ISMIR JUSKO ŠVABO
-
Drinski
#226 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ministar prica bezze. Ima neformalna praxa u Sa i Tz, a vjerovatno jos ponegdje, da se kriv.djelo i prekrsaj ne trebaju prijaviti najblizoj stanici nego da gradjani to mogu uciniti samo u nadleznoj stanici. A to je u cilju da se sto manje radi. Ja sam zbog toga jednog lika prije10 tak godina prijavio unutr.kontroli koja je odbila moju zalbu.
- iceman ze
#227 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Nije Jusko odavno u policijskim strukturama, otkako je mir u nasoj zemlju dosao. Predugo je radio pod zvonom ambasada i sl. i nije toliko upoznat o zivotu obicnog covjeka. Vec sam pisao da ga znam iz ratnog perioda i da je ok lik. Mislim da sbb nije imao boljeg, a sigurno ni ostale stranke.Čudna sorta wrote:Slušala sam Ismira u par emisija kad je gostov'o, i sve to tako fino zvuči, na momente i suviše dobro. Čak ne pamtim da me je neko toliko oduševio, djeluje po prvi put da je na toj funkciji neko ko to zaista zaslužuje. Ali nisam mogla da vjerujem kada se čudi što građani nemaju povjerenje u policiju, i zašto ih ne zovu kada vide obijanje, krađu, tuču... Pitam se gdje on živi, i gdje je živio sve ove godine. Čovjek bi pomislio da ljudi rade svoj pos'o kako treba, pa kao što im se građani ne obrate kad nešto vide, ili kad im se nešto već desi.![]()
Čast izuzecima, kojih sigurno ima ali u manjem broju, ali je činjenica da nam je policija leglo nesposobnih, nestručnih, bahatih, nekulturnih... službenika, i da bi očekivao bilo kakve rezultate i povjerenje građana prvo mora napraviti kakav takav red u policiji. A do tada, ovo je samo jedan u moru sličnih slučajeva... ništa me ne iznenađuje. Začudila bih se da su postupili kako treba.
Sto se tice obrazovanja, to je baska prica. Prijeratni policajci su isli u cetvorogodisnju skolu, a 10 najboljih na akademiju u Beograd. Sto hoce reci nekih 8 godina strucnog obrazovanja za rukovodioca. Danas imate doktore pravnih nauka koji dizu rampu ispred stanice, dok istovremeno je rukovodilac sa sumarskim faksom.
-
walk_M-A-N
#228 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ima logike da su Juski prioritet novi Golfovi.. razbiše ove "stare".
http://source.ba/mobile/clanak/Nedim/398849
http://source.ba/mobile/clanak/Nedim/398849
Sin policijskog komesara KS vozeći službeno auto prošao kroz crveno i skrivio nesreću, MUP šuti

Last edited by walk_M-A-N on 26/03/2016 14:06, edited 1 time in total.
- vješalica
#229 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
trebao bi mu biti prioritet da ono što su zaposlili u kancelarije od 250 ljudi malo potjera na ulice,neće valjda probni radi biti u kancelarijama i na izdavanju dokumenata
žderači budžeta po familijarnoj liniji
žderači budžeta po familijarnoj liniji
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#230 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ako je to istina, a vrlo vjerovatno i jeste...onda... 
- Banksy
#231 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Višestruki počinitelji, oduzeta vozila, jučer licitacija, prodata, gotovo.
Policija prodala 12 vozila oduzetih od uličnih trkača
- dječak sa šibicama
#233 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Otkud znas, mozda su istivješalica wrote:kupili novi trkači
- supercali
#234 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Neka su opet im oduzeti
Jbt ovo je bolje od trgovine gdje kupujes jeftino prodajes skupo
Uzmes prodas uzmes prodas to je dobitak 100000%
Jbt ovo je bolje od trgovine gdje kupujes jeftino prodajes skupo
Uzmes prodas uzmes prodas to je dobitak 100000%
- NeKi_LiK
#235 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Vjerovatno pamti kako ga je Hamo Budimlić popušio kad je krenuo na istog majmuna od komesara pa će da se ušuti ko miš... Jusko je omiljen i strašan lik, ali veliki dio toga čini i imidž koji godinama gradi jer mu je, jebiga znaju svi koji ga poznaju, stalo da bude omiljenwalk_M-A-N wrote:Ima logike da su Juski prioritet novi Golfovi.. razbiše ove "stare".
http://source.ba/mobile/clanak/Nedim/398849Sin policijskog komesara KS vozeći službeno auto prošao kroz crveno i skrivio nesreću, MUP šuti
Niko od mene sretniji da nije tako, ali vrijeme će pokazati da će se još jedan dobar i urban lik srozati u političkim igrama maloumnika...
- vješalica
#236 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
na temi crna hronika onaj bmw što je vozač odvalio ženu kod hece sa kolicima i ubio je (znaš sigurno)dječak sa šibicama wrote:Otkud znas, mozda su istivješalica wrote:kupili novi trkači
kupljen na licitaciji kod direkcije za koo. policijskoh tijela
-
VjecitiStudent
#237 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
trla baba lan ...
Ismir Jusko, ministar MUP-a KS-a: Treba nam policajaca i bolja oprema
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... lja-oprema
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#238 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
A toliko mi je lik djelovao drugaciji i ok. Vjerovao sam da ce promjeniti cijeli odnos spram ove problematike. Ali ne, identicna prica, i razlicito od toga stanje na terenu.
Sve isto. Iste recenice cak ko kod predhodnih.
Sve isto. Iste recenice cak ko kod predhodnih.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#239 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
ne znam šta više očekujete..ovaj sistem je tako truho i razjeban da Anštajna dovedeš za ministra poslo bi te ćoek u tri zdepi materine nakon hefte
-
VjecitiStudent
#240 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Sistem jeste truo i težak, no ne i nemoguć za popravljanje.
No, čemu uopće bilo kakva očekivanja od lika koji se prvo učlani u Fahrinu stranku, a onda prihvati da radi ovaj posao, u trenutku kad mu je stranka ljubavnom zagrljaju sa SDA - glavom hobotnice kojoj je vrlo bitno da održi netaknutim ovaj truli policijski sistem.
No, čemu uopće bilo kakva očekivanja od lika koji se prvo učlani u Fahrinu stranku, a onda prihvati da radi ovaj posao, u trenutku kad mu je stranka ljubavnom zagrljaju sa SDA - glavom hobotnice kojoj je vrlo bitno da održi netaknutim ovaj truli policijski sistem.
-
The BEN10
#241 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Kakva je situacija sa krađom auta u zadnje vrijeme, jel se šta smirilo?
-
wolfie
#242 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ista meta, isto odstojanje, prosjek 2,5 po noci.The BEN10 wrote:Kakva je situacija sa krađom auta u zadnje vrijeme, jel se šta smirilo?
- Roccohljup
#243 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
na zalost, niti jednoj stranki koja je trenutno ili je nekad bila u vlasti nije u cilju da imamo jak, neovisan i efikasan sigurnosni sistem, uključujući policiju, tuzilastvo i sudstvo. Znaju svi oni da bi kad tad i njihovo došlo na vidjelo. Sizifov posao kako god...VjecitiStudent wrote:Sistem jeste truo i težak, no ne i nemoguć za popravljanje.
-
The BEN10
#244 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Pih.wolfie wrote:Ista meta, isto odstojanje, prosjek 2,5 po noci.The BEN10 wrote:Kakva je situacija sa krađom auta u zadnje vrijeme, jel se šta smirilo?
Čovječe dragi, ima li igdje u civilizovanom svijetu ovako visok nivo krađe auta kao kod nas!?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#245 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
VjecitiStudent wrote:Sistem jeste truo i težak, no ne i nemoguć za popravljanje.
ja i nisam imao drugih očekivanja osim zvučnih FB statusa
a l haj morebit čovik za ministrovanja + beli lebac ušpara za 7 summits
- Bradafilozof
#246 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Prevede vas difovac zedne preko vodi.no nije do njega nego do vas. Tolike godine sprcali a ne znate da je nadleznost minustra uskljucivo logistika.
- Bradafilozof
#247 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ima. Pitaj nefica pas vidjet da ovo i nije tako lose. Ovdje je veci crnjak sto policija pronadje svako 5.The BEN10 wrote:Pih.wolfie wrote:Ista meta, isto odstojanje, prosjek 2,5 po noci.The BEN10 wrote:Kakva je situacija sa krađom auta u zadnje vrijeme, jel se šta smirilo?![]()
Čovječe dragi, ima li igdje u civilizovanom svijetu ovako visok nivo krađe auta kao kod nas!?
-
VjecitiStudent
#248 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Nadležan je ministar i za zakonodavni okvir u kojem (ništa ne) radi policija na čelu sa (ne)odgovornim komesarom.Bradafilozof wrote:Prevede vas difovac zedne preko vodi.no nije do njega nego do vas. Tolike godine sprcali a ne znate da je nadleznost minustra uskljucivo logistika.
Last edited by VjecitiStudent on 28/03/2016 20:26, edited 1 time in total.
- Bradafilozof
#249 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Okvir vec odavno postoji. Samo sto ga niko ne provodi. Zadovolhavajy se friziranhem statistike.VjecitiStudent wrote:Nadležan je ministar i za zakonodavni okvir u kojem (ništa ne) radi policija na čelu sa komesarom.Bradafilozof wrote:Prevede vas difovac zedne preko vodi.no nije do njega nego do vas. Tolike godine sprcali a ne znate da je nadleznost minustra uskljucivo logistika.
- vješalica
#250 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
treba stranačkih uhljebaša i familijarne izmjeneVjecitiStudent wrote:trla baba lan ...
Ismir Jusko, ministar MUP-a KS-a: Treba nam policajaca i bolja oprema
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... lja-oprema
znaš ono idem u peeeemziju ubaci mi kilavu šćerku da se more slikavati po fb sa skulom od uniforme ili skulu od sina da se može šepuriti po mahali da vidi nOrOd kako je on bObi i mOjki glavni i perspektivan i sposoban nasljednik radnog mjesta