Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
jarancuga

#126 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by jarancuga »

melac wrote:
jarancuga wrote:nije tacno, Isa a.s. ama bas nijednom ne govori da on Bog, cak sta vise on to vise puta negira...
Ivan 17-3: "Ovo je zivot gdje mogu znati Tebe Jednoga istinitoga Boga i mene Isusa kojega si TI poslao"

o kome to govori Isa a.s?
Tačno je, da u bibliji piše kako se Isus izjašnjava kao Bog. Da li to treba nacrtati?

Ovo što si ti naveo, je tačno da stoji u bibliji, i ja to ne opovrgavam, ja sam samo reagovao na tvoju tvrdnju da Isus nikada nije rekao za sebe da je Bog. ( po bibliji naravno )

evo po treci pu te molim da navedes tacno gdje u bibliji ( stari ili novi zavjet, koja strana, citat ili slicno ) Isa a.s
za sebe tvrdi da je Bog...
Mrs.Zurbrigen

#127 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Mrs.Zurbrigen »

Bloo wrote:zašto se konverzacija razvila do nivoa da nema nikakve veze sa temom ?

tražimo sličnosti koje nas povezuju, a ne ističemo razlike i kako je nešto pogrešno sa naše tačke (vjerske) gledišta...

hipotetička situacija: i šta sad Kotromanichu, zamisli da uspiješ da ovdje elaboriraš kak je Biblija puna grešaka, kak Isus nije Bog, kak su Isus i apostoli hrpa veselih rumenih alkoholičara itd itd ...i šta onda? šta si postigao? malu ličnu satisfakciju da pripadaš "pravoj strani" ?

dream on... :D
jarancuga

#128 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by jarancuga »

Bloo wrote:zašto se konverzacija razvila do nivoa da nema nikakve veze sa temom ?

tražimo sličnosti koje nas povezuju, a ne ističemo razlike i kako je nešto pogrešno sa naše tačke (vjerske) gledišta...

hipotetička situacija: i šta sad Kotromanichu, zamisli da uspiješ da ovdje elaboriraš kak je Biblija puna grešaka, kak Isus nije Bog, kak su Isus i apostoli hrpa veselih rumenih alkoholičara itd itd ...i šta onda? šta si postigao? malu ličnu satisfakciju da pripadaš "pravoj strani" ?

radi se o istini pajdo...
i zbog isitne cemo biti pitani od strane Allaha dz....
zaista je najvece bogohuljenje Bogu pripisati dijete, ili da je Bog Covjek...
KotromanichII

#129 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

Ako je biblija mijenjana, postavlja se pitanje zašto nisu uskladili neke detalje, koji su očigledni?
dobro pitanje, i ja se pitam zasto se nisu barem potrudili da prikriju greske

A za ovaj zadnji dio, ti mogu samo reći, da ti kao musliman vjeruješ da je Bog stvorio Zemlju, a ona pak nije savršenog oblika, niti je sfera niti elpsoid, već je sva izborana i nesavršena.
Ili pak, po kuranu čovjeka je stvorio Bog tj. čovjek i život dolaze od Boga. A čovjek ipak nije savršen, je li to sada imlicira da čovjek ne dolazi od Boga?
a ona pak nije savršenog oblika, niti je sfera niti elpsoid
upravo nam Bog to kaze u kuranu, da je stvorio zemlju kao jajce, znaci nije bas savrseno okrugla nego kao jaje

Zemlja ima geosferičan oblik

Časni Kur'an spominje tačan oblik planete Zemlje u sljedećem ajetu:
Poslije toga je Zemlji dao oblik jajeta. (En-Nazi'at, 30) Arapska riječ LiLil(dehaha) znači: dati oblik jajeta. Ovaj glagol, također, znači prostrti. Glagol dehahaje izveden od imenice duhje, što znači: nojevo jaje koje ima geosferičan oblik; planeta Zemlja ima upravo takav oblik.
Kur'an i savremene, naučno potvrđene činjenice su u savršenom skladu.
KotromanichII

#130 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

ja zagovaram u ono sto vjerujem, Bog nam kaze da pozivamo u njegovu vjeruju, ja nemam nikakve materijalne koristi od toga, nego samo eto da izvrsim i to sto se trazi od mene da se poziva u vjeruju Boziju, kako bi se spasili na sudnjem danu. to je to.
malu ličnu satisfakciju da pripadaš "pravoj strani"
nemam ja nikakve koristi od te statisfakcije, da ja radim radi statisfakcije nikad ja nebi govorio ljudima o islamu i gubio vrijeme. to samo radim zato sto Bog trazi da se poziva u njegovu vjeruju kako bi se narod spasio na sudnjem danu kad bude polaganje racuna.

Bog kaznjava one koji znaju istinu a kriju, nece da ljudima kazu. islam nije nicija cacevina.
KotromanichII

#131 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

da se vratimo na temu

krscani klanjaju kao muslimani u crkvi sa celom na pod

musliman uci krscane u crkvi kako se klanja na islamski nacin
http://www.youtube.com/watch?v=69P85XiR ... re=related

ezan u crkvi
http://www.youtube.com/watch?v=-Cvwfnql ... re=related

ezan u crkvi u rimu
http://www.youtube.com/watch?v=SA7whDHG ... re=related

ezan sa crkve u evropi, testira reagovanje prolaznika :D ovo nepropustite
http://www.youtube.com/watch?v=ScskApuB ... re=related
PRO testant

#132 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

jarancuga wrote:@protestant...
to sto pavle navodi je njegova vizija...
kao i sve ostalo sto navodis, nije izaslo iz usta Isa a.s...vec u mom ranije navedenom postu odredjenih osoba...
Djela Apostolska nije pisao Pavao, nego je pisao Luka, i navodi kristove riječi upućene drugim ljudima o odabiru Pavla za ono "što mora da uradi" Između ostalog, tvrdio si da se nikad nisu sreli, a sam tekst govori o susretu Pavla, Petra, i Jakova, u prvom vremenu, a kasnije vjerovatno i ostalih.
A i sam Petar u jednoj od svojih poslanica potvrđuje da Bog kroz Pavla šalje svoju poruku.
2Pe 3:15 I dugotrpnost Gospodina našega držite za spasenje, kao što vam je i ljubljeni naš brat Pavao po danoj mu mudrosti pisao;
2Pe 3:16 Kao što i u svim poslanicama kada u njima govori o tom**. U njima su neke stvari teško razumljive, koje neuki i nestalni iskrivljuju, kao i ostala Pisma na svoju vlastitu propast****.
To poveži sa -
2Pe 1:20 A ovo najprije znajte, da se nijedno proročanstvo Pisma ne smije tumačiti na svoju ruku.
2Pe 1:21 Jer nikad nije bilo proročanstvo javljeno po volji čovječjoj, nego su ponukani od Duha Svetoga govorili sveti Božji ljudi.
Znači oavo nije pisao po svojoj volji, nego po odabiru Krista, a što potvrđuje i sam, Petar i ostali apostoli.

**Znači ima ih više nije samo jedna.
****Izgleda da isto dešavalo i onda kao što se dešava i danas. :sad:
KotromanichII

#133 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

Djela Apostolska nije pisao Pavao, nego je pisao Luka
svejedno , nijedan nije sreo isusa

Luka fino kaze kako je nastala biblija

1 Već su mnogi preduzeli da napišu izvještaj o događajima, što su se zbili među nama,
2 Onako, kako nam ih predadoše prvotni očevici i sluge riječi.
3 Tako i ja namislih da pomno ispitam sve događaje od prvih početaka njihovih i da ih po redu napišem tebi, plemeniti Teofile,

ovdje vidimo luka kaze slusa sta narod prica i onda zapisuje to

sporedi sa ovim sto Bog kaze u kuranu

O Poslaniče, neka te ne zabrinjava to što brzo nevjerovanje ispoljavaju oni koji ustima svojim govore: "Vjerujemo!" a srcem ne vjeruju, i Jevreji koji izmišljotine mnogo slušaju i koji tuđe riječi rado prihvataju, a tebi ne dolaze, koji smisao riječima s mjesta njihovih izvrću i govore: "Ako vam se ovako presudi, onda pristanite na to, a ako vam se ne presudi, onda nemojte pristati!" A onoga koga Allah želi u njegovoj zabludi da ostavi, ti mu Allahovu naklonost ne možeš nikako osigurati. To su oni čija srca Allah ne želi da očisti; njih na ovom svijetu čeka poniženje, a na onom svijetu patnja golema.
PRO testant

#134 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

evo jedno konkretno pitanje....da li su matej,luka,marko i ivan ikada sreli Isa a.s. u svome zivotu?
Marko Ivan i MAtej jesu , za Luku se pretpostavlja da nije.
Ivan je jedan od prvih izabranih sljedbenijka (zajedno sa svojim bratom, obojica su poznatiji po d nazivo ZEBEDEJEVI SINOVI) i jedan od prvih izabranih apostola.
Matej je, ako ti je poznata priča o pozivu carinika od strane Isusa da ga slijedi, upravo ta osoba.
Marko je Pertov bliski suradnik i vjerovatno je prilično kasno pristupio široj grupi sljedbenika a kasnije postao i Petrov anuensis (pisar). Tako da nemamo Petrovo Evanđelje, jer je to odradio Marko.
PRO testant

#135 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
Djela Apostolska nije pisao Pavao, nego je pisao Luka
svejedno , nijedan nije sreo isusa

Luka fino kaze kako je nastala biblija

1 Već su mnogi preduzeli da napišu izvještaj o događajima, što su se zbili među nama,
2 Onako, kako nam ih predadoše prvotni očevici i sluge riječi.
3 Tako i ja namislih da pomno ispitam sve događaje od prvih početaka njihovih i da ih po redu napišem tebi, plemeniti Teofile,

ovdje vidimo luka kaze slusa sta narod prica i onda zapisuje to

sporedi sa ovim sto Bog kaze u kuranu

O Poslaniče, neka te ne zabrinjava to što brzo nevjerovanje ispoljavaju oni koji ustima svojim govore: "Vjerujemo!" a srcem ne vjeruju, i Jevreji koji izmišljotine mnogo slušaju i koji tuđe riječi rado prihvataju, a tebi ne dolaze, koji smisao riječima s mjesta njihovih izvrću i govore: "Ako vam se ovako presudi, onda pristanite na to, a ako vam se ne presudi, onda nemojte pristati!" A onoga koga Allah želi u njegovoj zabludi da ostavi, ti mu Allahovu naklonost ne možeš nikako osigurati. To su oni čija srca Allah ne želi da očisti; njih na ovom svijetu čeka poniženje, a na onom svijetu patnja golema.
Provjeri mišljenje uglednih i eminentnih istoričara o tome kako je luka pisao svoja dva djela sa pozicije tačnosti mjesta ljudi pozicija i ostalog. Kada to prođeš onda možeš nešto trabunjati o tome.
Do tada se poklopi po pitanju Luke.
Također si opet ispustio 4ti stih
Luk 1:4 Da se mogneš osvjedočiti o pouzdanosti nauka, u kojima si bio poučen.

Šta on govori o ubjeđenju i tačnosti i koji je cilj svega toga?
De majke ti prestani.
HZArnel

#136 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by HZArnel »

PRO testant wrote:
evo jedno konkretno pitanje....da li su matej,luka,marko i ivan ikada sreli Isa a.s. u svome zivotu?
Ivan je jedan od prvih izabranih sljedbenijka (zajedno sa svojim bratom, obojica su poznatiji po d nazivo ZEBEDEJEVI SINOVI) i jedan od prvih izabranih apostola.
Matej je, ako ti je poznata priča o pozivu carinika od strane Isusa da ga slijedi, upravo ta osoba.
Marko je Pertov bliski suradnik i vjerovatno je prilično kasno pristupio široj grupi sljedbenika a kasnije postao i Petrov anuensis (pisar). Tako da nemamo Petrovo Evanđelje, jer je to odradio Marko.
Ja ne bih da vrijedjam,nije mi cilj,al' bih da nesto pitam!
Istini za volju,tek neki dan sam uzeo Bibliju da citam,bolje receno poceo malo da ceprkam po "Knjigi nastanka"jer mi je zanimljiva knjiga,jako.
Znam da je Biblija sastavljena iz starog i novog zavjeta,gdje je novi razdijeljen,izmedju ostalog i na 4 evagelija.
Opet naglasavam,nije mi cilj uvrijediti,po mojoj procjeni je dogma,al' ako ima logcno objasnjenje,molio bih vas da mi objasnite.Ako je Biblija,sveta knjiga,Bozija rijec,koju je Bog dao nama na citanje,zasto onda ima 4 evagelija,rukom 4-vorce apostola napisana?Da li se vjeruje da je to ,u sustini, bozije nadahnuce projektovano kroz njih same i da su na neki nacin sveti,odmah ispod Isusa ili je nesto drugo razlog,da se smatraju ta evagelija Bozijom rijecju?
I jos bih nesto da pitam...da li krscani vjeruju u to da su ti evangeliji nastali od 30-100 godina po Isusu Kristu?
Ako da,kako ih zapravo,smatrate Bozijom rijecju?
Samo objasnjenje trazim,bez prepirke,hvala unaprijed.
ps.Ako koga uvrijedim izvininjajem se unaprijed jer previse pitam.
PRO testant

#137 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

jarancuga wrote:@protestant....
evo jos konkretnih kontradiktornosti u Bibliji....

naime, radi se o pitanju da li je Bog vidjen ili ne...
"I Jakov nadjenu ime onom mjestu Fanuil, jer, veli, Boga vidjeh licem k licu, i dusa se moja izbavi"
( 1 Mojsijeva 32,30 )....VIDJEN
"Boga niko nije vidio nikad, jedinorodni sin koji je u narucju ocinom, on ga javi"
( Jovan 1,8 )...NIJE VIDJEN
zatim poredi sljedece Jezekij 8,2 zatim 1 Timotej 6,16 potom Isaija 6,1 te 1 saborna Jovanova 4,12...
zatim Isaija 6,5 te Amos 7,7....
kako ti objasnjavas sve ove cinjenice...
Provjeri kontekste (stihovi u blizini, pasusi, poglavlja), te proveri kome su knjige pisane i koja je glavna tema knjige. KONTEKST je jedina stvar koja određuje značenje stiha. Temasko studuranje je posebna pričai ne radi se samo sa dva stiha iz dvije knjige, imaš još jako puno stihova da pokriješ prije no li kažeš da je nešto "KONTRADIKCIJA."
A također provjeri i šta je, i kako stvarno izgleda kontradikcija. Mnogi i neznaju šta je to a tvrde da nešto jeste kontradiktorno. :)
Istraži šta je progresivna objava, i kako ona izgleda, pa ćeš vidjeti da ih nije tako teško objasniti.
I na kraju, kao znaš da su činjenice? Ako nisi odradio ovo gore navedeno prije?
Potraži odgovore na internetu, imaš jako puno toga već odgovorenog, pa ćeš vidjeti dali su to činjenice ili ne. :)
PRO testant

#138 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

HZArnel wrote:
PRO testant wrote:
Ja ne bih da vrijedjam,nije mi cilj,al' bih da nesto pitam!
Istini za volju,tek neki dan sam uzeo Bibliju da citam,bolje receno poceo malo da ceprkam po "Knjigi nastanka"jer mi je zanimljiva knjiga,jako.
Znam da je Biblija sastavljena iz starog i novog zavjeta,gdje je novi razdijeljen,izmedju ostalog i na 4 evagelija.
Opet naglasavam,nije mi cilj uvrijediti,po mojoj procjeni je dogma,al' ako ima logcno objasnjenje,molio bih vas da mi objasnite.Ako je Biblija,sveta knjiga,Bozija rijec,koju je Bog dao nama na citanje,zasto onda ima 4 evagelija,rukom 4-vorce apostola napisana?Da li se vjeruje da je to ,u sustini, bozije nadahnuce projektovano kroz njih same i da su na neki nacin sveti,odmah ispod Isusa ili je nesto drugo razlog,da se smatraju ta evagelija Bozijom rijecju?
I jos bih nesto da pitam...da li krscani vjeruju u to da su ti evangeliji nastali od 30-100 godina po Isusu Kristu?
Ako da,kako ih zapravo,smatrate Bozijom rijecju?
Samo objasnjenje trazim,bez prepirke,hvala unaprijed.
ps.Ako koga uvrijedim izvininjajem se unaprijed jer previse pitam.
ASko ne smeta javim ti se na PP?
Jel OK? :-D
HZArnel

#139 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by HZArnel »

PRO testant wrote:
ASko ne smeta javim ti se na PP?
Jel OK? :-D
Ni frke :-)
PRO testant

#140 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

melac wrote:
KotromanichII wrote:po kuranskom tekstu , to nije bilo ovih nasih dana nego 6 perioda.
KotromanichII wrote:odakle ti znas tacno po cemu su oni pisali ? pa barem da su se potrudili da izbjegnu greske, jeli to duh sveti nagovorio da naprave kontradikcije u biblijskim tekstovima ? nema logike, ispade po prici da ih je sveti duh nadahnuo da napisu a gresaka na svakom koraku.
Ja ne znam, ja vjerujem.
Zašto postoje greške ja ne znam, to je Božija volja.
Greške postoj eu prepisima i prevodima. Pročitajte moje postove od danas i provjerite koliko u stvari ima grešaka. :)
PRO testant

#141 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

jarancuga wrote:
melac wrote:
jarancuga wrote:nije tacno, Isa a.s. ama bas nijednom ne govori da on Bog, cak sta vise on to vise puta negira...
Ivan 17-3: "Ovo je zivot gdje mogu znati Tebe Jednoga istinitoga Boga i mene Isusa kojega si TI poslao"

o kome to govori Isa a.s?
Tačno je, da u bibliji piše kako se Isus izjašnjava kao Bog. Da li to treba nacrtati?

Ovo što si ti naveo, je tačno da stoji u bibliji, i ja to ne opovrgavam, ja sam samo reagovao na tvoju tvrdnju da Isus nikada nije rekao za sebe da je Bog. ( po bibliji naravno )

evo po treci pu te molim da navedes tacno gdje u bibliji ( stari ili novi zavjet, koja strana, citat ili slicno ) Isa a.s
za sebe tvrdi da je Bog...
Legendo ... to što ti tražiš traže samo neuki i priprosti, bukvalisi i sada sve više i više senzacionalisti željni ličnog zadovoljsva malih pobjeda a izgubljenih ratova. Po principu "ma poginuću ali ću ti prvo uho odgrist'."

Te riječi u rečenici tog tipa Krist nikad nije reako, ali je to rekao na dosta načina da ga ti tada ljudi mogu razumjeti. Osim toga i da nije rekao, šta će mo sa onim silnim pororočanstvima o njemu samom, i od njega samog?
A znamo koliki postotak moguće greške kod nekoga koje STVARNI prorok, ili u ovom slučaju mesija, 0%.

Ponavljam (kao i na prijašnjim temama) provjeri kako su ga razumjeli tadačnji jevreji? zašto su ga slijedili? Šta ih je nagnalo na taj korak, kada je kazna za hulu protiv Boga bila smrt? Šta su to našli u njemu, da je vrijedno toga rizika?
Jer je on sam na neki način, i rječju i djelom potvrdio ono što su oni (manjina Hebrejskog naroda) tada očekivali.
Ostali su kako to sada znamo očekivali vojskovođu, ne spasitelja.
KotromanichII

#142 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

Greške postoj eu prepisima i prevodima. Pročitajte moje postove od danas i provjerite koliko u stvari ima grešaka
to sto kazes nije uvjerljivo, povjerovao bi ti da nisam vidio na stotine gresaka , da je recimo 20 gresaka i da se vrtimo oko njih pa da kazes greska u prepisima, ali vise stotina gresaka nemoguce da se radi o gresakama u prepisima.
PRO testant

#143 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
Greške postoj eu prepisima i prevodima. Pročitajte moje postove od danas i provjerite koliko u stvari ima grešaka
to sto kazes nije uvjerljivo, povjerovao bi ti da nisam vidio na stotine gresaka , da je recimo 20 gresaka i da se vrtimo oko njih pa da kazes greska u prepisima, ali vise stotina gresaka nemoguce da se radi o gresakama u prepisima.
Ja postavih post o greškama, nađi i pročitaj pa onda govori o stotinama ili sličnim brojevima.
A ono što je za tebe greška ne mora da znači da to stvarno i jeste. Zar ne?
jarancuga

#144 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by jarancuga »

@protestant...
ne mozes mi navesti ama bas nijednu recenicu ili citat gdje Isa a.s. tvrdi da je on Bog...ali zato postoji masa njegovih citata u kojima on to nijece...
kao vrsni poznavalac Biblije, de nam koji navedi....eto da ti olaksam...
jarancuga

#145 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by jarancuga »

Ivan 17-3:"Ovo je zivot gdje mogu znati TEBE JEDNOGA istinitoga BOGA i mene ISUSA kojeg si TI poslao"...
da li je tacno ovo sto sto pise, i o kome govori Isa.a .s....druze protestant....
nista novo

#146 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by nista novo »

Koliko sam svatio iz ovi prepiski Biblija je knjiga puna gresaka a Kuran bezgresan, tj. krscani su nastali na greskama a muslimani jedini imaju pravu vjeru..opet kazem zivjela zelena trava :D a sta drugo...
KotromanichII

#147 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

Koliko sam svatio iz ovi prepiski Biblija je knjiga puna gresaka a Kuran bezgresan, tj. krscani su nastali na greskama a muslimani jedini imaju pravu vjeru..opet kazem zivjela zelena trava a sta drugo...
kratko receno

krscani slijede Pavla koji je izmislio krscanstvo, unistivsi stare zakone za koje je isus rekao da se nesmiju ukidati
dok jedini narod koj islijedi isusa danas jesu muslimani, sporedi bibliju i vidi sta je isus radio i govorio uvidjet ces ko ga vise slijedi muslimani ili krscani.

cak sta vise Isus se odrice krscana na sudnjem danu, vidi sta sam Isus kaze

22 Na sudu će mi mnogi reći: "Gospodine, Gospodine! Nismo li u tvoje ime prorokovali? Nismo li se služili tvojim imenom da istjerujemo zle duhove i da činimo mnoga druga čudesa?'
23 Ali odgovorit ću im: "Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene, zlotvori!'
Bloo
Globalna šefica

#148 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Bloo »

KotromanichII:ja zagovaram u ono sto vjerujem, Bog nam kaze da pozivamo u njegovu vjeruju, ja nemam nikakve materijalne koristi od toga, nego samo eto da izvrsim i to sto se trazi od mene da se poziva u vjeruju Boziju, kako bi se spasili na sudnjem danu. to je to
pošto ja ne pripadam nijednoj religiji o kojoj se ovdje diskutuje, neću previše ulaziti u vašu diskusiju

a pozivanje u vjeru...zar to treba da se čini blaćenjem Drugog i nategnutim isticanjem hipoteza da u njihovoj svetoj knjizi se nalaze greške

ako se dobro sjećam, gospodin arzuhal je na jednom topicu to lijepo sročio, da se u vjeru poziva svojim djelima :)
čini dobro Drugome
Bloo
Globalna šefica

#149 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Bloo »

Mrs.Zurbrigen wrote:

dream on... :D

i know :D anyway ja Jedi zalutao ovdje :D
Bloo
Globalna šefica

#150 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Bloo »

KotromanichII wrote:
Koliko sam svatio iz ovi prepiski Biblija je knjiga puna gresaka a Kuran bezgresan, tj. krscani su nastali na greskama a muslimani jedini imaju pravu vjeru..opet kazem zivjela zelena trava a sta drugo...
kratko receno

krscani slijede Pavla koji je izmislio krscanstvo, unistivsi stare zakone za koje je isus rekao da se nesmiju ukidati
dok jedini narod koj islijedi isusa danas jesu muslimani, sporedi bibliju i vidi sta je isus radio i govorio uvidjet ces ko ga vise slijedi muslimani ili krscani.

cak sta vise Isus se odrice krscana na sudnjem danu, vidi sta sam Isus kaze

22 Na sudu će mi mnogi reći: "Gospodine, Gospodine! Nismo li u tvoje ime prorokovali? Nismo li se služili tvojim imenom da istjerujemo zle duhove i da činimo mnoga druga čudesa?'
23 Ali odgovorit ću im: "Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene, zlotvori!'

bukvalisto, ne odriče se svih kršćana već onih lažnih koji koristiše i koriste ime njegovo za ličnu korist, te se predstavljaju kao lažni proroci
Bog (kak god da se zove) će suditi onima koji vjeru njegovu (koja god to bila) koriste za zle namjere
isto tako ja mogu smatrati da će se Allah odreći onih hodža koji pišu zapise i skidaju sihre, jer za mene je to čisto vračanje i spada u : Nismo li se služili tvojim imenom da istjerujemo zle duhove i da činimo mnoga druga čudesa?

Da sumiramo: meni se sve čini da će Gospod/Isus/Allah/Buddha/Jahve/Šiva....(insert name as appropriate) jednog dana da siđe, svima nam udari po jedan bitchslap zbog konstantnog razglabanja o svetim knjigama i kaže: Nisam tako mislio....
Locked