uzela Kur'an...davnojarancuga wrote:
uzmes Kur'an i Sunnet Resullulahov i sve ce ti biti jasno...
Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
- Bloo
- Globalna šefica
#176 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
-
jarancuga
#177 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
Bloo wrote:uzela Kur'an...davnojarancuga wrote:
uzmes Kur'an i Sunnet Resullulahov i sve ce ti biti jasno...dodatke ne priznajem
tvoje pravo tvoja odgovornost...
- Bloo
- Globalna šefica
#178 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
jarancuga wrote:Bloo wrote:uzela Kur'an...davnojarancuga wrote:
uzmes Kur'an i Sunnet Resullulahov i sve ce ti biti jasno...dodatke ne priznajem
tvoje pravo tvoja odgovornost...
al u dubini duše tinja ti mala iskra sreće i radosti što si na pravom putu
- bez_ideje
#179 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
Ma garant......treba li knjigu i pod jastuk staviti da se bolje primi ?
-
zonbirile
#180 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
ja svakakvih "Napoleona" ovde,pa ne samo da tumače Bibliju i Kuran,već znaju i šta je Bog kome rekao i šta je pri tom mislio.Jebo zatvore,treba graditi pod hitno ludnice.
- Bloo
- Globalna šefica
#181 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
zonbirile wrote:ja svakakvih "Napoleona" ovde,pa ne samo da tumače Bibliju i Kuran,već znaju i šta je Bog kome rekao i šta je pri tom mislio.Jebo zatvore,treba graditi pod hitno ludnice.
lijepo ja rekoh
nisam na to mislioooooooooooooooooo slap! ni toooooooooo slap!
da parafraziram Bibliju: jer pravedni ste vi obraza koji se ne žare od bitchslapova
-
Mrs.Zurbrigen
#182 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
Bloo wrote:zonbirile wrote:ja svakakvih "Napoleona" ovde,pa ne samo da tumače Bibliju i Kuran,već znaju i šta je Bog kome rekao i šta je pri tom mislio.Jebo zatvore,treba graditi pod hitno ludnice.
lijepo ja rekohkad nam siđe jednog dana On/Ona i sve nas pošamara jer smo sve pogrešno protumačili
nisam na to mislioooooooooooooooooo slap! ni toooooooooo slap!
da parafraziram Bibliju: jer pravedni ste vi obraza koji se ne žare od bitchslapova
-
jarancuga
#183 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
@Bloo...
dje si u pravu, u pravu si...
- Bloo
- Globalna šefica
#184 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
jarancuga wrote:@Bloo...
razlika između mene i tebe je u tome što ja svoje vjerovanje ne namećem niti prijetim strašnim sudom zato što neko ne korača putem moga Boga
ja volim sve dobre ljude podjednako, pa makar oni vjerovali u svetu noćnu posudu, ali ako im je to vjerovanje izvor dobrote i podsticaj za ljubav i činjenje dobrih djela...
šta se desi kad umremo, ja ne znam, vi ćete u svoj raj ili pakao, dzenet ili dzehenem, ja cu na vječna lovišta ili na imaginarni otok sa flatrate konekcijom
ne smatram te ništa boljim ili lošijim čovjekom ako si musliman, katolik, protestant....... sve dok pratiš onu osnovnu maksimu SVIH religija (ne učini zlo drugome), a kako ti zoveš svoga Boga...tvoja stvar
-
jarancuga
#185 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
molim da postiras gdje ja nekome nesto namecem...Bloo wrote:jarancuga wrote:@Bloo...
razlika između mene i tebe je u tome što ja svoje vjerovanje ne namećem niti prijetim strašnim sudom zato što neko ne korača putem moga Boga
ja volim sve dobre ljude podjednako, pa makar oni vjerovali u svetu noćnu posudu, ali ako im je to vjerovanje izvor dobrote i podsticaj za ljubav i činjenje dobrih djela...
šta se desi kad umremo, ja ne znam, vi ćete u svoj raj ili pakao, dzenet ili dzehenem, ja cu na vječna lovišta ili na imaginarni otok sa flatrate konekcijom
ne smatram te ništa boljim ili lošijim čovjekom ako si musliman, katolik, protestant....... sve dok pratiš onu osnovnu maksimu SVIH religija (ne učini zlo drugome), a kako ti zoveš svoga Boga...tvoja stvar
ostalo potpisujem...svakome njegova vjera...
- Bloo
- Globalna šefica
#186 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
ti meni namećeš ime svoga Bogajarancuga wrote:
Allah dz.s. je jedan, za sve ljude jer ih je sve stvorio i njemu se svi vracamo...
On, Svemoguci, sebe ne naziva bilo kojim drugim imenom, sem Allah dz.s....
sve ostalo vodi u sirk i navlaci srdzbu Boziju na sebe...
- vox-populi
#187 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
Pa nismo ni mi ateisti sugavi, evo Tite ne cinim zlo drugima. Niti sam ikada cinio. Niti namjeravam ciniti.Bloo wrote: ne smatram te ništa boljim ili lošijim čovjekom ako si musliman, katolik, protestant....... sve dok pratiš onu osnovnu maksimu SVIH religija (ne učini zlo drugome), a kako ti zoveš svoga Boga...tvoja stvar
- Bloo
- Globalna šefica
#188 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
vox-populi wrote:Pa nismo ni mi ateisti sugavi, evo Tite ne cinim zlo drugima. Niti sam ikada cinio. Niti namjeravam ciniti.Bloo wrote: ne smatram te ništa boljim ili lošijim čovjekom ako si musliman, katolik, protestant....... sve dok pratiš onu osnovnu maksimu SVIH religija (ne učini zlo drugome), a kako ti zoveš svoga Boga...tvoja stvar.
ti ćeš sa mnom na onaj imaginarni otok sa flatrate konekcijom i free pionirskom kapicom
-
žuta
#189 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
FALA BOGU IMA JOŠ NORMALNIH
- Bloo
- Globalna šefica
#190 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
žuta wrote:FALA BOGU IMA JOŠ NORMALNIH
na lijevoj strani tastature između tipki TAB (strelice lijevo desno) i SHIFT (strelica prema gore) se nalazi sveto dugme CAPS LOCK....ako ga pritisnes vidjet ces nevjerovatnu promjenu - kucat ces kao mi...sitno i neiritantno
hajd sad pipkni malo to dugme ne boj se
- KotromanichII
#191 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
da ti objasnim slikovito na cemu si tiznači ja sam na Allahovom putu bez priznavanja Allaha ? i iako sam na njegovom putu zbog nepriznavanja dotičnog idem u dzehenem zašto se onda truditi biti na putu dobra kad sve završava isto?
imas med sa puno trunja, i ostalog necistog, sta ces sa medom uraditi, prosuti ga.
da upravo tako, Isus je ucio ljude izvornom ucenju , islamu, vjeruj u jednog BOga, nemoj mu partnere pridruzivati , vjeruj u bozije poslanike, slijedi ih to je to. ali poslije isusova uzdigunca dolazi pavle i pocne propovjedati krscanstvo, isus nije nikad ucio ljude krscanstvu.znački kršćanski Bog isto se može nazivati Allahom ergo to je jedan te isti Bog, te stoga ćemu trljanje na nos da je kršćanstvo devijacija originalnog učenja?
šiiti su sekta, nemaju oni nista skoro zajednickog sa izvornim islamom, i to je izmisljenjo.na isti način može posmatrati i šiite i sunite (imate li vi vašeg Pavla?) ...npr. mene kao ateistu interesuje od svih frakcija u islamu koja je "ispravna"?
sporedis sta siti rade i pogfledas sta je muhammed govorio i radio, i jasno ce ti biti da su to haman pa dvije religije,, ali zbunjujuce djeluje, jer i oni zovu boga allah, klanjaju mu se i muhammed im je poslanik. ali su daleko otisli od puta muhammedova.
- PRO testant
#192 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
A što joj na ovo ne odgovoriste?Bloo wrote:i još jedno pitanjce...pošto je kršćanstvo starije od islama...zašto ističeš rituale kao dokaz da je islam u suštini the one and only prava religija...zar se to ne može posmatrati kao potvrda da je kršćanstvo ona prava, a islam devijacija ?
NIkako to malo dalje da istražimo, sve se nekako nakon ovoga pretvori u neku prepirku.
- KotromanichII
#193 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
odgovoreno vecA što joj na ovo ne odgovoriste?
- Bloo
- Globalna šefica
#194 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
KotromanichII wrote:da ti objasnim slikovito na cemu si tiznači ja sam na Allahovom putu bez priznavanja Allaha ? i iako sam na njegovom putu zbog nepriznavanja dotičnog idem u dzehenem zašto se onda truditi biti na putu dobra kad sve završava isto?recimo dobra si osoba, dobre duse, cinis dobro ljudima, pomazes to je kao med, ali nevjerujes u Boga, niti njegovu zadnju objavu niti izvrsavas ostala naredjenja sto nam je svinma naredio onda to bude ovako
imas med sa puno trunja, i ostalog necistog, sta ces sa medom uraditi, prosuti ga.
da upravo tako, Isus je ucio ljude izvornom ucenju , islamu, vjeruj u jednog BOga, nemoj mu partnere pridruzivati , vjeruj u bozije poslanike, slijedi ih to je to. ali poslije isusova uzdigunca dolazi pavle i pocne propovjedati krscanstvo, isus nije nikad ucio ljude krscanstvu.znački kršćanski Bog isto se može nazivati Allahom ergo to je jedan te isti Bog, te stoga ćemu trljanje na nos da je kršćanstvo devijacija originalnog učenja?
šiiti su sekta, nemaju oni nista skoro zajednickog sa izvornim islamom, i to je izmisljenjo.na isti način može posmatrati i šiite i sunite (imate li vi vašeg Pavla?) ...npr. mene kao ateistu interesuje od svih frakcija u islamu koja je "ispravna"?
sporedis sta siti rade i pogfledas sta je muhammed govorio i radio, i jasno ce ti biti da su to haman pa dvije religije,, ali zbunjujuce djeluje, jer i oni zovu boga allah, klanjaju mu se i muhammed im je poslanik. ali su daleko otisli od puta muhammedova.
collateral damage jel
stvarno ne mogu da shvatim (mozda je do mene) kako je jedna osoba tj (Pavle) uspio da izvitoperi čitavo jedno učenje
šiiti to isto kažu i za vas
- PRO testant
#195 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
A gdje? sada prslistah ove zadnje postove i ne vidjeh ništa.KotromanichII wrote:odgovoreno vecA što joj na ovo ne odgovoriste?
- Bloo
- Globalna šefica
#196 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
i sve te analogije itd. ne možeš ljudsku dušu sa medom usporediti...
govorimo o nečem vječnom i najvrjednijem što imamo (prema religijskim učenjima) i tvoj Bog bi to odbacio samo zato što nisam pripadnik njegove izabrane grupe... eh
govorimo o nečem vječnom i najvrjednijem što imamo (prema religijskim učenjima) i tvoj Bog bi to odbacio samo zato što nisam pripadnik njegove izabrane grupe... eh
-
Mrs.Zurbrigen
#197 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
pa zamisli da njegov bog ne odbaci tu tvoju ateisticku, dobrocudnu dusu? kako bi se onda on osjecao? zamisli, cijeli zivot se trudi, radi, muci se, odrekao se toliko toga co'ek. i sad bi ti istu nagradu kao i on? pa nemre tako...Bloo wrote:i sve te analogije itd. ne možeš ljudsku dušu sa medom usporediti...
- Bloo
- Globalna šefica
#198 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
Mrs.Zurbrigen wrote:pa zamisli da njegov bog ne odbaci tu tvoju ateisticku, dobrocudnu dusu? kako bi se onda on osjecao? zamisli, cijeli zivot se trudi, radi, muci se, odrekao se toliko toga co'ek. i sad bi ti istu nagradu kao i on? pa nemre tako...Bloo wrote:i sve te analogije itd. ne možeš ljudsku dušu sa medom usporediti...
kažem ti ja...flat konekcija je flat konekcija
meni je samo žao što se sve ove diskusije pretvore u preprike moj tata je bolji/jači od tvog tate...rijeko veoma rijetko se razvije lijep dijalog gdje uspoređujemo sličnosti i razlike bez prijetnji dzehenemskom vatrom i paklenim vilama
-
zonbirile
#199 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
ne znam samo ako je Bog jedan,a sve dogme monoteista to kažu,pa kako to islamisti uzimaju sebi za pravo tumačiti Božje riječi.
-
Mrs.Zurbrigen
#200 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji
zato sto je moj tata bolji i jaci od tvog tate!Bloo wrote:Mrs.Zurbrigen wrote:pa zamisli da njegov bog ne odbaci tu tvoju ateisticku, dobrocudnu dusu? kako bi se onda on osjecao? zamisli, cijeli zivot se trudi, radi, muci se, odrekao se toliko toga co'ek. i sad bi ti istu nagradu kao i on? pa nemre tako...Bloo wrote:i sve te analogije itd. ne možeš ljudsku dušu sa medom usporediti...
kažem ti ja...flat konekcija je flat konekcija
meni je samo žao što se sve ove diskusije pretvore u preprike moj tata je bolji/jači od tvog tate...rijeko veoma rijetko se razvije lijep dijalog gdje uspoređujemo sličnosti i razlike bez prijetnji dzehenemskom vatrom i paklenim vilama
dijelim tvoje misljenje, ali mi se cini da se takav medjureligijski dijalog ovdje ne moze ostvariti... ja sam ga vec nekoliko puta dozivjela, i s krscanima, i s muslimanima... ali eto, to nije bila kotromaniceva liga...