Nepopravljiv si!
Pravi islamofob!
Sta fali ovoj?

Smeta ti boja??
Al-qaida se 'bori u ime islama' zasto sto su ti ljudi glupi, fanatici. Eto, cak su toliko glupi da sebe smatraju muslimanima i bacaju bombe nekakve, a nasilje je u islamu zabranjeno. Eto, to je ocit dokaz da su to nenormalni ljudi.muthafuca wrote:drug ja ne branim al-qaidu, al amere ne zalim ako poginu od njihoove bombe
zalim samo nevine. a to sto se al kaida bori u ime Allaha je isto ko sto se Tihic bori za muslimane. ja se odricem i al Kaide i Tihica i Tyson-a![]()
![]()
![]()
osim toga pravo je diskutabilan napad na WTC u kojem nijedan cifut nije pogino, u kojem su bili CIA-ini office-i i da nijedan iz CIA-e nije pogino kao i ubleha da je udario avion u pentagon a bila autobomba itd.
Da, da... boja... jer nastojim zaboraviti kakva je "green, green grass of home", al' ne daju mi ovi "nadogradjeni" vjernici. Kad se samo sjetim da je Ceric izjavio za austrijske novine da je vise Karadzic uradio na nasim prostorima po pitanju islama, nego on, danasnji reis, u cjelokupnom svom radu... povraca mi se. Ceric ne spominje koliko je Karadzic zasluzan za desetkovanje muslimana, nego koliko je zasluzan za "doislamizaciju". Sve mi se to gadi... Previse je religija izasla na ulicu... postala politika i sama kao takva koalicioni partner svim nacionalistickim strankama na vlasti.Vodenjak wrote:Fair, Fair...
Nepopravljiv si!
Pravi islamofob!![]()
Sta fali ovoj?
Smeta ti boja??![]()
Stari wrote: color=red][/color].oni koji ne zele muslimansko Sarajevo
Ovo sto sam uokvirio u crveno, slazem se u potpunosti , moze predstavljati jedan vid manifestovanja islamofobije. Ne zeljeti muslimansko sarajevo...je po meni slicno zahtjevu ...zeljeti Zagreb bez katolika ili ....da zasiljim do kraja....isto kao zeljeti pravoslavni Teheran.
Prenj wrote:Da li je islamofobija kada npr. nekome smeta ezan na 110 decibela u cetiri ujutro?
Da li je islamofobija kada nekome smeta reisov mercedes u zemlji u kojoj je toliko siromasnih?
Da li je islamofobija kada ti smeta slika zene koja MORA ici dva metra IZA svog muskarca, kao da je ovo Karadjiceva Crna Gora, a ne Sarajevo?
Koliko gore opisane pojave uopste imaju veze sa islamom?
Ne pravim se lud. Mnogi ucesnik foruma ce kritiku ovih pojava nazvati ISLAMOFOBIJOM.mashenka wrote:ma hajde ne pravi se lud i ne mijesaj babe i zabe.Prenj wrote:Da li je islamofobija kada npr. nekome smeta ezan na 110 decibela u cetiri ujutro?
Da li je islamofobija kada nekome smeta reisov mercedes u zemlji u kojoj je toliko siromasnih?
Da li je islamofobija kada ti smeta slika zene koja MORA ici dva metra IZA svog muskarca, kao da je ovo Karadjiceva Crna Gora, a ne Sarajevo?
Cijenim tvoje znanje iz fizike, ali ne bih bas raspravljao o dostignucima moderne tehnike ovdje, vec o sustini postavljenog pitanja: Sta jeste, a sta nije ISLAMOFOBIJA, danas, u BiH?Stari wrote:Hm....110dB...ili su u Sarajevu investirali u famozne razglasne sisteme pri svakoj dzamiji pa time dosli na te zvucne nivoe...ili Prenj nije bas obnovio gradivo iz fizike. Dragi Prenj... da bi se dostigao zvuk nivoa od 110dB kojeg bi ti osjetio na otvorenom prostoru i na recimo razdaljini od 100-ak m bio bi , vjeruj mi , potreban razglasni uredjaj koji bi bio veci od same dzamije.
evo ti kratkog pregleda sa nekim primjerima zvucnih nivoa da se prisjetis.
Sustanje brezovog lisca na vjetru ................10dB
Macka koja prede........................................15dB
Normalna konverzacija (1m odstojanje).........60dB
Fen (za susenje kose)...................................80dB
Voz u prolazu (10m odstojanje).....................90dB
Vristanje u uho (20cm).................................100dB
Pneumaticka busilica....................................110dB
veliki heavy metall koncerti......................115-120dB
Mlazni avion pod punim gasom (30 m)...........125dB (granica bola)
Htjedoh te upitati...tj zamoliti da se skoncentrises i sam sebi pokusas odgovoriti na pitanje sta je to sto te tjera da pretjerujes kao u ovom slucaju. Meni ne trebas predociti na taj nacin dobiven odgovor....
Prenj, "reisov mercedes" su donirali trojica Sandžaklija, koja rade u Njemačkoj - barem mi tako rekoše pouzdani izvori s Bistrika ( jer je i mene zanimaloPrenj wrote:Da li je islamofobija kada npr. nekome smeta ezan na 110 decibela u cetiri ujutro?
ti si klasican islamofobA wrote:Islamofob nikad nije nacionalista "zapadne" ili "istocne" orijentacije, oni su - koalicioni partneri.
Islamofobi su uglavnom oni koji su protiv radikalizacije islama (i ostalih vjera, no za etiketiranje tih pojava su zaduzeni koalicioni partneri), protiv politizacije vjere, protiv nametanja Islama kao Bosnian way of life, oni koji ne zele muslimansko Sarajevo. Islamofobi su najcesce gradjanski orijentisani forumasi, bez obzira na vjeru (nemalo je muslimana medju njima) i dijagnozu "islamofob" uglavnom nikad ne postavlja niti jedan Bosnjak ili musliman umjerene, gradjanske opcije. To si pravo daju samo oni koji se nadju u nedostatku argumenata u demokratskoj, otvorenoj raspravi sa neistomisljenicima.
Tako sam makar ja to shvatila
Ne bih o mercedesu, vec o sustini postavljenog pitanja:Settler wrote:Prenj, "reisov mercedes" su donirali trojica Sandžaklija, koja rade u Njemačkoj - barem mi tako rekoše pouzdani izvori s Bistrika ( jer je i mene zanimaloPrenj wrote:Da li je islamofobija kada npr. nekome smeta ezan na 110 decibela u cetiri ujutro?
Koliko gore opisane pojave uopste imaju veze sa islamom?). Uostalom, zar poglavar Islamske zajednice u BiH treba da se vozi u fići? U čemu se to voze ostala dvojica? Za ovo ostalo ne znam.
Tužan postupak što je prihvatio donirani mercedes? Od čijih novaca su ostala svojica kupila svoje mercedese? I Amerika ima 40 miliona siromašnih, pa nešto ne vidim da se Bush vozi u peglici. Zar ne bi bilo ponizno za muslimane, kad bi se reis vozio u fići ili na biciklu - on ih reprezentira? Koje bi mu ti auto dao?Prenj wrote:Ne bih o mercedesu, vec o sustini postavljenog pitanja:Settler wrote:Prenj, "reisov mercedes" su donirali trojica Sandžaklija, koja rade u Njemačkoj - barem mi tako rekoše pouzdani izvori s Bistrika ( jer je i mene zanimaloPrenj wrote:Da li je islamofobija kada npr. nekome smeta ezan na 110 decibela u cetiri ujutro?
Koliko gore opisane pojave uopste imaju veze sa islamom?). Uostalom, zar poglavar Islamske zajednice u BiH treba da se vozi u fići? U čemu se to voze ostala dvojica? Za ovo ostalo ne znam.
Da li je kritika reisovog mercedesa posljedica ISLAMOFOBIJE ili je rijec o obicnoj kritici jos jednog tuznog postupka jos jednog malog covjeka?
Ponavljam, ne bih ovdje opet o mercedesu.Settler wrote:Tužan postupak što je prihvatio donirani mercedes? Od čijih novaca su ostala svojica kupila svoje mercedese? I Amerika ima 40 miliona siromašnih, pa nešto ne vidim da se Bush vozi u peglici. Zar ne bi bilo ponizno za muslimane, kad bi se reis vozio u fići ili na biciklu - on ih reprezentira? Koje bi mu ti auto dao?Prenj wrote:
Ne bih o mercedesu, vec o sustini postavljenog pitanja:
Da li je kritika reisovog mercedesa posljedica ISLAMOFOBIJE ili je rijec o obicnoj kritici jos jednog tuznog postupka jos jednog malog covjeka?
Islamofobija, (od rijeci islam i fobi), strah od islama, pretjerane predstave o islamu kao o religiji koja vodi prema negativnom ponasanju, i o tome da prisustvo muslimana u jednom drustvu predstavlja opasnost. Islamofobija se cesto kombinuje sa idejama o velikoj muslimanskoj zavjeri koja ima za cilj rusenje zapadnog drustva.ISLAMOFOBI
islamofobi (av islam och fobi), rädsla för islam, överdrivna föreställningar om att islam är en religion som leder till negativa beteenden och att muslimers närvaro i ett samhälle utgör en fara. Islamofobin kombineras ofta med idéer om en stor muslimsk konspiration som avser att störta det västerländska samhället.
Nationalenciklopedi.se