ISLAND???
-
zemo_online
#1 ISLAND???
Pozdrav,
Island je drzava koja je ove godine broj 1 za zivot u svijetu.
Ima 300.000 stanovnika.
Covjek koji je radio tamo kaze da je odlicno sto se tice posla i love.Stranac je,pa ga nisam do kraja shvatio.
Samo ima jedan problem -hladno je.
Imali ko da pruzi podatke iz prve ruke?
Island je drzava koja je ove godine broj 1 za zivot u svijetu.
Ima 300.000 stanovnika.
Covjek koji je radio tamo kaze da je odlicno sto se tice posla i love.Stranac je,pa ga nisam do kraja shvatio.
Samo ima jedan problem -hladno je.
Imali ko da pruzi podatke iz prve ruke?
-
zemo_online
e,sad se ne sjecam tacno sta je radio taj momak iz Litve.Nije ribolov uglavnom,ali je lova prava,pogotovo za prekovremeno.Vratio se zbog hladnoce.Neki obicni poso,kaomoler isl.
- jeza u ledja
Cuj ribolov? To je prevazidjeno.visby wrote:Kojeg posla tamo ima osim ribolova?
Islandova ekonomija strahovito raste jer imaju neogranicene izvore geotermalne energije. Prva su zemlja u svijetu u razvitku tehnologije koristenja iste, pocevsi od auta do grijanja kuca. Neki dan slusam otvaraju ogromne fabrike za preradu glinice (za koju treba bruka energije) jer imaju viska el. energije, a boksit uvezu iz Australije
Sad skontaj zemlja duplo veca od Bosne sa ukupnim stanovnistvom ko Sarajevo koliko tu ima posla.
Plus zaradjuju mnogo od turizma.
Cuo sam da je skupo pravo.
- Topla voda
evo bas maloprije odgledo dokumentarac o Islandu na OBN.
sreca pa imam insomniju
mozes skupljat jaja od galebova,kazu 2 funte komad
takodje mozes skupljat perje od gusaka...600 funti kila.
a zima ...10 mjeseci minus i nesto malo proljeca.
ne znam kako je u rejkjaviku i u gradovima..al ovo ostalo je katastrofa.
al da je prelijep..nema spora
sreca pa imam insomniju
mozes skupljat jaja od galebova,kazu 2 funte komad
- Bosanac sa dna kace
a sto ova tema nije na dijaspori?
ja sam seb napravio listu s opcijama kud da se ispalim kad zavrsim fakultet, Island mi dodje na 6 mjestu, odma iza Irana
, men hladnoca nije problem, neg mi je frka jel ima dzamija i kako se tamo posti i klanja, jerbo haman da je tamo 6 mjeseci dan a 6 noc, tako valjda nekako
ja sam seb napravio listu s opcijama kud da se ispalim kad zavrsim fakultet, Island mi dodje na 6 mjestu, odma iza Irana
- bijelo_dugme
Imaju dobre trebe 
-
mamica papucarka
oj nasmija me pravoTopla voda wrote:evo bas maloprije odgledo dokumentarac o Islandu na OBN.
sreca pa imam insomniju![]()
mozes skupljat jaja od galebova,kazu 2 funte komad![]()
takodje mozes skupljat perje od gusaka...600 funti kila.a zima ...10 mjeseci minus i nesto malo proljeca.
- Prozor
Ezan se u Rejkaviku uciiiiii....Bosanac sa dna kace wrote:a sto ova tema nije na dijaspori?
ja sam seb napravio listu s opcijama kud da se ispalim kad zavrsim fakultet, Island mi dodje na 6 mjestu, odma iza Irana, men hladnoca nije problem, neg mi je frka jel ima dzamija i kako se tamo posti i klanja, jerbo haman da je tamo 6 mjeseci dan a 6 noc, tako valjda nekako
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
dobra prilika za "nase misionare", da kazu "evo i mi imamo svoj dio Islanda!", k'o kad su izjavljivali, prilikom dobivanja dozvole za gradnju dzamije u USA, "evo sad i mi imamo svoj dio Amerike!Prozor wrote:Ezan se u Rejkaviku uciiiiii....Bosanac sa dna kace wrote:a sto ova tema nije na dijaspori?
ja sam seb napravio listu s opcijama kud da se ispalim kad zavrsim fakultet, Island mi dodje na 6 mjestu, odma iza Irana, men hladnoca nije problem, neg mi je frka jel ima dzamija i kako se tamo posti i klanja, jerbo haman da je tamo 6 mjeseci dan a 6 noc, tako valjda nekako
![]()
- Bosanac sa dna kace
aham znaci sad mi je Island 5 opccija a Iran 6Prozor wrote:Ezan se u Rejkaviku uciiiiii....Bosanac sa dna kace wrote:a sto ova tema nije na dijaspori?
![]()
- muha_sa
Topla voda wrote:evo bas maloprije odgledo dokumentarac o Islandu na OBN.
sreca pa imam insomniju![]()
mozes skupljat jaja od galebova,kazu 2 funte komad![]()
- Bosanac sa dna kace
jel ima kakvih habera o Islandu?
-
zemo_online
Nije mi jasno da je nekome Iran ispred Islanda,osim ako se klime tice.Tu se onda slazem.
Island je zemlja broj 1 na svjetskoj rang listi za zivot.
Evo ,da ukinu vize za bosance,svi bi pohitali.
- aNTropocentrio
Znam da dobar varilac na Islandu za 6 mjeseci može zaraditi 15.000€. (Hotelski smještaj, hrana - uključeno)
- suncokret13
tamo nema hlada i hladovine,nema drveca.
poznajem jednog tipa,tamo,njemu je dobro.
imaju i ljeto i kupanje....
neko moze bi i na Hawaima i da mu bude zima,a neko moze biti i u Sibiru i da mu bude vruce.
neko moze bi i na Hawaima i da mu bude zima,a neko moze biti i u Sibiru i da mu bude vruce.
- tranquil
I te kakoProzor wrote:Ezan se u Rejkaviku uciiiiii....Bosanac sa dna kace wrote:a sto ova tema nije na dijaspori?
![]()
http://www.islam.is
Samo se vi zezajte
A ima Island i drugih stvari - za zemlju od toliko malo stanovnika (manje nego Sarajevo) imaju jak muzički uticaj - lično volim Björk, Sigur Ros, Amiina...
- StLouis
bio sam u rejkjaviku i zamalo se ne preselih u nekakav hafnafjordur
smrzo se ko *icka
zivio sam nekoliko godina na samom sjeveru nemacke[cuxhaven] 'a dje mu je taj kukhaven' sto rece josip pejakovic
naime, cuxhaven je uzasno hladan zimi, ali imaju najcistiji zrak u cijeloj europi, a poznat je po najvecoj tvornici ribe u njemackoj. ta je riba dolazila u velikoj vecini s islanda, a kada oni dodju u kukhaven
i dovezu ribu[obicno je to bilo petkom] onda lijepo izadju u njemacke birtije[petak i subota] pa se nacugaju sve do jednog i zensko i musko, drugog dana pola grada nosi sljive pod okicama, uzasno agresivan narod. kao zemlja je prekrasan, ali klima...sami vec znate. imao sam priliku da se preselim tamo, ali sam ipak odabrao usa. uglavnom, lijepo prvih desetak dana a onda postaje monotono, rejkjavik ima tek 150.000 stanovnika, ali kada turisti nahrle izgleda veci od bihaca 
- pitarozder
ma kokuzu je i u augustu zimasuncokret13 wrote:tamo nema hlada i hladovine,nema drveca.
- Bosanac sa dna kace
malo sam se salio, valjda se to zove sarkazam, ili sta vec....test01 wrote:Nije mi jasno da je nekome Iran ispred Islanda,osim ako se klime tice.Tu se onda slazem.
posto imam iste mogucnosti da se ispalim u obje zemlje, biro sma onu koja ima dzamiju
- Bosanac sa dna kace
eh hajmo sad, kako neko ko je zavrsio faks drustvenih nauka moze da se obere na Islandu?tranquil wrote:I te kakoProzor wrote:Ezan se u Rejkaviku uciiiiii....Bosanac sa dna kace wrote:a sto ova tema nije na dijaspori?
![]()
http://www.islam.is
Samo se vi zezajte:D:D
A ima Island i drugih stvari - za zemlju od toliko malo stanovnika (manje nego Sarajevo) imaju jak muzički uticaj - lično volim Björk, Sigur Ros, Amiina...
evo stavio sam ga na 5 mjesto, ispred Malezije, Rvacka je ispred