Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
- insomnia78
#801 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Jest, jest. U Tz napravili jezero da bi potkopali temelje crkve. Eto te taman ko Kacavenda
-
hizo ramidovic
#802 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
kojom logikom si to pripisao ARBiH, ako sam autor to nije naveo i argumentovao? vodovnjak si, imas konkretne dokaze, sta li?General War wrote:![]()
Ne zna se ko je sta porusio...wtf...kakav je to argument? Koliko je moguce da na teritoriju koju ti kontrlises ili ti osvojis...neko drugi je osteti ili srusi?
da ne pricamo o tome da procent teritorije koju kontrolises i broj vjerskih objekata koji se na istoj nalaze (od ukupnog broja tih objekata) ne moraju biti direktno proporcionalni.
glede ovog podvucenog, naravno da je moguce. razmisli malo a ako ne skontas, javi da ti objasnim jer takvih primjera ima...
no, 709 porusenih islamskih vjerskih objekata od strane tzv. vrs i 123 porusenih objekata od strane tzv hvo dovoljno govori samo po sebi...pametan covjek ce skontati...onim drugim svakako ne vrijedi objasnjavati
- General War
#803 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Logikom ocevidca moj Hizo...crkva u pozarnici tri-cetiri kilometra od centra tuzle srusena, crkva u podgajevima ostecena dibidus (nije bilo ratnih dejstava) to onako od prve...ti mene pitas otkud mi logika?hizo ramidovic wrote:kojom logikom si to pripisao ARBiH, ako sam autor to nije naveo i argumentovao? vodovnjak si, imas konkretne dokaze, sta li?General War wrote:![]()
Ne zna se ko je sta porusio...wtf...kakav je to argument? Koliko je moguce da na teritoriju koju ti kontrlises ili ti osvojis...neko drugi je osteti ili srusi?
da ne pricamo o tome da procent teritorije koju kontrolises i broj vjerskih objekata koji se na istoj nalaze (od ukupnog broja tih objekata) ne moraju biti direktno proporcionalni.
no, 709 porusenih islamskih vjerskih objekata od strane tzv. vrs i 123 porusenih objekata od strane tzv hvo dovoljno govori samo po sebi...pametan covjek ce skontati...onim drugim svakako ne vrijedi objasnjavati
- General War
#804 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Eto tebe taman ko tendencioznog degena.insomnia78 wrote:Jest, jest. U Tz napravili jezero da bi potkopali temelje crkve. Eto te taman ko Kacavenda
- insomnia78
-
hizo ramidovic
#806 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
to je svjedocenje, nije logika. trebas se javiti autoru one knjige i dati mu argumente da covjek lijepo napise.General War wrote: Logikom ocevidca moj Hizo...crkva u pozarnici tri-cetiri kilometra od centra tuzle srusena, crkva u podgajevima ostecena dibidus (nije bilo ratnih dejstava) to onako od prve...ti mene pitas otkud mi logika?
ja sam te pitao kojom logikom si to odmah pripisao ARBiH? kojom logikom si zakljucio da su svi poruseni pravoslavni objekti bili na podrucju pod kontrolom ARBiH?
- General War
#807 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Pobjegulja.insomnia78 wrote:Kacavenda
- insomnia78
#808 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ko Vasilije?
- GeeTnT
#809 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Da je mogao pokupio bi i crkvu, nego sreca da holandjani nisu na dizalice koje su vadile crkvu iz zemlje nisu imale tockove...danas bi Fata u svojoj avliji ima dvije...insomnia78 wrote:Kacavenda
- General War
#810 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Pa kako ba ti nabroja sve ko je sta srusio bosnajcima, a meni ne das da nesto kazem koji sam svedok to vremena, gdje sam hodao....ali niti mislim niti je tacno da je Delic ili Beslagic to naredili da se rusi, budale samoinicijativno to uradile.hizo ramidovic wrote:to je svjedocenje, nije logika. trebas se javiti autoru one knjige i dati mu argumente da covjek lijepo napise.General War wrote: Logikom ocevidca moj Hizo...crkva u pozarnici tri-cetiri kilometra od centra tuzle srusena, crkva u podgajevima ostecena dibidus (nije bilo ratnih dejstava) to onako od prve...ti mene pitas otkud mi logika?
ja sam te pitao kojom logikom si to odmah pripisao ARBiH? kojom logikom si zakljucio da su svi poruseni pravoslavni objekti bili na podrucju pod kontrolom ARBiH?
I bio citav rat ovdje, i bio pripadnik ABiH do kraja rata...sto jest jest, sto nije nije...neces nista time postici sto se sklanjas pred cinjenicama.
- General War
#811 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ko ti, vasilije sebi sagradio novu u BiH, a ti razgulio sto daljeinsomnia78 wrote:Ko Vasilije?
ne javljaj se ziv bio
- General War
#812 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Tako je...zato je i dan danas cuva policija, da je nebi slucajno Vasilije natovario na kolicaGeeTnT wrote:Da je mogao pokupio bi i crkvu, nego sreca da holandjani nisu na dizalice koje su vadile crkvu iz zemlje nisu imale tockove...danas bi Fata u svojoj avliji ima dvije...insomnia78 wrote:Kacavenda
- insomnia78
#813 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Jel to iti obnavljas veze sa familijom ko par forumasa srba koji se u ratu zadesise “na teritoriji pod kontrolom armije” pa ti sad takva prica? Valja se oprati za neveru?
Budel te stid makar malo takve price. Ako si rat proveo u Tz?
- GeeTnT
#814 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Znaci obilazila se gradnja neimarlije Kacavende...a haman se i konacilo u gostinjskim sobama..
-
hizo ramidovic
#815 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
opet pises bez smisla.General War wrote: Pa kako ba ti nabroja sve ko je sta srusio bosnajcima, a meni ne das da nesto kazem koji sam svedok to vremena, gdje sam hodao....ali niti mislim niti je tacno da je Delic ili Beslagic to naredili da se rusi, budale samoinicijativno to uradile.
I bio citav rat ovdje, i bio pripadnik ABiH do kraja rata...sto jest jest, sto nije nije...neces nista time postici sto se sklanjas pred cinjenicama.
ne ulazim u to ko si, sta si, gdje si bio itd.
niti ti oduzimam pravo da nesto kazes niti se sklanjam pred argumentiranim cinjenicama jer o rusiteljima vjerskih, kulturnih, historijskih i sl objekta mislim sve najgore, bez obzira kojem toru pripadaju i ne znam na osnovu cega si to zakljucio.
dakle, da ponovim:
mozes li nam objasniti kojom logikom si za sve porusene pravoslavne vjerske objekte okrivio ARBiH, kad ni sam autor knjige nije to precizirao?
- General War
#816 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Koje price bolan...Ja sam branio svoj grad i prijatelje a ne SDA-SDS-HDZ projekte, i nije mi ni sekunde zao...tvoj problem i ovih ostalih je to sto nevidite dalje od svog nosa i sto sve udrobite u anti bosnajcki stav a ne otklon od ocitih budalastina sa svih strana pa i ovih sto ko biva predstavljaju bosnjake. Haj tad nije bilo interneta i informacije se filtrilale...ali danas pricati gluposti kao ti i ova bratija sto se kupila...nije moj problem.insomnia78 wrote:Jel to iti obnavljas veze sa familijom ko par forumasa srba koji se u ratu zadesise “na teritoriji pod kontrolom armije” pa ti sad takva prica? Valja se oprati za neveru?
- General War
#817 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Zivim u blizini seljakGeeTnT wrote:Znaci obilazila se gradnja neimarlije Kacavende...a haman se i konacilo u gostinjskim sobama..
- General War
#818 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Koja je druga logika; da su mozda srbi sami sebi rusili vjerske objekte i groblja, ili aludiras na HVO? Ako je ovo drugo...zar HVO kao legalna oruzana91-92, i kraj 93-96 sila u BiH koja je bila dio zajednicke komande ili pod komandom ABiH u borbi protiv cetnika nesto treba oslobadjati od odgovornosti vlasti RBiH? Imas li i jednu depasu gdje se zabranjuju takve radnje od strane ABiH ili Vlasti?hizo ramidovic wrote:opet pises bez smisla.General War wrote: Pa kako ba ti nabroja sve ko je sta srusio bosnajcima, a meni ne das da nesto kazem koji sam svedok to vremena, gdje sam hodao....ali niti mislim niti je tacno da je Delic ili Beslagic to naredili da se rusi, budale samoinicijativno to uradile.
ne ulazim u to ko si, sta si, gdje si bio itd.
niti ti oduzimam pravo da nesto kazes niti se sklanjam pred argumentiranim cinjenicama jer o rusiteljima vjerskih, kulturnih, historijskih i sl objekta mislim sve najgore, bez obzira kojem toru pripadaju i ne znam na osnovu cega si to zakljucio.
dakle, da ponovim:
mozes li nam objasniti kojom logikom si za sve porusene pravoslavne vjerske objekte okrivio ARBiH, kad ni sam autor knjige nije to precizirao?
Imas sijaset dokumenata sa srpske strane sta je gdje poruseno i od koga.
- GeeTnT
#819 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ehh da sam bogdom seljak,lakse bi razumio ove tvoje besjede. ..General War wrote:Zivim u blizini seljakGeeTnT wrote:Znaci obilazila se gradnja neimarlije Kacavende...a haman se i konacilo u gostinjskim sobama..
- General War
#820 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Razumiju pametni a ne seljaci ili graDJani...u koju li si ti isao skoluGeeTnT wrote:Ehh da sam bogdom seljak,lakse bi razumio ove tvoje besjede. ..General War wrote:Zivim u blizini seljakGeeTnT wrote:Znaci obilazila se gradnja neimarlije Kacavende...a haman se i konacilo u gostinjskim sobama..
- GeeTnT
#821 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
U kacavendinu nisam...
- General War
#822 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Nejma 'take skole delegat...GeeTnT wrote:U kacavendinu nisam...
- salik79
#823 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
I ti, kao, bio u Tuzli u ratu?!General War wrote:hizo ramidovic wrote:ne lupetaj vec procitaj detaljno i sa razumijevanjem napomenu ispod tekstaGeneral War wrote: pa na dvadeset posto teritorije koje je ABiH kontrolisala , malo lije?![]()
Ko je ostetio Sabornu crkvu u gradu? Ko ju je, brze bolje, popravio - da ne bi otisla helac kada dodje sezona kisa?!
Kacavenda?
- BHCluster
#824 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ako uzmes u obzir "islamizaciju" Armije Republike BiH u obzir onda treba da budu sve unistene u potpunosti zar ne?General War wrote:pa na dvadeset posto teritorije koje je ABiH kontrolisala , malo lije?hizo ramidovic wrote:Kako je Alija realizirao ilitiga sprovodio Islamsku deklaraciju:
https://www.slobodnaevropa.org/a/28966607.html
- BHCluster
#825 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
OK znaci ovo o cemu ti pises se odnosi na 1% populacije u BiH?General War wrote:Sta si se bolan uhvatio krscana i jevreja...Je li tebi srpkinja automatski krscanaka ili hrvatica?BHCluster wrote:
Gdje pise u Kuranu to sto si ti naveo u vezi "nevjernika" kad se upravo hriscani, jeveji, sabijci smatraju vjernicim?.
Ako imas nekih nejasnoca, otvori internet pa trazi.