Islamski filmovi
Moderator: _BataZiv_0809
- skafiskafsnjak
#1 Islamski filmovi
Koliko ste ih gledali? Koji je na vas ostavio najbolji dojam ?
Ev bas sada trazim da skinem negdje neki, treba mi sa djecom nekom da gledam. Volio bih da je poucan, nesto tipa "Pod zastavom Muhammeda" . Mozete li preporuciti ?
Ev bas sada trazim da skinem negdje neki, treba mi sa djecom nekom da gledam. Volio bih da je poucan, nesto tipa "Pod zastavom Muhammeda" . Mozete li preporuciti ?
- skafiskafsnjak
#2 Re: Islamski filmovi
ti sad k'o fol pametan? Ako nemas sta pametno reci, a ocigledno da nemas, onda suti.xamp wrote:Ne
- skafiskafsnjak
#3 Re: Islamski filmovi
TI pametniji od ovog iznad pa to znas ? Ako ti ne gledas, ne mora znaciti da ne gleda niko drugi...irvinx1 wrote:Vidis da to niko ne gleda.
Ne spamajte !
- skafiskafsnjak
#4 Re: Islamski filmovi
Prosto ne mogu da vjerujem. Moze li se na ovom forumu igdje ista pitati ,a da nema spamera. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Islamski filmovi
ja znam samo za taj koji si rekao
i za lorens od arabije
i za lorens od arabije
- Bloo
- Globalna šefica
#6 Re: Islamski filmovi
hmm ja ovo sto sam gledala su moderniji sa socijalnom tematikom, te ih ne bih preporucila djeci 
edukativ ni
The Life of the Last Prophet - naracija Jusuf Islam
http://islamicmultimedia.blogspot.com/2 ... -fery.html
a evo ti komicno nesto za djecu
igrice
http://podw.weebly.com/islamic-games.html
sve je na engleskom ne znam koliko ti to odgovara
igrice mozes prilagoditi bosaNskom eventualno pa onda igrati sa djecom
zatim
-El Gazali- Alhemicar_Srece.avi
ima na rapidu
edukativ ni
igrice
sve je na engleskom ne znam koliko ti to odgovara
zatim
ima na rapidu
- skafiskafsnjak
#7 Re: Islamski filmovi
E hvala, vec sam negdje pregledao ovaj El Gazali ...Bloo wrote:hmm ja ovo sto sam gledala su moderniji sa socijalnom tematikom, te ih ne bih preporucila djeci
edukativ ni![]()
igrice
sve je na engleskom ne znam koliko ti to odgovaraigrice mozes prilagoditi bosaNskom eventualno pa onda igrati sa djecom
zatim
ima na rapidu
- Fajcak
#8 Re: Islamski filmovi
možel ovaj , Lion of the Desert ?L00d wrote:Koliko ste ih gledali? Koji je na vas ostavio najbolji dojam ?
-
smayzoni
#9 Re: Islamski filmovi
Ima filmova o par poslanika (npr. Jusuf a.s. , Isa a.s. , Ibrahim a.s.) ... zadnji islamski koji sam pogledao je Uvejs el Karani r.a. http://www.imdb.com/title/tt0413452/ preporuka
i kani se holivudskih sranja
i kani se holivudskih sranja
- skafiskafsnjak
#10 Re: Islamski filmovi
Ma kakav Hollywood... Oni ce samo nesto izopaceno napraviti .
- irvinx1
#11 Re: Islamski filmovi
Ma ja. Lawrence je pravo izopacen filmL00d wrote:Ma kakav Hollywood... Oni ce samo nesto izopaceno napraviti .
Braca Ameri imaju najjacu kinematografiju ikada, slijede Francuzi i Rusi veoma blizu. Fakti.
- skafiskafsnjak
#12 Re: Islamski filmovi
Ma uzevsi u obzir sadasnju situaciju u svijetu i Americko poimanje Islama i Muslimana .... khm khm tesko da ce ih predstaviti i dobrom svijetlu ...irvinx1 wrote:Ma ja. Lawrence je pravo izopacen filmL00d wrote:Ma kakav Hollywood... Oni ce samo nesto izopaceno napraviti .![]()
Braca Ameri imaju najjacu kinematografiju ikada, slijede Francuzi i Rusi veoma blizu. Fakti.
- just principe
#13 Re: Islamski filmovi
Malcolm X - Denzel
i ovaj http://www.imdb.com/title/tt1235166/ jesu li ta dva islamski ili. Malo me zbunjuje, jel trazis da su filmovi iz Arabije, Sirije ili
pogledaj malo ovdje
http://www.watchthisletme.com/index.php ... lim&page=4
pogledaj malo ovdje
http://www.watchthisletme.com/index.php ... lim&page=4
-
dezurni_ucenik
#14 Re: Islamski filmovi
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:32, edited 1 time in total.
- therrarrius
#15 Re: Islamski filmovi
CVIKERASH wrote:Omer Muhtar - Pustinjski Lav... Antony Queen....
sjajan film
- bandini
#16 Re: Islamski filmovi
irvinx1 wrote:Ma ja. Lawrence je pravo izopacen filmL00d wrote:Ma kakav Hollywood... Oni ce samo nesto izopaceno napraviti .![]()
zavisi sta volis da gledas
- irvinx1
#17 Re: Islamski filmovi
Historijski posmatrano. Nebitno sta volim da gledam, ali USA, Fr, Ital, Rusija, Azijati, ...bandini wrote:irvinx1 wrote:Ma ja. Lawrence je pravo izopacen filmL00d wrote:Ma kakav Hollywood... Oni ce samo nesto izopaceno napraviti .![]()
zavisi sta volis da gledas
Tu je i Juga izmedju 15-20 mjesta u svijetu, i oko desetog u Evropi.
- bandini
#18 Re: Islamski filmovi
Ma ja. Lawrence je pravo izopacen film
Braca Ameri imaju najjacu kinematografiju ikada, slijede Francuzi i Rusi veoma blizu. Fakti.[/quote]
zavisi sta volis da gledas[/quote]
Historijski posmatrano. Nebitno sta volim da gledam, ali USA, Fr, Ital, Rusija, Azijati, ...
Tu je i Juga izmedju 15-20 mjesta u svijetu, i oko desetog u Evropi.[/quote]
historijski da, mada meni ne i kvalitetom, sto ne znaci da sam upravu i da nema americkih filmova koji su odlicni i koje volim pogledati, ali uvijek se prvo odlucujem za europske ili juznoamericke filmove, posebno ovi drugi su veoma opustajuci i zrace nekom ljudskoscu
a u ovoj listi ne zaboravi cehe, imali su i oni nekad vrhunsku kinematografiju
Braca Ameri imaju najjacu kinematografiju ikada, slijede Francuzi i Rusi veoma blizu. Fakti.[/quote]
zavisi sta volis da gledas[/quote]
Historijski posmatrano. Nebitno sta volim da gledam, ali USA, Fr, Ital, Rusija, Azijati, ...
Tu je i Juga izmedju 15-20 mjesta u svijetu, i oko desetog u Evropi.[/quote]
historijski da, mada meni ne i kvalitetom, sto ne znaci da sam upravu i da nema americkih filmova koji su odlicni i koje volim pogledati, ali uvijek se prvo odlucujem za europske ili juznoamericke filmove, posebno ovi drugi su veoma opustajuci i zrace nekom ljudskoscu
- irvinx1
#19 Re: Islamski filmovi
Naravno, i ja u zadnje vrijeme najvise gledam Evropljane. Na nivou umjetnickog filma, ali sve cesce i zabavnog flicka, presisali su Holivud. Medjutim, niti jedna kinematografija pojedine drzava ne moze se porediti sa americkom filmskom industrijom.bandini wrote:
Da i Cesi, pa mogu se dodati tu i Skandinavci... Pravi dragulji filma mogu se naci u nacionalnim kinematografijama evropskih zemalja.
-
GOLFER
#20 Re: Islamski filmovi
irvinx1 wrote:Naravno, i ja u zadnje vrijeme najvise gledam Evropljane. Na nivou umjetnickog filma, ali sve cesce i zabavnog flicka, presisali su Holivud. Medjutim, niti jedna kinematografija pojedine drzava ne moze se porediti sa americkom filmskom industrijom.bandini wrote:
Da i Cesi, pa mogu se dodati tu i Skandinavci... Pravi dragulji filma mogu se naci u nacionalnim kinematografijama evropskih zemalja.
Da skratimo, AMERIKA je najbolja zemlja na svijetu!
Amerikanci su najbolji ljudi na svijetu!
Americko govno je najbolje govno na svijetu!
Svi mi treba da budemo amerika!
Svi mi trebamo da zivimo kao amerika!
Amerika je najbolja zemlja na svijetu! aaa vec se ponavljam....
Jarane otkud ti toliko vrijeme i strpljenje da trolas toliko, OK jest ovo forum, zezancija glupiranje itd... Al i to ima granice sto jest jest...
- just principe
#21 Re: Islamski filmovi
mislis eSADe
amerika je ipak siri pojam
Ah da, zna li neko onaj klip kad prave intervju na ulicama SAD-a o opcenitim pitanjima...Bilo je tu raznih provala
Ah da, zna li neko onaj klip kad prave intervju na ulicama SAD-a o opcenitim pitanjima...Bilo je tu raznih provala
- bandini
#22 Re: Islamski filmovi
just principe wrote:mislis eSADeamerika je ipak siri pojam
![]()
pa dobro bog zna koliko su oni ljudi intervjuisali pa se nadje uvijek levata
bilo bi i kod nas provala vjeruj mi
ima onaj klip kad u splitu pitaju ljude sta je analni otvor, da vidis odgovora, tako da ne treba generalizirati
ameri glupi, ovakvi onakvi,al oni su prva svjetska sila pa kako god okrenes
- fatamorgana
#23 Re: Islamski filmovi
Sjoooo, ovaj gore se ubiJo za Kandahara, 
- irvinx1
#24 Re: Islamski filmovi
GOLFER wrote:
Jarane otkud ti toliko vrijeme i strpljenje da trolas toliko, OK jest ovo forum, zezancija glupiranje itd... Al i to ima granice sto jest jest...
Prvo; moj post se odnosio samo i iskljucivo na film. S obzirom da iz toga posjedujem relevantnu kolicinu znanja, mogu da ustvrdim da je americka kinematografija, ukupno historijski posmatrano, najjaca. To ce potvrditi i velika vecina filmskih teoreticara, kriticara, i opcenito poznavaoca filma.
Drugo; nemas pravo da nazivas nekoga trolom. Ovo nije pdf. politika, koji dobrim dijelom i sluzi kao poligon za trolanje i lijecenje frustracija raznih forumasa. Teme o Libiji, Srbiji i sl. na kojima su nevjerovatna svrsavanja na "oslobodjenje" pojedinih forumasa, uglavnom dokazanih desnicara, ne ostavljaju dovoljno prostora za bilo koji vid razumne diskusije.
Trece, SAD su divna zemlja i apsolutno stojim iza te konstatacije.
-
GOLFER
#25 Re: Islamski filmovi
SAD jeste divna zemlja to niko ne spori... I da ima najjacu kinematografiju... i svasta jos...irvinx1 wrote:GOLFER wrote:
Prvo; moj post se odnosio samo i iskljucivo na film. S obzirom da iz toga posjedujem relevantnu kolicinu znanja, mogu da ustvrdim da je americka kinematografija, ukupno historijski posmatrano, najjaca. To ce potvrditi i velika vecina filmskih teoreticara, kriticara, i opcenito poznavaoca filma.
Drugo; nemas pravo da nazivas nekoga trolom. Ovo nije pdf. politika, koji dobrim dijelom i sluzi kao poligon za trolanje i lijecenje frustracija raznih forumasa. Teme o Libiji, Srbiji i sl. na kojima su nevjerovatna svrsavanja na "oslobodjenje" pojedinih forumasa, uglavnom dokazanih desnicara, ne ostavljaju dovoljno prostora za bilo koji vid razumne diskusije.
Trece, SAD su divna zemlja i apsolutno stojim iza te konstatacije.
ali tvoj nacin pisanja, tvoje forsiranje i isticanje USA presla je svaku normalnu granicu ukusa... I bas radi toga imam pravo da te nazovem trolom, a to si najvise i pokazao na politici i ostalim temama, na kojima pises gluposti u koje niko na svijetu ne vjeruje, a ni ti sam, ali opet ih pises... zasto? pa zato sto trolas...