moze i za iducu proci na ne vidjenoslavkoimamodilera wrote:Predlazem ovaj post u izbor za provalu godine![Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
englski konobari,ali bi ste bili ljudi i spolja i iznutra.Ismet je za vas nadcovjek i za mene je nad-covjek,hrabri i odvazni
momak koji je htio da ispravi sve greske svog zivota,da bude do smrti koristan ,gradjanima svoga grada i svoje zemlje
a vi sto sve napustate kad zagusti nemate cak ni prava (dao vam ih je ohr a ne drzava i ovaj narod) da se javljate.
Treba zasluziti bosnu a vasi su je izdali,napustili,ostavili da krepa kao staro pasche.
Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
-
Yamahalac
#326 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
-
d2
-
istocnjak
#328 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Slavko gdje je bio tvoj tata kada ovako pričaš?slavkoimamodilera wrote:Predlazem ovaj post u izbor za provalu godine![Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
englski konobari,ali bi ste bili ljudi i spolja i iznutra.Ismet je za vas nadcovjek i za mene je nad-covjek,hrabri i odvazni
momak koji je htio da ispravi sve greske svog zivota,da bude do smrti koristan ,gradjanima svoga grada i svoje zemlje
a vi sto sve napustate kad zagusti nemate cak ni prava (dao vam ih je ohr a ne drzava i ovaj narod) da se javljate.
Treba zasluziti bosnu a vasi su je izdali,napustili,ostavili da krepa kao staro pasche.
- vjesticanametli
#329 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
- JThomas
#330 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
a šta misliš istočnjak, šta bi se desilo da su svi oni koji su u prvim danima rata uzeli puške i odbranili sarajevo krenuli ćelinim putem? ne bi baš valjalo, jel da? ne bi ostao kamen na kamenu?
takvih koji NISU uprljali ruke kriminalom a branili su grad ima hiljade i desetine hiljada, desetine i stotine oficira, komandanata...a niko se ne češe po guzici za njih, neki od njih nemaju od čega djecu nahraniti, bitno je spjevati ep kriminalcu i ubici, kao da je on sam samcit odbranio sarajevo ili šta? vrijeđaš te ljude stavljajući čovjeka koji nikad u životu nije radio legalan posao u isti koš s njima.
ali kao što rekoh, mi uvijek više poštujemo onog ko nas jeste tukao (ali eto, malo nas je i branio) nego onog ko nije (a i on nas je branio)...hronični sindrom žrtve.
takvih koji NISU uprljali ruke kriminalom a branili su grad ima hiljade i desetine hiljada, desetine i stotine oficira, komandanata...a niko se ne češe po guzici za njih, neki od njih nemaju od čega djecu nahraniti, bitno je spjevati ep kriminalcu i ubici, kao da je on sam samcit odbranio sarajevo ili šta? vrijeđaš te ljude stavljajući čovjeka koji nikad u životu nije radio legalan posao u isti koš s njima.
ali kao što rekoh, mi uvijek više poštujemo onog ko nas jeste tukao (ali eto, malo nas je i branio) nego onog ko nije (a i on nas je branio)...hronični sindrom žrtve.
-
istocnjak
#331 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ma pusti ih znaš ono "šta djeca znaju o zavičaju", mogli su biti isto kurdi bez države i pasoša nisu toga ni svjesni.[Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
-
sarayewo
#332 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Sad ispade da su samo Celo, Caco, Juka i Taib branili Sarajevo, a da su se svi ostali (ono bi 300-injak hiljada ljudi?) ispalili??? Moj otac nije pobjegao, htio je da ostane i da brani grad pa smo i mi ostali sa njim... I branio ga je od prvog dana, rame uz rame sa drugim komsijama i ljudima koje nije znao a od kojih mu je zavisio zivot. A da ne pricamo o tome kako su gore navedeni iskoristili to svoje "komandovanje" da popljackaju sve zivo i da uzmu od ljudi "za vojne potrebe" sta im je bio cejf...
Sa Ismetom nisam nikada imao susreta, tako da ne vagam ni tamo ni ovamo... prije nego sto je zaglavio u bolnici godinama se ponasao kao vlasnik Sarajeva i radio sta je htio, kad je htio, gdje je htio... Sitne probleme nije pravio on licno vec njegovi ljudi po njegovom nalogu.
Bilo je ocigledno da nece docekati starost, samo je bilo pitanje vremena i nacina na koji ce umrijeti...
Sa Ismetom nisam nikada imao susreta, tako da ne vagam ni tamo ni ovamo... prije nego sto je zaglavio u bolnici godinama se ponasao kao vlasnik Sarajeva i radio sta je htio, kad je htio, gdje je htio... Sitne probleme nije pravio on licno vec njegovi ljudi po njegovom nalogu.
Bilo je ocigledno da nece docekati starost, samo je bilo pitanje vremena i nacina na koji ce umrijeti...
- slavkoimamodilera
#333 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Cuj gdje? Pa u Hamburgu... al bilo nam je tesko, a najvise kad stari razbi glanc novu sedmicu benvea devedestrece...istocnjak wrote:Slavko gdje je bio tvoj tata kada ovako pričaš?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#334 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Da li ti ponekad kad napises i procitas ono sto si napisao. Kao prvo iz postovanja prema pravim herojima ovoga grada ne bi smio da pises ovakve gluposti. Da na pocetku odmah razjasnimo ja nisam pobjegao i 4 Aprila 92 godine sam bio sa puskom u ruci i dan danas sam u svom rodnom i najdrazem gradu. kao prvo trebao bi da znas da je Celo u rat usao kao (ne)covjek koji je osudjen na robiju radi silovanja. Dakle radi se o prijeratnom kriminalcu sa debelim dosijeom. Kao drugo da je on branio predsjednistvo danas bi se ovde vijorila zastava Srbije. Kao trece cisto sumnjam da ste i ti i @Istocnjak ikada u zivotu u toku rata imali priliku da udjete u bilijar klub u bivsem hotelu Beograd koji je uzgred drzao Celo i da vidite skladiste najzescih i najskupljih pica. Kao cetvrto prezivjeli heroji danas su sirotinja bez dijelova tijela a Celu nije pogodio metak sa neprijateljskih polozaja. Kao peto, kao i prije rata tako i poslije rata je nastavio svoj put kriminalca doduse sa umanjenim sposobnostima jer je zaista to ranjavanje bilo izuzetno tesko i nikada se nije oporavio od njega. Naravno tesko je pobrojati sva nedjela koja je ucinio u toku rata dok je bio sef vojne policije zajedno sa Topom.[Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
Heroji su svoje zivote ostavili na Zuci, Treskavici, Igmanu, padinama Trebevica i na prvim linijama a ne u centru grada provodeci silu i teror nad gradjanima.
Naravno o mrtvim ljudima sve najbolje ali nemojte dizati u visine one koji to ne zasluzuju makar iz postovanja prema onima koji su ugradili zivote u ovu nasu jadnu drzavu.
-
d2
#335 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
prva lahka hamburska motorizovana brigada 
- slavkoimamodilera
#336 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
d2 wrote:prva lahka hamburska motorizovana brigada
- vjesticanametli
#337 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
transei na elbi bili 
-
istocnjak
#338 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Slobodno napiši "stočnjak" bez I jer ja volim životinje sa sela koje daju lijepu hranu ljudima, za razliku od tebe koji samo znaš da balegaš a nikakve koristi od tebe. Uhvati se druženja sa svojim toplim frendovima a mene popusti.Her Flick wrote:i-stocnjak evo ja cu od danas na svakom vaktu koji cu klanjati moliti Boga da ti podari jedan susret sa celom, pardom on je mrtav, da se ispravim, znaci susret sa likom i djlom poput celinog, znaci sve isto
- veljaca
#339 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Po jednoj verziji Ismet Bajramovic Celo je izvrsio samoubistvo.
Po meni STVARNO se desilo:
- 50% da se sam ubio
- 50% da su ga ubili ( a ima puno kandidata za to )
Zvanican stav ce biti onakav kakav bude odgovarao pojedincima u drzavi.

Po meni STVARNO se desilo:
- 50% da se sam ubio
- 50% da su ga ubili ( a ima puno kandidata za to )
Zvanican stav ce biti onakav kakav bude odgovarao pojedincima u drzavi.
-
hali gali halid
#340 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
emigracija wrote:Mućo na tebe je red...
-
istocnjak
#341 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Sječaš li se onda one naše prepiske za ramazan?Her Flick wrote:ja ja sam musliman i vjerom mi je zabranjeno jesti neke vrste mesaistocnjak wrote:Slobodno napiši "stočnjak" bez I jer ja volim životinje sa sela koje daju lijepu hranu ljudima, za razliku od tebe koji samo znaš da balegaš a nikakve koristi od tebe. Uhvati se druženja sa svojim toplim frendovima a mene popusti.Her Flick wrote:i-stocnjak evo ja cu od danas na svakom vaktu koji cu klanjati moliti Boga da ti podari jedan susret sa celom, pardom on je mrtav, da se ispravim, znaci susret sa likom i djlom poput celinog, znaci sve isto
-
istocnjak
#342 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Sretao sam se sa gorim kriminalcima od Ćele a to su oni u kravatama i Boss odjelima što pokradoše milione po državi, za koju isti ništa nisu dali a ne da su se borili u ratu. Ko je sada gori i veći kriminalac? Daj bolan dosta je više šuplje ...Her Flick wrote:i-stocnjak evo ja cu od danas na svakom vaktu koji cu klanjati moliti Boga da ti podari jedan susret sa celom, pardom on je mrtav, da se ispravim, znaci susret sa likom i djlom poput celinog, znaci sve isto
Last edited by istocnjak on 18/12/2008 10:40, edited 1 time in total.
-
fgr
#343 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
postujte ovakve ljude koji su istinski branili ovaj grad i drzavu!hrasno38 wrote:Da li ti ponekad kad napises i procitas ono sto si napisao. Kao prvo iz postovanja prema pravim herojima ovoga grada ne bi smio da pises ovakve gluposti. Da na pocetku odmah razjasnimo ja nisam pobjegao i 4 Aprila 92 godine sam bio sa puskom u ruci i dan danas sam u svom rodnom i najdrazem gradu. kao prvo trebao bi da znas da je Celo u rat usao kao (ne)covjek koji je osudjen na robiju radi silovanja. Dakle radi se o prijeratnom kriminalcu sa debelim dosijeom. Kao drugo da je on branio predsjednistvo danas bi se ovde vijorila zastava Srbije. Kao trece cisto sumnjam da ste i ti i @Istocnjak ikada u zivotu u toku rata imali priliku da udjete u bilijar klub u bivsem hotelu Beograd koji je uzgred drzao Celo i da vidite skladiste najzescih i najskupljih pica. Kao cetvrto prezivjeli heroji danas su sirotinja bez dijelova tijela a Celu nije pogodio metak sa neprijateljskih polozaja. Kao peto, kao i prije rata tako i poslije rata je nastavio svoj put kriminalca doduse sa umanjenim sposobnostima jer je zaista to ranjavanje bilo izuzetno tesko i nikada se nije oporavio od njega. Naravno tesko je pobrojati sva nedjela koja je ucinio u toku rata dok je bio sef vojne policije zajedno sa Topom.[Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
Heroji su svoje zivote ostavili na Zuci, Treskavici, Igmanu, padinama Trebevica i na prvim linijama a ne u centru grada provodeci silu i teror nad gradjanima.
Naravno o mrtvim ljudima sve najbolje ali nemojte dizati u visine one koji to ne zasluzuju makar iz postovanja prema onima koji su ugradili zivote u ovu nasu jadnu drzavu.
- Nekako s proljeća
#344 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Lučarević nema obraza da to uradi jer nema vremena.A da li ima hrabrosti, ne sumnjaj u to.in33sa wrote:Ne znam ima li Lucarevic obraza, ali bas me zanima smije li otici i roditeljima vojnika kojeg je ubio Celo reci da je to bio eto samo nesretan dogadjaj.
I niko da nam objasni zasto je Radovan Karadzic potpisao propusnicu preko srpskih teritorija za ranjenog heroja Celu Bajramovica.
Zato što su Saša Karadzić i Ismet Bajramović bili dobra raja prije rata.
P.S.
Osumnjičeni ratni zločinac Radovan Karadzić, molim lijepo...
- nokia6170
#345 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
kao i osumnjiceni ratni zlocinac HitlerNekako s proljeća wrote:Lučarević nema obraza da to uradi jer nema vremena.A da li ima hrabrosti, ne sumnjaj u to.in33sa wrote:Ne znam ima li Lucarevic obraza, ali bas me zanima smije li otici i roditeljima vojnika kojeg je ubio Celo reci da je to bio eto samo nesretan dogadjaj.
I niko da nam objasni zasto je Radovan Karadzic potpisao propusnicu preko srpskih teritorija za ranjenog heroja Celu Bajramovica.
P.S.
-
istocnjak
#346 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Hajde sada reci ko su ustvari istinski kriminalci u ovoj državi? Da li su to oni u Boss odjelima i kravatama koji su prodali sve naše BiH banke pa sada nemamo vlastite banke. Isti oni što su svom vlastitom narodu doveli bankare i zelenaše koji na zapadu kupuju novac za 3-4% kamate a nama ga prodaju za 10% kamate. Koji su nam doveli tržne centre iz Slovenije, Hrvatske i Srbije za neki njihov sitni interes da nas bezdušno pljačkaju i odnose milione iz Bosne ili su to oni sitni kriminalci koji su organizovali otpor i branili istu ovu državu u ratu?Her Flick wrote:sta mi ti pricas o supljoj kada ti i takvi kao ti branite i glasate za te kriminalce ( u bossovim odjelima)istocnjak wrote:Sretao sam se sa gorim kriminalcima od Ćele a to su oni u kravatama i Boss odjelima što pokradoše milione po državi, za koju isti ništa nisu dali a ne kamoli da su se borili u ratu. Ko je sada gori i veći kriminalac? Daj bolan dosta je više šuplje ...Her Flick wrote:i-stocnjak evo ja cu od danas na svakom vaktu koji cu klanjati moliti Boga da ti podari jedan susret sa celom, pardom on je mrtav, da se ispravim, znaci susret sa likom i djlom poput celinog, znaci sve isto
Last edited by istocnjak on 18/12/2008 10:56, edited 1 time in total.
-
d2
#347 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ja mislim da si ti u pravu, mi se trebamo zatvoriti i okrenuti sami sebi, nece nama neko sa strane kvariti ovaj nas rahatluk !
-
in33sa
#348 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ma osumnjiceni ili ne, on je ratni zlocinac, nema potrebe da naglasavamo.Nekako s proljeća wrote:Lučarević nema obraza da to uradi jer nema vremena.A da li ima hrabrosti, ne sumnjaj u to.in33sa wrote:Ne znam ima li Lucarevic obraza, ali bas me zanima smije li otici i roditeljima vojnika kojeg je ubio Celo reci da je to bio eto samo nesretan dogadjaj.
P.S.
Da tacno, to sam zaboravio, Sasu Karadzica. Predratnog kriminalca, siguran sam da su u ratu Sasa i njegovi prijeratni pajtosi iz grada dobro saradjivali.
O Luceravicu je suvisno, uvijek sam smatrao da je on (bar tako mi je djelovao) covjek koji se ne boji reci istinu, uvijek je javno nastupao sa svojim misljenjem i nije drzao takozvanu liniju, ali ovo sa vojnim policajcem... jel to indirektno davanje alibija i samom sebi (s obzirom da je, kako sam shvatio, on kao komadant vojne policije u to vrijeme bio direktni pretpostavljeni Bajramovicu, ko bi im vise pohvatao silne funkcije, primjera radi Juka je bio i general
- ko pita ne skita
#349 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
hrasno38 wrote:Da li ti ponekad kad napises i procitas ono sto si napisao. Kao prvo iz postovanja prema pravim herojima ovoga grada ne bi smio da pises ovakve gluposti. Da na pocetku odmah razjasnimo ja nisam pobjegao i 4 Aprila 92 godine sam bio sa puskom u ruci i dan danas sam u svom rodnom i najdrazem gradu. kao prvo trebao bi da znas da je Celo u rat usao kao (ne)covjek koji je osudjen na robiju radi silovanja. Dakle radi se o prijeratnom kriminalcu sa debelim dosijeom. Kao drugo da je on branio predsjednistvo danas bi se ovde vijorila zastava Srbije. Kao trece cisto sumnjam da ste i ti i @Istocnjak ikada u zivotu u toku rata imali priliku da udjete u bilijar klub u bivsem hotelu Beograd koji je uzgred drzao Celo i da vidite skladiste najzescih i najskupljih pica. Kao cetvrto prezivjeli heroji danas su sirotinja bez dijelova tijela a Celu nije pogodio metak sa neprijateljskih polozaja. Kao peto, kao i prije rata tako i poslije rata je nastavio svoj put kriminalca doduse sa umanjenim sposobnostima jer je zaista to ranjavanje bilo izuzetno tesko i nikada se nije oporavio od njega. Naravno tesko je pobrojati sva nedjela koja je ucinio u toku rata dok je bio sef vojne policije zajedno sa Topom.[Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
-
smille
#350 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ko pita ne skita wrote:hrasno38 wrote:Da li ti ponekad kad napises i procitas ono sto si napisao. Kao prvo iz postovanja prema pravim herojima ovoga grada ne bi smio da pises ovakve gluposti. Da na pocetku odmah razjasnimo ja nisam pobjegao i 4 Aprila 92 godine sam bio sa puskom u ruci i dan danas sam u svom rodnom i najdrazem gradu. kao prvo trebao bi da znas da je Celo u rat usao kao (ne)covjek koji je osudjen na robiju radi silovanja. Dakle radi se o prijeratnom kriminalcu sa debelim dosijeom. Kao drugo da je on branio predsjednistvo danas bi se ovde vijorila zastava Srbije. Kao trece cisto sumnjam da ste i ti i @Istocnjak ikada u zivotu u toku rata imali priliku da udjete u bilijar klub u bivsem hotelu Beograd koji je uzgred drzao Celo i da vidite skladiste najzescih i najskupljih pica. Kao cetvrto prezivjeli heroji danas su sirotinja bez dijelova tijela a Celu nije pogodio metak sa neprijateljskih polozaja. Kao peto, kao i prije rata tako i poslije rata je nastavio svoj put kriminalca doduse sa umanjenim sposobnostima jer je zaista to ranjavanje bilo izuzetno tesko i nikada se nije oporavio od njega. Naravno tesko je pobrojati sva nedjela koja je ucinio u toku rata dok je bio sef vojne policije zajedno sa Topom.[Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
Naravno o mrtvim ljudima sve najbolje ali nemojte dizati u visine one koji to ne zasluzuju makar iz postovanja prema onima koji su ugradili zivote u ovu nasu jadnu drzavu.![]()
![]()