Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Locked
seldzuk

#251 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seldzuk »

exliberal-ex wrote:
ja ti navedoh Etihad koja je kompanija UAE i kod njih se sluzi alkhol isto kao sto se sluzi i u Emirates....ako ti ovo nisu ozbiljne ekipe koje imaju vise od 4500 sedmicnih letova iz Dubai onda....fakat :-)

ako meni nevjerujes otidji na njihov web site pa pogledaj menu za letove....negovorim za business ili prvu klasu nego gdje boranija leti...mozes mislit sta tek njima sluze ....
i koji je onda izgovor za nesluzenje alkohola u BBI jer ocito da muslimani i te kako rade sa alkoholom?...jesam li ja sad islamobof sto ih prozivam....eto jaran pasa nemoze da kupi nista pa mora da slapa do marijin dvora...neki mu preporucuju da ide u lukavicu
Mislio sam na ozbiljnije po pitanju primjene islamskih propisa, ne na obim poslovanja.
CINI MI SE DA BI TEMU TREBALO PRRIMENOVATI U NESLUZENJE ALKOHOLA U BBI CENTRU :)
Last edited by seldzuk on 22/10/2017 14:27, edited 1 time in total.
Fudo387

#252 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote: I sad oni meni objasnjavaju kako se vrti alkohol u AmerikU a ja ovdje drz’o kafanu sest godina, i popio tri godisnja vodostaja Miljacke?
Propo i sad ovdje drzis lekcije :lol:
Nisam subara propo, dosadilo mi, vazda neka glavobolja.
Poslovna, ljuCka, mahnita...to je hljeb sa sedam kora. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#253 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Nisam subara propo, dosadilo mi, vazda neka glavobolja.
Poslovna, ljuCka, mahnita...to je hljeb sa sedam kora. :D
Tezak je to lebac slazem se.
kamberovica polje

#254 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by kamberovica polje »

Nije problem ne točenje alkohola. Problem je kad neki Bošnjaci bogate arapske kozojebe gledaju ko bogove i neprikosnovrne vjerske autoritete dok ovi na svojim jahtama šmrču bijelo s kurvinih sisa i kupaju se u šampanjcu. Međutim haram je kad obična stoka hoće popit jedno pivo.
Kad malo bolje razmislim savršeno se to slaže s našim turbo vjernicima i moralnim vertikalama na vlasti.
smijesni_ste

#255 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by smijesni_ste »

kamberovica polje wrote:Nije problem ne točenje alkohola. Problem je kad neki Bošnjaci bogate arapske kozojebe gledaju ko bogove i neprikosnovrne vjerske autoritete dok ovi na svojim jahtama šmrču bijelo s kurvinih sisa i kupaju se u šampanjcu. Međutim haram je kad obična stoka hoće popit jedno pivo.
Kad malo bolje razmislim savršeno se to slaže s našim turbo vjernicima i moralnim vertikalama na vlasti.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Fudo387

#256 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by Fudo387 »

kamberovica polje wrote:Nije problem ne točenje alkohola. Problem je kad neki Bošnjaci bogate arapske kozojebe gledaju ko bogove i neprikosnovrne vjerske autoritete dok ovi na svojim jahtama šmrču bijelo s kurvinih sisa i kupaju se u šampanjcu. Međutim haram je kad obična stoka hoće popit jedno pivo.
Pa cekaj, sto je to problem?
Sta, strpaju te u zatvor ako marnes pivu, ili se sve zavrsi na, nuto cafira?
seldzuk

#257 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seldzuk »

pasha078 wrote:
seldzuk wrote: Ja opet ne mogu da vjerujem da moras klapnuti cak do Marin dvora radi alkohola. Zar nema nista blize?
Jes vala ako hoces finije vino i bolji izbor moram u onaj centar gdje je vapiano. Ni ssc nema alkohola.

Ja kao bosnjak i ateista se osjecam ugnjetavan u SA :-)
Zar nema preko puta Ekonomomije prodavnica s alkoholm i slatkisima. Mislim da je previse ako ocekujes u Sarajevu prodavnicu sa sirokim asortimanom alkohola na svakom koraku. Kod nas jos djeca po selima kupuju alkohol roditeljima.
A ako se osjecas ugrozeno, otidji malo obidji nase Bosnjake u RS-u i daj im podrsku u vezi Bosanskog jezika. Vjeruj mi, proce te osjecaj ugrozenosti.
seldzuk

#258 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seldzuk »

Post nidje veze. Sta ko trazi, to i nadje.
By the way: netocenje se pise sastavljeno. Imenica.
exliberal-ex

#259 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by exliberal-ex »

seln wrote:Molim moderatore da zatvore temu, vec je izgubila svrhu.
Na pocetku sam zamolio za ozbiljne i argumentirane postove, a dobio sam gomilu licnih predrasuda tipa " naravno da je Evropa sekularna, ali nije skroz" i "sta hoce ti muslimani, vidite da imaju sva prava".
Tema je bila o islamofobiji, odnosno, koliko je prisutna u Evropi i svijetu... nisam trazio opravdanja za islamofobiju. Takodje nisam trazio stavove polupismenih imigranata koji ne mogu naredati tri konzistentna posta, vec u svakom pise nesto drugacije.

Cek malo sta je po tebi trebala biti tema...dokazivat da islamofobija postoji....to netreba dokazivat postoji i to se vidi u svakodnevnom zivotu....sta je slijedece, samo kukat kako su svi protiv muslimana i islama ili raspravljat zasto postoji ta fobija, koliko je evropa i svijet spreman da zivi sa nekim ko hoce da zivi po islamskim zakonima, koliko su ljudi sa islamskih prostora spremni da se prilagode zapadu ili ne

a to o polupismenim imigrantima....mogli bi raspravljat o toj fobij prema ljudima koji su napustili bosanske predjele.....i naravno koliko su pismeni ovi sto su ostali :lol:
animals

#260 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by animals »

exliberal-ex wrote:
Na pocetku sam zamolio za ozbiljne i argumentirane postove, a dobio sam gomilu licnih predrasuda tipa " naravno da je Evropa sekularna, ali nije skroz" i "sta hoce ti muslimani, vidite da imaju sva prava".
Tema je bila o islamofobiji, odnosno, koliko je prisutna u Evropi i svijetu... nisam trazio opravdanja za islamofobiju. Takodje nisam trazio stavove polupismenih imigranata koji ne mogu naredati tri konzistentna posta, vec u svakom pise nesto drugacije.

Cek malo sta je po tebi trebala biti tema...dokazivat da islamofobija postoji....to netreba dokazivat postoji i to se vidi u svakodnevnom zivotu....sta je slijedece, samo kukat kako su svi protiv muslimana i islama ili raspravljat zasto postoji ta fobija, koliko je evropa i svijet spreman da zivi sa nekim ko hoce da zivi po islamskim zakonima, koliko su ljudi sa islamskih prostora spremni da se prilagode zapadu ili ne

a to o polupismenim imigrantima....mogli bi raspravljat o toj fobij prema ljudima koji su napustili bosanske predjele.....i naravno koliko su pismeni ovi sto su ostali :lol:
Ma slucajno je i on imigrant u Austriji :D
sam sebe naziva polupismenim :D
seldzuk

#261 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seldzuk »

Image
Jedno vidjenje islamofobije u Evropi
arzuhal

#262 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by arzuhal »

Ova kera za Zvezdu navija, k'o grom... :|
Fudo387

#263 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by Fudo387 »

Vala bas, i ja se cudom cudim sto se Aleksandar Hemon nije javio na temu da i on baci koju...’em imigrant, ‘em pismen. :cry:
exliberal-ex

#264 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by exliberal-ex »

animals wrote:
exliberal-ex wrote:

O pa to nisam znao...mandal temu......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seln

#265 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:
Ampak mislim da si od Novaka dobio kvalitetne protuargumente. Steta sto si na iste posegnuo za ad hominemom.
Aha... hajd dobro. Mislis li ovo pametovanje na nivou osnovne skole
Ja sam ti fino objasnio ali ti ne mijenjaš svoj stav. Francuska je sekularna država što je tekovina njene revolucije. U ostalim zapadnim zemljama sekularizam ima primjese istorijskog nasljeđa. U osnovi, večina zapadnih zemalja je sekularnog karaktera i vjera je odvojena od države. Istina je da čisti sekularizam ne bi trebao forsirati niti jednu religiju kroz institucije a pogotovo ne zloupotrebu religije. Burka se ukida iz praktičnih razloga identifikacije ili što nervira domicilne jer ne vole da ih se pravi budalama ako već počinju da shvataju razliku između islama i islamizma. Da je burka stvarno obavezna za sve muslimanke, onda bi sve nosile burku u svim zemljama gdje žive. Ovako se vidjelo da mogu i bez burke.
gdje tvoj licni filozof preispituje islamske dogme, a ne PRAVO nekoga da se nosi kako hoce i u koju picku materinu hoce. I ja smatram da burke nisu islamske, vec u islam inkorporina plemeski obicaji, ali kakve to veze ima se cijenom maslaca? Kakve to veze ima se zeljom neke zene da nosi burku, kao sto neka druga zeli da nosi dopicnjak ili piercing?
I naravno da se burka koristi i u propagandne svrhe, kao pokazno sredstvo "zaostalosti" muslimana, bez ikakavog diferenciranja.

Ili mislis ovaj "kvalitetni" protuargument
Osim toga, nekoliko paradžematlija je zaglavilo u Siriji ali ih se nekoliko vratilo. Živi, zdravi šetkaju ulicom. Niko ne bi rekao da su ekstremisti.
Za mene je kršenje zakona i to kad ne daš da ti dijete primi vakcinu ili kad mu ne daš da pohađa državnu osnovnu školu.
gdje implicira nesto tesko dokazivo, otprilike izvuceno iz guzice. Koliko znam, i u toj pizdi materinoj od drzave, zvanoj BiH, postoji sankcionisanje takvih povratnika. Dakle, ako tvoj "kvalitetni argumentator" poznaje takve ljude, duzan ih je prijaviti. Inace i sam postaje kriv za prikrivanje krivicnog djela.
Ali, dobro znam i ja, a znas i ti da je to izvuceno iz guzice, ad hominem argument kao iz bukvara..."vidio sam povratnike iz Sirije".
je li vidio mozda i neke povratnike iz Ukkrajine? Ili one cetnije iz Visegrada koji se i ne kriju?

Ne znam mislis li stvarno da su njegovi "argumenti" kvalitetni... ili iz tebe progovara porodicno i religijsko nasljedje, koje mozda samo po sebi nije zlonamjerno, ali nije i ne moze biti neutralno.
seln

#266 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seln »

exliberal-ex wrote:
animals wrote:
exliberal-ex wrote:

O pa to nisam znao...mandal temu......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dusa mi je srpsko-hrvatska sloga?
Jeste li se dogovorili ko je mama, a ko tata?
animals

#267 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by animals »

seln wrote:
Ako nisi do sad svatio, drazi su meni susjedi Indijci,
kulturni i obrazovani, i koji se trude da zive onako kako se u Austriji zivi,
od mojeg brata Hrvata, koji je neki nekulturni krkan..
seldzuk

#268 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seldzuk »

Image
Uputstvo za slucaj da se naleti na verbalni islamofobni ispad
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#269 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by _BataZiv_0809 »

seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ampak mislim da si od Novaka dobio kvalitetne protuargumente. Steta sto si na iste posegnuo za ad hominemom.
Aha... hajd dobro. Mislis li ovo pametovanje na nivou osnovne skole
Ja sam ti fino objasnio ali ti ne mijenjaš svoj stav. Francuska je sekularna država što je tekovina njene revolucije. U ostalim zapadnim zemljama sekularizam ima primjese istorijskog nasljeđa. U osnovi, večina zapadnih zemalja je sekularnog karaktera i vjera je odvojena od države. Istina je da čisti sekularizam ne bi trebao forsirati niti jednu religiju kroz institucije a pogotovo ne zloupotrebu religije. Burka se ukida iz praktičnih razloga identifikacije ili što nervira domicilne jer ne vole da ih se pravi budalama ako već počinju da shvataju razliku između islama i islamizma. Da je burka stvarno obavezna za sve muslimanke, onda bi sve nosile burku u svim zemljama gdje žive. Ovako se vidjelo da mogu i bez burke.
gdje tvoj licni filozof preispituje islamske dogme, a ne PRAVO nekoga da se nosi kako hoce i u koju picku materinu hoce. I ja smatram da burke nisu islamske, vec u islam inkorporina plemeski obicaji, ali kakve to veze ima se cijenom maslaca? Kakve to veze ima se zeljom neke zene da nosi burku, kao sto neka druga zeli da nosi dopicnjak ili piercing?
I naravno da se burka koristi i u propagandne svrhe, kao pokazno sredstvo "zaostalosti" muslimana, bez ikakavog diferenciranja.

Ili mislis ovaj "kvalitetni" protuargument
Osim toga, nekoliko paradžematlija je zaglavilo u Siriji ali ih se nekoliko vratilo. Živi, zdravi šetkaju ulicom. Niko ne bi rekao da su ekstremisti.
Za mene je kršenje zakona i to kad ne daš da ti dijete primi vakcinu ili kad mu ne daš da pohađa državnu osnovnu školu.
gdje implicira nesto tesko dokazivo, otprilike izvuceno iz guzice. Koliko znam, i u toj pizdi materinoj od drzave, zvanoj BiH, postoji sankcionisanje takvih povratnika. Dakle, ako tvoj "kvalitetni argumentator" poznaje takve ljude, duzan ih je prijaviti. Inace i sam postaje kriv za prikrivanje krivicnog djela.
Ali, dobro znam i ja, a znas i ti da je to izvuceno iz guzice, ad hominem argument kao iz bukvara..."vidio sam povratnike iz Sirije".
je li vidio mozda i neke povratnike iz Ukkrajine? Ili one cetnije iz Visegrada koji se i ne kriju?

Ne znam mislis li stvarno da su njegovi "argumenti" kvalitetni... ili iz tebe progovara porodicno i religijsko nasljedje, koje mozda samo po sebi nije zlonamjerno, ali nije i ne moze biti neutralno.
Sad cu i ja malo spustiti ovu pricu na licni nivou. Zaista je ruzno da neko sa ociglednom sirinom u razmisljanju tako sujetno reaguje. Jer pazi nabacio si mi kilu atributa samo zato sto sam rekao da si dobio kvalitetan protuargumet. To nije nuzno impliciralo moje slaganje sa Novakom, vise je izraz žali sto niste nastavili sa prepiskom. Mogla je biti Federer-Nadal, sa kvalitetnim razmjenama. Ovako se Nadal naljutio i pokupio sa terena, sto je steta.
exliberal-ex

#270 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by exliberal-ex »

seln wrote:
exliberal-ex wrote:
exliberal-ex wrote:

sta se ljutis...ja sam te pitao sta je trebala biti tema, dokazivanje da islamofobija postoji ( a znamo i vidimo da postoji u raznim oblicima svugdje ) ili raspravljat zasto postoji ( nepoznavanje islama sa jedne strane ali i manjak zelje za integraciju , guranje vjere na silu, radikalizam)....a o pismenosti necu
animals

#271 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by animals »

Nijedan normalan covjek nece napastovati neku zenu,
bez obzira kako je obucena..
ne samo zenu, nego uopceno i jednu osobu..
niti ima pravo da i jednu zenu provocira zbog toga..
seldzuk

#272 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seldzuk »

Image
Ovaj Latuff bas pravi efektne karikature.
Evropa danas - Evropa nekad
Last edited by seldzuk on 22/10/2017 15:20, edited 1 time in total.
animals

#273 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by animals »

seldzuk wrote:Image
Nikakve slicnosti..
skroz promaseno..
Zidovi su narod od ne znam tacno 10 miliona ili 20 miliona populacije..
a muslimani su vjerska skupina od preko milijardu stanovnika ove planete..
nad zidovima je izvrsen genocid, sa ciljem istrebljenja i protjerivanja...
a muslimani se stoljecima krve sa krscanima..
seldzuk

#274 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by seldzuk »

animals wrote:
seldzuk wrote:Image
Evropa danas - Evropa nekad
Nikakve slicnosti..
skroz promaseno..
Zidovi su narod od ne znam tacno 10 miliona ili 20 miliona populacije..
a muslimani su vjerska skupina od preko milijardu stanovnika ove planete..
nad zidovima je izvrsen genocid, sa ciljem istrebljenja i protjerivanja...
a muslimani se stoljecima krve sa krscanima..
Pa je morala svoj "problem sa Jevrejima" prebaciti Plaestincima...
animals

#275 Re: Islamofobija - strah, ressentiment i populizam

Post by animals »

seldzuk wrote: Pa je morala svoj "problem sa Jevrejima" prebaciti Plaestincima...
Uvijek je se neko krvio sa nekim na ovoj nasoj planeti..
i ubijace se i dalje u buducnosti..
Locked