moj brat je postao pravi musliman prije nekoliko godina,danas je ozenjen....nisu se ni znali prije braka.No,ellhmadullilah,srecni su.Sto ti je kada Allah voli vjernika pa mu da srecu.To mi je ne shvatljivo,dok obicni ljudi znaju partnera vise godina,opet 50% njih se razvede...a muslimani koji se samo jednom ili dva puta vide prije braka zive srecno for the rest of the life
Islamski brakovi
-
Aliciana
#1 Islamski brakovi
Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate?
moj brat je postao pravi musliman prije nekoliko godina,danas je ozenjen....nisu se ni znali prije braka.No,ellhmadullilah,srecni su.Sto ti je kada Allah voli vjernika pa mu da srecu.To mi je ne shvatljivo,dok obicni ljudi znaju partnera vise godina,opet 50% njih se razvede...a muslimani koji se samo jednom ili dva puta vide prije braka zive srecno for the rest of the life
-
tempora
#2 Re: Islamski brakovi
Aliciana wrote:Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate?![]()
![]()
-
Dosta
#4 Re: Islamski brakovi
Aliciana wrote:Sto ti je kada Allah voli vjernika pa mu da srecu.To mi je ne shvatljivo
-
ragib
Zenili u neko vrijeme u Sandzaku roditelji sina, a da on mladu nije ni vidio. Zvala se Almasa i to je sve sto je znao o njoj. Kad je mlada dosla, pobaška su sjedili ljudi, a baška zene. Kad se sijelo počelo rasipati, mladozenja je provirio u zensku odaju kako bi vidio ko je njegova Almasa. Zene bi odlazile i svaka bi na polasku kazala Allahimanet, Almasa. Tako je bilo sve dok nisu ostale dvije: Jedna je bila lijepa, a druga malo ruzna. Mislio je u sebi:"Eh, da hoce ostat ona lijepa." Ustade ona lijepa i kaze: Eto allahimanet, Almasa!" Kad je mladozenja vidio kakva je Almasa, i on proviri kroz vrata i kaze joj: "Allahimanet, Almasa!"
- Lady Saray
valjda muskarci i zene... i zene su ljudi nisu zivotinje...ragib wrote:Zenili u neko vrijeme u Sandzaku roditelji sina, a da on mladu nije ni vidio. Zvala se Almasa i to je sve sto je znao o njoj. Kad je mlada dosla, pobaška su sjedili ljudi, a baška zene. Kad se sijelo počelo rasipati, mladozenja je provirio u zensku odaju kako bi vidio ko je njegova Almasa. Zene bi odlazile i svaka bi na polasku kazala Allahimanet, Almasa. Tako je bilo sve dok nisu ostale dvije: Jedna je bila lijepa, a druga malo ruzna. Mislio je u sebi:"Eh, da hoce ostat ona lijepa." Ustade ona lijepa i kaze: Eto allahimanet, Almasa!" Kad je mladozenja vidio kakva je Almasa, i on proviri kroz vrata i kaze joj: "Allahimanet, Almasa!"
-
ragib
Muskarc se ponosi u Islamu sa svojom zenom.Lady Saray wrote:valjda muskarci i zene... i zene su ljudi nisu zivotinje...ragib wrote:Zenili u neko vrijeme u Sandzaku roditelji sina, a da on mladu nije ni vidio. Zvala se Almasa i to je sve sto je znao o njoj. Kad je mlada dosla, pobaška su sjedili ljudi, a baška zene. Kad se sijelo počelo rasipati, mladozenja je provirio u zensku odaju kako bi vidio ko je njegova Almasa. Zene bi odlazile i svaka bi na polasku kazala Allahimanet, Almasa. Tako je bilo sve dok nisu ostale dvije: Jedna je bila lijepa, a druga malo ruzna. Mislio je u sebi:"Eh, da hoce ostat ona lijepa." Ustade ona lijepa i kaze: Eto allahimanet, Almasa!" Kad je mladozenja vidio kakva je Almasa, i on proviri kroz vrata i kaze joj: "Allahimanet, Almasa!"![]()
Nije bilo namjere da se ponize zene sa ovim postom.
-
Aliciana
Naravno,no ja sam mislila na to da nesmiju asikovati....jedno je upoznati se i vidjeti kako izgleda,to rade valjda svi...a drugo je zabavljati se,asikovati i tako se pravo upoznati.ragib wrote:Pohvalno je da musliman prije braka upozna osobu sa kojom zeli provesi zivot. Sta ako mu se estetski ne svidja?
-
Dosta
E vidis ne smiju se vec pise odvojeno, nije isti princip kao kod neshvatljivoAliciana wrote:Naravno,no ja sam mislila na to da nesmiju asikovati....jedno je upoznati se i vidjeti kako izgleda,to rade valjda svi...a drugo je zabavljati se,asikovati i tako se pravo upoznati.ragib wrote:Pohvalno je da musliman prije braka upozna osobu sa kojom zeli provesi zivot. Sta ako mu se estetski ne svidja?
- Bosanac sa dna kace
#11 Re: Islamski brakovi
a joj, cuj pravi musliman?Aliciana wrote:Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate?![]()
![]()
mogla si se izrazit recimo musliman prakticar ili nesto slicno!
Na danasnjem vatku je gotov pa obavezno da se buduci supruznici upoznaju, a ne samo da znaju ime jedno drugom kao sto neki misle da treba!
Sve je to do hemije izmedju dvije osobe!
-
klif
#12 Re: Islamski brakovi
Ili se radi o aranziranom braku, u koji mahom zena biva prinudjena uci.Bosanac sa dna kace wrote:Na danasnjem vatku je gotov pa obavezno da se buduci supruznici upoznaju, a ne samo da znaju ime jedno drugom kao sto neki misle da treba!!
- Bosanac sa dna kace
#13 Re: Islamski brakovi
da ima i toga!klif wrote:Ili se radi o aranziranom braku, u koji mahom zena biva prinudjena uci.Bosanac sa dna kace wrote:Na danasnjem vatku je gotov pa obavezno da se buduci supruznici upoznaju, a ne samo da znaju ime jedno drugom kao sto neki misle da treba!!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#15 Re: Islamski brakovi
Aliciana wrote:Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate?![]()
![]()
Mislim, ..... Bog ju je podario necim posebnim, .... a ja, ...... ja padam na ovake, ..... prirodne plavusice.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#17 Re: Islamski brakovi
klif wrote:Na drugoj temi je, koliko sam razumio, muskog roda. Prvo pitaj.pape wrote:Ova curica pocinje da mi se dopada.
![]()
- CiCiban
#19 Re: Islamski brakovi
ovo je love..ili jedan od klonovaAliciana wrote:Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate?![]()
![]()
deZZurna gospodo.. imajte obzira prema vlastitoj inteligenciji
the pliz
-
Aliciana
#20 Re: Islamski brakovi
Pa dobru stvar je istaBosanac sa dna kace wrote:a joj, cuj pravi musliman?Aliciana wrote:Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate?![]()
![]()
moj brat je postao pravi musliman prije nekoliko godina,danas je ozenjen....nisu se ni znali prije braka.No,ellhmadullilah,srecni su.Sto ti je kada Allah voli vjernika pa mu da srecu.To mi je ne shvatljivo,dok obicni ljudi znaju partnera vise godina,opet 50% njih se razvede...a muslimani koji se samo jednom ili dva puta vide prije braka zive srecno for the rest of the life![]()
mogla si se izrazit recimo musliman prakticar ili nesto slicno!
Na danasnjem vatku je gotov pa obavezno da se buduci supruznici upoznaju, a ne samo da znaju ime jedno drugom kao sto neki misle da treba!
Sve je to do hemije izmedju dvije osobe!
i slazem se s tobom
-
tempora
#21 Re: Islamski brakovi
Aranzirani brakovi postoje u BiH?Bosanac sa dna kace wrote:da ima i toga!klif wrote:Ili se radi o aranziranom braku, u koji mahom zena biva prinudjena uci.Bosanac sa dna kace wrote:Na danasnjem vatku je gotov pa obavezno da se buduci supruznici upoznaju, a ne samo da znaju ime jedno drugom kao sto neki misle da treba!!
U nedavnom razgovoru sa ministricom integracije BIH drzavljana bila sam krajnje iziritirana jer mi je poslata lista pitanja na koja sam se trebala pripremiti: aranzirani brakovi, krvna osveta...i sl problematika. Ja nisam mogla da vjerujem da je neko ko je napisao 2005 godine raport o integraciji BiH gradjana mogao da pripremi takvu listu pitanja. Jos sam samo cekala da se postavi pitanje o obrezivanju zena.
Ti sada tvrdis da ima aranziranih brakova? Molim te da pojasnis?
-
vesela
#23 Re: Islamski brakovi
![]()
ja sam, kao "prava muslumanka" slusala glas svog srca i udala se za srbina
-
Aliciana
#24 Re: Islamski brakovi
ako gledamo islamski zakon ti si izasla iz islama,jer kako znam zabranjeno je muslimanki da se uda za nemuslimana..cim to uradi Allah je odbacuje iz ummeta.vesela wrote:Aliciana wrote:Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate?![]()
![]()
ja sam, kao "prava muslumanka" slusala glas svog srca i udala se za srbina![]()