Islamska stranka

republikaBIH

#1 Islamska stranka

Post by republikaBIH »

Selam alejkum

Danas vec postoji hriscanska stranka(katolicka) u BIH koja je u kolaciji sa HDZ-om.Prije od prilike godinu dana sam citao u SAFF-u o pokusaju da se osnuje islamska stranka.

Sta vi mislite o tome?
spongebob

Post by spongebob »

ma kad je sve ionako otislo u tri pi.ke materine, nek i to dozvole
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Nemam nista protiv...kao ni protiv ovih krscana sto su u koaliciji s HDZ-om, ali bi vise volio vidjeti jedinstvo medju probosanskim strankama, kako bi se konacno napravila normalna drzava bez podjela...
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Licno bih glasao za Islamsku stranku kad bih se osnovala,stranku koja bi se zalagala za islam u Bosni i za vjernike..onako kako to nasoj drzavi pristoji
gavrilo

Post by gavrilo »

republikaBIH wrote:Licno bih glasao za Islamsku stranku kad bih se osnovala,stranku koja bi se zalagala za islam u Bosni i za vjernike..onako kako to nasoj drzavi pristoji

ne zaboravi da ti je nick REPUBLIKA :wink:
spongebob

Post by spongebob »

republikaBIH wrote:Licno bih glasao za Islamsku stranku kad bih se osnovala,stranku koja bi se zalagala za islam u Bosni i za vjernike..onako kako to nasoj drzavi pristoji
ti si idiot zesci i sto se prije s tim pomiris bolje po tebe
republikaBIH

Post by republikaBIH »

gavrilo wrote:

ne zaboravi da ti je nick REPUBLIKA :wink:
kakve to veze ima? dok se hilafet ne uspostavi ja sam za republiku BIH...kad dodje halifa onda BIH naravno treba da pripadne hilafetu
gavrilo

Post by gavrilo »

spongebob wrote:ti si idiot zesci i sto se prije s tim pomiris bolje po tebe
nije djecko idiot jbg :roll: ali je naivan. na nama je da se potrudimo da mu objasnimo da vjera nema sta da trazi u drzavnim institucijama.

ps. kada pogledas malo bolje, vidices da kod nas nista ne moze proci bez nekakvog popa, hodze ili fratra :roll: ono otvara se nekakav mostic, preko nekakvog potoka, a uz komunalne predstavnike stoji neki guru :roll: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

republikaBIH wrote:kakve to veze ima? dok se hilafet ne uspostavi ja sam za republiku BIH...kad dodje halifa onda BIH naravno treba da pripadne hilafetu
kol'ko je tebi godina, ako se smije znati?
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Molio bih bez vrijedjanja..ono sto ja podrzavam to se temelji na islamu,tako da nema veze koliko to vama zvuci glupo,meni nije jer vjerujem da je tako Allah s.w.t odlucio.Inace,ja imam 20 godina

esselamu alejkum
spongebob

Post by spongebob »

republikaBIH wrote:Molio bih bez vrijedjanja..ono sto ja podrzavam to se temelji na islamu,tako da nema veze koliko to vama zvuci glupo,meni nije jer vjerujem da je tako Allah s.w.t odlucio.Inace,ja imam 20 godina

esselamu alejkum
sta se temelji na islamu? da se zalazes za podjelu zemlje iz koje dolazis?ma odjebi idiote
Smajli

Post by Smajli »

Odlicno. Hilafet ce nam rjesiti sve probleme. Kao sto ih je rijesilo u afganistanu i iranu.
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Smajli wrote:Odlicno. Hilafet ce nam rjesiti sve probleme. Kao sto ih je rijesilo u afganistanu i iranu.
Vidi se da islam a ni serijat ne poznajes...Afghanistan i nekako ali Iran???

hilafet znaci da se sve muslimanske zemlje svijeta ujedine i postanu jedna zemlja sa halifom kao vodjom...u hilafetu nema nacionalizma jer jedino sto je vazno jeste islam.Ni Afghanistan,a ni Iran nisu hilafeti nego samostalne drzave
dizZaster

Post by dizZaster »

republikaBIH wrote:
Smajli wrote:Odlicno. Hilafet ce nam rjesiti sve probleme. Kao sto ih je rijesilo u afganistanu i iranu.
Vidi se da islam a ni serijat ne poznajes...Afghanistan i nekako ali Iran???

hilafet znaci da se sve muslimanske zemlje svijeta ujedine i postanu jedna zemlja sa halifom kao vodjom...u hilafetu nema nacionalizma jer jedino sto je vazno jeste islam.Ni Afghanistan,a ni Iran nisu hilafeti nego samostalne drzave
preneseno iz večernjeg lista
citat;
SARAJEVO Poglavar Islamske zajednice u BiH reis-ul-ulema Mustafa Cerić zauzeo se za pokretanje postupka punopravnog učlanjenja BiH u Organizaciju islamske konferencije (OIK). Cerić je rekao da BiH ima razloga postati punopravnom članicom Organizacije islamske konferencije zato "što više od polovice stanovništva u njoj čine muslimani".

Cerić nije rekao po kojoj evidenciji muslimani čine više od polovice stanovništva u BiH. "Ako BiH postane članicom Europske unije, zašto ne bismo bili i punopravni članovi Organizacije islamske konferencije. To bi Bosni i Hercegovini omogućilo pristup fondovima Islamske razvojne banke", rekao je Cerić. OIK je osnovan u Maroku 1969. godine i okuplja 57 islamskih država. BiH u OIK-u trenutačno ima status promatrača.

ovo su prvi koraci Bosne i Hercegovine ka hilafetu.
:D
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

spongebob wrote:
ti si idiot zesci i sto se prije s tim pomiris bolje po tebe
Zasto vrijedjas covjeka? Da li si ti fasista pa mrzis ljude koji se zalazu za svoju vjeru, a pri tome ne vrijedjaju drugu vjeru ili si nadrkani papak pa ovdje seres na prvu ko najveca pizda? :x
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

spongebob wrote:
republikaBIH wrote:Molio bih bez vrijedjanja..ono sto ja podrzavam to se temelji na islamu,tako da nema veze koliko to vama zvuci glupo,meni nije jer vjerujem da je tako Allah s.w.t odlucio.Inace,ja imam 20 godina

esselamu alejkum
sta se temelji na islamu? da se zalazes za podjelu zemlje iz koje dolazis?ma odjebi idiote

spongebob ti si krkan najvece klase :x
dizZaster

Post by dizZaster »

gavrilo wrote: na nama je da se potrudimo da mu objasnimo da vjera nema sta da trazi u drzavnim institucijama.

:D
džaba se trudite, europa uvažava islam u Bosni i Hercegovini.
evo jedan primjer.
preneseno iz večernjeg lista
citat;SARAJEVO Ako se na odlasku iz BiH ili povratku u nju koristite uslugama neke inozemne zrakoplovne kompanije, i na putu od tradicionalno ljubaznih stjuardesa zatražite sendvič od šunke ili nekog drugog prehrambenog proizvoda od svinjetine, ta vam želja neće biti ispunjena.

Razlog zbog kojeg vaš nimalo pretenciozan zahtjev nije moguće ispuniti leži u činjenici da su sve najveće strane zrakoplovne kompanije u svojim internim katalozima državu BiH proglasile islamskom, gdje je konzumacija svinjetine i proizvoda od svinjskog mesa strogo zabranjena. Jela iz svinjskog programa, po informacijama koje je dobio Večernjak, ne poslužuju najveće europske zrakoplovne kompanije, kao što su njemačka Lufthansa ili Austria Airlines, koji po broju letova u BiH spadaju u kategoriju visokofrekventnih aviokompanija.

Mi u našem zrakoplovu ne nudimo jela iz svinjskog programa ni kad letimo u BiH niti kad odlazimo iz nje. Sve ostalo je moguće dobiti, ali tu vrstu usluge nemamo kazali su nam ljubazni službenici u sarajevskoj poslovnici Lufthanse i Austria Airlinesa. Svinjsko meso u letovima u BiH istjerano je iz talijanskih, čeških, francuskih zrakoplovnih kompanija, jer je percepcija njihova menadžmenta da se radi o islamskoj državi u kojoj je, po strogo definiranom šerijatskom pravu, konzumacija svinjetine zabranjena.

U cijeloj priči svakako treba spomenuti da se menadžment stranih zrakoplovnih kompanija vodio i čisto pragmatičnim razlozima. S obzirom na to da strani zrakoplovi zasad koriste usluge samo sarajevske zračne luke, logično je da su takvu odluku donijeli zbog tržišta. Istih principa drži se i jedina domaća zrakoplovna kompanija Bosna-airlines, u čijim se skromnim zrakoplovima ne poslužuju jela iz svinjskog programa.
forUMASH

#18 Re: Islamska stranka

Post by forUMASH »

republikaBIH wrote: Sta vi mislite o tome?
....mislim da bi islamska stranka za svoje osnivanje najvecu podrsku dobila od SDS-a i HDZ-a....
kekec

#19 Re: Islamska stranka

Post by kekec »

forUMASH wrote:
....mislim da bi islamska stranka za svoje osnivanje najvecu podrsku dobila od SDS-a i HDZ-a....
A zatim bi nastojali odcijepiti od BiH, a kao razlog
bi navodili ciljeve te nove stranke, odnosno nemogucnost
zajednickog zivota.
Organizovali bi referendume na "svojim" teritorijama i
Bosna cijela iz tri dijela. :-?
Prenj

#20 Re: Islamska stranka

Post by Prenj »

forUMASH wrote:
Kao sto smo vidjeli 1990. kada je osnovana SDA ..., ljubavi nije bilo kraja ...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Ali iskustvo je pokazalo da stranke koje se bas na sav glas zalazu za islamske principe ne prodju bas dobro a nanesu i stetu muslimanima, za to je primjer Refah partija u Turskoj, da su bili pametni kolko nisu, danas bi Turska bila vodeca sila muslimanskog svijeta!
lavor_

Post by lavor_ »

Image

:)
marka_piva

Post by marka_piva »

Hilafet bi bila utopija po islamskim standardima, znači, kad bi na svijetu, ili na odredjenom geografskom podrucju svi ljudi bili muslimani, po volji stanovnika tog geografskog područja, a više po volji njihovih "vladara", ili predstavnika u vlasti, stvorila bi se velika islamska zajednica, ili recimo država, sa Halifom na čelu, i šerijatom kao osnovom svih zakona..
Nešto slično predstavlja komunizam za socijalizam,
ili New world order za demokraciju :D :D

Kao sto znamo,prvi i posljednji hilafet je neslavno skončao zahvaljujući korupciji i pokvarenosti vrha hilafeta..

Utopija ostaje utopija..
republikaBIH

Post by republikaBIH »

marka_piva wrote:
Hilafet bi bila utopija po islamskim standardima, znači, kad bi na svijetu, ili na odredjenom geografskom podrucju svi ljudi bili muslimani, po volji stanovnika tog geografskog područja, a više po volji njihovih "vladara", ili predstavnika u vlasti, stvorila bi se velika islamska zajednica, ili recimo država, sa Halifom na čelu, i šerijatom kao osnovom svih zakona..
Nešto slično predstavlja komunizam za socijalizam,
ili New world order za demokraciju :D :D

Kao sto znamo,prvi i posljednji hilafet je neslavno skončao zahvaljujući korupciji i pokvarenosti vrha hilafeta..

Utopija ostaje utopija..
U jednom hadisu poslanik a.s kaze nakon pada hilafeta ce doci korumpirani vladari,kraljevi,dikatatori...i kad ti isti padnu onda ce poalhko doci novi hilafet.Danas vidimo korumpirane kraljeve,vladare,dikatatore...jedan od njih je vec pao(Sadam)..cekamo da ostalih :) s Bozijom pomoci
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

republikaBIH wrote: U jednom hadisu poslanik a.s kaze nakon pada hilafeta ce doci korumpirani vladari,kraljevi,dikatatori...i kad ti isti padnu onda ce poalhko doci novi hilafet.Danas vidimo korumpirane kraljeve,vladare,dikatatore...jedan od njih je vec pao(Sadam)..cekamo da ostalih :) s Bozijom pomoci
Korumpiranih vladara je bilo i prije 19** godine... :zzzz:
Post Reply