ISMIR JUSKO ŠVABO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#201 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by jao_situacije »

nek kupi auta ali nek pokažu da rade, pa nek kupe porše

u ovom trenutku pametnije je potrošiti 20 miliona na kamere koje prate saobraćaj i dešavanja na ulici i sistem elektronskog pisanja kazni koji bi se otplatili za max. 5 godina
pored toga nek ulože milion u jedinstveni call centar 122 i još milion na razvoj aplikacije za prijavljivanje kd i prekršaja

a s druge strane ako će već o vozilima bolje da je rekao hajmo kupiti nova vozila za vatrogasce koji rade najbolje od svih službi u ks
voze se u onim fapovima i tamovima od olimpijade, a da ne govorimo koliko troše i kako zagađuju ti kamioni

evo ovakav neki unimog za grada

Image

a može i off road

Image

vatrogasce niko nikad nije spomenuo, a najbolje rade
sramota.
VjecitiStudent

#202 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by VjecitiStudent »

Ih, svašta se radi u razvijenim zemljama

Ovo bi kod nas izazvalo masovnu pobunu, što im se odaju sve te kladioničarske kombinacije i sistemi. :D
Albania Hopes Cameras Will Make Police Behave

Cameras are being installed in police uniforms in Albania in order to make the police behave better and deter them from taking bribes.
Image
- See more at: http://www.balkaninsight.com/en/article ... 8w19C.dpuf
piupiu

#203 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by piupiu »

The BEN10 wrote:
piupiu wrote: Nema promjene koja će se desiti tako što ćemo mi uglas vikati 'ništa se ne možeeeee promijeniiiiiitiiiiii' ... Možda bio on stvarno bio efikasniji kao komesar ... no, svejedno, lako je pametovati, treba raditi.
Halali živa bila, šta bi obični gradŽanin trebao raditi osim plaćati poreze i žaliti se? Preuzeti poslove preplaćenih zaposlenika državnih jasala!? :roll:
Ovo gore se odnosilo na njegov rad, ne na gradjanske aktivnosti. A, što se nas tiče - pa, ništa. Sjediti i kukati. Ne znam šta - ne davati cvaju, pristati da platiš prekršaj ako si ga napravio, ne parkirati kod Sebilja, tražiti od policije da radi svoj posao - prijavljivati, dosadjivati, zaustavljati na ulici i pitati gluposti, slati im 'čestitke' humorističkog karaktera, tražiti sastanke sa gradjanima da se raspravi o lokalnim pitanjima sigurnosti, zahvaliti im se kad nešto urade kako treba, pisati Jusku mailove sa prijedlozima, žalbama, potapšati ga po ramenu kad ga vidiš u gradu i reći - podržavam, itd ... Sistem se pravi svim raspoloživim sredstvima. Možda sam ja idealista, ali ponekad treba i napraviti atmosferu očekivanja i spremnosti da se saradjuje na promjenama. Bosna je suviše mala državica da bi se pojedinac odricao odgovornosti - u njoj je maltene svaki drugi čovjek 'država'.
Tercius

#204 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Tercius »

piupiu wrote:
Ovo gore se odnosilo na njegov rad, ne na gradjanske aktivnosti. A, što se nas tiče - pa, ništa. Sjediti i kukati. Ne znam šta - ne davati cvaju, pristati da platiš prekršaj ako si ga napravio, ne parkirati kod Sebilja, tražiti od policije da radi svoj posao - prijavljivati, dosadjivati, zaustavljati na ulici i pitati gluposti, slati im 'čestitke' humorističkog karaktera, tražiti sastanke sa gradjanima da se raspravi o lokalnim pitanjima sigurnosti, zahvaliti im se kad nešto urade kako treba, pisati Jusku mailove sa prijedlozima, žalbama, potapšati ga po ramenu kad ga vidiš u gradu i reći - podržavam, itd ... Sistem se pravi svim raspoloživim sredstvima. Možda sam ja idealista, ali ponekad treba i napraviti atmosferu očekivanja i spremnosti da se saradjuje na promjenama. Bosna je suviše mala državica da bi se pojedinac odricao odgovornosti - u njoj je maltene svaki drugi čovjek 'država'.

:hajmooo: :hajmooo: :hajmooo: :thumbup:
supercali

#205 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by supercali »

Koje licemjerstvo kod ovog terca jbt
Podrzava piuin post a kad to iz posta n3ko od gradjana uradi onda kaze nij3 vase da se mjesate ne znate ovlasti ne poznajes materiju i sl floskule sa fpn-a
Tercius

#206 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Tercius »

supercali wrote:Koje licemjerstvo kod ovog terca jbt
Podrzava piuin post a kad to iz posta n3ko od gradjana uradi onda kaze nij3 vase da se mjesate ne znate ovlasti ne poznajes materiju i sl floskule sa fpn-a
hahaha, onaj postajes simpatican deckic da ti priznam... :kiss:
supercali

#207 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by supercali »

Tercius wrote:
Jbg pa nismo svi ovce da pasemo kako vi akademci pricate
The BEN10

#208 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by The BEN10 »

Tercius wrote:
To u policiji neki vole dečkiće? :roll:
supercali

#209 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by supercali »

Kacavenda im izgleda komandir
Drvosjeca iz Dejcica

#210 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta mislite da naša policija sutra recimo postupi ovako u hvatanju kriminalaca? Smatram da bi se javilo stotine doušebrižnika za ljudska prava i demokratiju da kude i seru po policiji kako su upotrijebili previše sile. :oops:

Samprotivsviju

#211 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Samprotivsviju »

Procitao naziv teme...pomislio radi se o nekom reketasu :D
VjecitiStudent

#212 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by VjecitiStudent »

U sarajevskom naselju Stup oko 18:05 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala 53-godišnja pješakinja, potvrđeno je „Avazovom“ portalu u Operativnom centru MUP-a KS.

Pješakinja je od siline udarca preminula na licu mjesta. Kako saznajemo vozač BMW X5 koji je usmrtio pješakinju je 1990. godište.

Pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj na mjestu nesreće
http://www.avaz.ba/clanak/220795/dvades ... u-sarajevu
Nakon ovakvih nesreća, što je bilo pritiska javnosti, bilo je, više neće ni inicijale objavljivati.
#PravdaZaRastodere
JThomas

#213 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by JThomas »

ti kao da nisi pročitao šta su prioriteti.
wolfie

#214 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by wolfie »

Ne zaboravimo i ovo zataskavanje:

http://www.avaz.ba/clanak/219746/nezgod ... u-miljacki

Neko je negdje napisao ispit za Svabu, eh eto, sta bi, nista, pade u zaborav...
JThomas

#215 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by JThomas »

#pravdazapolicijuimladevozačebijesnihbemveova
#herojianezločinci
#poštujmopretpostavkunevinosti
Tercius

#216 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Tercius »

http://www.avaz.ba/clanak/219746/nezgod ... u-miljacki

Tek sad ovo procitah,i konstatujem da nesto gluplje odavno nisam procitao.Jedni kazu nije bila nezgoda drugi kazu proso na crveno treci da je drot i da ce sud zavrsit nezgodu. :run:
VjecitiStudent

#217 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by VjecitiStudent »

Ministre, sve čestitke, pravo si osvježenje na ovoj poziciji.
Na nju je, u neposrednoj blizini Heco pijace, velikom brzinom naletio automobil BMW X5, kojim je upravljao 24-godišnji vozač, čiji identitet iz policije nisu željeli saopćiti.

Da nesreće bude gora, sve se odigralo pred očima Fikretinog supruga Adema, koji je sinoć neutješno plakao, sjedeći na trotoaru nekoliko metara od mjesta gdje je nastradala njegova supruga.

Njih dvoje su se, priča nam Adem, bavili sakupljanjem papirne ambalaže na pijaci, a nesreća se dogodila taman kad su završili posao i trebali krenuti kući.

– Nazvao sam je na mobitel i rekla mi je da ide. Vidio sam je kako ide prema meni i gura kolica. U tom trenutku je naletio automobil. Toliko je brzo išao da je zviždao – u šoku nam priča Adem.

Tad je, kaže, pogledao u pravcu supruge i vidio kada je automobil udario i odbacio je nekoliko metara uvis.

– Toliko je puklo da sam mislio da se ruši onaj neboder tamo – kroz suze dodaje Adem.

Iza Fikrete mu je, kaže, ostao sin, koji ide u treći razred.

Sarajevski policajci i vještak saobraćajne struke, sinoć su, nadzorom kantonalne tužiteljice Kantona Sarajevo obavljali uviđaj. Na mjestu događaja, između krhotina automobila, ostala su Fikretina kolica.
Hemera

#218 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Hemera »

Hoce li i kod nas ponekad biti kao u ZDK obilasci kafana,nargila barova i sl.
Ne u smislu da se drotovija gosti,nego sluzbeno?
Jelde da bi davno bip red?
jao_situacije

#219 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by jao_situacije »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta mislite da naša policija sutra recimo postupi ovako u hvatanju kriminalaca? Smatram da bi se javilo stotine doušebrižnika za ljudska prava i demokratiju da kude i seru po policiji kako su upotrijebili previše sile. :oops:

iživljavali su se na otoci nad onim pljačkašima, nizama i ekipa, pa niko nije ni zucnuo i svi su aplaudirali
jao_situacije

#220 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by jao_situacije »

Tercius wrote:
skoknite malo do zenice i naučite šta vam je posao i kako se radi.
najbolje bi bilo da se građani sami organiziraju ko u ratu, ne daj Bože da vi počnete svoj posao raditi

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160219153
samo pozitiva

#221 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by samo pozitiva »

jao_situacije wrote: skoknite malo do zenice i naučite šta vam je posao i kako se radi.
najbolje bi bilo da se građani sami organiziraju ko u ratu, ne daj Bože da vi počnete svoj posao raditi

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160219153
http://forum.klix.ba/sarajevo-crna-hron ... #p12266721
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#223 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by -LIBERO- »

Standardno.
U najvecem broju slucajeva traze nacin kako da ne trebaju intervenisati. Vjerovati im? Kako da ne.

Ministre, demagogiju koju pricate - jer je demagogija sve dok ne vidimo djela - poslozite prvo u svojim redovima, i ustrojstvu. Pocnite kaznjavati ovakav odnos. A cest je, i precest.

Tek onda mozete ocekivati podrsku gradjana.

Do tada, vecina policajaca, su samo licno-interesna skupina ljudi u datoj situaciji. Nikako zakon i pravda.

Ministre, porazavajuce je to. Narocito poslije konstantne demagogije koju plasirate....i poziva na podrsku gradjana.
Čudna sorta

#224 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Čudna sorta »

Slušala sam Ismira u par emisija kad je gostov'o, i sve to tako fino zvuči, na momente i suviše dobro. Čak ne pamtim da me je neko toliko oduševio, djeluje po prvi put da je na toj funkciji neko ko to zaista zaslužuje. Ali nisam mogla da vjerujem kada se čudi što građani nemaju povjerenje u policiju, i zašto ih ne zovu kada vide obijanje, krađu, tuču... Pitam se gdje on živi, i gdje je živio sve ove godine. Čovjek bi pomislio da ljudi rade svoj pos'o kako treba, pa kao što im se građani ne obrate kad nešto vide, ili kad im se nešto već desi. :-)

Čast izuzecima, kojih sigurno ima ali u manjem broju, ali je činjenica da nam je policija leglo nesposobnih, nestručnih, bahatih, nekulturnih... službenika, i da bi očekivao bilo kakve rezultate i povjerenje građana prvo mora napraviti kakav takav red u policiji. A do tada, ovo je samo jedan u moru sličnih slučajeva... ništa me ne iznenađuje. Začudila bih se da su postupili kako treba.
walk_M-A-N

#225 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by walk_M-A-N »

Ministar policije nije sam reagovao na ono što bi morao, na pismo uvaženog aktiviste Tima Clancy-ja. Ali bar se neko sjetio da to i spomene u Skupštini.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar ... /160229062

I onda on kaže:
"Što se tiče prijave građanina za nelegalnu sječu šume, mi smo to primili prije nekoliko dana i u narednom periodu ćemo istražiti taj slučaj, gdje ćemo utvrditi do kojih je propusta došlo", istakao je Jusko.
Dakle, čekaće da se zaboravi. Ili će se kao riješiti ovaj jedan slučaj.
Pa zar se nije za 5 dana to već trebalo istražiti u vlastitoj firmi a u narednom periodu osigurati sistem da se to ne smije ponavljati!?
Ali jok, oni se sad dopisuju... ministar komesaru, ovaj načelniku policije, taj načelniku uprave, ovaj nekom šefu, pa šef policajcu.. I onda sve nazad. Dok ne umre.

Usput kaže:
"Svaki policajac se naravno treba legitimisati, jer postoji član Zakon o policijskoj iskaznici, gdje se jasno kaže kako svaki policajac na svojoj uniformi ima jasno istaknuto svoje ime i prezime. Jedini izuzetak je kod pripadnika specijalne policije, gdje policajci umjesto imena i prezimena na uniformi imaju istaknut službeni broj. Svi ostali policajci dužni su da se legitimišu",
Ali na http://mup.ks.gov.ba/propisi nema takvog. Da li nije tu ili takav ne postoji a ministar ne zna baš zakone?
Post Reply