_BataZiv_0809 wrote:seln wrote:Molim moderatore da zatvore temu, vec je izgubila svrhu.
Na pocetku sam zamolio za ozbiljne i argumentirane postove, a dobio sam gomilu licnih predrasuda tipa " naravno da je Evropa sekularna, ali nije skroz" i "sta hoce ti muslimani, vidite da imaju sva prava".
Tema je bila o islamofobiji, odnosno, koliko je prisutna u Evropi i svijetu... nisam trazio opravdanja za islamofobiju. Takodje nisam trazio stavove polupismenih imigranata koji ne mogu naredati tri konzistentna posta, vec u svakom pise nesto drugacije.
Ampak mislim da si od Novaka dobio kvalitetne protuargumente. Steta sto si na iste posegnuo za ad hominemom.
Aha... hajd dobro. Mislis li ovo pametovanje na nivou osnovne skole
Ja sam ti fino objasnio ali ti ne mijenjaš svoj stav. Francuska je sekularna država što je tekovina njene revolucije. U ostalim zapadnim zemljama sekularizam ima primjese istorijskog nasljeđa. U osnovi, večina zapadnih zemalja je sekularnog karaktera i vjera je odvojena od države. Istina je da čisti sekularizam ne bi trebao forsirati niti jednu religiju kroz institucije a pogotovo ne zloupotrebu religije. Burka se ukida iz praktičnih razloga identifikacije ili što nervira domicilne jer ne vole da ih se pravi budalama ako već počinju da shvataju razliku između islama i islamizma. Da je burka stvarno obavezna za sve muslimanke, onda bi sve nosile burku u svim zemljama gdje žive. Ovako se vidjelo da mogu i bez burke.
gdje tvoj licni filozof preispituje islamske dogme, a ne PRAVO nekoga da se nosi kako hoce i u koju picku materinu hoce. I ja smatram da burke nisu islamske, vec u islam inkorporina plemeski obicaji, ali kakve to veze ima se cijenom maslaca? Kakve to veze ima se zeljom neke zene da nosi burku, kao sto neka druga zeli da nosi dopicnjak ili piercing?
I naravno da se burka koristi i u propagandne svrhe, kao pokazno sredstvo "zaostalosti" muslimana, bez ikakavog diferenciranja.
Ili mislis ovaj "kvalitetni" protuargument
Osim toga, nekoliko paradžematlija je zaglavilo u Siriji ali ih se nekoliko vratilo. Živi, zdravi šetkaju ulicom. Niko ne bi rekao da su ekstremisti.
Za mene je kršenje zakona i to kad ne daš da ti dijete primi vakcinu ili kad mu ne daš da pohađa državnu osnovnu školu.
gdje implicira nesto tesko dokazivo, otprilike izvuceno iz guzice. Koliko znam, i u toj pizdi materinoj od drzave, zvanoj BiH, postoji sankcionisanje takvih povratnika. Dakle, ako tvoj "kvalitetni argumentator" poznaje takve ljude, duzan ih je prijaviti. Inace i sam postaje kriv za prikrivanje krivicnog djela.
Ali, dobro znam i ja, a znas i ti da je to izvuceno iz guzice, ad hominem argument kao iz bukvara..."vidio sam povratnike iz Sirije".
je li vidio mozda i neke povratnike iz Ukkrajine? Ili one cetnije iz Visegrada koji se i ne kriju?
Ne znam mislis li stvarno da su njegovi "argumenti" kvalitetni... ili iz tebe progovara porodicno i religijsko nasljedje, koje mozda samo po sebi nije zlonamjerno, ali nije i ne moze biti neutralno.