Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Je li normalno da se za 9 dana napravi, promet od 1.215.700 ?
Od toga u izvjestaju stoji da sam za ovih dana napravio download u iznosu od 996.933, u folder sam stavljao ono sto sam downlodirao i iznosi 80 MB?
Paket:
CABLE NET 512/128; 3 GB - mjesečnog prometa
Ne racunaju se samo datoteke koje "rucno" downloadujes, npr. kada surfas, sve slike koje se pojavljuju na web stranicama se moraju takodje downloadovati. Istine, prosjecna web stranica ima oko 30tak Kilobajta, tako da ako puno surfas, nabere se i toga.
Osim surfanja, moguce je da imas jos neke programe koji primaju neke informacije, npr. mIRC, e-mail klijent, MSN itd. Sve to generise saobracaj.
U najgorem slucaju imas neki virus/crv/trojan koji se na svoju ruku siri po internetu, ili ti je mozda masina postala zombie, u smislu da neko ima kontrolu nad njom a da ti to ni ne znas, mozda u pozadini vrte FTP server na kojem drze warez.
Predlazem da se preskeniras kakvim dobrim anti- virusom/spywareaom i instaliras dobar firewall kako bi mogao tacno pratiti ko prima/salje podatke sa tvog kompjutera.
Drugo, 1.2 G (kontam da je 1.215.700 promet u kilobajtima?) za 9 dana nije puno, zavisi od toga sta si radio. Jedan DivX film je kompresovan otprilike tako da stane na jedan CD, znaci oko 635 mega, sto ce reci ako skines dva filma, to ti je vec 1.2 G.
moguce je itekako evo meni su na poslu uveli ADSL i za 4 dana smo ja i kolega nabili 750MB cistog surfanja!! Nista nije download-ovano, posto imamo admin zabrane! Znaci cistog surfanja za 4 dana 750MB! Pa ti vidi, sad pazimo i dnovno napravimo oko 50MB prometa, tj. download saobracaja, opet cistog surfanja!