Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Rasprave o vjerskim temama.
rev.onhand

#1 Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by rev.onhand »

Proteklih dana u mnogo navrata sam chuo za izraze islamofobija, fašizam i komunizam od strane nekih lica upućene nekim drugim stranama,licima. Nakon nekog vremena primjetio sam da su grupe "druge strane", koje se nazivaju islamofobičarima fašističarima i komunističarima, u stvari ljudi chiji rad poštujem i čija mišljenja,barem neka, i ja djelim i slažem se za istima.
Onda sam i ja sam sebe poistovjetio sa islamofobičarima, fašističarima i tako dalje, ali ja znam da to nije istina i u buducih par primjera cu to pokazati i možda pomoći ljudima koji se isto osjećaju, jer ja sam lično uvrijeđen... i znam da nisam takav.

Naime, stvar me sve više zainteresovala pa sam malo tražio po netu i napokon se skrasim na jednom blogu "Umni debakl" lika pod pseudonimom ucenjaka, i bogami ljude koje je on prozvao islamofobičarima, fašistima i komunistima su ljudi čiji rad je jako dobar i koji se trude da u ovakvom sistemu naprave nešto dobro i sebe vidim kao te ljude u buducnosti.
No i tako ja, krenem rezimirat stvari i sve mi polako padne na pamet, da sam se eto pro prvi put uclanio na neki forum i postavio svoju temu, jer me bas interesuje kakva ce diskusija, nadam se zdrava i konstruktivna, iz ovog mog posta roditi.

Dakle da krenemo ispocetka, ja cu u iducem "izlaganju" na svoj nachin predstaviti riječi,epitete,izraze islamofob, fašist i komunist!! Nadam se da ima neko ko ovo čita da me podrži makar u jednoj stvari, ali vidit ćemo, interesuje me takođe i kritike i dopune, tako da nemojte se ustručavati komentarisat al molim vas sve u granicama normale. Uglavnom moderator će to da ocijeni, jer je zato i tu!!

Znači po meni je:

1.Islamofobija, totalno nepoznata riječ i totalno neukusna i nadasve glupa riječ, islamofobija kao i sve fobije, strahove, bi prestavljali npr. mene da kad chujem riječ islam, ezan, Kur'an itd... da se skupim u ćošak i da drhtim od straha i nemogu spavat, jer tobože eto ja sam islamofobičar. Al to nije istina, ja nisam islamofobičar, takav, poštujem islam i islamske zakone te imam mnogo prijatelja i prijateljica koji su religiozni i koje stvarno poštujem i volim onakve kakve jesu!!Znači u biti nebojim se njih!! Dalje , ja jesam anti-reisa-cerića-islam-u-bih , jer taj čovjek po meni previše se upliće u probleme, politike,ekonomije, tempereature vode u jadranskom moru, vremenske prognzoe (a to je kvartanje u božje poslove?:D), i maksimalno exponiranje u Dnevnom Avazu. (Jeste li mozda primjetili da se u posljednjih 3-4 godine reis Cerić pretlpatio na prvih deset stranica najtiražnijeg i najgoreg dnevnog lista u BiH, stvarno pogledajte među orbih deset stranica on mora biti,sa nekom svojom izjavom, malo da skrenem sa teme jeste li primjetili da u Avazu svaki članak ima Nadnaslov,naslov i podnaslov sa slikom i komentarom, to stvarno nema smisla a da nespominjem naslove poput "bila je tuča sjevali su noževi" ili "Skoro niko ništa ne kupuje" gramatički nemogućih rečenica!:D)
No gdje smo stali, da reis je haman previše zainteresovan za sve ostalo tako da mu u okviru IZ dešavaju nevjerovatne stvari i nevjerovatna zla. Mislim da znate o čemu pričam,ako ne javite da napomenem!!

2.Fašizam, predstavlja omaložavanje drugih ljudi i stavljajući svoj narod i svoju rasu u superiorniji položaj!! Do spoznaje da nisam ni fašista došao sam upravo na blogu "umni debakl", naime ako sam ja fašista, onda su ti ljudi tamo čisto zlo.
Naime njihova priča se zasniva na tome da ja nemam pravo na komentarisanje posljednjijh dešavanja u BiH jer sam ja eto, kjafir/nevjernik/ateista, i da čim se kaže nešto,eto dodje neki lik i izbifla čitav Kur'an napamet neuvažavajući moje mišljenje, jer sam ja eto kjafir/nevjernik/ateista! Ne uvažavajući moje mišljenje, ne uvažava ni moju svijest ni moju ličnost te je samim tim on zapravo FAŠISTA;nadam se da razumijete moju poentu, ako ne javite mi pa ću pokšati malo bolje da objasnim;
Nisam ja fašista zato što nevjerujem, nego zato što imam mišljenje protiv nadasve-najmoćnije-najzajebanijeg-dasu reisa i što smatram da ne obavlja svoj posao kako treba i da puno griješi.(nadam se da ste razumili ovaj dio!!)

I u ime toga krenem ja u novo razmišljanje kako smjeniti uopšte tog čovjeka, staviti nekoga novoga, taj bi možda unaprijedio rad IZ u BiH i stavio novo značenje islamu i poštivanju religiije!! I onda mi padne na pamet, pa to je nmoguće, da a taj obrazac sam već negdje vidio, tj: (idući obrazac/model/okvir je nastalo u žaru protiv današnjeg rijaseta ali se lako može primjeniti i na ostale religijske institucije u BiH)

3. Komunizam

Komunizam je način uređenja politike i vođenja države (po meni nije neka poseban definicija al mislim da je u biti to),
komunista je osoba koja podržava takav vid vođenja države.
Pogledajte dobro obrazac/model/okvir dole napisan i uočite sličnosti

1 vođa, 1 vođa
predsjednik, maršal reis, poglavar
(Izabran od strane CKSK, = (izabran od strane Rijaseta
u teoriji na neograničeno vrijeme ) u teoriji na neograničeno vrijeme)

sekretar regionalnih KSK Imam kantona
(izabran od strane RK SK = (izabran od strane kantonalnog odbora
u teo. na neograničeno vrijeme) džemata, na t.neodređeno vrijeme)

i tako i sto i na opštinama
mz ....

Ovo gore netreba da bude tačno, možda su funkcije drugačije naslovljene ili drugačiji pristup ali zato zastražujuće slične imaju sljedeće epitete. (za zagovornike IZ u BiH, u nedostatku bolje riječi nazvatu ću ih KOISLAMISTIMA)
Naime, komunisti vjeruju u rad, napredak i progres ----- ambiciozno, divno i bezprijekorno za jedan sistem
koislamisti vjeruju u allaha dž.š.,islam i islamske zakon ----- prelijepa religija sa mnogo dobrih zakona i principa

Dalje, komunisti neopravadavaju vjernike, religiju.
koislamisti neopravdavaju nevjernike i sve ono što je kažnjivo po islami, valjda

Duga je lista zalaganja i nezalaganja jedne i druge strane, naime ovim sam želio pojazati da su u biti ova dva extrema ista, djele iste načele, nema prostora ili barem nisu poželjni za one neutralne, nepristrasne ili jesi ili nisi ko,pa po izboru.
Idemo sad dalje epitet sistema koji me naveo uopste na ovo razimšljanje a tj. promjene u CKSK niti u IZ nemogu izazvati obični ljudi, znači neki neutralan sistem, naime da bi bili u CKSK morate imati školu, a tada je bila škola lokalne samopurave te marksizam itd... da bi ušli u IZ morate imate medresu, te fakultet islamskih nauka. Nemože svako ući u CKSK i u IZ pa izvrišti neke promjene :D
Dalje, obadva ova sistema karakterišu prijekorni i oštri sudovi, tj. protiv TITA da si nesto rekao išao bi na goli otok, ekstrem, ali je takodje i ekstrem da se za krađu osječe ruka! Pa masa u ljudi u Bih bi bila bez ruke i na golom otoku!
Naime,obadva ova sistema su u teorije perfektna i dobro namjerna, jedina zamjerka im je ta što ih vode ljudi, dakle, ljudi su na čelu ovih institucija a ljudi su, vjerovatno ste dosad naučili potkupljivi,zavidni, gladni za moći i bogatstvu,.prevrtljivi, i lažovi, u biti jedina Vrsta u prirodi koja je Auto Destruktivna :D!! Te se tu javljaju maleri i pogreške u sistemu te niijedan od ovih extrema nije dobrodoašao u normalnom svijetu.
(To su epiteti koje sam se ja sjetio dok sam ovo pisao, mislim da ih ima još, pa ako ko skonta neka javi.)

I dalje ovo sam sve napiso iz razloga što ljudi iz IZ se takodje ponašaju kao Komunisti, mislim da sam gore naveo lijepih primjera atributa ovih extrema, te da je IZ ništa više neog druga inačica CKSK!!! Razmislite malo, ako jesam upravu, ja mislim da jesam, onda su i oni komunisti, samo ne sa tim imenom!!

Ja lično ne želim, niti jedno od toga dvoga!! Želim neutralan sistem, liberalizam, demokratiju i kapitalizam u kome moje mišljenje neće biti ofašistizirano :D odma i koje neće biti odbačeno, gdje svi imaju pravno na slobodu mišljenja i glasa, gdje svi žive u duhu tolerancije i dijaloga!! I što je najbitnije, gdje nema institucije u kojoj običan čovjek nemože ostaviti svoj trag, primjedbu ili promijenu.

E JA TO želim, a vjerujem i mnogi vi da, pošto to je jedini put u bolju budućnost!!

p.s. Stoji da je BiH demokratska država a i malko liberalna ali mi neznamo izgleda se ponoašati u takvim sredinama!Ali to je čak druga tema:D!

No, hvala što ste pročitali, ako ste pročitali, nadam se da ćete uvažit ili kontruktivno kritikovat samo me nemojte omaložavat zbog iznošenja moga mišljenja. Tekst vjerovatno je pun grešaka, ebiga dugo ga kucam pa mi bilo mrsko ispravljat!!

Uživajte i puno pozdrava
pj
uvjek dobar gost

#2 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by uvjek dobar gost »

Problem je što je kod nas u modi uvijek i iznova promijena dresova, ljudi koji su skloni tome mijenjaju dlaku ali kao vuci ćud nikada. Nadalje je problem što oni svoje neuspjehe, svoje krive prosudbe i stavove ili djela pravdaju mimikrijom, pravdaju se iskrivljivanjem činjenica i bacanjem prašine u oči ljudima iza kojih se kriju i cijelo vrijeme protiv kojih u stvari rade. Problem je što sve što rade rade radi sakrivanja vlastitih promašaja i lopovluka, radi na neki način iskrivljivanja istorije i činjenica...

Ja sam nekad nazivan produktom mraka.. danas sam neustavan kao Bosanac.. sutra ću vjerovatno morati ići u zbjegove iako se moj otac borio za drugačiju BiH, on je uzeo pušku upravo radi suprotnih stvari radi toga što su sa brda neki bradati i zaluženi ljudi propovjedali ideal čiste teritorije, što su pozivali na klanja i linč drugih i drugačijih... ići ću u zbjegove jer još uvijek imam hrabrosti govoriti i tvrditi drugačije !

Gdje smo danas mi ljudi nastanjeni na geografskom prostoru koji se još uvijek zove Bosna i Hercegovina, u šta se pretvorismo dok nam priučeni demagozi tumače pojam određenih riječi... koliko smo zatucaniji i nepismeniji danas nego po okončanju agresije na BiH.. kolioko smo smireniji, zadovoljniji, koliko smo obrazovaniji, koliko smo svijeta vidjeli...???

Ja sam Anti-fašista !!!!
Nemam fobija prema drugim i drugačijim... samim tim nisam takav kakvim me tumači Reis i njegova škvadra
Nisam komunista mada jeste mala je razlika imeđu komunista onih zatucanih i pripadnika jedne od nacionalnih stranaka danas u BiH.... koje danas viđamo širom BiH !

Probajmo naći neku novu riječ na slovo OTPOR REVOLT BARIKADA ILI DEBLOKADA !
rev.onhand

#3 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by rev.onhand »

Slažem se u POTPUNOSTI sa tobom, neznam sta da ti odgovorim još sam malo umoran od pisanja, pisao sam preko sat i po iz cuga!! al se slažem sa tobom, al prije bi trebali razviti npr. Strategiju otpora 101 , ono korak po korak, ali o tome možda kasnije, ali pošali mi pm ako budes imao kakvih ideja.
Recimo, moj prvi korak je neka svi slušaju AZRU, :D:D šala , hvala na komentar pa se čujemo
uvjek dobar gost

#4 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by uvjek dobar gost »

kasno je za korak po korak ... mi moramo raditi u skokovima...

Mena kao pojedinca raduje to što se stvaraju grupe što formalne što neformalne u svim gradovima u BiH, ja sam član više njih a aktivista sam jedne !Pozivam tebe i sve ostale da se aktivirate, da komunicirate sa vršnjacima il rajom, porodicom ili familijom. Šutnja nas je dovela ovdje, dugo smo okretali glavu i gledali u drugu stranu. Vrijeme je da se uozbiljimo, da se okanemo FB grupa i tipkanja, da se spustimo na nivo ulice, da organizujemo tribine i forume ali po fakultetima, da stvari nazovemo pravim imenom.
Nismo mi ni svjesni da je riječ na slovo A koja meni pada na pamet APARTHEJD, mi smo se saživili sa njim a sanjamo u Europskoj uniji... sanjamo o boljem životu na lošim temeljima...

Iz drugog ugla nema mržnje nema laži, nema demagogije.. proklinjati će nas djeca, biće nas stid ... šta će od naše zemlje kojom smo se ponosili ostati kada skakavci pređu preko nje..? Kad kažem skaksvci mislim na ratne profitere i post agresijske lopove i mešetare koji su opuhali sve... nemojmo dozvoliti sebi da nas istorija zapamti kao najgore generacije ikada... kolik nas se danas ponosi Bosnom i Hercegovinom ?!?!?!?!? Zašto je to tako.... ko je u stvari kriv.. generacije koje nisu znale izbjeći agresiju.. iste one koje su pokrale para od donacija i svega ostalog... generacije koje razvlače i prodaju našu budućnost i budućnost djece koja se još ni rodila nisu... ko je ovdje lud u stvari.. jer kao što je bila jedna tema,... ma sve mi znamo samo se pravimo fol mutavi jer klizimo na vazelinskim jastucima !

Sa riječi treba preći na djela... koliko je recimo ljudi spremno izaći na ulicu ali ne da bi se palilo i žarilo već da bi se prstom pokazalo na krivce prave... koliko nas je spremno na ulici biti i mjesec dana ako treba, koliko nas je spremno sjesti na asfalt i na miran način pružiti otpor...?

Islamofobija ili pravoslavnafobija il fobija od katoličanstva ne postoji u čovjeku koji je obrazovan u čovjeku koji nema predrsuda i koji ima kućni odgoj, ne postoji taj pojam... postoje samo konstrukcije ljudi koji sakrivaju svoju krivicu !

Komunizam je pokret je pojava je faza... komunizam ima dobre i loše strane, komunizam je totalitarizam...

Fašizam je svuda oko nas ali je za sada latentan i samo malo nekad bljesne i prepadne nas... hoćemo li čekati veliki prasak ili ćemo nešto poduzeti ??? Fašizam nema dobrih strana... ali mi se navikosmo na neke njegove oblike i pojave ?!?!?

U srednjem vijeku Inkvizicija je skrivala 500 godina istraživanja o ljudskm tijelu i letenju, o zvijezdama i astronomiji... šta se danas dešava.. jel mi u stvari živimo film Povratak u budućnost 7 ?!?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by -LIBERO- »

islamofobija i jeste pojamo koji je u javni zivot i uveo reis,u jednom od svojih intervijua.

Poslije tog istupa u javnost,preko jedne TV stanice,svi su horski poceli da papagajski ponavljaju Islamofobija,za svaku kritiku,gest negodovanja za pljacku,osudjivanje nekih istupa,bilo kakvo protivljenje trenutnom sizofrenom poretku,sve se to uokvirilo pod Islamofobijom. :roll:

Meni je to logican slijed desavanja,i logicno mi je da se nastavlja skriti niz pljacki nepravilnosti iza paravana vjere,jer toboze,ovi sto osudjuju i bune se ,bune se i optuzuju SAMO ZBOG TOGA JER JE RIJEC O NEKOME MUSLIMANU :shock: ,zaneamrujuci da covjek koji siluje dijete,pljacka drzavu,vrsi malverzacije u privatizaciji,laze borce...itd,po slijedu logike vjere,cini grijeh,ili je gresnik..automatski odudara od principa islama,na koji se pozivaju.

Po toj logici,ovi sto se bune i osudjuju,opravdano,veci su zastitnici islama,i njegovih moralnih nacela,od pojedinaca koji u velo religije zele skriti pojedince koji nisu ni M od Muslimana

Ako je vjera opijum za mase (nisam komunista,ali ova definicija ima smisla :D ),gdje ces bolji zastitni stit od pozivanja na ugrozavanja vjere,i manipulacijom o napadu na Muslimane,samo zato sto su Muslimani :roll: ,manipulis se vjerskim osjecanjima i odlican je poligon za manipulaciju :zoka:

I na kraju,sta ocekivati u zemlji gdje 30% stanovnistva ima zavrsenu samo osnovnu skolu,gdje je pregrst "Gluhih Bukovica",i slicnih mjesta i sela sa onakvim profilom stanovnistva,gdje je rijec efendije puno relevantnija od rijeci suda,i presude same.

Sta ocekivati u tim "Gluhim Bukovicama"sirom nase zemlje,kada im se pojavi na molitvi pop,fratar,efendija i samo dan pred izlazak na izbore dirigira za koga im valja glasati,kao sto se to desava i u pojedinim Dzamijama u sred saraeva ,a kamoli u nekim zabitima,kojih je puna nasa zemlja.

A sto se tice osvjestenja stanovnistva...utopija je sve to,svi su Che Guevare kada to mozes biti klikom misa na FB,grupa protiv pojedinih drustvenih devijacija,ima po 13.000 clanova,a na ulicu izadze 200-300 maksimum.

Invalidi se bune samo kada su oni u pitanju
Penzionei isto tako
Studenti organizuju neki blagi vid protesta da uvedu dodatni ispitni rok,a nije ih briga da im je realna perspektiva da poslije ekonomije,kriminalistike,prava....idu na biroe....od drveta ne vide sumu,sto bi se reklo.
Udruzenja borac se bune kada im premijer ukine pomoc od crkavih 150KM,a kada je trebalo osuditi proteste protiv vlasti Sarajeva i kantona,prvi su se javili da osude proteste.
kleroudruzenja,toboze nevladina :roll: ,su mobilizovana i na nogama kada treba protestvovati i tegbirati za bracu u Palestini,a kada treba izaci na ulicu zbog gladi svojih sugradjana,ili za smanjenje maloljetnicke delikvencije,ne da ne izadju,nego salju depese podrske vlastima :roll:

Duboko podjeljeno drustvo,duboko istraumirano stanovnistvo,ispaceno ,mentalno i emotivno unisteno....ocigledno i nije spremno da napravi veci bunt.

p.s pokretac teme je jos jedan u nizu Islamofoba,ukljucujuci i sve one koji komentarisu na tu njegovu temu :dance: :thumbup: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#6 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

-LIBERO- wrote:p.s pokretac teme je jos jedan u nizu Islamofoba,ukljucujuci i sve one koji komentarisu na tu njegovu temu :dance: :thumbup: :lol: :lol:
Ne, ja sam komunista i to javno priznajem. :D
rev.onhand

#7 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by rev.onhand »

svaka cast na odgovrima u potpunosti se slažem!!
DA LI SE MOZE OVA TEMA PREBACITI TAMO NA podFORUM RELIGIJA??
i jel moram pitat admina,moderatora ili samo da istu i ovamo napravim :D!?!
black

#8 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by black »

josh jedna u nizu ....ili niska bisera :mrgreen:
HAVANA

#9 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by HAVANA »

Čuvajte se sad kad vam ulete klizeći compact,lopta,turban najebali ste.Svi ste vi komunjare :D
srce_sarajevsko

#10 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by srce_sarajevsko »

politički magazin "Pošteno" kod Duške Jurišić na FTV.

Tema emisije - islamofobija.
Gosti: Rešid Hafizović, Dubravko Lovrenović, Miodrag Živanović, Mustafa Spahić i Vildana Selimbegović.
Četvrtak, 19.02.2009. u 20.05
rev.onhand

#11 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by rev.onhand »

ne gledah i sta bi, kako prodje :D
lerdi

#12 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by lerdi »

Odavno olje emisije nisam gledao. Emisija u kojoj su svi od gostiju jako obrazovani i koji toliko jedni prema drugima imaju poštovanja da je to užitak gledati. Mislim da su gospoda Spahić i Hafizović pokazali kako se Islam treba predstaviti svijetu i na koji način treba razgovarati sa drugim i drugačijim. Svaka čast na emisiji i svaka čast gostima koji su pokazali kako to treba izgledati kada se razgovara i razmjenjuju mišljanja. :thumbup:
arzuhal

#13 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by arzuhal »

Ja sam malo šalt'o kanalizaciju, pa zerru "Pošteno", zerru na PTPC kako Kasipović i Selman kukaju štono im Lukač hoće da razvali otadžbinu.
Nisam skoro pa ništa skont'o Živanovića, a simpa mi je lik, odavno. I Dodo ga je već otpisao pa zna reć:"Eno im onaj Živanović..." :lol:
Ustvari, najviše mi se dopao onaj momak, gost emisije (ne znam mu ime). Njegova natuknica da bi BH muslimani, odnosno institucije (IZ BiH, a i država), ukoliko pronađu dobar modus u odnosu sa selefijama, mogle pokazati i dati urnek EU, koja ima taj strah od selefizma, kako postaviti stvari na pravi način, dobar je način promišljanja.
el_kasbah

#14 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by el_kasbah »

Mrznja prema Islamu je sve radikalnija.
11 septembar i "teroristicki napad" kojeg nije ni bilo bio je izgovor za napad na Afganistan i Iraq. Svi muslimani su generalizirani kao teroristi a Islam kao vjera mucenistva i ubijanja. Od 11 septembra opsta kampanja prema Islamu ali u sve sto je lose ima i dobrog. Ku¨an je postao najcitanija knjiga u Americi a knjige slavnih alima su postali best seleri. Nakon toga javlja se i jedan drugi fenomen a to je masovan prelazak na Islam protestanata koji su spoznali Boga i Islam.

CIA kao masonska sluzba jos od revolucije u Iranu radi intezivno na propagandi islamofobije. Ubacuje u sve muslimanske zemlje smutnju preko raznih alata a najvise medija kako bi razjedinili muslimane. Drzavu Izrael zapad preko medija predstavlja kao demokratsku zemlju koja se bori protiv "palestine". Ovo pod navodnicima je jedno veliko licemjerstvo i laz. Svaki gledatelj informativnih emisija u Europi i Svijetu gleda jednu laznu propagandu i zataskavanje cionistickog zlocina. To se desava i na FTV i BHT..televizijama koje rade u sluzbi rezima koji se bavi propagandom protiv Islama.

Jedno novinar dolazi u dzamiju i bavi se ko je ukrao 800 km a na ulicama 10 ubistava a o tome niko ne zna. Zato se zna da je "hodza ukrao 800 km". Koje licemjerstvo i kakav zar borbe protiv islama i islamofobije. 800 km za vitre koje su urucili dzematlije jednom imamu mogu biti ukradene ali imam svejedno izgubio ili ukrao mora to da preda u sluzbu rijaseta. Novinar uzima izjavu imama i na kraju licemjerno optuzuje da je lopov i pljuje po imamima. Jeedan gledatelj koji nije kritican i koji ne zna moze da zakljuci da su svi imami lopovi. Slucaj pisma studenata FIN-a koji su navodno poslali pismo u redakciju FTV je potpuna laz i neistina i jedna podvala. Slucaj Gluha Bukovica i medijski linc na sve muslimane. Novinar FTV-a optuzuje sve imame da su pedofili a muslimane da su divljaci.

Zakljucak je da SDP i potparol FTV vtse kampanju da su svi muslimani divljaci, imammi lopovi i pedofili. U ocima gledatelja zele da predstave da ne salju djecu u mekteb jer su svi imami "pedofili". Sve mogu da rade i da postignu ali Allahovo svjetlo nece da utrnu. Islam je u velikoj expanziji kako u svijetu tako i kod nas. Muslimani su danas obrazovani i imaju jaku zajednicu, djeca se vjerski obrazuju i idu u mekteb. Sve je vise omladine u dzamijama, dzamije se grade i modernizuju. Gradjanin Vinko Puljic je porucio u medjureligiskom dijalogu u Americi kako su novi muslimani nepogodni a da su stari valjali. Reis ul Ulema se oglasio stiteci integritet muslimana. To nekom smeta sto su novi muslimani jaki, cvrsti, istrajni, obrazovani i sve sto trebaju da budu kako nebi dozivjeli jos genocida i progona. Sve izjave novinari FTV a sijeku i izvlave iz konteksta i zele da prljaju cast musliamna. To nece da postignu. Nisu postigli za komunisticke vladavine a nece ni danas kada smo najjaci.
jel_u_vinklo

#16 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by jel_u_vinklo »

HAVANA wrote:Čuvajte se sad kad vam ulete klizeći compact,lopta,turban najebali ste.Svi ste vi komunjare :D
Sa nestrpljenjem ocekujem povratak ekipe iz Banovica,tek sa Compactom, Ramizom i ostatkom ekipe ce da se zakuha i postane zanimljivo,na ovoj i svim ostalim,njima karakteristicnim temama :D Do tada uzivajte i bezbrizno pisite Vase postove... :run:
Advanced

#17 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by Advanced »

jel_u_vinklo wrote:
HAVANA wrote:Čuvajte se sad kad vam ulete klizeći compact,lopta,turban najebali ste.Svi ste vi komunjare :D
Sa nestrpljenjem ocekujem povratak ekipe iz Banovica,tek sa Compactom, Ramizom i ostatkom ekipe ce da se zakuha i postane zanimljivo,na ovoj i svim ostalim,njima karakteristicnim temama :D Do tada uzivajte i bezbrizno pisite Vase postove... :run:
:shock: Ne mogu da vjerujem da su svi u Banovićima, a svi imaju (po Havaninom komentaru) islamistički imidž. Jel to slučajnost ili je u pitanju stvarni razlog?
Mislim da je Usama bin Laden najveći krivac za islamofobično stanje kod nas, ali i u cijelom svijetu. Komisija pri EU je usvojila dokument koje je rezultat istraživanja u 25 zemalja EU. Na osnovu tog izvještaja koji broji 335 stranica, zaključuje se da postoji velika mržnja prema islamu i muslimanima što nije bio slučaj prije 11. septembra 2001. godine. Razumijem kada se holandski političari, ili pak danski novinari služe ružnim kvalifikacijama za islamske svetinje, ali mi je čudno kada se to dešava kod nas, i to u sredini sa većinski bošnjačkim stanovništvom. Oslobođenje je prije neki dan objavilo karikature na kojima svetu knjigu muslimana Kur'an nazina "Kujan", želeći biti veći islamofobi od danaca, što im po njihovu radost nije uspjelo (ne znam kojim čudom se to nije medijski eksponiralo). Urednik Slobodne Bosne u svom uvodniku kaže da nije ateista, već "antiteista", što dovoljno govori o čemu se radi. Isto Oslobođenje objavljiva tekst u kojem između ostalog stoji da su muslimani indoktrinirani od strane arapa, te da slušaju i čitaju upute iz knjige čiji jezik ne razumiju, itd.
Niko ne može reći da islamofobije nema, isto kao i to da u mnogim situacijama sami muslimani su svojim namjernim ili nenamjernim potezima uzrokovali takve društvene poremećaje. Nadam sa da ima normalnih ljudi čija će svijest preovladati, i mirne glave spustiti loptu na zemlju!
HAVANA

#18 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by HAVANA »

Advanced wrote:
jel_u_vinklo wrote:
:shock: Ne mogu da vjerujem da su svi u Banovićima, a svi imaju (po Havaninom komentaru) islamistički imidž. Jel to slučajnost ili je u pitanju stvarni razlog?
Mislim da je Usama bin Laden najveći krivac za islamofobično stanje kod nas, ali i u cijelom svijetu. Komisija pri EU je usvojila dokument koje je rezultat istraživanja u 25 zemalja EU. Na osnovu tog izvještaja koji broji 335 stranica, zaključuje se da postoji velika mržnja prema islamu i muslimanima što nije bio slučaj prije 11. septembra 2001. godine. Razumijem kada se holandski političari, ili pak danski novinari služe ružnim kvalifikacijama za islamske svetinje, ali mi je čudno kada se to dešava kod nas, i to u sredini sa većinski bošnjačkim stanovništvom. Oslobođenje je prije neki dan objavilo karikature na kojima svetu knjigu muslimana Kur'an nazina "Kujan", želeći biti veći islamofobi od danaca, što im po njihovu radost nije uspjelo (ne znam kojim čudom se to nije medijski eksponiralo). Urednik Slobodne Bosne u svom uvodniku kaže da nije ateista, već "antiteista", što dovoljno govori o čemu se radi. Isto Oslobođenje objavljiva tekst u kojem između ostalog stoji da su muslimani indoktrinirani od strane arapa, te da slušaju i čitaju upute iz knjige čiji jezik ne razumiju, itd.
Niko ne može reći da islamofobije nema, isto kao i to da u mnogim situacijama sami muslimani su svojim namjernim ili nenamjernim potezima uzrokovali takve društvene poremećaje. Nadam sa da ima normalnih ljudi čija će svijest preovladati, i mirne glave spustiti loptu na zemlju!

Slučajnost nije sigurno,pročitaj malo njihove postove i sve će ti se samo kazati.
To su obične budale koje ko po zadatku provociraju po forumu i sve ljude drugačijeg razmišljanja odmah proglašavaju islamofobima.
Ne mogu imati fobiju nikako prema majci,ocu,nani, dedi...
Molim te citiraj mi taj moj komentar o islamističkom imidžu.
Fobija nemam nikakvih osim prema nacionalistima i ljudima punim mržnje i vječitog provociranja na svakoj temi nas koji želimo
normalno da živimo.Zašto ja ne bih smio uputiti kritiku i na IZ i Reisa i Avaz ...i zašto oni uvijek provociraju i citiraju idiote koji moju ženu zovu vlahinjom a djecu kopiletom.Nikada im neću šutiti i uvijek ću ih kritikovati.Šta više hoćete ?Većina njih nije vidjela ni rata ni puške i nije najbolje godine života
potrošila zarad nečijih nacionalističkih ciljeva i ispiranja mozga ovom narodu , trpanju u torove , djecu su podijelili,sve što valja su uništili,prodali,pokrali.
Da to su uradile stranke na vlasti a zna se koje su to.Složna braća koja jedni bez drugih ne mogu.Za koji ku... sam se ja borio i ostao bez zdravlja i najboljih prijatelja.U kakvoj zemlji treba da rastu moja djeca?U onoj u kojoj ne smijem dati komentar na na onog majmuna pedofila?Ja imam dvije djevojčice i kad samo pomislim na ono šta je uradio onom jadnom djetetu i kad vidim efendijino ponašanje u vezi toga,šta treba da kažem?
Počelo je ljudima dolaziti iz guzice u glavu pa su se malo uspaničili i najlakše je opet stvarati napetu situaciju i ljude plašiti,gurati u torove...
Za sve je kriv Zlatko,Bakir,SDP... :-)
Čitaj malo i njihove komentare,onaj majmun danas čovjeku napisa jebem ti mater vlašku :zzzz:
Od tih ljudi imam fobiju i uvijek ću im se suprotstavljati i pisanjem i fizički ako je potrebno.
Kad sam se učlanio na forum bilo je manje ovih tema a više provala,muzike,dobrih komentara.Sad sve više prelazi u svakodnevno prepucavanje i
svo zlo koje nas okružuje,samo crnjak i ne znam kako i ja upadoh u ove teme a vazda sam bio optimista , uvijek sam gledao samo pozitivne stvari a izbjegavao negativne al ove budale te začas iznerviraju.Mržnjom neće ništa rješiti a ni svojim glupim komentarima naučenim u centrali.
Advanced

#19 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by Advanced »

HAVANA wrote: Slučajnost nije sigurno,pročitaj malo njihove postove i sve će ti se samo kazati.
To su obične budale koje ko po zadatku provociraju po forumu i sve ljude drugačijeg razmišljanja odmah proglašavaju islamofobima.
Fobija nemam nikakvih osim prema nacionalistima i ljudima punim mržnje i vječitog provociranja na svakoj temi nas koji želimo
normalno da živimo.Zašto ja ne bih smio uputiti kritiku i na IZ i Reisa i Avaz ...i zašto oni uvijek provociraju i citiraju idiote koji moju ženu zovu vlahinjom a djecu kopiletom.Nikada im neću šutiti i uvijek ću ih kritikovati.Šta više hoćete ?Većina njih nije vidjela ni rata ni puške i nije najbolje godine života
potrošila zarad nečijih nacionalističkih ciljeva i ispiranja mozga ovom narodu , trpanju u torove , djecu su podijelili,sve što valja su uništili,prodali,pokrali.
Da to su uradile stranke na vlasti a zna se koje su to.Složna braća koja jedni bez drugih ne mogu.Za koji ku... sam se ja borio i ostao bez zdravlja i najboljih prijatelja.U kakvoj zemlji treba da rastu moja djeca?U onoj u kojoj ne smijem dati komentar na na onog majmuna pedofila?Ja imam dvije djevojčice i kad samo pomislim na ono šta je uradio onom jadnom djetetu i kad vidim efendijino ponašanje u vezi toga,šta treba da kažem?
Počelo je ljudima dolaziti iz guzice u glavu pa su se malo uspaničili i najlakše je opet stvarati napetu situaciju i ljude plašiti,gurati u torove...
Čitaj malo i njihove komentare,onaj majmun danas čovjeku napisa jebem ti mater vlašku :zzzz:
Od tih ljudi imam fobiju i uvijek ću im se suprotstavljati i pisanjem i fizički ako je potrebno.
Kad sam se učlanio na forum bilo je manje ovih tema a više provala,muzike,dobrih komentara.Sad sve više prelazi u svakodnevno prepucavanje i
svo zlo koje nas okružuje,samo crnjak i ne znam kako i ja upadoh u ove teme a vazda sam bio optimista , uvijek sam gledao samo pozitivne stvari a izbjegavao negativne al ove budale te začas iznerviraju.Mržnjom neće ništa rješiti a ni svojim glupim komentarima naučenim u centrali.
Ok, ne bih zaista bio njihov advokat, svako neka stane iza svojih riječi. Zapelo mi je za oko što si njihova imena istakao kao one koji nazivaju ljude islamofobima, pa će uletiti klizeći itd, tako da sam mogao zaključiti da otprilike imaju islamistički imidž. Možda je moja percepcija pogrešna, ali ništa strašno, do mene je. Ne bih se složio sa tobom da su to majmuni, čak sam nekoliko puta čitao komentare pomenutog trojca i nisam mogao zaključiti da su nepristojni, te da su pisali nešto uvredljivo, osim u jednom slučaju kada je diskusija prekinuta banovanjem, jednog zbog vrijeđanja, a drugog zbog islamofobije. Ukoliko se ne slažeš sa ljudima ne trebaš ih nazivati majmunima, jer je to prvi znak tvoje slabosti, što će neko u raspravi znati iskoristiti. U nedostatku argumenata, ljudi inače krenu sa vrijeđanjima.
HAVANA

#20 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by HAVANA »

Nisi pročitao dovoljno njihovih postova.Čitaj dalje.
travar

#21 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by travar »

Niko nije zlatan na ovom forumu da bi se pravile podjele na majmune i kulturne samo zato što imamo različita mišljenja!
Većina uvreda ovdje je prikrivena neukusnom ironijom i sarkazmom, samo što se većini progleda kroz prste!
hepek071

#22 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by hepek071 »

ma drug moj da izvineš hebeš pojmove. Ja uvijek gledan na koji način sve funkcioniše, organizacijsku kulturu i šta tačno likovi rade. To što se nominalno pokrivaju ideološkim dresovima meni ništa ne znači.

E kod nas je ono što se zvalo diktatura proleterijata samo nominalno ukinuta dok je sistem nastavio funkcionisati na isti način. Jedina je razlika što nema samo jedna partija nego njih 50 a u suštini svi funkcionišu po istom totalitarnom obrascu: "Il si s nama ili protiv nas". Danas u Bosni postoji toliko fobija da bi mi trebalo 100 strana samo da ih pobrojim, a većina je nastala političkim diktatom da se pokrije pljačka. Evo samo dva primjera: Gluha Bukovica i krivična prijava kontra Mile.

Samo analizirajte izjave glavnih aktera u oba slučaja i vidjećete istu mustru ponašanja. U oba slučaja negiraju se institucije pravne države /temeljnog EU principa/ u ime srpstva i islamizma. Dakle za legitimitet javnog djelovanja dovoljno je reći : Nisam Allaha mi! (+ slučaj Šaja) ili "Branim Srpsku!" da budeš nedodirljiv. Evo da i braću Hrvate ne zaboravim, dodajte treći slučaj: Hercegovačka banka
rev.onhand

#23 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by rev.onhand »

hepek071 wrote:
E kod nas je ono što se zvalo diktatura proleterijata samo nominalno ukinuta dok je sistem nastavio funkcionisati na isti način. Jedina je razlika što nema samo jedna partija nego njih 50 a u suštini svi funkcionišu po istom totalitarnom obrascu: "Il si s nama ili protiv nas". Danas u Bosni postoji toliko fobija da bi mi trebalo 100 strana samo da ih pobrojim, a većina je nastala političkim diktatom da se pokrije pljačka. Evo samo dva primjera: Gluha Bukovica i krivična prijava kontra Mile.

Samo analizirajte izjave glavnih aktera u oba slučaja i vidjećete istu mustru ponašanja. U oba slučaja negiraju se institucije pravne države /temeljnog EU principa/ u ime srpstva i islamizma. Dakle za legitimitet javnog djelovanja dovoljno je reći : Nisam Allaha mi! (+ slučaj Šaja) ili "Branim Srpsku!" da budeš nedodirljiv. Evo da i braću Hrvate ne zaboravim, dodajte treći slučaj: Hercegovačka banka
Po meni u potpunosti si u pravu svi žele pravnu državu ,a kad dodje do pravde odjednom je država i svi u njoj (koji podržavaju pravdu),zlo!! A to stvarno nema smisla!!
A stoji da ljudi postaju sve agresivniji, a nije ni čudo, svi na TV-u gledamo primjere razvoja i kulturološke idile, a kod nas je sve mrak. Lijepo je po netu i na satelitskoj gledat ljepsi i bolji svijet, ali boli kad se ujutro probudite u BiH i vlada(koju smo mi sami izabrali:D) od naroda ukrade od 8 milijardi KM!! 8 000 000 000,00 KM (to je stvarno zalosno) :D puno srece :D
I volio bih što prije da dodju likovi iz Banovića da malo popričamo !!! navedite ih ovamo ako dodju kad :D
sreto i uzivajte i toplini svoga doma, jer je naplju stvarno hladno :D
HAVANA

#24 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:
Advanced wrote:
jel_u_vinklo wrote:Čuvajte se sad kad vam ulete klizeći compact,lopta,turban najebali ste.Svi ste vi komunjare :D

Slučajnost nije sigurno,pročitaj malo njihove postove i sve će ti se samo kazati.
svo zlo koje nas okružuje,samo crnjak i ne znam kako i ja upadoh u ove teme a vazda sam bio optimista , uvijek sam gledao samo pozitivne stvari a izbjegavao negativne al ove budale te začas iznerviraju.Mržnjom neće ništa rješiti a ni svojim glupim komentarima naučenim u centrali.[/quote]

Hajd sad ponovo pročitaj i vidi koga sam nazvao majmunom a ne majmunima a onda nađi post i razlog zbog čega je on rekao čovjeku jebem ti mater vlašku.
Nemam pojma ko je Seln ni sta je, niti me interesuje koje je vjere,imena...ali na ovaj način replicirati ljudima može
samo ne znam kako da ga nazovem i ono majmun je uvreda za majmuna.
HomeArt

#25 Re: Islamofobija, fasizam i komunizam...iz drugog ugla!?

Post by HomeArt »

Ja mislim da kod nas nema islamofobije na zalost, jer bi to znacilo da oni koji su islamofobi znaju cega se boje. Moje misljenje je da se samo kroz obrazovanje mozemo rijesiti ovakvih fobija. Ni jednom srednjoskolcu nebi dao da zavrsi skolu dok ne bude znao povijest religija. Svaki bosnjak musliman bi morao imati znanje o pravoslavlju i kscanstvu i obrnuto ali da pravoslavci predaju pravoslavlje, katolici katolicanstvo i muslimani islam. Zato? Zato da u drustvu u kakvom zivimo znamo dovoljno jedni o drugima, nije uopce bitno hoce li neko biti vjernik ili nece, mozda cer mrziti sve religije ali neka bar zna sta mrzi. Najbitnje je da zna toliko da nece podleci jeftinoj propagandi o ugrozenosti od onog drugog.

Mir svima.
Post Reply