Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post Reply
hizo ramidovic

#326 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by hizo ramidovic »

Kad ispucate sve o ID, procesljajte malo sevdalinke...kakvih se tek mracnih predskazanja i planova o islamizaciji i poturcavanju tamo krije, to je posebna prica...
spreca

#327 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by spreca »

Duka Dizel wrote: Ja sam siguran da srpska politika ne bi pribegavala sili da su drugi mirno prihvatali srpske aspiracije.
Ali eto...i drugi su imali svoje želje i bili spremni silom ih ostvariti.
Pa bar se sa Bošnjacima pokušalo mirno dogovoriti.

Ali Alija je takodje imao planove zbog kojih je bio spreman mir zrtvovati.
Pa ni "uspesan referendum" se nije znalo mirno i u veselju proslaviti.
e ako necete onda cemo vas poklati,pobiti silovati i etnicki ocistiti
mO k3

#328 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by mO k3 »

hizo ramidovic wrote:Kad ispucate sve o ID, procesljajte malo sevdalinke...kakvih se tek mracnih predskazanja i planova o islamizaciji i poturcavanju tamo krije, to je posebna prica...
U jebote kuda ih podsjeti na ovo ... koja je najzloglasnije sevdalinka koja poziva na klanje .... ?!
pirpa

#329 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by pirpa »

nema ni jedna sevdalinka da poziva na klanje ali ima sevdalinka u kojoj se spominje zabijanje civija... mujo kuje konja po mjesecu :mrgreen:
General War

#330 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

mO k3 wrote:
hizo ramidovic wrote:Kad ispucate sve o ID, procesljajte malo sevdalinke...kakvih se tek mracnih predskazanja i planova o islamizaciji i poturcavanju tamo krije, to je posebna prica...
U jebote kuda ih podsjeti na ovo ... koja je najzloglasnije sevdalinka koja poziva na klanje .... ?!
Pa ima ona sa upotrebom HAARPA:" Snijeg pade na behar na voce" :D
General War

#331 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

horkesh wrote:
Duka Dizel wrote: Ja sam siguran da srpska politika ne bi pribegavala sili da su drugi mirno prihvatali srpske aspiracije.
Ali eto...i drugi su imali svoje želje i bili spremni silom ih ostvariti.
Pa bar se sa Bošnjacima pokušalo mirno dogovoriti.

Ali Alija je takodje imao planove zbog kojih je bio spreman mir zrtvovati.
Pa ni "uspesan referendum" se nije znalo mirno i u veselju proslaviti.
Ti si meni legenda. Šta veliš, samo smo trebali pristati na Bosnu u Srboslaviji, ili na podjelu Bosne, i mirna Bosna. Rovovi se zatrpavaju, JNA kupi silno oružje od Srba po selima... Samo nam se povinujte.

Nema veze Memorandum, RAM, presretnuti pozivi Karadžića i Miloševića, Karadžićeva prijetnja genocidom u skupštini, ratovi koje su Srbi poveli u Hrvatskoj, BiH i Kosovu, ratni zločini, etničko čišćenje i genocid.

Srbi su bili primorani na to.

Još jednom ponavljam moju tezu, hvala što je nastavljaš zorno potkrepljivati: Srbi, kao narod, nisu sposobni živjeti (potpuno ravnopravni) sa, ili - gluhi i daleko bilo - pod drugim narodima.

Ako oni ne mogu dominirati i nametati svoju volju, čuvene "srpske aspiracije", onda je takav sistem tlačenje Srba. Čuj, da nije srpska riječ zadnja. Nezamislivo.

Haris.ba je par puta u ovoj temi sjajno objasnio stvari oko te zloglasne Deklaracije, ali, u konačnici, bespotrebno. Kad drugi žele da demoniziraju Bošnjake, uvijek će naći izgovor. Nekada su to bili Islamska deklaracija i stvaranje te neke "džamahirije" (pri tome, čak ni 25 godina kasnije, još uvijek ne znaju šta ta riječ znači), danas bi to bila velikobošnjačka politika, vehabije, whatever.
Kako moze 30% posto srba biti pod 40% Bosnjaka? Niko u bosni nema apsolutnu vecinu.
Ruku na srce, priznat ces da u novo nastaloj situaciji vaskolike demokracije, srbi su nestali iz hrvatke a niti u federaciji nisu bas rasprostranjena zvjerka...nisu se bas svi naljutili i otisli, zadnja hapsenja od SIPE vezana za regiju oko Konjica, Posavine, i ilijasa govore malko drugaciju pricu...nista srbe ne moze oprati od zlocina, ali ni drugi nisu bas izasli cvjecke.
Samo je smjesno koliko se voli sakrivati u ovakvim temama foruma iza naroda, nisu bosnjaci izmislili I.D vec Alija i drustvo koju je onaj sistem SFRJ proglasio kao antidrzavni i opasan (najvise tada po muslimane)u kombinaciji sa pokretom mladi muslimani i odrapili kaznu...a eto to srbi izmislili...a clanovi SANU podrzavali Aliju u to doba :-)
Znaci tema nidje veze, osim gadjanja floskulama...
Connaisseur Karlin

#332 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by Connaisseur Karlin »

General War wrote: srbi su nestali iz hrvatke a niti u federaciji nisu bas rasprostranjena zvjerka...
otisli u Laktase u RS :D
horkesh

#333 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by horkesh »

General War wrote: Kako moze 30% posto srba biti pod 40% Bosnjaka? Niko u bosni nema apsolutnu vecinu.
Ruku na srce, priznat ces da u novo nastaloj situaciji vaskolike demokracije, srbi su nestali iz hrvatke a niti u federaciji nisu bas rasprostranjena zvjerka...nisu se bas svi naljutili i otisli, zadnja hapsenja od SIPE vezana za regiju oko Konjica, Posavine, i ilijasa govore malko drugaciju pricu...nista srbe ne moze oprati od zlocina, ali ni drugi nisu bas izasli cvjecke.
Samo je smjesno koliko se voli sakrivati u ovakvim temama foruma iza naroda, nisu bosnjaci izmislili I.D vec Alija i drustvo koju je onaj sistem SFRJ proglasio kao antidrzavni i opasan (najvise tada po muslimane)u kombinaciji sa pokretom mladi muslimani i odrapili kaznu...a eto to srbi izmislili...a clanovi SANU podrzavali Aliju u to doba :-)
Znaci tema nidje veze, osim gadjanja floskulama...
Ovu smo temu već raspredali. 30 posto Srba nije niti moglo biti pod Bošnjacima. Ono što je Srbima smetalo je što pod 30 posto Srba nije moglo biti ostalih 70 posto stanovništva, ili makar teritorije. U Hrvatskoj ih je bilo, koliko, 13 posto? Pa isto nisu mogli, na Kosovu još manje i tako dalje. Opet su se poveli ratovi za odbranu srpstva.

Ne možeš miješati nestanak Srba iz Hrvatske i iz FBiH. Iz Hrvatske su pobjegli pred Olujom, a iz većine teritorija današnje FBiH su, većinom, dobrovoljno otišli. Ne sporim da su svakako imali razloga i za strah i zabrinutost nakon zločina nad srpskim civilima (stradalo je najmanje 4.200 srpskih civila tokom rata, neko je te zločine počinio), ali opet - dobrovoljno. Nije im niko lupao vrata, ubacivao u gaćama u autobuse i slao preko Korićanskih stijena u RS.

Pa moj komšija je 1994. godine, ničim izazvan, odlučio otići, ni manje ni više, nego u Šipovo. Zamolio nas da im čuvamo klavir :-)

1996. godine došli po klavir, zahvalili se i utrpali klavir u kamion. Odlučili preseliti u faking Šipovo, "kod svojih".

Iskopavanje grobova da ne spominjem.

Sve to i dalje služi da ilustrira da će Srbi radije ostaviti i rodna mjesta i iskopavati grobove, nego živjeti tamo gdje oni nisu bog i batina. Pa na prostoru FBiH je prije rata živjelo, ako me sjećanje služi, oko 400.000 Srba. Hej, 400.000! I od tog broja se možda 4.000 vratilo. Opet, opstrukcije je bilo i u FBiH za povratak Srba, svakako, ali, vala, niko ih nije kamenovao kao onda Bošnjake u Banjoj Luci kad su polagali kamen temeljac za Ferhadiju - pa se opet daleko više Bošnjaka vratilo.

Pa vidiš li šta ovaj gore napisa i osta živ, samo su se trebale mirno prihvatiti srpske aspiracije i rata ne bi bilo. I sad mi treba nešto da govorimo kako niko nije bio cvjećka. Give me a break.

Tema jeste bezveze, porede se kruške i jabuke. Memorandum SANU služio je kao platforma za ratove devedesetih, a, što je još važnije, brojni akademici su i nakon Memoranduma nastavili da truju srpsku nacionalnu svijet preko režimskih medija.
PM72

#334 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by PM72 »

Bošnjaci su samo bili namazaniji pa nisu Srbe pred kamerama tjerali u logore i iz kuća i stanova.Nama je bio dobar Srbin samo Bogić Bogićević,Jovan Divjak i Slaviša Šućur.Ostalim smo iza leđa jebavali četničku majku i jedva čekali da ode iz stana ili kuće.

A što se same teme tiče,islamska deklaracija je štivo koje je napisao vjerom zatrovani čovjek.Memorandum SANU je pisalo samo više takvih umova.
Connaisseur Karlin

#335 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

PM72 wrote: A što se same teme tiče,islamska deklaracija je štivo koje je napisao vjerom zatrovani čovjek.Memorandum SANU je pisalo samo više takvih umova.
alija i 12 hajduka su zaglavili u zatvou

Sto se desilo sa osbama koje su napisale Memorandum?
Young Erotica

#336 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by Young Erotica »

Connaisseur Karlin wrote:
PM72 wrote: A što se same teme tiče,islamska deklaracija je štivo koje je napisao vjerom zatrovani čovjek.Memorandum SANU je pisalo samo više takvih umova.

Pa da su ga napisali u vreme komunizma verovatno bi gulili robije na golom otoku, daj malo budite realni I razdvojite vremenske razlike koje nisu male.
Connaisseur Karlin

#337 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Young Erotica wrote:

Pa da su ga napisali u vreme komunizma verovatno bi gulili robije na golom otoku, daj malo budite realni I razdvojite vremenske razlike koje nisu male.
prva ekpipa je poslana u zatvor '83

memorandum publiciran '85 , da li su poslani u zatvor ?
PM72

#338 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by PM72 »

Young Erotica wrote:

pisali ga u doba renesanse... :-)
Young Erotica

#339 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by Young Erotica »

Nisam bio rodjen u to vreme ali kako sam razumeo nakon 84 pritisak na nacionalne opcije opada i vec se nazire kraj komune srecnih jugoslovena. Odatle su i isplivali svi ti bivsi komunisti sa svojim bolesnim ideologijama sve zarad vlasti.
Connaisseur Karlin

#340 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Da li su osobe, koje su pisale Memmmorandum poslane u zatvor?
Young Erotica

#341 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by Young Erotica »

Connaisseur Karlin wrote:Da li su osobe, koje su pisale Memmmorandum poslane u zatvor?
Izguglaj
Connaisseur Karlin

#342 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Autori SAU Memoranduma nisu poslani u zatvor!
PM72

#343 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by PM72 »

Young Erotica wrote:

Nisam bio rodjen u to vreme ali kako sam razumeo nakon 84 pritisak na nacionalne opcije opada i vec se nazire kraj komune srecnih jugoslovena. Odatle su i isplivali svi ti bivsi komunisti sa svojim bolesnim ideologijama sve zarad vlasti.
nisi dobro razumeo...radi te ekipe je i došao kraj rahatluku...a izguglaj šta je rahatluk.
General War

#344 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by General War »

General War wrote: srbi su nestali iz hrvatke a niti u federaciji nisu bas rasprostranjena zvjerka...
demokracija je cudo...ljuti sto nedate cirilicu :D
Sanjarko

#345 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by Sanjarko »

Nisu. Iselili se iz Bosne odavde gdje su sa nama zivjeli. Otisli u CG, SRB, po EU, USA, Kanadi, Australiji, Rusiji itd., i dan danas odlaze samo stari ostaju i oni koji nemogu da odu. Kako znam niko ih nije tjerao da idu jer je i dalje sa nama ovdje ostalo Srba i Hrvata da zivi. Ja sam govorio to. Cak i da su im Vehabije znali pripomoci ponekad.
Young Erotica

#346 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by Young Erotica »

Evo sad sam malo listao I kaze Milošević i Karadžić su 86 kada je to objavljeno u novostima osudjivali taj pamflet, sta se desilo u 4 godine da postanu nosioci zapitajte se sami.

PM rahatluku je bio kraj svakako, sa I bez tih spisa samo je bilo pitanje kada.
exliberal-ex

#347 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by exliberal-ex »

Pokusavas biti duhovita

eto ja nisam otisao u te jebene Laktase, niti sam otisao ni u cetnike pa sam dozivio "multikulturu" na bosnjacki nacin ( samo mi nemoj price o izolovanim pojedincima koji su procesuirani kasnije)

jel I to smijesno sad ?
Connaisseur Karlin

#348 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

General War wrote:
demokracija je cudo...ljuti sto nedate cirilicu :D
u Srbiji se znatno vise publicira latinicom, nije ni njima cirlica vise vazna :D

u Srbiji mnogi mladi ne znaju dovoljno dobro cilrilcu :)
PM72

#349 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

Post by PM72 »

Young Erotica wrote:Evo sad sam malo listao I kaze Milošević i Karadžić su 86 kada je to objavljeno u novostima osudjivali taj pamflet, sta se desilo u 4 godine da postanu nosioci zapitajte se sami.

PM rahatluku je bio kraj svakako, sa I bez tih spisa samo je bilo pitanje kada.
Karadžić je u to doba robijao radi lopovluka,zajedno sa Krajišnikom i pitao se kao i moj komšija Suljo sa prizemlja.Milošević je tek uzimao zamah...ne trebam ništa listati,preživio sam to.
Last edited by PM72 on 05/01/2018 20:06, edited 2 times in total.
Connaisseur Karlin

#350 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU

exliberal-ex wrote:

Pokusavas biti duhovita

eto ja nisam otisao u te jebene Laktase, niti sam otisao ni u cetnike pa sam dozivio "multikulturu" na bosnjacki nacin ( samo mi nemoj price o izolovanim pojedincima koji su procesuirani kasnije)

jel I to smijesno sad ?
jesta, i dalje mi je smijseno :thumbup:

vecina Srba iz FBiH su zamjenili kuce sa Bosnjcima u RS , a Srbi iz Slavonije, su se vecina vratili u Slavoniju

danas u RS je najvse stanovnika u urbanizm zonama, a koji su prije zivjeli na selima

ti nisi ni mjerilo vecine srspke populacije, zato ne razumiem, zasto sebe postavljas kao primjer :)
Post Reply