Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madner

#401 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by madner »

Vidim niste upoznali jos istocnjaka.

To je za njega argument :D
to sam ja

#402 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by to sam ja »

Her Flick wrote:Hajde topli odgovori: Šta bi bilo da su agresori vojno zauzeli Sarajevo, predsjednišvo i državnu televiziju? Šta bi bilo da nije bilo dovoljno ludih ljudi - kriminalaca da to spriječe? Kakav bi scenario bio u Sarajevu, možda kao u Srebrenici. Da je pao glavni grad države šta bi bilo sa ostalim gradovima. Ko bi slao poruke u svijet? Da li bi se ikada saznala istina o ratu u BiH? Nemoj pričati o nečemu što ne znaš. Ljudi su dali nemjerljiv doprinost i to im treba priznati.
tipican primjer novokomponovanog brenitelja bosnjstva i bosnjackih interesa (citaj: malogradjanin, papak itd itd)
nije bosna od carsije do m.dvora
i sad ispade da nije bilo kriminalaca palo bi sarajevo daj ne seri vise[/quote]

pa radi ovakvih kao istocnjak i jest nam drustvo vako "lijepo i napredno"...ja se pitam gdje i kako se stice ovakav nacin razmisljanja....
zonbirile

#403 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zonbirile »

istočnjak

prilezi malo,ja sam ti odgovorio,ali ti ne čitaš.Ti mene pitaš ko je veći,Trebević,ili Miljacka.Izvini ja stvarno neznam,na đenazi upitaj prvog do sebe on će ti znati odgovoriti.
istocnjak

#404 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by istocnjak »

Izgleda da vas je istina pogodila ... hajde sada ispucajte se po obicaju pa kada se umorite onda ću vam odgovoriti. :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#405 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mIRCerka »

zonbirile wrote:istočnjak

prilezi malo,ja sam ti odgovorio,ali ti ne čitaš.Ti mene pitaš ko je veći,Trebević,ili Miljacka.Izvini ja stvarno neznam,na đenazi upitaj prvog do sebe on će ti znati odgovoriti.
Speaking of which, zar se samoubicama klanja dzenaza?
in33sa

#406 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by in33sa »

Koja je ovo jeftina demagogija, oni u kravatama i odijelima su kao veci lopovi, pa je Celo eto malo bolji.

Pa ko je jednom sitnom kriminalcu i siledziji (eto da ne kazem silovatelju, mada je osudjen i za to) omogucio da zajasi maltene cijelu drzavu, da se domogne visoke pozicije u vojnoj hijerarhiji, svog dijela kolaca u posljeratnoj opcoj pljacki drzave i njenih gradjana, nego ovi u odijelima i kravatama.

Ruka ruku mije, sto kaze stara narodna.
turban

#407 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by turban »

Kad ce biti dzenaza... :?
mIRCerka

#408 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mIRCerka »

istocnjak wrote:Izgleda da vas je istina pogodila ... hajde sada ispucajte se po obicaju pa kada se umorite onda ću vam odgovoriti. :D
Ja sam tebi rekla, jos jednom skreni IBC temu na ALI OVAJ JE GORI, bices baniran. Pa se onda zali helsinskom odobru za ljudska prava...
tataratira

#409 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by tataratira »

:lol:
karanana

#410 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by karanana »

i mene interesuje, po islamu, kako se tretira ukop samoubica?
Dozer

#411 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Dozer »

Kod nas u BiH - po svim mogucim pravilima i sa svim mogucim pocastima :)

Kao i sto je pravi sehid samo onaj:
- koji ima bar 3 sudske presude (po mogucnosti za najteza djela),
- koji je odlezao bar 2 godine u nekom od zatvora,
- koji je imao finansijskih aferima (kradja, pljacki i sl.)
itd. :)

A ne mogu a da se ne nadovezem malo i na one odbrane predsjednistva i sl. Pretpostavljam da istocnjak misli na 02.05.92. kada su srbocetnici pokusali presjeci grad na Skenderiji i zauzeti predjsednistvo...a on ocito vlada samo djelimicnim informacijama po tom pitanju, jer vecinu posla (i to veliku vecinu posla) taj dan su odradili Vikicevi ljudi, dok su ostali (Jezevi, Celini itd.) tu bili kao ispomoc.
Vikicevi ljudi u taj dan,tacnije tokom ta dva dana, pokrili sve. Trcali su k'o sumanuti od Breke, pa preko Bistrika i K.2.V.V., do Skenderije i Teatra. Ne zelim da umanjim niciju zaslugu za bilo sta, ali realno, da taj dan nije bilo Vikicevih ljudi, na predsjednistvu bi se, kako neko rece, vijorila Srbijanska (Srpska) zastava. Nemojte ljudi...ako niste bii direktno ukljuceni u sve to i na licu mjesta, ne pricajte budalastine.
Last edited by Dozer on 18/12/2008 14:57, edited 1 time in total.
zonbirile

#412 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zonbirile »

karanana

ne znam,ali vjerovatno kao i ubica-pravac Kovači.
Cholina_Lokica

#413 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Cholina_Lokica »

slavkoimamodilera wrote:
[Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
englski konobari,ali bi ste bili ljudi i spolja i iznutra.Ismet je za vas nadcovjek i za mene je nad-covjek,hrabri i odvazni
momak koji je htio da ispravi sve greske svog zivota,da bude do smrti koristan ,gradjanima svoga grada i svoje zemlje
a vi sto sve napustate kad zagusti nemate cak ni prava (dao vam ih je ohr a ne drzava i ovaj narod) da se javljate.
Treba zasluziti bosnu a vasi su je izdali,napustili,ostavili da krepa kao staro pasche. :-)
Predlazem ovaj post u izbor za provalu godine! :mrgreen:
prebaciti ovo na temu za dodjelu zohara za izjave...
Ponekad s'proljeca

#414 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Ponekad s'proljeca »

Bravo!!!!!

Dok je Vikic spasavao drzavu sa svojim borcima, mnogi su se cudili "ma ko to puca", ma zar je moguce nasa JNA i bla bla.

Trebalo je mnogima pola godine da skontaju da su u ratu!!!!!

quote="Dozer"]Kod nas u BiH - po svim mogucim pravilima i sa svim mogucim pocastima :)

A ne mogu a da se ne nadovezem malo i na one odbrane predsjednistva i sl. Pretpostavljam da istocnjak misli na 02.05.92. kada su srbocetnici pokusali presjeci grad na Skenderiji i zauzeti predjsednistvo...a on ocito vlada samo djelimicnim informacijama po tom pitanju, jer vecinu posla (i to veliku vecinu posla) taj dan su odradili Vikicevi ljudi, dok su ostali (Jezevi, Celini itd.) tu bili kao ispomoc.
Vikicevi ljudi u taj dan,tacnije tokom ta dva dana, pokrili sve. Trcali su k'o sumanuti od Breke, pa preko Bistrika i K.2.V.V., do Skenderije i Teatra. Ne zelim da umanjim niciju zaslugu za bilo sta, ali realno, da taj dan nije bilo Vikicevih ljudi, na predsjednistvu bi se, kako neko rece, vijorila Srbijanska (Srpska) zastava. Nemojte ljudi...ako niste bii direktno ukljuceni u sve to i na licu mjesta, ne pricajte budalastine.[/quote]
istocnjak

#415 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by istocnjak »

Dozer wrote:Kod nas u BiH - po svim mogucim pravilima i sa svim mogucim pocastima :)

Vikicevi ljudi u taj dan,tacnije tokom ta dva dana, pokrili sve. Trcali su k'o sumanuti od Breke, pa preko Bistrika i K.2.V.V., do Skenderije i Teatra. Ne zelim da umanjim niciju zaslugu za bilo sta, ali realno, da taj dan nije bilo Vikicevih ljudi, na predsjednistvu bi se, kako neko rece, vijorila Srbijanska (Srpska) zastava. Nemojte ljudi...ako niste bii direktno ukljuceni u sve to i na licu mjesta, ne pricajte budalastine.
Svi oni koji su bili taj historijski dan za BiH na tom mjestu su zaslužni i treba im odati poštovanje za to što su uradili.
in33sa

#416 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by in33sa »

karanana wrote:i mene interesuje, po islamu, kako se tretira ukop samoubica?
Bas nedavno jedna nana (tamo je negdje iz Trnova, okolica) govori da su kod njih u selu samoubice sahranjivali izvan groblja.

Slucajno sam je cuo, pa rekoh da odgovorim.
karanana

#417 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by karanana »

in33sa wrote:
karanana wrote:i mene interesuje, po islamu, kako se tretira ukop samoubica?
Bas nedavno jedna nana (tamo je negdje iz Trnova, okolica) govori da su kod njih u selu samoubice sahranjivali izvan groblja.

Slucajno sam je cuo, pa rekoh da odgovorim.
pa mirci spomenu gore iznad mene, a i meni se ucinilo da sam cuo da se dzenaza ne klanja ljudima koji su pocinili samoubistvo pa sam htio da vidim sta je tacno sto se vjere tice jer nisam bas upucen.

evo naso sam nesto: ima dijelova u kuranu koji govore da je zabranjeno uzimati nesto sto ti je allah dao. ali ima izizetaka sa osobama koje se u takvom stanju gdje nisu mogle razumno doijeti tu odluku.
takodjer za zivota muhammeda a.s. desilo se neko samoubistvo i muhammed nije htio klanjati dzenazu za tu osobu ali je rekao svojim prijateljima da klanjaju sto znaci da ipak ima nada za oprost i za samoubice.
Last edited by karanana on 18/12/2008 15:21, edited 1 time in total.
Dozer

#418 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Dozer »

Jeste istocnjak, to je tacno, ali ne vidjeh nigdje da si spomenuo "sve", pa zakljucujem da je po tebi Celo taj koji je zacuvao predjsednistvo i odbio taj napad. A to je tacno samo jednim malim dijelom. Znas zasto? Zato sto su i tada sve te kriminogene "vodje" poput Cele(a), Cace, Juke, Tope i ostalih svakodnevno dolazili kod Vikica u Dom policije po uputstva jer jednostavno nisu imali predstave sta i kako da rade. A realno - ni sredstava (MTS-a).
Zato, prije velicanja, ipak malo razmisli(te) sta ces(te) i kako napisati (reci).
mIRCerka

#419 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mIRCerka »

Kad je sahrana?
zlatiborka

#420 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zlatiborka »

Je li istina da je Celo bio jedan od vecih narko-bosova?

Cula sam pricu da je u ratu valjao veliku kolicinu heroina. Heroin mu je bio glavni, radio je i ostale droge sa svojim pomocnicima i imao zastitu u policiji. Da je nastavio dilati na veliko i poslije rata, uz ostale reketaske djelatnosti koje su manje-vise poznate.

Navodno da je i sam Celo bio heroinski ovisnik?

Ovo je carsijska prica, zato pitam ima li i koliko ima istine u njoj.....
MELBOURNE_SARAJEVO

#421 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

zlatiborka wrote:Je li istina da je Celo bio jedan od vecih narko-bosova?

Cula sam pricu da je u ratu valjao veliku kolicinu heroina. Heroin mu je bio glavni, radio je i ostale droge sa svojim pomocnicima i imao zastitu u policiji. Da je nastavio dilati na veliko i poslije rata, uz ostale reketaske djelatnosti koje su manje-vise poznate.

Navodno da je i sam Celo bio heroinski ovisnik?

Ovo je carsijska prica, zato pitam ima li i koliko ima istine u njoj.....
Ovisnik o heroinu nije ali je zato postao ovisnik morfiuma protiv bolova i koristio je koku redovno
tataratira

#422 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by tataratira »

hallo zelengora, mojnetoba čapri ;-)
smille

#423 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by smille »

istocnjak wrote:
Dozer wrote:Kod nas u BiH - po svim mogucim pravilima i sa svim mogucim pocastima :)

Svi oni koji su bili taj historijski dan za BiH na tom mjestu su zaslužni i treba im odati poštovanje za to što su uradili.
Je znam gdje ti bi' tog dana, ali znam da je grad bio pun raje tokom rokanja, lijep sunčan majski dan. Znači svima treba odati priznanje mada nisu bili svjesni šta se oko njih dešava baš kao i likovima kojima se diviš. E pa stvarnost je očito malo drugačija, neki su tog dana dali živote za ovaj naš šeher, a ja baš i ne čujem da ih spominješ. Ja bijah na Domu JNA uz jednu istinsku legendu koja je nosila BEBU tog dana, de Bogati reci nama svima kako mu bješe ime, kad već toliko znaš o legendama i hrabrim braniocima. :run:
Dozer

#424 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Dozer »

Pitas mene ili njega?
istocnjak

#425 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by istocnjak »

Dozer wrote:Jeste istocnjak, to je tacno, ali ne vidjeh nigdje da si spomenuo "sve", pa zakljucujem da je po tebi Celo taj koji je zacuvao predjsednistvo i odbio taj napad. A to je tacno samo jednim malim dijelom. Znas zasto? Zato sto su i tada sve te kriminogene "vodje" poput Cele(a), Cace, Juke, Tope i ostalih svakodnevno dolazili kod Vikica u Dom policije po uputstva jer jednostavno nisu imali predstave sta i kako da rade. A realno - ni sredstava (MTS-a).
Zato, prije velicanja, ipak malo razmisli(te) sta ces(te) i kako napisati (reci).
Daj ba nemoj zezati Topa i nije baš neki krimos. Niko ih ne velica ali im treba priznati zasluge za taj veoma važan dan.
Locked