Prica ima i prvi dio, u kojem je "neko", za vrijeme akcije protiv kriminala u Sarajevu, gadjao bestrzajnim topom iz pravca Centralnog zatvora i pogodio sobu u kojoj je bio stacionar u Domu policije.exliberal wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
....cuj celo ranjen sto je bio na linij.....
![]()
![]()
![]()
![]()
celo je upucan dok se kockao na ciglanama. tip sto ga je upucao je znao da celo nosi pancir pa je cekao da on podign ruke (kao da se predaje) i onda ga je roknuo pod pazduh jer je jedino to mjesto gdje je bio nezasticen.
metak je ostao u srcu i operisao ga je guska u vojnoj bolnici. sreca za njega sto je bio jak ko konj pa je prezivio operaciju ali to nije bilo dovoljno nego je morao da izadje vani. jedini nacin je bio medicinska evakuacija ali srbi mu nisu dali nego je napravljen deal pa je za njegov izlazak pusteno , koliko se ja sjecam 7 ili 9 srpskih doktora i medicinskih sestara koji su bili uhapseni par dana prije tokom pokusaja bjega iz sarajeva sa unproforom. Celo je izasao samo sa zenom i dva kofera od kojih je jedan bio pun 'SUSKI".
Inace "pricalo" se da je tip koji ga je roknuo otvorio diskoteku u njemackoj....inace tip je prijeratni mupovac...da nekazem da je bio profesionalni snajperista....pripadnik laste...dosta detalja![]()
![]()
![]()
toliko o "heroju"![]()
Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
-
VjecitiStudent
#301 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
- Furby
#302 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Babuka
Allah mu rahmetile
Neka mu Dragi Allah podari lijepi Dzennet
Allah mu rahmetile
-
Ponekad s'proljeca
#303 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Izgleda samo najaci opstaju a to su jos Gasi koliko citam i onaj Izo Beton.
jesu li oni zahebaniji od cele????
jesu li oni zahebaniji od cele????
-
sabanss
#304 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ne bojim se da ce neko preuzeti grad.
Ma koliko neko bio zajeban, drzava ima sredstva da mu dohaka ako se previse "digne" i pocne raditi na svoju ruku. Svi su oni zajebani ali su mala maca za jedinu sistematski uredjenu i skolovanu organizovanu bandu poznatu pod onim sto nazivamo "drzavom".
Ma koliko neko bio zajeban, drzava ima sredstva da mu dohaka ako se previse "digne" i pocne raditi na svoju ruku. Svi su oni zajebani ali su mala maca za jedinu sistematski uredjenu i skolovanu organizovanu bandu poznatu pod onim sto nazivamo "drzavom".
-
Pospanko
#305 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Za put kojim je isao kroz zivot, mogu samo reci da je docekao duboku starost. Bilo sta reci o Celi, sada bi bilo suvisno, jer je covjek mrtav.
Bit ce jos price o njemu, pogotovo ako odluce da ga ukopaju na Kovacima. Mada ja ne vidim niti jedan razlog, zbog kojeg to ne bi uradili, nakon svih onih koji su ukopani.
Bit ce jos price o njemu, pogotovo ako odluce da ga ukopaju na Kovacima. Mada ja ne vidim niti jedan razlog, zbog kojeg to ne bi uradili, nakon svih onih koji su ukopani.
-
zonbirile
#306 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
istocnjak wrote:Ne treba nikoga osuđivati zato što je postao onakav kakav jeste jer nekad samo jedan događaj u životu ili nešto što ti se desi može ti odrediti dalji život i sudbinu. Što rekao jedan moj prijatelj: "Da sam se znao marisati u raji ne bi nikad završio fakultet". Nikad ti ne možeš znati zašto je neko postao kriminalac i šta mu se je desilo u životu pa je takav kakav je. Ismet i njemu slićni da nisu bili onakvi kakvi jesu, možda nikad ne bi napravili onakva herojska djela na početku rata koja su uradili jer to nije mogao uraditi obićan čovjek i to mu treba priznati.otherside wrote:naravno to treba pripisati njihovoj nesnalazljivosti.
pun qurac herojskih djela-daj opiši bar jedno,od bilo koga od tih spodoba.
- Asana
#307 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Cuj, "skidam mu kapu jer je uzeo pusku da odbrani grad"
Takvima kao on ne treba skidati kapu sto su uzeli oruzje: oni su oruzje i prije nosili, rat im je samo dao divnu priliku da postanu vazniji od policije...
Treba skinuti kapu onima koji su uzeli pusku da odbrane grad, iako nikad prije nisu drzali oruzje u ruci ni pucali u covjeka... i koji su po zavrsetku rata to oruzje odlozili i nastoje da zive normalnim zivotom, u miru
Vec samo podsjecanje na detalj kako je upucan kroz pazuh na panciru dok je sjedio u kaficu na Ciglanama, podsjeti me na sve nas koji smo bez pancira isli po vodu na pivaru, i na "obicne" momke koji nisu smjeli sjesti u kafic, da ne bi bili odvuceni na neko kopanje rovova
Je li ono 1993 upucan? Javna je tajna da je to bio pokusaj uklanjanja... cime je to zasluzio? Svojom "hrabroscu" u odbrani grada sigurno ne. Je li se ono vratio se s lijecenja iz inostranstva, koje je bezbeli sam platio, nekad 1997? Dug mu bio taj ratni staz.... Za koliko je krivicnih djela od tada optuzivan i osudjivan?
Manite se mitova ...
Takvima kao on ne treba skidati kapu sto su uzeli oruzje: oni su oruzje i prije nosili, rat im je samo dao divnu priliku da postanu vazniji od policije...
Treba skinuti kapu onima koji su uzeli pusku da odbrane grad, iako nikad prije nisu drzali oruzje u ruci ni pucali u covjeka... i koji su po zavrsetku rata to oruzje odlozili i nastoje da zive normalnim zivotom, u miru
Vec samo podsjecanje na detalj kako je upucan kroz pazuh na panciru dok je sjedio u kaficu na Ciglanama, podsjeti me na sve nas koji smo bez pancira isli po vodu na pivaru, i na "obicne" momke koji nisu smjeli sjesti u kafic, da ne bi bili odvuceni na neko kopanje rovova
Je li ono 1993 upucan? Javna je tajna da je to bio pokusaj uklanjanja... cime je to zasluzio? Svojom "hrabroscu" u odbrani grada sigurno ne. Je li se ono vratio se s lijecenja iz inostranstva, koje je bezbeli sam platio, nekad 1997? Dug mu bio taj ratni staz.... Za koliko je krivicnih djela od tada optuzivan i osudjivan?
Manite se mitova ...
- vjesticanametli
#308 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
hocemo mi kolektivno na ĐŽenazu

- DobroJutroKolumbo
#309 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
istocnjak wrote:Ne treba nikoga osuđivati zato što je postao onakav kakav jeste jer nekad samo jedan događaj u životu ili nešto što ti se desi može ti odrediti dalji život i sudbinu. Što rekao jedan moj prijatelj: "Da sam se znao marisati u raji ne bi nikad završio fakultet". Nikad ti ne možeš znati zašto je neko postao kriminalac i šta mu se je desilo u životu pa je takav kakav je. Ismet i njemu slićni da nisu bili onakvi kakvi jesu, možda nikad ne bi napravili onakva herojska djela na početku rata koja su uradili jer to nije mogao uraditi obićan čovjek i to mu treba priznati.otherside wrote:naravno to treba pripisati njihovoj nesnalazljivosti.
Jel Dragan Vikic bio kriminalac , jel Slavisa Sucur bio kriminalac , jel nana Fata sa brda Mojmila bila kriminalac ( ko nezna , ta stara nana zaustavila je cetnicke tenkove da se popnu na brdo Mojmilo , gadjala ih bombama koje su joj sinovi ostavili kad su otisli na liniju ) ,jel Sasa Petrovic bio kriminalac , Safet Zajko jel bio kriminalac , jel Safet Isovic bio kriminalac , jel u Gorazdu Abdurahman Pelam bio kriminalac ,itd. i svi oni momci iz svacijeg komsiluka , od 18 godina pa nadalje , sto su se furali na Rambo filmove , pa prvi na liniju , desetorica sa jednom puskom , jesu li oni bili kriminalci ??? Nisu , pa kakva herojska djela napravise ...
Sto jednom moj dajdza rece u ratu , pravi su heroji i patriote oni koji nikad o svojim ratnim podvizima nisu pricali i ne hvale se , nit zele da pricaju , za njih je to bilo , bio je rat , sad je to proslo , valja zivjeti sad u miru i raditi , a nek drugi pricaju o njihovoim herojstvima i patriotizmu!
-
istocnjak
#310 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ti da nekoga nazivaš spodobom? Baš si hrabar mišu virtualni, što to nisi govorio uživo dok je čovjek bio živ? Šta su uradili, pa to svi znaju u Sarajevu osim onih koji su nas gađali i onih koji nisu bili ovdje za vrijeme rata. Prvo su ustali i uzeli oružje odvažni ljudi poput Ćele i momci od 16 do 20-tak godina u starkama i farmerkama još dok nije počelo pucati i odbili su prvi i najvažnji napad a odmah nakon toga su im se drugi obićni građani pridružili u odbrani. Odbrana Sarajeva i BiH u prvim danima rata je bila najvažnija i najznačajnija - a svim onim herojima i gazijama BiH svaka čast koji su odbili prvi napad od "do zuba naoružanog agresora" koji je bjesomučno krenuo da pobije goloruki muslimanski narod - i treba im odati priznanje. Ćelo je sa svojim momcima u prvim danima rata sprečio zauzimanje predsjedništava BiH i time sačuvao legitimnost i ustavnost BiH. Da se ljudi u BiH nisu borili sada ne bi ni vi dijasporci imali svoje države niti pasoša bili bi obićni kurdi bez države. Da je kao filđan ipak imate državu i pasoše shodno ovoj njhovoj borbi. Pa poštujte te ljude bez obzira šta su radili kasnije.zonbirile wrote:istocnjak wrote:Ne treba nikoga osuđivati zato što je postao onakav kakav jeste jer nekad samo jedan događaj u životu ili nešto što ti se desi može ti odrediti dalji život i sudbinu. Što rekao jedan moj prijatelj: "Da sam se znao marisati u raji ne bi nikad završio fakultet". Nikad ti ne možeš znati zašto je neko postao kriminalac i šta mu se je desilo u životu pa je takav kakav je. Ismet i njemu slićni da nisu bili onakvi kakvi jesu, možda nikad ne bi napravili onakva herojska djela na početku rata koja su uradili jer to nije mogao uraditi obićan čovjek i to mu treba priznati.otherside wrote:naravno to treba pripisati njihovoj nesnalazljivosti.
Last edited by istocnjak on 18/12/2008 09:34, edited 3 times in total.
-
istocnjak
#312 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Drži se ti svojih homića a ostavi mene na miru ni ja tebe ne prozivam.Her Flick wrote:hajmo ljudi odavde dosao je istocnjak da proljeva (..............) svoje gluposti
ovo u zagradi cu reci samo na pm-u
pozdrav
- Asana
#313 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Koliko kosta odbrana predsjednistva ?
Ne cijenim te "heroje" koji su jos u toku rata svoje usluge unovcavali
nakon rata to multiplicirali
a njihove "zasluge" nam drze omcu oko vrata do dana danasnjeg
Ima li jos koji zivi "heroj" tog kalibra, ili mozemo napokon svi odahnuti i razvezati policiji i sudstvu ruke?
Ne cijenim te "heroje" koji su jos u toku rata svoje usluge unovcavali
nakon rata to multiplicirali
a njihove "zasluge" nam drze omcu oko vrata do dana danasnjeg
Ima li jos koji zivi "heroj" tog kalibra, ili mozemo napokon svi odahnuti i razvezati policiji i sudstvu ruke?
-
VjecitiStudent
#314 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Iz kojeg li si ti Garmispartenkirhena pratio rat u Sarajevu?istocnjak wrote: Ti da nekoga nazivaš spodobom? Baš si hrabar mišu virtualni, što to nisi govorio uživo dok je čovjek bio živ? Šta su uradili, pa to svi znaju u Sarajevu osim onih koji su nas gađali i onih koji nisu bili ovdje za vrijeme rata. Prvo su ustali i uzeli oružje odvažni ljudi poput Ćele i momci od 16 do 20-tak godina u starkama i farmerkama još dok nije počelo pucati i odbili su prvi i najvažnji napad a odmah nakon toga su im se drugi obićni građani pridružili u odbrani. Odbrana Sarajeva i BiH u prvim danima rata je bila najvažnija i najznačajnija - a svim onim herojima i gazijama BiH sva čast koji su odbili prvi napad od "do zuba naoružanog agresora" koji je bjesomučno krenuo da pobije goloruki muslimanski narod - i treba im odati priznanje. Ćelo je sa svojim momcima u prvim danima rata sprečio zauzimanje predsjedništava BiH i time sačuvao legitimnost i ustavnost BiH. Da se ljudi u BiH nisu borili sada ne bi ni vi dijasporci imali svoje države niti pasoša bili bi obićni kurdi bez države. Da je kao filđan ipak imate državu i pasoše shodno ovoj njhovoj borbi. Pa poštujte te ljude bez obzira šta su radili kasnije.
- zimzelen
#315 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Jos samo treba da se javi neka djevojka sto ju je deflorisao u ratnim danima u Sarajevu, kako se hvalio u magazinu Dani prije deset godina, pa da sve bude na svom mjestu!Furby wrote:Babuka
Allah mu rahmetile
- Hodidjed
#316 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
I-stocnjak jarane, haj' da se ne svadjamo da ti fino objasnim jednu stvar:istocnjak wrote:Ti da nekoga nazivaš spodobom? Baš si hrabar mišu virtualni, što to nisi govorio uživo dok je čovjek bio živ? Šta su uradili, pa to svi znaju u Sarajevu osim onih koji su nas gađali i onih koji nisu bili ovdje za vrijeme rata. Prvo su ustali i uzeli oružje odvažni ljudi poput Ćele i momci od 16 do 20-tak godina u starkama i farmerkama još dok nije počelo pucati i odbili su prvi i najvažnji napad a odmah nakon toga su im se drugi obićni građani pridružili u odbrani. Odbrana Sarajeva i BiH u prvim danima rata je bila najvažnija i najznačajnija - a svim onim herojima i gazijama BiH sva čast koji su odbili prvi napad od "do zuba naoružanog agresora" koji je bjesomučno krenuo da pobije goloruki muslimanski narod - i treba im odati priznanje. Ćelo je sa svojim momcima u prvim danima rata sprečio zauzimanje predsjedništava BiH i time sačuvao legitimnost i ustavnost BiH. Da se ljudi u BiH nisu borili sada ne bi ni vi dijasporci imali svoje države niti pasoša bili bi obićni kurdi bez države. Da je kao filđan ipak imate državu i pasoše shodno ovoj njhovoj borbi. Pa poštujte te ljude bez obzira šta su radili kasnije.zonbirile wrote:istocnjak wrote:
Ne treba nikoga osuđivati zato što je postao onakav kakav jeste jer nekad samo jedan događaj u životu ili nešto što ti se desi može ti odrediti dalji život i sudbinu. Što rekao jedan moj prijatelj: "Da sam se znao marisati u raji ne bi nikad završio fakultet". Nikad ti ne možeš znati zašto je neko postao kriminalac i šta mu se je desilo u životu pa je takav kakav je. Ismet i njemu slićni da nisu bili onakvi kakvi jesu, možda nikad ne bi napravili onakva herojska djela na početku rata koja su uradili jer to nije mogao uraditi obićan čovjek i to mu treba priznati.
I ja sam bio na linijama odbrane i stao medju prvim "rame uz rame" sa Celom i svima njemu slicnim. Nikad mi niko nije rekao "hvala" sem jedne nane koja mi se nije s ledja skidala od zahvalnosti sto sam je spasio da je cetnici ne ugrabe u Maju 1992-e. Prije rata nisam bio sitni kriminalac kao Celo i nakon rata sam Celi i njemu slicnima rekao ZDRAVO i krenuo casnijim putem, a ne putem kriminala.
Za ono sto sam bio u odbrani BIH ne ocekujem nikakvu zahvalnicu, niti ocekujem da me neko dize na pijedestal, a to ti upravo radis u vezi Cele.
- vjesticanametli
#317 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
suti ba
ne spominji to brezobraznice
celo nikom nije kupovao cvješće

-
istocnjak
#318 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ne moraš ti to meni pričati ... zaista nema potrebe ... ali ne pričajte na mrtvog čovjeka.Hodidjed wrote:I-stocnjak jarane, haj' da se ne svadjamo da ti fino objasnim jednu stvar:
I ja sam bio na linijama odbrane i stao medju prvim "rame uz rame" sa Celom i svima njemu slicnim. Nikad mi niko nije rekao "hvala" sem jedne nane koja mi se nije s ledja skidala od zahvalnosti sto sam je spasio da je cetnici ne ugrabe u Maju 1992-e. Prije rata nisam bio sitni kriminalac kao Celo i nakon rata sam Celi i njemu slicnima rekao ZDRAVO i krenuo casnijim putem, a ne putem kriminala.
Za ono sto sam bio u odbrani BIH ne ocekujem nikakvu zahvalnicu, niti ocekujem da me neko dize na pijedestal, a to ti upravo radis u vezi Cele.
- slavkoimamodilera
#319 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Jooooj al si se ti nazdero meda i vruce vode....istocnjak wrote:Ne moraš ti to meni pričati ... zaista nema potrebe ... ali ne pričajte na mrtvog čovjeka.
- mali Ninja
#320 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
stvarno istocnjak, ne poznajem te ali ako ti 10+ ljudi kaze da nisi u pravu, pokušaj malo manje kontrirati 
-
istocnjak
#321 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Rekao sam samo istinu a vi recite ako nisam u pravu.mali Ninja wrote:stvarno istocnjak, ne poznajem te ali ako ti 10+ ljudi kaze da nisi u pravu, pokušaj malo manje kontrirati
- [Matrix]
#322 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
istocnjak wrote:
Odbrana Sarajeva i BiH u prvim danima rata je bila najvažnija i najznačajnija - a svim onim herojima i gazijama BiH svaka čast koji su odbili prvi napad od "do zuba naoružanog agresora" koji je bjesomučno krenuo da pobije goloruki muslimanski narod - i treba im odati priznanje. Ćelo je sa svojim momcima u prvim danima rata sprečio zauzimanje predsjedništava BiH i time sačuvao legitimnost i ustavnost BiH. Da se ljudi u BiH nisu borili sada ne bi ni vi dijasporci imali svoje države niti pasoša bili bi obićni kurdi bez države. Da je kao filđan ipak imate državu i pasoše shodno ovoj njhovoj borbi. Pa poštujte te ljude bez obzira šta su radili kasnije.
Uzalud ti je sine objasnjavati rijec "izdajnik" i "dezerter" to bi trebalo da objasnis njihovim roditeljima odnosno ocevima koji
su zdusili s prvim mecima,pa nas sad ova njihova djeca spopadajau.Ali eto bar su "jezike" nucili,nesto sto svaki konobar vani
zna,ali se ljudskosti i hrabrosti ne uci bjezanjem vec ostajanjem kad je najteze a to dijaspora nikad nece skontati.
-
hz071
#323 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
I? Jesu li provalili kako se kloc ubio? Jel se predozirao, ili je sam sebi presudio vatrenim oruzijem?
I kakvi vise heroji? Pravi heroji vec dugo leze na kovacima..
I kakvi vise heroji? Pravi heroji vec dugo leze na kovacima..
- [Matrix]
#324 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
englski konobari,ali bi ste bili ljudi i spolja i iznutra.Ismet je za vas nadcovjek i za mene je nad-covjek,hrabri i odvazni
momak koji je htio da ispravi sve greske svog zivota,da bude do smrti koristan ,gradjanima svoga grada i svoje zemlje
a vi sto sve napustate kad zagusti nemate cak ni prava (dao vam ih je ohr a ne drzava i ovaj narod) da se javljate.
Treba zasluziti bosnu a vasi su je izdali,napustili,ostavili da krepa kao staro pasche.
englski konobari,ali bi ste bili ljudi i spolja i iznutra.Ismet je za vas nadcovjek i za mene je nad-covjek,hrabri i odvazni
momak koji je htio da ispravi sve greske svog zivota,da bude do smrti koristan ,gradjanima svoga grada i svoje zemlje
a vi sto sve napustate kad zagusti nemate cak ni prava (dao vam ih je ohr a ne drzava i ovaj narod) da se javljate.
Treba zasluziti bosnu a vasi su je izdali,napustili,ostavili da krepa kao staro pasche.
- slavkoimamodilera
#325 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Predlazem ovaj post u izbor za provalu godine![Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao