Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Rasprave o vjerskim temama.
Advanced

#26 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by Advanced »

HAVANA wrote: To su obične budale koje ko po zadatku provociraju po forumu i sve ljude drugačijeg razmišljanja odmah proglašavaju islamofobima.
Čitaj malo i njihove komentare,onaj majmun danas čovjeku napisa jebem ti mater vlašku :zzzz:
Od tih ljudi imam fobiju i uvijek ću im se suprotstavljati i pisanjem i fizički ako je potrebno.
Jedan je majmun, a oni su obične budale, što je po meni još gore. Nemoj se hvatati za slamku, već priznaj da si ih vrijeđao! Zapravo, možeš se sada tako ponašati dok su ljudi nemoćni da ti odgovore. Ali svako kroz izražavanje najbolje govori o sebi.
HAVANA

#27 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by HAVANA »

Kupi sebi stan u Zenici u onoj zgradi koja ti se sviđa pa se izražavaj.
Slamka mi ne treba a najviše sam uvrijedio majmuna i ovim putem mu se izvinjavam.
Nema više svrhe da komentarišem tvoje postove kad ti smatraš normalnim psovke upučene Selnu.
:run:
Advanced

#28 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by Advanced »

HAVANA wrote:Kupi sebi stan u Zenici u onoj zgradi koja ti se sviđa pa se izražavaj.
Slamka mi ne treba a najviše sam uvrijedio majmuna i ovim putem mu se izvinjavam.
Nema više svrhe da komentarišem tvoje postove kad ti smatraš normalnim psovke upučene Selnu.
:run:
Smiješan si za taj stan, a ja ti savjetujem da te recepte ostaviš za sebe! Što se tiče Selna nisam znao da si postao njegov advokat. Ukoliko mu je neko opsovao majku, prijavi ga administraciji, a nemoj ga nazivati majmunom. Lahak si na riječi, pa i druge koji ti ništa nisu radili nazivaš budalama. Zamrziće te ljudi.
el_kasbah

#29 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by el_kasbah »

Advanced wrote:
jel_u_vinklo wrote:
HAVANA wrote:Čuvajte se sad kad vam ulete klizeći compact,lopta,turban najebali ste.Svi ste vi komunjare :D
Sa nestrpljenjem ocekujem povratak ekipe iz Banovica,tek sa Compactom, Ramizom i ostatkom ekipe ce da se zakuha i postane zanimljivo,na ovoj i svim ostalim,njima karakteristicnim temama :D Do tada uzivajte i bezbrizno pisite Vase postove... :run:
:shock: Ne mogu da vjerujem da su svi u Banovićima, a svi imaju (po Havaninom komentaru) islamistički imidž. Jel to slučajnost ili je u pitanju stvarni razlog?
Mislim da je Usama bin Laden najveći krivac za islamofobično stanje kod nas, ali i u cijelom svijetu. Komisija pri EU je usvojila dokument koje je rezultat istraživanja u 25 zemalja EU. Na osnovu tog izvještaja koji broji 335 stranica, zaključuje se da postoji velika mržnja prema islamu i muslimanima što nije bio slučaj prije 11. septembra 2001. godine. Razumijem kada se holandski političari, ili pak danski novinari služe ružnim kvalifikacijama za islamske svetinje, ali mi je čudno kada se to dešava kod nas, i to u sredini sa većinski bošnjačkim stanovništvom. Oslobođenje je prije neki dan objavilo karikature na kojima svetu knjigu muslimana Kur'an nazina "Kujan", želeći biti veći islamofobi od danaca, što im po njihovu radost nije uspjelo (ne znam kojim čudom se to nije medijski eksponiralo). Urednik Slobodne Bosne u svom uvodniku kaže da nije ateista, već "antiteista", što dovoljno govori o čemu se radi. Isto Oslobođenje objavljiva tekst u kojem između ostalog stoji da su muslimani indoktrinirani od strane arapa, te da slušaju i čitaju upute iz knjige čiji jezik ne razumiju, itd.
Niko ne može reći da islamofobije nema, isto kao i to da u mnogim situacijama sami muslimani su svojim namjernim ili nenamjernim potezima uzrokovali takve društvene poremećaje. Nadam sa da ima normalnih ljudi čija će svijest preovladati, i mirne glave spustiti loptu na zemlju!
"Osama Bin Laden je izmisljen lik americke obavjestajne sluzbe i 11 septembra tj rusenje tornjeva je cista namjestaljka a to sto si ti pod uticajem zapadne propagande tvoj je problem prijatelju. Muslimani su postali mocni...revolucija u Iranu, vecina svjetskih resursa su kod muslimana...mnogo su skolovaniji itd itd. To je problem zapadu i velikom kampanjom protiv muslimana zele da postignu jedan cilj ali sve ide prema tome da Islamski svijet jos ojaca kao sto se i desava. Predstavljanje muslimana kao teroristi i mucenike koji zele samo da ubiju se desava i kod nas. Na FTV se forsira prica oko "vehabija" i trpa u usta ljudima kako su teroristi i sve sto nisu. Jedina je istina. Svjedok sam zivi kako su u ratu francuski obavjestajci zajedno sa potkupljenim alzircima i bradama do koljena ulazili u bosnu da se "bore" u nasoj vojsci. Danas "vehabije" kako ih nazivaju nisu nikakvi marsovci i teroristi kako mediji predstavljaju. Npr maloljetnicka delikvencija je u usponu i desavaju se ubistva gradjana od raspustenih balavaca ali koga to interesuje...Bakira "novinara" sigurno ne. On se bori protiv Islama a njegovo kvazi borba protiv kriminala je potpuna laz. Niko ne moze da promijeni jedan narod dopk sam sebe ne promijeni. Svako krade ali na svom nivou. Ulaskom u javni prevoz i svercovanjem krademo drzavu ali opet kazem na svom nivou. Bakir tj SDP se ne bori protiv kriminala vec da dodje na vlast. Sve ostalo je licemjerstvo ali ima ovaca koje to upijaju.
rev.onhand

#30 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by rev.onhand »

Advanced wrote:"Osama Bin Laden je izmisljen lik americke obavjestajne sluzbe i 11 septembra tj rusenje tornjeva je cista namjestaljka a to sto si ti pod uticajem zapadne propagande tvoj je problem prijatelju. Muslimani su postali mocni...revolucija u Iranu, vecina svjetskih resursa su kod muslimana...mnogo su skolovaniji itd itd. To je problem zapadu i velikom kampanjom protiv muslimana zele da postignu jedan cilj ali sve ide prema tome da Islamski svijet jos ojaca kao sto se i desava. Predstavljanje muslimana kao teroristi i mucenike koji zele samo da ubiju se desava i kod nas. Na FTV se forsira prica oko "vehabija" i trpa u usta ljudima kako su teroristi i sve sto nisu. Jedina je istina. Svjedok sam zivi kako su u ratu francuski obavjestajci zajedno sa potkupljenim alzircima i bradama do koljena ulazili u bosnu da se "bore" u nasoj vojsci. Danas "vehabije" kako ih nazivaju nisu nikakvi marsovci i teroristi kako mediji predstavljaju. Npr maloljetnicka delikvencija je u usponu i desavaju se ubistva gradjana od raspustenih balavaca ali koga to interesuje...Bakira "novinara" sigurno ne. On se bori protiv Islama a njegovo kvazi borba protiv kriminala je potpuna laz. Niko ne moze da promijeni jedan narod dopk sam sebe ne promijeni. Svako krade ali na svom nivou. Ulaskom u javni prevoz i svercovanjem krademo drzavu ali opet kazem na svom nivou. Bakir tj SDP se ne bori protiv kriminala vec da dodje na vlast. Sve ostalo je licemjerstvo ali ima ovaca koje to upijaju.
Slažem se donekle sa tobom što se tiče ovoga, samo želim da naglasim da je extremizam u svim sferama(religioznom, sociološkom, političkom pa čak i ekonomskom) zastupljeno u BiH te se otuda javljaju osude i negodovanja od drugih strana.
Ja sam student, želim liberalnu zemlju ,bez extrema, i gdje me niko neće zvati islamofobom i fašistom što nepodržavam volju Reisa Cerića, koji je po meni čovjek koji nezaslužuje da vodi IZ BiH.sam si rekao da svako krade na svom nivou!!... Mislim da ima daleko sposobnijih i boljih ljudi od njega koji bi bolje vodili IZ!!

Što se tiče Bakira, ja ga podržavam što iznosi svakojake (papirima potvrđene) nepravde u našoj zemlji, npr.ova posljednja, naime taj proces odavno traje,a niko nije znao za njega dok se njegovo uredništvo nije pokrenulo i sudijnica malo dobila hraborsti, a da nije možda bi i dalje taj imam i više zllostavljao znajući da mu zakon ništa nemože!!
Bakir je takodje od prvih pokrenuo pitanje nestalih donacija, meni lično to smeta jer npr. one donacije od Sultana od Bruneja.(za sve borce po 2000,00 km) neko je ukrao,sebi napravio vikendicu na moru i time oštetio mene i moju porodicu, a i mnoge druge kojima su te pare više potrebne nego meni!! PA se eto opet osnovala neka komisija i traže se te pare!!Ovaj put valjda uspješnije!!

A Bakira nevolim samo zato što podržava SDP, i Zlatka Lagumdziju, Komsic mi je malo nade dao, al opet nisu skinuli Zlatka sa vrha SDP-a, a po pitanju malverozacija i lopovluka ... mislim da je Zlatko najgori u BiH i definitvno da tog čovjeka nema u SDP-u , ta stranka bi možda i bila uspješna.

Bez obzira, volili ga ili ne volili, mislim da je magazin 60min postao jaki medijski paket koji sve više i više utiče na javnost bh građana ! Naime ako ga ne voliš, moraš znat zašto ga ne voliš, valjda ćeš odgledat koju emisiju i pritom nadam se ,razmislit i zapitat se pa možda su i u pravu, te tražit potvrdu informacija iz drugih izvora.Pa dodik ga mrzi ,al zna šta u svakoj emisiji pričaju o njemu :D!!
A ako ga voliš upijat ćeš sve informacije mada one bile i pogrešne!!
Opet extremi, :D najbolje je ostati između i razmišljati svojom glavom, a priče iz medija prihvatati kao ono što i jesu mediji, informacija , a ne podatak!!
Naime mrzim rečenice,tipa, znam ja piše u Avazu/Oslobođenju/Danima/Globalu ili vidio sam ja na dnevniku nešto!!
Ako je neko napisao nešto ili ako je senad hadzifejzović rekao nešto na svom CD po meni to uopšte nije relevantno i mjerljivo!!
Danas je u svijetu sve oko novca,recimo, ako ja platim , dovoljno, (a sve se može kupiti) da sam ja otkrio da je more zeleno, a nebo da je žuto, i ako platim da se te informacije objave u svim medijima poznatim i nepoznatim u BiH, Da li bi VI uzeli te informacije kao podatak i prihvatili moje nebulloze? Zapitajte se koliko vjerujete medijima!!
PeroKosoric

#31 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by PeroKosoric »

el_kasbah wrote:Osama Bin Laden je izmisljen lik americke obavjestajne sluzbe i 11 septembra tj rusenje tornjeva je cista namjestaljka a to sto si ti pod uticajem zapadne propagande tvoj je problem prijatelju.
El Kazbah, oklen si ti sljegnuo. Jado jadni. Sram te bilo.

Cek da vidim...
Masovne samoubice su jevreji, budisti i hriscani.
George Bush je licno vozio oba aviona i iskocio u zadnjem trenutku, i sve svalio na Osamu Bin Ladina, da napakosti muslimanima svijeta. Holokaust nije postojao, ni Hitler, ni Staljin, rakete iz Gaze ispaljuju sami Izraelci, Sarajlije su sami sebe bombardovali na Markalama, i Srebrenicani su izvrsili masovno samoubistvo za koje cetnici nisu krivi. Baka i Crvenkapica su istorijske licnosti.

Djeco, fatajte se skole.
Ako ucitelji ne valjaju, zamijenicemo.
LSD

#32 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by LSD »

PeroKosoric wrote:
el_kasbah wrote:Osama Bin Laden je izmisljen lik americke obavjestajne sluzbe i 11 septembra tj rusenje tornjeva je cista namjestaljka a to sto si ti pod uticajem zapadne propagande tvoj je problem prijatelju.

Cek da vidim...
George Bush je licno vozio oba aviona i iskocio u zadnjem trenutku, i sve svalio na Osamu Bin Ladina, da napakosti muslimanima svijeta. Holokaust nije postojao, ni Hitler, ni Staljin, rakete iz Gaze ispaljuju sami Izraelci, Sarajlije su sami sebe bombardovali na Markalama, i Srebrenicani su izvrsili masovno samoubistvo za koje cetnici nisu krivi. Baka i Crvenkapica su istorijske licnosti.

Djeco, fatajte se skole.
Kakav si ti kvalitetan parmak,buraz...lik je napisao istinu o Bin Ladenu samo što ti nemaš pojma ni o cemu...a kako ces i imati kad ništa ne citas,nista ne pratis,samo mozak na ispasu i tome slicno.
Ustvari,pravo pitanje je Odaklen si ti sljegnuo nesretnice.
PeroKosoric

#33 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by PeroKosoric »

LSD wrote:
PeroKosoric wrote:

Cek da vidim...

Djeco, fatajte se skole.
Kakav si ti kvalitetan parmak,buraz...lik je napisao istinu o Bin Ladenu samo što ti nemaš pojma ni o cemu...a kako ces i imati kad ništa ne citas,nista ne pratis,samo mozak na ispasu i tome slicno.
Ustvari,pravo pitanje je Odaklen si ti sljegnuo nesretnice.

Na kraju, valja li Bin Laden ili ne valja. Je li americki spijun ili muslimaski heroj.
Jesi li bio u Njujorku kad su frcali avioni. Ti ljudi su imali porodice i djecu. Ali tebi i ljudima poput LSD je to sve zavjera protiv -- jelde --- muslimana.
Svi lazu samao ti znas istinu.

Kazem ti -- fataj se skole.
Last edited by PeroKosoric on 22/02/2009 04:27, edited 1 time in total.
LSD

#34 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by LSD »

Jest,jest...aha svakako nek si ti bio u New Yorku to je najbitnije,jelde ;-)
A jesi li ti bio u Kabulu (to ti je u Afganistanu) ?? e tamo je poginulo mnogo više civila i djece...tebi afganistanski životu nisu vrijedni kao americki (ili muslimanski kao krscanski)??
Šta misliš ko je bio u Afganistanu i šta je tražio tamo?' sami sebi afganistanci bombardovali pa okrivili amerikance,jelde??
A šta je sa Irakom?? znaš li koliko je života tamo stradalo od americke (krscanske) ruke?? proguglaj malo o masakru u Basri?
Treba li pominjati Vijetnam?? koliko Vijetnam ima 11.septembara?? jeli ograniceni covjece??
Ukljuci malo mozak...nemoj ga samo držati na hladjenju.
PeroKosoric

#35 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by PeroKosoric »

LSD wrote:Jest,jest...aha svakako nek si ti bio u New Yorku to je najbitnije,jelde ;-)
A jesi li ti bio u Kabulu (to ti je u Afganistanu) ?? e tamo je poginulo mnogo više civila i djece...tebi afganistanski životu nisu vrijedni kao americki (ili muslimanski kao krscanski)??
Šta misliš ko je bio u Afganistanu i šta je tražio tamo?' sami sebi afganistanci bombardovali pa okrivili amerikance,jelde??
A šta je sa Irakom?? znaš li koliko je života tamo stradalo od americke (krscanske) ruke?? proguglaj malo o masakru u Basri?
Treba li pominjati Vijetnam?? koliko Vijetnam ima 11.septembara?? jeli ograniceni covjece??
Ne mogu vjerovati da si ovoliko mentaslno ogranicen.
Glupko, ovo nije kompjuterska igrica. Stvarni ljudi gube zivote, a ti nalazis opravdanje u Vijetnamu 197sestih.

Glupko u skolu.

Majko moja, sta se ovo desava s Bosnom.
Odnekud idioti isplivavaju neporestano, a ja se nadao najboljem.
Da se fatam noge?
Last edited by PeroKosoric on 22/02/2009 04:41, edited 1 time in total.
LSD

#36 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by LSD »

PeroKosoric wrote:
LSD wrote:Jest,jest...aha svakako nek si ti bio u New Yorku to je najbitnije,jelde ;-)
Glupko, ovo nije kompjuterska igrica. Stvarni ljudi gube zivote, a ti nalazis opravdanje u Vijetnamu 197sestih.

Glupko u skolu.
Dobro je šabane...ti si poceo sa pominjanjem mrtvih i brojkama...optužuješ Bin Ladena a ne znaš da je njegova familija u odlicnim odnosima sa Bušovima i da i dan danas te familije saradjuju u naftnom biznisu...a kako ces i znati kad ne citas niti pratis ista... zaista ogranicen si ko balkon...obrazuj se malo,pocni citati ,vidis da ispadas smijesan i nepismen.
Samo retard poput tebe može smatrati 1.600.000 mrtvih vijetnamaca nebitnim (cuj to je bilo 1970-tih i to je prošla stvar :shock: :shock: svaka ti cast "moralisto" mogao bi komotno u Goebelsov propagandni štab)...a njih nisu ubijali mongoli,poljaci ili mexikanci vec Uncle Sam...a hajd to pojasni tokmaku poput tebe...ne ide.
PeroKosoric

#37 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by PeroKosoric »

LSD wrote:
PeroKosoric wrote:

Glupko u skolu.
Dobro je šabane...ti si poceo sa pominjanjem mrtvih i brojkama...optužuješ Bin Ladena a ne znaš da je njegova familija u odlicnim odnosima sa Bušovima i da i dan danas te familije saradjuju u naftnom biznisu...a kako ces i znati kad ne citas niti pratis ista... zaista ogranicen si ko balkon...obrazuj se malo,pocni citati ,vidis da ispadas smijesan i nepismen.
Samo retard poput tebe može smatrati 1.600.000 mrtvih vijetnamaca nebitnim (cuj to je bilo 1970-tih i to je prošla stvar :shock: :shock: svaka ti cast "moralisto" mogao bi komotno u Goebelsov propagandni štab)...a njih nisu ubijali mongoli,poljaci ili mexikanci vec Uncle Sam...a hajd to pojasni tokmaku poput tebe...ne ide.
Ajoj LSD nisam znao da si feminine.
Nikad se ne bih svadjao.
LSD

#38 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by LSD »

Šta su ameri radili u Koreji 50-tih (koju su usput i podjelili)??
Šta su radili u Vijetnamu 60-tih? širili uzvišene demokratske principe? borili se protiv komunista na drugom kraju svijeta u državi egzoticnog imena Vijetnam? testirali naoružanje?
Šta su radili u Iraku pocetkom 90-tih? borili se protiv strašne svjetske prijetnje u liku Sadama,jelde? ili su branili kuvajtsku naftu kao da je Wasington D.C. u pitanju?
Šta rade i dan danas u Afganistanu i Iraku?? provode demokratiji,jel...bore se protiv fantomske Al-Kaide?? valja se popeti na one afganistanske čuke a niti jedna nije ispod 4000 metara,a gore jenkija ceka urodjenik u sandalama.
Ali jooook tebi je bitan 11.septembar...to je najbitnije...samo taj datum je tebi relevantan i bitan...boli te neka stvar za "urodjenicima" iz koreje,vijetnama,afganistana,iraka i sl...jel tako ili nije...aplauz za velikog humanist i moralistu Peru Kosorica :-)
PeroKosoric

#39 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by PeroKosoric »

LSD wrote:Šta su ameri radili u Koreji 50-tih (koju su usput i podjelili)??
Šta su radili u Vijetnamu 60-tih? širili uzvišene demokratske principe? borili se protiv komunista na drugom kraju svijeta u državi egzoticnog imena Vijetnam? testirali naoružanje?
Šta su radili u Iraku pocetkom 90-tih? borili se protiv strašne svjetske prijetnje u liku Sadama,jelde? ili su branili kuvajtsku naftu kao da je Wasington D.C. u pitanju?
Šta rade i dan danas u Afganistanu i Iraku?? provode demokratiji,jel...bore se protiv fantomske Al-Kaide?? valja se popeti na one afganistanske čuke a niti jedna nije ispod 4000 metara,a gore jenkija ceka urodjenik u sandalama.
Ali jooook tebi je bitan 11.septembar...to je najbitnije...samo taj datum je tebi relevantan i bitan...boli te neka stvar za "urodjenicima" iz koreje,vijetnama,afganistana,iraka i sl...jel tako ili nije...aplauz za velikog humanist i moralistu Peru Kosorica :-)

Sta tebi stvarno smeta?
Oporicanje istine da su muslimanski fanatici stvarno izvrsili masovno ubistvo 11.9. ili sta?
Pusti bona Vijetnam hiljadudevetstosedamdestnekih. Ako bas hoces da cackas istoriju i ljudska prava, da pricamo o kamenovanju ljudskih bica po Avganistanu zbog preljube.

To sve u redu jer smo braca muslimani?
LSD

#40 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by LSD »

PeroKosoric wrote:
LSD wrote:Šta su ameri radili u Koreji 50-tih (koju su usput i podjelili)??

Sta tebi stvarno smeta?
Oporicanje istine da su muslimanski fanatici stvarno izvrsili masovno ubistvo 11.9. ili sta?
Pusti bona Vijetnam hiljadudevetstosedamdestnekih. Ako bas hoces da cackas istoriju i ljudska prava, da pricamo o kamenovanju ljudskih bica po Avganistanu zbog preljube.

To sve u redu jer smo braca muslimani?
A što so se ti prihvatio 11.09. ko majcine sise i samo taj datum pominješ??
Tebi je samo taj datum bitan u životu izgleda...a jesu li muslimanski fanatici pobili 1.600.000 vijetnamaca ili su to bili krscanski fanatici iz amerike?? ili su se sami vijetnamci ubijali tako što su imali,gle cuda.F-4 avione i na sebe bacali napalm bombe...samo to tebe ne interesuje,ti samo pricas o 11.09. pominješ to ko papagaj,ponavljaš se ko pokvarena ploca.
Okrenu malo tu plocu na drugu B stranu...neces valjda citav život tapkati u mraku i neznanju.
P.S. nisam Bona,niti žensko...samo si ti nedovoljno inteligentan da bi to shvatio,tako da mi je ustvari svejedno za šta me smatraš.
PeroKosoric

#41 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by PeroKosoric »

LSD wrote: P.S. nisam Bona,niti žensko...samo si ti nedovoljno inteligentan da bi to shvatio,tako da mi je ustvari svejedno za šta me smatraš.
Nije bona lose bit bona, i ne moras se toga stidit,
Cak naprotiv. Amerika ti fino pokazuje kako cak i feminine su ravnopravni ucesnici u svim aspektima zivota, za razliku od Saudijskih, Sirijskih, Sjevernokorejskih, Ruskih, Kineskih, i -- jeste -- Bosanskih, steroeotipa o politickim silama.

Mozes bona plakat o americkim masakrima od prije dvjesto godina, a zaboravit bosanske od prije cetrnaest, ali fino ti ovi zadnji americki i bosanski izbori pokazuju da Amerika ide naprijed, a jadna Bosna nazad.

Ali sve je to samo americka zavjera, jelde.
LSD

#42 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by LSD »

PeroKosoric wrote:
LSD wrote: P.S. nisam Bona,niti žensko...samo si ti nedovoljno inteligentan da bi to shvatio,tako da mi je ustvari svejedno za šta me smatraš.
Cak naprotiv. Amerika ti fino pokazuje kako cak i feminine su ravnopravni ucesnici u svim aspektima zivota, za razliku od Saudijskih, Sirijskih, Sjevernokorejskih, Ruskih, Kineskih, i -- jeste -- Bosanskih, steroeotipa o politickim silama.

Mozes bona plakat o americkim masakrima od prije dvjesto godina, a zaboravit bosanske od prije cetrnaest, ali fino ti ovi zadnji americki i bosanski izbori pokazuju da Amerika ide naprijed, a jadna Bosna nazad.

Auuu jaka ti je ova konkluzija :thumbup: ...ja mislio da Bosna ide naprijed,a amerika nazad...potrudio si se da napišeš prvu suvislu recenicu i mislio...svaka cast na trudu :thumbup: ...ipak sad malo odmori...da se ne preforsiraš bojim se.
Jao izjave :lol: :lol: i covjek misli da je time nekoga prosvjetlio i otkrio Ameriku :-) :mrgreen:
Jao papana,majko draga.
PeroKosoric

#43 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by PeroKosoric »

LSD wrote:
PeroKosoric wrote:

Auuu jaka ti je ova konkluzija :thumbup: ...ja mislio da Bosna ide naprijed,a amerika nazad...potrudio si se da napišeš prvu suvislu recenicu i mislio...svaka cast na trudu :thumbup: ...ipak sad malo odmori...da se ne preforsiraš bojim se.
Jao izjave :lol: :lol: i covjek misli da je time nekoga prosvjetlio i otkrio Ameriku :-) :mrgreen:
Jao papana,majko draga.
Sta si bona ovo zakljucila?
Ima li feminizma zivog, ili si se vec predala?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by dr.gog »

PeroKosoric wrote:

Glupko u skolu.

Majko moja, sta se ovo desava s Bosnom.
Odnekud idioti isplivavaju neporestano, a ja se nadao najboljem.
Da se fatam noge?
Prekini sa tim stilom obraćanja :) .Opomena pred ban.
Pregledaj malo teme, pročitaj prije nego okvalifikuješ ljude ovakvim ili onakvim.

Komentiranja opomena nema.
Hvala.
shalaedin

#45 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by shalaedin »

Nebih se slozio da je Amerika krenula napred, vec korak nazad... Obama je cvrst lider koji nije uspio da odljepi od politike Busha, nije uradio nista od spomenutog, jos je naglasio opciju moguceg napada na Iran... napao pakistanska sela i jasno dao do znanja da nije ono sto se predstavlja covjek koji ce napraviti promjene... ako ne i budu bice samo gore...

Otkud sada prica o napadu o iranu nove americke administracije?

Napomenucu da je upravo amerika najvise izgubila kada je Iran nacionalizovao svoja izvorista nafte jer su upravo Ameri ulozili najvise u njih. Dok je Šah bio na vlasti oni su imali udio u njoj. Poslje Islamske revolucije to je postalo puno drugacije. Sta je iranska nafta u moru svijetske nafte? Mozda nista. Ali svakako da Iran ima i mnoge geografske specificnosti i jedan rezim koji bi ubrzo mogao da se nametne Arapsko-sunnitskom dijelu Islamskog svijeta ako postane svjetska sila npr: "Hezbollah" i "Hammas" su proizvodi Irana koji su se nametnuli u Libanu i Palestini. Zamislite kada bi se jedna proiranska frakcija postala dominantna u S.Arabiji jednoj od kljucnih saveznica Amerike. To bi poljuljalo cijeli zapad i ne samo ameriku. Upravo taj rezim bi mogao da poljulja proamericki orijentisane arapske rezime od cije nafte uveliko zavisi ne samo americka vec i vecina zapadnih ekonomija. Upravo su oni najveci preprodavaci i potrosaci sirove nafte. Nekoliko puta su Ameri pokusali da izadju na kraj sa Iranskim rezimom, jednom je to proizvedeni rat izmedju Irana i Iraka. Drugi put bi mogao biti ovaj za koji se Amerika decenijski priprema, a to je zapoceto okupacijom prvo Afganistana, pa potom Iraka. Vidite da ni nova americka administracija ne susteze od ideje da se napadne Iran. Nevjerovatno je da je Americki sigurnosni sistem prepun obavjestajaca propustio 11.9., mislim da je to izmanipulisana obavjestajna igra kojom se zelio izazvati rat u Afganistanu i Iraku kako bi se sutra napao Iran. Tim vise mislim da je izmanipulisan narod Amerike kada se ocitovao o napadu na Irak. Primireni Saddam nikome nije bio prava prijetnja, od pustinjske oluje jer odavno je shvatio ko vodi kolo na globalnom planu. To dokazuje cinjenice o tome kada su rekli da su njihovi obavjestajci pogrijesili dajuci informacije da Irak imao oruzje za masovno unistenje, a u stvarnosti nije. Mislim da nam u narednim godinama sljedi gledanje jos jednog rata izmedju Amerike i njenih saveznika i Irana i njegovih saveznika.
Moguce je da rat bude imao i sire i globalnije posljedice jer to nam pravo daje novonastala svijetska kriza kojoj se kazu nevidi kraj. Jedna ovakva kriza je pridonjela i drugome svijetskome ratu. Ako nas historija uci mozemo vidjeti da ovo nelici na nesto dobro... suvise je ovdje puno simptoma koji govore da svjet polako ide ka vragu...
anto1982

#46 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by anto1982 »

Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!? ????

Ne znam sta bi rekao - pojam sa pojmom nema veze ali eto ...

Islamofobija- pretjerano , Komunizam - kod nas ko i da ga nema , Fasizam - ima ga ( ali ne u onoj mjeri )
rev.onhand

#47 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by rev.onhand »

tema je otisla u neku drugu dimenziju , nego procitaj sta sam napisao i onda mi javi!! sretno
Post Reply