaja LP?
Harrre

#45 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Harrre »

hz__semir wrote:Jebiga, talijanski klubovi nemaju Ruse, Arape i Amerikance da u njih krše milijarde, a ipak i pored toga imaju 3 titule LŠ u zadnjih deset godina.
Berlusconi? Morati?
internazionale

#46 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by internazionale »

Harrre wrote:
hz__semir wrote:Jebiga, talijanski klubovi nemaju Ruse, Arape i Amerikance da u njih krše milijarde, a ipak i pored toga imaju 3 titule LŠ u zadnjih deset godina.
Berlusconi? Morati?
evo ja sam ti podvuk'o ako ti je lakše
The 51st State

#47 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by The 51st State »

dok god odgajaju neuroticare tipa gatuza, pozere tipa inzagi, pedere tipa neste i slican fudbalski soj, nema njima selameta, sa padom del pjera klupski talijanski fudbal je za evropu umro, prekucala ih spanska filozofija fudbala.
jeza u ledja

#48 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by jeza u ledja »

Tri italijanska kluba u osmini finala lige prvaka su izveli starije pocetne postave od svih ostalih timova.
ratata

#49 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by ratata »

Priorat wrote:ja sve mog shvatiti ali da neko pored onakvog engleskog fudbala moze reci da voli italijanski e to, to nemogu!! jbg
kakav je to engleski fudbal molim te :? u njih je vise marketing i buka na tribinama nego sto se igra dobro...

a povodom pokretanja ove teme (koja by the way veze nema sa ispadanjem nego sa blacenjem klubova iz Italije ili talijasnkog nogometa) ,samo da podsjetim da je aktuelni sampion evrope i svijeta italijanski klub(Inter), a ne neki engleski ili spanski :wink:
Harrre

#50 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Harrre »

internazionale wrote:
Harrre wrote: Berlusconi? Morati?
evo ja sam ti podvuk'o ako ti je lakše
Kakve to veze ima sto je Abramovic rus a Berlusconi talijan? Isti sistem ulagana.
Locked