mene zanima kako su glasali Šabići, Ustikolina, Novi grad Sarajevo, Banja Luka, Šipovo, Ljubuški, Grude.theTruePath wrote:Şişli,Sarıyer ,Bahçeşehir, Beşiktaş,Kadıköykamen spoticanja wrote:A obrazovani dijelovi istanbula su?theTruePath wrote:ti pogledaj fino lijepo kako glasaju djelovi Istanbula koji su gradjanski,elitni,obrazovani
a onda pogledaj kako glasaju djelovi grada gdje zive vecinom doslje s sela
Ili obrazovani dijelovi ankare su?...
U koje se to dijelove ankare doseljava sa sela...znas li uopste kako izgleda selo u turskoj?
Al fakat sam ja gori...
"Ne raspravljaj se s neznalicom, ja nikad nisam pobijedio" imam Gazali
pogledaj kako su oni glasali
Da slučajno nemaš informaciju??
usput - mlađe generacije rađe ljušte tekile po Taksimu nego "raki" po Galata mostu, pri čemu prednjače curice od 15-ak godina, koliko sam primjetila .................... ali da je istina da neobrazovana pijana omladina ne može donjeti bolju budućnost - to mu priznajem, osim toga, turci piju samo sa ciljem da se napiju, piju na prazan stomak jer običaj je da se u restoranima uz "raki" služi samo voće, što znači da bi svaki prosječni bosanski alkos bio patosiran za sat vremena, isto kao i turčin ................. a oni piju po cijelu noć ..............
eh i da - ne vidim zašto turska ne bi mogla da ima 2 nacionalna, odnosno 3 nacionalna pića: Anisovaču rakiju, Ajran, i Crni čaj? ....osim ovoga imaju i poseban recept za "tursku kafu" ....ali pošto malo kafe konzumiraju, to bi im oduzela i prepisala nama kao brend po kojem zaista i jesmo poznati - Bosansku kafu su iz BiH i kao recept i kao običaj odnijeli mnogi stranci, a čak su i turci naučili da postoji razlika, pa kada tražite bosanku kafu donesu vam je u džezvici od bakra, a kada tražite tursku, dobijete samo jednu šoljicu kafe sa ukuhanim šećerom