Islamizacija Turske
-
theTruePath
#51 Re: Islamizacija Turske
Ekonomska situacija Turske nije zasluga jednog covjeka,to nije moguce.I Bakir bi bio isti da je BIH u slicnoj situaciji
- bregano
#52 Re: Islamizacija Turske
Kako se mokri odmah solidarisu 
-
J3r1ch0
#53 Re: Islamizacija Turske
Kako je "Upoznao Omara" i rakija mu ima smisla.kamen spoticanja wrote:Jesu u pet deka...samo eto malo tayyip ima bolje ekonomske politicke geostrateske diplomatske i razne druge rezultate...populista nema govora...a i vise voli ayran od rakije...theTruePath wrote:Da,on ti je nesto poput Bakira kod naskamen spoticanja wrote:Erdogan i populizam![]()
Ajd zdrao i tebi
Najgore sto ja to tebi dzaba govorim...nije da ti to neces shvatit nego sto jednostavno ne razumijes ni temu koju si ti otvorio
Ajd zdrao
http://www.klix.ba/forum/upoznajte-omara-t111793.html
-
theTruePath
#54 Re: Islamizacija Turske
Sumnjam da si ti uopste procitao tekst koji sam postavio,jesi li ti za da se neko uplice u tako privatne stvari
ja ne pijem ,ali ne zelim da jedna turska pada na nivo saudije,koja protjeruje mladice zbog izgleda,ili kuvaita koji salje nazad skulpture Grckoj jer nisu halal.
-
J3r1ch0
#55 Re: Islamizacija Turske
Pokušavam da odgonetnem koji je tvoj nivo. Meni se čini da bi ti bilo bolje da se i ti prihvatiš čašice, siguran sam da ćeš manje štete nanositi te gluposti izustiti.theTruePath wrote:Sumnjam da si ti uopste procitao tekst koji sam postavio,jesi li ti za da se neko uplice u tako privatne stvarija ne pijem ,ali ne zelim da jedna turska pada na nivo saudije,koja protjeruje mladice zbog izgleda,ili kuvaita koji salje nazad skulpture Grckoj jer nisu halal.
-
theTruePath
#56 Re: Islamizacija Turske
Ajde postedi me tvog pametovanjaJ3r1ch0 wrote:Pokušavam da odgonetnem koji je tvoj nivo. Meni se čini da bi ti bilo bolje da se i ti prihvatiš čašice, siguran sam da ćeš manje štete nanositi te gluposti izustiti.theTruePath wrote:Sumnjam da si ti uopste procitao tekst koji sam postavio,jesi li ti za da se neko uplice u tako privatne stvarija ne pijem ,ali ne zelim da jedna turska pada na nivo saudije,koja protjeruje mladice zbog izgleda,ili kuvaita koji salje nazad skulpture Grckoj jer nisu halal.
-
theTruePath
-
theTruePath
- kamen spoticanja
#59 Re: Islamizacija Turske
Ja sam siguran da ti nisi razumio tekst koji si postavio...theTruePath wrote:Sumnjam da si ti uopste procitao tekst koji sam postavio,jesi li ti za da se neko uplice u tako privatne stvarija ne pijem ,ali ne zelim da jedna turska pada na nivo saudije,koja protjeruje mladice zbog izgleda,ili kuvaita koji salje nazad skulpture Grckoj jer nisu halal.
- It_is_a_Leclerc
#60 Re: Islamizacija Turske
Samo Ataturk !
Da nije bilo njega, Turci bi se i danas halifata igrali. Ovako su svjetska ekonomska velesila, sekularni, financijski stabilni, politički nezavisni... Prava država.
Da nije bilo njega, Turci bi se i danas halifata igrali. Ovako su svjetska ekonomska velesila, sekularni, financijski stabilni, politički nezavisni... Prava država.
-
gereb_stari
#61 Re: Islamizacija Turske
Attaturk (Otac Turk); i nacionalisticka ideologija njegovih Mladih Turaka i ova danasnja vlada u Turskoj su dvije razlicite stvari. No ova danasnja vlada je dosla na vlast nakon sto im je evropa po ko zna koji put slagala. To je probudilo neki revans medju Turcima. Pored toga vecina Turaka glasa za partiju Erdoganovu zato sto je pokazala dobre ili super rezultate na ekonomskom polju.
Nama odgovara u principu ta politika partiije napretka ili kako se vec zove jer; ta partija se otvoreno zalaze za uspostavu kontrole nad Bosnom. Nijeli Erdogan sam rekao kako mu je "Alija ostavio Bosnu u amanet." Otvorenije od toga maltene da nemoze. I sam sam se prepao pomalo toga. Nisam ocekivao bas da budu tako direktni.
Ali ne odgovara nam da predju sve granice. Dakle moraju ipak cuvati sekularnu Tursku i duh sekularni jer nema vise Turske vojske koja ce to cuvati. Ukoliko nebudu Turci u stanju da cuvaju republiku od Islamista dobit cemo situaciju kao u BiH. A to je onu da se raznorazni mafijasi poput Cengica kite Islamom i prestavljaju velikim muslimanima dok sa druge strane nemaju nikakve ideale i kradu na veliko.
Duh Islama i krscanstva je dobar za pojedince da srede neke svoje moralne obaveze. No ako se prema tome gradi drzava ona vrlo brzo se dolazi do toga da se napredak zapusti. I da se krene sa pricama o tome kako je "sve prolazno", "sve u Allahovim rukama", "Islam je iznad nacije." sa svim katastrofalnim poslijedicama.
Znaci onda dolaze bradate spodobe koji upiru u kuran i govore:"Sestro zasto ti radis?" Ili :"Zestro; zasto si tako obucena?" I onda pokazuju u kuran gdje pise kako je uredu kamenovanje; sharijat; Boziji zakon.
Pa onda se pocne vremenom:"Zasto da postujemo neke druge zakone osim Allahove koje su nam po kuranu poslate' kad je ovo iskljucivo muslimanska zemlja?"
I dok se okrenes Turska se moze pretvoriti u Islamsku republiku. A onda bi lagali sami sebe koliko su napredni a svijet bi ih ismijavao. Pokazivali bi avione i podmornice koje ne predstavljaju nista i govorili bi o mocnom "Allahovom oruziju". Vec vidjeno u Iranu, Saudijskoj Arabiji a bogami manje ili vise i u Egiptu i Libiji.
A time bi i Bosnjaci kad tad najebali. Jer Turska je sada blkanska jedina velesila. Velesila je zato sto su Turci imali pameti da izgrade i naciju a i drzavu po principu evropskih vrijednosti i konceptu.
Ako toga nestaje najbat cemo i mi i Turci i ALbanci.
Nama odgovara u principu ta politika partiije napretka ili kako se vec zove jer; ta partija se otvoreno zalaze za uspostavu kontrole nad Bosnom. Nijeli Erdogan sam rekao kako mu je "Alija ostavio Bosnu u amanet." Otvorenije od toga maltene da nemoze. I sam sam se prepao pomalo toga. Nisam ocekivao bas da budu tako direktni.
Ali ne odgovara nam da predju sve granice. Dakle moraju ipak cuvati sekularnu Tursku i duh sekularni jer nema vise Turske vojske koja ce to cuvati. Ukoliko nebudu Turci u stanju da cuvaju republiku od Islamista dobit cemo situaciju kao u BiH. A to je onu da se raznorazni mafijasi poput Cengica kite Islamom i prestavljaju velikim muslimanima dok sa druge strane nemaju nikakve ideale i kradu na veliko.
Duh Islama i krscanstva je dobar za pojedince da srede neke svoje moralne obaveze. No ako se prema tome gradi drzava ona vrlo brzo se dolazi do toga da se napredak zapusti. I da se krene sa pricama o tome kako je "sve prolazno", "sve u Allahovim rukama", "Islam je iznad nacije." sa svim katastrofalnim poslijedicama.
Znaci onda dolaze bradate spodobe koji upiru u kuran i govore:"Sestro zasto ti radis?" Ili :"Zestro; zasto si tako obucena?" I onda pokazuju u kuran gdje pise kako je uredu kamenovanje; sharijat; Boziji zakon.
Pa onda se pocne vremenom:"Zasto da postujemo neke druge zakone osim Allahove koje su nam po kuranu poslate' kad je ovo iskljucivo muslimanska zemlja?"
I dok se okrenes Turska se moze pretvoriti u Islamsku republiku. A onda bi lagali sami sebe koliko su napredni a svijet bi ih ismijavao. Pokazivali bi avione i podmornice koje ne predstavljaju nista i govorili bi o mocnom "Allahovom oruziju". Vec vidjeno u Iranu, Saudijskoj Arabiji a bogami manje ili vise i u Egiptu i Libiji.
A time bi i Bosnjaci kad tad najebali. Jer Turska je sada blkanska jedina velesila. Velesila je zato sto su Turci imali pameti da izgrade i naciju a i drzavu po principu evropskih vrijednosti i konceptu.
-
pemanapemani
#62 Re: Islamizacija Turske
Islamizacija do nivoa do kojeg to želi NATO, a i sam turski vrh.
Svim modernim državama odgovara religioznost stanovništva do određenog nivoa, pa tako i Turskoj. Što više religije, to je više manipulacije ljudima, ali sve do granice koju određuje tržišna ekonomija.
Zapadnoj civilizaciji odgovara stanovništvo koje će svršavati na kršćanstvo i državnu zastavu. Naravno, državna zastava je uvijek za bogdu važnija od religije, ali ne previše.
Erdogan je skontao fol i prilagodio turske prilike globalizaciji, ništa više ni manje.
P.S. Amanet se najbolje iskazuje ulaganjima, Hrvatskoj i Srbiji elektroenergetski i saobraćajni sektzor, a nama chokolips čokoladice. Nema dalje utjecajno i uticajno do bola.
Svim modernim državama odgovara religioznost stanovništva do određenog nivoa, pa tako i Turskoj. Što više religije, to je više manipulacije ljudima, ali sve do granice koju određuje tržišna ekonomija.
Zapadnoj civilizaciji odgovara stanovništvo koje će svršavati na kršćanstvo i državnu zastavu. Naravno, državna zastava je uvijek za bogdu važnija od religije, ali ne previše.
Erdogan je skontao fol i prilagodio turske prilike globalizaciji, ništa više ni manje.
P.S. Amanet se najbolje iskazuje ulaganjima, Hrvatskoj i Srbiji elektroenergetski i saobraćajni sektzor, a nama chokolips čokoladice. Nema dalje utjecajno i uticajno do bola.
-
theTruePath
#63 Re: Islamizacija Turske
gereb_stari wrote:Attaturk (Otac Turk); i nacionalisticka ideologija njegovih Mladih Turaka i ova danasnja vlada u Turskoj su dvije razlicite stvari. No ova danasnja vlada je dosla na vlast nakon sto im je evropa po ko zna koji put slagala. To je probudilo neki revans medju Turcima. Pored toga vecina Turaka glasa za partiju Erdoganovu zato sto je pokazala dobre ili super rezultate na ekonomskom polju.
- sinuhe
#64 Re: Islamizacija Turske
Jogurt i jeste turska rijec koja je usla u sve evropske jezike.
- beautyfool
#65 Re: Islamizacija Turske
kritichar wrote:naškoditi će Turskoj što će izbaciti rakiju?theTruePath wrote:Kako gledate na Erdoganov pokusaj da islamizira svoju zemlju? najnoviji pokusaj jeste sto zeli rakiju izbaciti iz "nacionalnog",ko poznaje turke zna da je za njih rakija nacionalno pice
E po Erdoganu to je-ajran
http://www.avaz.ba/globus/europa/erdoga ... -vec-ajran
Po mom misljenju,ovo bi moglo jako naskoditi Turskoj(musliman sam)...ne znam kako prosjecan turcin na ovo gleda
-
BatoS
#66 Re: Islamizacija Turske
Erdoğan: "For a healthy generation, grandfather suggested me to drink ayran"
A day after vowing harsh action against alcohol and branding ayran as the national drink, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan justified again on April 27 his preference for the salty beverage made from yogurt and traditionally sipped with the country's trademark kebab meals.
Turkish prime minister objected a newspaper headline stating "One state, one flag, one people, one drink," noting that even in the first years of the republic, one of the first laws amended by the nascent Parliament was about fighting alcoholism. However, Erdoğan said, the prevention policy soon was replaced much to his regret by another that encouraged new generations to drink beer or rakı, and he urged trading those unhealthy alcoholic beverages for a humble glass of ayran.
"For a healthy generation, my grandfather suggested me ayran as the national drink," he said during a speech at the Independent Industrialists' and Businessmen's Association's (MÜSİAD) 22nd General Assembly.
"Some people want to drink vodka or beer. May they help themselves and drink it, but we will accomplish the Article 58 in the Turkish Constitution," he said, referring to a provision that engaged the state to protect the citizens from harm, including drug and alcohol abuse.
Erdoğan repeated his statements that it was unacceptable that until a while ago alcohol was sold at some universities. "The youth who goes there to be enlightened returns home drunk. Instead of carrying a computer he takes a döner knife and attacks his friends, because he is tipsy. When we utter that, some people get offended," he said.
Rich people should have more children
Erdoğan also warned that the population rise in Turkey was decreasing, criticizing those who have the means for not having enough children. "Their excuse [for being against having many kids] is ready: What can an uneducated generation bring. But those who are rich, how many kids do they have? Either one or two. Three is rare. They have money, why don't they have more children?" he asked.
http://www.hurriyetdailynews.com/for-a- ... sCatID=338
A day after vowing harsh action against alcohol and branding ayran as the national drink, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan justified again on April 27 his preference for the salty beverage made from yogurt and traditionally sipped with the country's trademark kebab meals.
Turkish prime minister objected a newspaper headline stating "One state, one flag, one people, one drink," noting that even in the first years of the republic, one of the first laws amended by the nascent Parliament was about fighting alcoholism. However, Erdoğan said, the prevention policy soon was replaced much to his regret by another that encouraged new generations to drink beer or rakı, and he urged trading those unhealthy alcoholic beverages for a humble glass of ayran.
"For a healthy generation, my grandfather suggested me ayran as the national drink," he said during a speech at the Independent Industrialists' and Businessmen's Association's (MÜSİAD) 22nd General Assembly.
"Some people want to drink vodka or beer. May they help themselves and drink it, but we will accomplish the Article 58 in the Turkish Constitution," he said, referring to a provision that engaged the state to protect the citizens from harm, including drug and alcohol abuse.
Erdoğan repeated his statements that it was unacceptable that until a while ago alcohol was sold at some universities. "The youth who goes there to be enlightened returns home drunk. Instead of carrying a computer he takes a döner knife and attacks his friends, because he is tipsy. When we utter that, some people get offended," he said.
Rich people should have more children
Erdoğan also warned that the population rise in Turkey was decreasing, criticizing those who have the means for not having enough children. "Their excuse [for being against having many kids] is ready: What can an uneducated generation bring. But those who are rich, how many kids do they have? Either one or two. Three is rare. They have money, why don't they have more children?" he asked.
http://www.hurriyetdailynews.com/for-a- ... sCatID=338
- Egg
#67 Re: Islamizacija Turske
theTruePath wrote:gereb_stari wrote:Attaturk (Otac Turk); i nacionalisticka ideologija njegovih Mladih Turaka i ova danasnja vlada u Turskoj su dvije razlicite stvari. No ova danasnja vlada je dosla na vlast nakon sto im je evropa po ko zna koji put slagala. To je probudilo neki revans medju Turcima. Pored toga vecina Turaka glasa za partiju Erdoganovu zato sto je pokazala dobre ili super rezultate na ekonomskom polju.
- nOrMaLaC
#68 Re: Islamizacija Turske
Što se tiče vladavine gospodina Ataturka dovoljno je reći da Turska do danas doživila ogroman napredak.
Što se tiče Erdogana i sadašnje vlasti Turske a pogotovo njihov pristup prema Siriji i BiH no comment.
Čovjek bi trebao odgovaratai radi rušenja vlasti u Siriji.....
Što se tiče Erdogana i sadašnje vlasti Turske a pogotovo njihov pristup prema Siriji i BiH no comment.
-
theTruePath
#69 Re: Islamizacija Turske
nOrMaLaC wrote:Što se tiče vladavine gospodina Ataturka dovoljno je reći da Turska do danas doživila ogroman napredak.
Bio je zaista dobar politicar,medjutim neke stvari oko islama je pretjerao.Kad je npr uveo turski ezan,sto mu je to trebalo
- kamen spoticanja
#70 Re: Islamizacija Turske
Ko je ba uveo turski ezan? Ataturk?theTruePath wrote:nOrMaLaC wrote:Što se tiče vladavine gospodina Ataturka dovoljno je reći da Turska do danas doživila ogroman napredak.
Bio je zaista dobar politicar,medjutim neke stvari oko islama je pretjerao.Kad je npr uveo turski ezan,sto mu je to trebalo
I sta bi na kraju jel tayyip zabranio rakiju
-
BatoS
#71 Re: Islamizacija Turske
Nije je zabranio niti je ikad govorio o zabrani...iznio covjek svoje misljenje da je jogurt zdraviji od rakije i svi "islamista islamista"...kamen spoticanja wrote:I sta bi na kraju jel tayyip zabranio rakiju![]()
- kamen spoticanja
#72 Re: Islamizacija Turske
Lik uradio ono sto je sasvim ispravno i sto podržava 90% turaka...umjesto rakije nacionalnim picem proglasio ayran...dakle sasvim ispravno historijski kulturnoetnoloski i vjerski u konacnici...BatoS wrote:Nije je zabranio niti je ikad govorio o zabrani...iznio covjek svoje misljenje da je jogurt zdraviji od rakije i svi "islamista islamista"...kamen spoticanja wrote:I sta bi na kraju jel tayyip zabranio rakiju![]()
I postavljac teme je zapoceo temu tekstom u kome to jasno piše ali on je jadan zabrinut za budućnost turske i nase domovine
Dakle kaze da rakija mora biti tursko nacionalno pice inace nema BiH
-
theTruePath
#73 Re: Islamizacija Turske
Ko si ti da pricas u ime vecine turaka? cuj vecina podrzava
ti kao da ne poznajes turke,sto vjerovatno i ne cinis
- kamen spoticanja
#74 Re: Islamizacija Turske
Uz duznu skromnost za tebe sam profesor vezano za sve sto se tice turske i turakatheTruePath wrote:Ko si ti da pricas u ime vecine turaka? cuj vecina podrzavati kao da ne poznajes turke,sto vjerovatno i ne cinis
-
gereb_stari
#75 Re: Islamizacija Turske
Na kraju recenice se stavlja tacka.kamen spoticanja wrote:Uz duznu skromnost za tebe sam profesor vezano za sve sto se tice turske i turakatheTruePath wrote:Ko si ti da pricas u ime vecine turaka? cuj vecina podrzavati kao da ne poznajes turke,sto vjerovatno i ne cinis
.
profesore.