Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post Reply
General War

#826 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:
I ti, kao, bio u Tuzli u ratu?!

Ko je ostetio Sabornu crkvu u gradu? Ko ju je, brze bolje, popravio - da ne bi otisla helac kada dodje sezona kisa?!

Kacavenda?
Je li ja pomenu gradsku crkvu igdje ovdje?
Ko ju je popravio, iranci, SDA...ili gradske vlasti?
Ma prijatelju dodji u tuzlu srestcemo se ako ti je toliko bitno...
General War

#827 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:
BHCluster wrote:
Gdje pise u Kuranu to sto si ti naveo u vezi "nevjernika" kad se upravo hriscani, jeveji, sabijci smatraju vjernicim?.
Sta si se bolan uhvatio krscana i jevreja...Je li tebi srpkinja automatski krscanaka ili hrvatica?
Ako imas nekih nejasnoca, otvori internet pa trazi.
OK znaci ovo o cemu ti pises se odnosi na 1% populacije u BiH?
Ok, 1983 je bilo samo 1% populacije na koju se ovo odnosi.
General War

#828 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

BHCluster wrote:
Ako uzmes u obzir "islamizaciju" Armije Republike BiH u obzir onda treba da budu sve unistene u potpunosti zar ne?
Koliko znam islam zabranjuje rusenje tudjih bogomolja...tako da moras naci drugacije obrazlozenje.
salik79

#829 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:

Ko je ostetio Sabornu crkvu u gradu? Ko ju je, brze bolje, popravio - da ne bi otisla helac kada dodje sezona kisa?!

Kacavenda?
Jesi li ti napisao ovo?
General War wrote: :shock:
Ne zna se ko je sta porusio...wtf...kakav je to argument? Koliko je moguce da na teritoriju koju ti kontrlises ili ti osvojis...neko drugi je osteti ili srusi?
Inace, jucer sam se vratio iz Tuzle. Moradoh. Zao mi sto danas necu moci prisustvovati dzenazi rahmetli Aliji Azabagicu...
BHCluster

#830 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
Sta kaze Biblija po ovom pitanju?
BHCluster

#831 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
Ako uzmes u obzir "islamizaciju" Armije Republike BiH u obzir onda treba da budu sve unistene u potpunosti zar ne?
Koliko znam islam zabranjuje rusenje tudjih bogomolja...tako da moras naci drugacije obrazlozenje.
Znaci onda ta "islamizacija" je dobra stvar?
General War

#832 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:
salik79 wrote:

Kacavenda?
Jesi li ti napisao ovo?
General War wrote: :shock:
Ne zna se ko je sta porusio...wtf...kakav je to argument? Koliko je moguce da na teritoriju koju ti kontrlises ili ti osvojis...neko drugi je osteti ili srusi?
Inace, jucer sam se vratio iz Tuzle. Moradoh. Zao mi sto danas necu moci prisustvovati dzenazi rahmetli Aliji Azabagicu...
...I ja napisem crkvu u pozarnici, i okolini...sta ti je problem...one nisu crkve?
Ja nisam isto mogao, ali bila je moja supruga...veliki covjek i porodicni prijatelj, stvarno mi je zao Alije.
General War

#833 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:
BHCluster wrote:
Znaci onda ta "islamizacija" je dobra stvar?
Naravno, vidis i po sebi koliko je dobra.
General War

#834 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:
BHCluster wrote:
Procitaj pa ces znat.
BHCluster

#835 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
General War wrote: Ok, 1983 je bilo samo 1% populacije na koju se ovo odnosi.
Procitaj pa ces znat.
Sto si drzak, ja mislio ti si strucnjak za ova pitanja pa pitam.
General War

#836 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

BHCluster wrote: Sto si drzak, ja mislio ti si strucnjak za ova pitanja pa pitam.
Tamam posla, znam tek toliko da me budale ne mogu farbat generalno.
salik79

#837 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by salik79 »

General War wrote: ...I ja napisem crkvu u pozarnici, i okolini...sta ti je problem...one nisu crkve?
Ja nisam isto mogao, ali bila je moja supruga...veliki covjek i porodicni prijatelj, stvarno mi je zao Alije.
Pa, to - kao - ispade da Saborna crkva nije bila na teritoriji koju je TO kontrolisala?! Drugo, u centru Tuzle nije bilo nikakvih borbi, pa je crkva gadjana, dok je u pozarnici i okolini gorila zemlja. De ti u tome dokazi ko je srusio crkvu!? I, hajde - reci mi - ko i zasto je gadjao Sabornu crkvu u centru Tuzle?

I moji su bili. Takodjer porodicni prijatelj, zadnji puta s njim sjedio u novembru, par dana prije nego je pao u Mellainu. U ponedjeljak ujutro, kada su mi javili, ostao sam bas zatecen :( (iako znam godinama s cime se borio, do zadnjeg sam se nadao da ce se izvuci - pogotovo su me posljednje informacije hrabrile, kada je bio "zivn'o". Ljudina kakva se rijetko srece. Da mu dragi Bog oprosti grijehe i podari lijepi Dzenet, a porodici sabur.
BHCluster

#838 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote: Sto si drzak, ja mislio ti si strucnjak za ova pitanja pa pitam.
Zato ne kontam kako znas za Kuran a ne znas za Bibliju po ovom pitanju.
General War

#839 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote: ...I ja napisem crkvu u pozarnici, i okolini...sta ti je problem...one nisu crkve?
Pa, to - kao - ispade da Saborna crkva nije bila na teritoriji koju je TO kontrolisala?! Drugo, u centru Tuzle nije bilo nikakvih borbi, pa je crkva gadjana, dok je u pozarnici i okolini gorila zemlja. De ti u tome dokazi ko je srusio crkvu!? I, hajde - reci mi - ko i zasto je gadjao Sabornu crkvu u centru Tuzle?

I moji su bili. Takodjer porodicni prijatelj, zadnji puta s njim sjedio u novembru, par dana prije nego je pao u Mellainu. U ponedjeljak ujutro, kada su mi javili, ostao sam bas zatecen :( (iako znam godinama s cime se borio, do zadnjeg sam se nadao da ce se izvuci - pogotovo su me posljednje informacije hrabrile, kada je bio "zivn'o". Ljudina kakva se rijetko srece. Da mu dragi Bog oprosti grijehe i podari lijepi Dzenet, a porodici sabur.
Pa jebi ga, isto da ja kazem da interesantno nisu pogodili nijednu djamiju u Tuzli, je li sta ti to govori?... Ona gore je dignuta expolizivom (znao sam covjeka koji je to i uradio a posebno njegovog sina koji nema veze sa tim ali je poginuo u crnim labudovima kasnije na igmanu, mislim da je to bio razlog sto mu je otac otisao i dignuo crkvu u vazduh koliko se sjecam 94 te)...taj dio pozarnice je osvojen davno prije nego sto je crkva minirana.
VRS je gadjala sabornu crkvu i okolo crkve i to dva puta a ne jednom...sto nije problem reci, vec je ova bezveze negacija opste poznatih stvari, raspitaj se.
a sjecas li se one explozije iza komande 5-O.G. kod djemal mandjic skole? Ko je tu exploziv postavio? ;-)
I da, da nebude zabune, Tuzlanskim jedinicama i mup-u niti jednom rijecju ne prebacujem ama bas nista niti ih stavljam u kos s nekim drugim dijelovima A BiH.
Aliju sam i ja vidio zadnji put cini mi se nekad krajem novembra, uvjek vedar i pozitiva covjek...moja duboka sucut porodici.
Last edited by General War on 11/01/2018 17:54, edited 1 time in total.
General War

#840 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:
Zato ne kontam kako znas za Kuran a ne znas za Bibliju po ovom pitanju.
Znam, samo o njoj diskutujem sa takvim krscanskim talibanima ko ti na drugim temama (da vidis tu sou-a)...a sto bi te ja ucio o svemu.
GeeTnT

#841 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by GeeTnT »

Cuj VRS granatirala....eto provedoh najveci period svog zivota u Tz ukljucujuci cijeli rat i nikad nisam cuo da neko kaze VRS granatirala Tuzlu....puuuu u pm koji troldzija. U ratu se govorilo da cetnici gadjaju sa Majevice, cak na radiu, tv a frajer prodaje maglu i spominje neku Vrs...Cuj 5 OG :lol: :lol: explozija...jbt
BHCluster

#842 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by BHCluster »

General War wrote: Znam, samo o njoj diskutujem sa takvim krscanskim talibanima ko ti na drugim temama (da vidis tu sou-a)...a sto bi te ja ucio o svemu.
Zato se zove forum, samo budimo realni ne mozes ti nikoga nauciti nista za tako nesto treba ipak imati mozga. :wink:
Last edited by BHCluster on 11/01/2018 18:37, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#843 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by hizo ramidovic »

General War wrote: Koja je druga logika; da su mozda srbi sami sebi rusili vjerske objekte i groblja, ili aludiras na HVO? Ako je ovo drugo...zar HVO kao legalna oruzana91-92, i kraj 93-96 sila u BiH koja je bila dio zajednicke komande ili pod komandom ABiH u borbi protiv cetnika nesto treba oslobadjati od odgovornosti vlasti RBiH? Imas li i jednu depasu gdje se zabranjuju takve radnje od strane ABiH ili Vlasti?
Imas sijaset dokumenata sa srpske strane sta je gdje poruseno i od koga.
Porediti ARBiH sa tzv hvo u tom smislu je besmisleno. Ti si direktno optuzio Armiju bez ikakve logike, a to sam ti vec pokusao objasniti, no uzalud.
Glede odnosa prema vjerskim objektima Armije BiH i tzv vrs i hvo, ako ti cifre sa linka nista ne govore, nema tog crteza koji ti moze pomoci.
Depese ja osobno nemam jer moj stan nije arhiva ali znam da su u Sarajevu tokom agresije ti objekti imali fizicko obezbjedjenje a osteceni su zbog granata djeneralovih razbojnika...a ta su ostecenja bezbeli pripisana Armiji jer se objekti, jelte, nalaze na teritoriji pod kontrolom Armije...
General War

#844 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

hizo ramidovic wrote:
General War wrote: Koja je druga logika; da su mozda srbi sami sebi rusili vjerske objekte i groblja, ili aludiras na HVO? Ako je ovo drugo...zar HVO kao legalna oruzana91-92, i kraj 93-96 sila u BiH koja je bila dio zajednicke komande ili pod komandom ABiH u borbi protiv cetnika nesto treba oslobadjati od odgovornosti vlasti RBiH? Imas li i jednu depasu gdje se zabranjuju takve radnje od strane ABiH ili Vlasti?
Imas sijaset dokumenata sa srpske strane sta je gdje poruseno i od koga.
Porediti ARBiH sa tzv hvo u tom smislu je besmisleno. Ti si direktno optuzio Armiju bez ikakve logike, a to sam ti vec pokusao objasniti, no uzalud.
Glede odnosa prema vjerskim objektima Armije BiH i tzv vrs i hvo, ako ti cifre sa linka nista ne govore, nema tog crteza koji ti moze pomoci.
Depese ja osobno nemam jer moj stan nije arhiva ali znam da su u Sarajevu tokom agresije ti objekti imali fizicko obezbjedjenje a osteceni su zbog granata djeneralovih razbojnika...a ta su ostecenja bezbeli pripisana Armiji jer se objekti, jelte, nalaze na teritoriji pod kontrolom Armije...
Bas sa nekima u nekakvom dijalogu isto kao da gledam onaj "balkan expres", kad Bata docekuje i partizane i njemce kao oslobodioce...niko nista ne zna niti niko ista vidio, tvrdi ali nema da pokaze,a mene gulite evo pet stranica u sitno da bih napravio neg gresku pa da onaj delegat pocne srat jel se kaze "ukrao ili otudjio"a drzavu podjelio sa njima.
Postavio si link, koliko je kojih bogovolja poruseno...nigdje ne pise ko je sta rusio, ali ti imas spremne podatke. Jesu srbi su vecinom "sami" porusili islamske bogomolje...ali kakav je ti to argument sto je sasvim ocigledno da ABiH i HVO su legalne vojske i zajedno, znaci zajedno (ne jedna pored druge) kontrolisale teritoriju...nije ti neki argument, ne znam ja, pitaj one druge...a ti im dao legalitet, i potpisao saradnju, ako politicku tako i vojnu.
General War

#845 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote: Znam, samo o njoj diskutujem sa takvim krscanskim talibanima ko ti na drugim temama (da vidis tu sou-a)...a sto bi te ja ucio o svemu.
Zato se zove forum, samo budimo realni ne mozes ti nikoga nauciti nista za tako nesto treba ipak imati mozga. :wink:
Tako je, trebalo ti je vise od pola sata da napises retardiranu recenicu, :wink: I sto bi se ja sad sa tobom handrio?
kiligonzales

#846 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by kiligonzales »

General War wrote:
kiligonzales wrote:
General War wrote: Ne moras ti to meni objasnjavati majstore, moja familija je isla u Dzamiju dok je ovaj kompletan SDA kadar bio u savezu komunista zajedno sa bivsim reisom.
Niti imam ista protiv bilo koje religije dok ne zadire u moja licna prava.
Ali u sekularnom drustvu kakvo je bilo nase, i u kojem su generacije odrasle zajedno samnom...sve gore navedeno se smatralo nazadnim i opasnim, u danasanjoj situaciji koju smo svjedoci smo se uvjerili na svojoj kozi u praksi koliko su komunisti bili upravu, i dragi bog samo zna kako cemo izaci iz ovoga.
Komunizam da je valjao opstao bi u Evropi. Naravno imao je svoje vrline i mane u odnosu na demokratiju. Mislim da je pobjedila razumnija opcija.

Naravno, Balkan nije bio zreo prostor za demokratiju, ni gradjani ni drustvo u cijelini nisu imali dovoljno razvijen osjecaj za drustvenu odgovornost. a političke elite pogotovo, mozda bi mi to mogli nazvati i rezultatom nasih kultura i odgoja koji je porinut vise u emociju, nego u razumne etičke obrasce ponašanja. U samom drustvu koegzistirala je naspram te jedne jugoslovenske kulture i sama nekultura, nešto što je bilo cenzurirano ili okvalifikovano kao kič i šund i u tome su odrastale generacije. Sa raspadanjem Juge, upravo prvo sto se pocelo desavati jeste poplava ovoga drugog.

Danas su stvari gore jer je ovo drugo postalo normom, dok je sve ono kulturno palo u drugi plan. Ono racionalnije, civilizovanije, humanije, moralnije, istinitije palo je pred manipulacijama narodnom masom, emocijama, šovinizmom, nacionalizmom, fašizmom, nemoralom i lažima.

I ovo drustvo je sekularno u odredjenoj mjeri, medjutim bojim se da elite ne zele napraviti otklon od vjerskih zajednica, niti zajednice od njih radi cistog koristoljublja i naravno toga sto se manipulacija zele postici bolji politicki rezultati zajednickih interesnih grupa. Što je najbolje od današnjih političara je to što svoje pozicije u vlasti i benefite koje uzivaju u vlasti cuvaju bolje i od komunista. :D

Možemo mi to nazvati sve ovo sto nam se desava onim Rambovim terminom "turbo folk", vjeruj mi nebi mnogo pogrijesili.
Zamjenio si teze, upravo budjenjem onog drugog, je pocelo nestajati ono prvo u SFRJ.
nisam nikakav komunista, ali u poredjenju sa ovim...komunizam-socijalizam je bio vrhunca prosperiteta svih u SFRJ.
Sa doljnjim tekstom se apsolutno slazem.
Na koji sam nacin zamjenio teze?
Pa ja sam rekao da su stvari danas gore, ne zbog demokratije vec zbog nase nezrelosti da se bavimo njome. Komunizam da je valjao opstao bi u Evropi kao vrijednost, jednostavno nije...
BHCluster

#847 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
Tako je, trebalo ti je vise od pola sata da napises retardiranu recenicu, :wink: I sto bi se ja sad sa tobom handrio?
I sta se ja trebam sada spustiti na tvoj nivo, to pokazuje svu tvoju bezvrijednost i jad. Pokusavas nesto da napises o ID a pojma nemas. ID toliki problem bila a tokom citavog rat bila spomenuta svega jednom 2. oktobra 1993. i nikada vise zamisli to. A sto se same ID tice najvise se je koristila u odbranu najveci srpski sinova od strane daleko pametni, elokventnih i profesionalnih individualaca od tebe a naravo koliko je dobra bila u tu svrh pokazuje sama cinjenica da su ti isti sinovi nagradjeni odudama za najgore zlocine i ti sad nasao ovdje pisati neke bajkice.

A koliko su velikosrbi bili odani provodbi Memoranduma SANU govori i ova cinjenica da je na zasijedanju skupstine tzv "rs-a" u Bijeljini iz januara 93 godine odluceno da "Muslimani nisu nacija", a odluka je bila jednoglasna.
Duka Dizel

#848 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by Duka Dizel »

BHCluster wrote:
General War wrote:
BHCluster wrote:
I sta se ja trebam sada spustiti na tvoj nivo, to pokazuje svu tvoju bezvrijednost i jad. Pokusavas nesto da napises o ID a pojma nemas. ID toliki problem bila a tokom citavog rat bila spomenuta svega jednom 2. oktobra 1993. i nikada vise zamisli to. A sto se same ID tice najvise se je koristila u odbranu najveci srpski sinova od strane daleko pametni, elokventnih i profesionalnih individualaca od tebe a naravo koliko je dobra bila u tu svrh pokazuje sama cinjenica da su ti isti sinovi nagradjeni odudama za najgore zlocine i ti sad nasao ovdje pisati neke bajkice.

A koliko su velikosrbi bili odani provodbi Memoranduma SANU govori i ova cinjenica da je na zasijedanju skupstine tzv "rs-a" u Bijeljini iz januara 93 godine odluceno da "Muslimani nisu nacija", a odluka je bila jednoglasna.
A dje se Muslimani pominju u Memorandumu?
General War

#849 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

kiligonzales wrote: Na koji sam nacin zamjenio teze?
Pa ja sam rekao da su stvari danas gore, ne zbog demokratije vec zbog nase nezrelosti da se bavimo njome. Komunizam da je valjao opstao bi u Evropi kao vrijednost, jednostavno nije...
Mislio sam da hoces reci da je komunizam izrodio nacionalizam...slazem se sa postom, nemam ja tu sta dodati.
General War

#850 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

Duka Dizel wrote:
BHCluster wrote:
General War wrote: Tako je, trebalo ti je vise od pola sata da napises retardiranu recenicu, :wink: I sto bi se ja sad sa tobom handrio?

A dje se Muslimani pominju u Memorandumu?
Ma pusti ga ba stalno njega prenosi, ne zna jel dosao i posao al eto pravi se nesto pametan sa nidje veze zakljuccima.
Post Reply