Islamizacija Turske

Post Reply
eluna

#201 Re: Islamizacija Turske

Post by eluna »

theTruePath wrote:
kamen spoticanja wrote:
theTruePath wrote:ti pogledaj fino lijepo kako glasaju djelovi Istanbula koji su gradjanski,elitni,obrazovani

a onda pogledaj kako glasaju djelovi grada gdje zive vecinom doslje s sela
A obrazovani dijelovi istanbula su?
Ili obrazovani dijelovi ankare su?...
U koje se to dijelove ankare doseljava sa sela...znas li uopste kako izgleda selo u turskoj?
Al fakat sam ja gori...
"Ne raspravljaj se s neznalicom, ja nikad nisam pobijedio" imam Gazali
Şişli,Sarıyer ,Bahçeşehir, Beşiktaş,Kadıköy

pogledaj kako su oni glasali
mene zanima kako su glasali Šabići, Ustikolina, Novi grad Sarajevo, Banja Luka, Šipovo, Ljubuški, Grude.

Da slučajno nemaš informaciju?? :D

usput - mlađe generacije rađe ljušte tekile po Taksimu nego "raki" po Galata mostu, pri čemu prednjače curice od 15-ak godina, koliko sam primjetila .................... ali da je istina da neobrazovana pijana omladina ne može donjeti bolju budućnost - to mu priznajem, osim toga, turci piju samo sa ciljem da se napiju, piju na prazan stomak jer običaj je da se u restoranima uz "raki" služi samo voće, što znači da bi svaki prosječni bosanski alkos bio patosiran za sat vremena, isto kao i turčin ................. a oni piju po cijelu noć ..............

eh i da - ne vidim zašto turska ne bi mogla da ima 2 nacionalna, odnosno 3 nacionalna pića: Anisovaču rakiju, Ajran, i Crni čaj? ....osim ovoga imaju i poseban recept za "tursku kafu" ....ali pošto malo kafe konzumiraju, to bi im oduzela i prepisala nama kao brend po kojem zaista i jesmo poznati - Bosansku kafu su iz BiH i kao recept i kao običaj odnijeli mnogi stranci, a čak su i turci naučili da postoji razlika, pa kada tražite bosanku kafu donesu vam je u džezvici od bakra, a kada tražite tursku, dobijete samo jednu šoljicu kafe sa ukuhanim šećerom
eman

#202 Re: Islamizacija Turske

Post by eman »

gereb stari
Sta ti imas protiv komunista :-x
eluna

#203 Re: Islamizacija Turske

Post by eluna »

semirizsvemira wrote:
gereb_stari wrote:
semirizsvemira wrote:Hvala Allahu koji je podario Turcima ovakvog covjeka koji se usudjuje reci ono sto zeli pa zlocine u palestini nazove terorizmom a zidovsku instant drzavu nastalu na genocidu i zlocinu naziva pravim imenom . Sto se tice rakije treba je zabraniti ne samo u Turskoj vec i u BiH i svuda u svijetu jer je to najopasnija droga od svih droga a prodaje se legalno . Naravno sve te licemjerne drzave nece to priznati ali bio sam clan jedne takve organizacije imam sve podatke o alkoholu tako da ce me neko tesko uvjeriti u suprotno . Zato svaka cast Erdoganu a ujedno ako smo muslimani zasto bi bili za alkohol ako je po Islamu alkohol zabranjen . Ne moze se na dvije stolice sjediti .

Ako smo muslimani zasto nebi uveli Sharijat? :lol:
Musliman je onaj koji se drzi pet stubova Islama . Oni koji se nedrze stubova Islama ne mogu se smatrati muslimanima , dakle oni sto od Islama imaju ime i prezime .
Ne zaboravimo da su nas klali ko zeceve prije 20 godina a nismo ni klanjali ni postili ni klali kurbane pa ni takvi nismo valjali vec su nas klali nas i nasu djecu nase drage komsije Hrvati i Srbi . U Bih nema puno muslimana nesto oko 10 posto Bosnjaka se drzi Islama a ostali su se okrenuli dunjaluku . Ali ako Bog da doci ce dan , evo probuio se Egipat Tunis , Maroko , Sirija , Jordan , uskoro Alzir , sovjetske zemlje , Banglades . Tada ce taj novi talas zapljusnuti sve zemlje sa muslimanskom vecinom i ako Bog da bit ce Hilafeta i serijata , zakona koji je najduze trajao u ljudskoj povijesti . Pocetkom dvadesetog vijeka nakon sto je cionista Ataturk ukinuo hilafet , su se sastali sve mocnici sa Zapada i ustanovili sistem za sprijecavanje ponove uspostave hilafeta . Dakle naglaseno je da se to treba sprijeciti svim sredstvima - Zato proces uspostave Hilafeta a time i pravnog sistema serijata nije moguc u danasnjoj BiH jer nema dovoljno muslimana . Nekih 30-40 hiljada muslimana u BiH to ne moze iznijeti . Prije ce to biti u Francuskoj
Zaista ovi sto spominju rijeci tipa vehabijske i sta ja znam kakve pridjeve nemaju pojma o Islamu . Drzite se politike o kojoj ionako pojma nemate
ama kome ćeš ti bolan uvoditi šerijat i GDJE??? ..................... i o kakvim to muslimanima ne-muslimanima ti pričaš -HALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO zar ti nije poznato da je za "biti musliman" dovoljno vjerovati u Allaha, i da jedino Allah ima pravo da sudi? .......... od kada si ti Allah, Allaha ti??

a stare zakone i propise treba ostaviti zapisane u istorijskim knjigama da ih pročavaju zainteresovani, a iz njih uzeti samo ono što je dobro i što koristi čovječanstvu i smišljati nove zakone i prospise, kako bismo napredovali .......... na kraju krajeva, i ti stari zakoni su zamijenili neke još starije

ma da mi je samo doživjeti da mi neko na ulici kaže da mi je kratka suknja :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ............... a oni po šerijatu imaju 5, 10 žena, koje onda prostituišu ...... čak i u arabiji - gdje žena otkriva sve sem lica ............. FUJ! ....................ako žena već mora da se kurva - nek se kurva pošteno kako je NJOJ ćejf a ne kako joj neki bradati kreten naredi :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#204 Re: Islamizacija Turske

Post by japin_mutapi »

gereb_stari wrote:Nama treba jedan Attaurk ali jos malo zesci i veci nacionalista. Valja se obracunati sa ovim selefijama i vehabijama u Bosni ali i sa SDA a ovcima koji im drze ruku iznad glave.

PS Attaturk je zivio u vremenu kada je imao vojsku na svojoj strani koja mu je bila lojalna i mogao je strijeljati islamiste kako je zelio a i komuniste i druge neprijatelje.
nacionalista ti bi se malo obračunavao i strijeljao
bilo je takvih u zadnjem ratu koji su se obračunavali i strijeljali eno ih pun hag a još više ih je po genocidnoj tvorevini i po srbiji
kamen spoticanja

#205 Re: Islamizacija Turske

Post by kamen spoticanja »

gereb_stari wrote:Nama treba jedan Attaurk ali jos malo zesci i veci nacionalista. Valja se obracunati sa ovim selefijama i vehabijama u Bosni ali i sa SDA a ovcima koji im drze ruku iznad glave.

PS Attaturk je zivio u vremenu kada je imao vojsku na svojoj strani koja mu je bila lojalna i mogao je strijeljati islamiste kako je zelio a i komuniste i druge neprijatelje.

Mi taj luksuz nemamo. Moramo ulaziti u dijalog sa njima, slusati vehabijske price i nesmijemo ih taknuti jer inacer ce se EU poceti derati o pravima gradjana itd.
:shock: :-)
gangam style...samo streljat...ko god se zaboravio obrijat ili ima bradu zbog ovog ili onog razloga odmah streljat...streljat zbog slobode,ljudskih prava i rakije sljive...
nista guantanamo dje ce bradonje dzaba jest i trosit lovu poreznih obveznika...samo metak u potiljak... :-) :-)
kritichar

#206 Re: Islamizacija Turske

Post by kritichar »

eluna wrote: a stare zakone i propise treba ostaviti zapisane u istorijskim knjigama da ih pročavaju zainteresovani, a iz njih uzeti samo ono što je dobro i što koristi čovječanstvu i smišljati nove zakone i prospise, kako bismo napredovali .......... na kraju krajeva, i ti stari zakoni su zamijenili neke još starije

ma da mi je samo doživjeti da mi neko na ulici kaže da mi je kratka suknja :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ............... a oni po šerijatu imaju 5, 10 žena, koje onda prostituišu ...... čak i u arabiji - gdje žena otkriva sve sem lica ............. FUJ! ....................ako žena već mora da se kurva - nek se kurva pošteno kako je NJOJ ćejf a ne kako joj neki bradati kreten naredi :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
a koji su to stari zakoni?

ti valjda znaš šta je kratko i haram, ako si muslimanka, ne mora ti niko govoriti
eluna

#207 Re: Islamizacija Turske

Post by eluna »

theTruePath wrote:
Ne zaboravimo da su nas klali ko zeceve prije 20 godina a nismo ni klanjali ni postili ni klali kurbane pa ni takvi nismo valjali
Mozda tvoji nisu,Bogami ja one koje znam svi su klali kurbane,slavili bajram,postovali ramazan

isto kao i danas

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
gereb_stari

#208 Re: Islamizacija Turske

Post by gereb_stari »

Komunisti i Islamisti su najveca opasnost na duze staze za Bosnjacke nacionalne ciljeve.

Mislim da upotreba sile netreba biti Taboo. Svi znamo da je i Attaurk upotrebljivao silu dozirano. Nemoze se sve mirno transformisati. Tako da neznam zasto tolika galama? Zar je logicno da imamo Vehabije u Bosni? Moje misljenje je da se ti ljudi trebaju izbaciti iz Bosne. Ukoliko bi uzeli oruzije u ruke i poceli pucati na gradjane ili na ambasade ili ukoliko budu osnivali svoja sela gdje se naoruzano suprostavljaju zakonima; treba se vojno obracunati snjima a to znaci jednostavno da ih se eliminise.

To je jedini nacin nazalost jer ti ljudi su toliko zadrti da se oni nece tek tako predati i poceti zivijeti kao dobri gradjani.

Image
gereb_stari

#209 Re: Islamizacija Turske

Post by gereb_stari »

eluna wrote: Musliman je onaj koji se drzi pet stubova Islama . Oni koji se nedrze stubova Islama ne mogu se smatrati muslimanima , dakle oni sto od Islama imaju ime i prezime .
Ne zaboravimo da su nas klali ko zeceve prije 20 godina a nismo ni klanjali ni postili ni klali kurbane pa ni takvi nismo valjali vec su nas klali nas i nasu djecu nase drage komsije Hrvati i Srbi .

Tipicna Bosnjacka nepismenost. Kao prvo Hrvati i Srbi su ubijali Bosnjake jer su Bosnjaci bili slabi. Da su Bosnjaci recimo bili jaci i brojniji od Hrvata i Srba; vrlo vjerovatno bi bilo brnuto.

Drugo; Hrvati i Srbi nisu tek tako poceli da ubijaju Bosnjake vec je prije toga se vodila 100. godisnja kampanja koja je propagirala BiH kao srpsku ili Hrvatsku zemlju. Na toj historiji su odrasle generacije Hrvata i Srba a i Bosnjaka. "Znaci Bosanski kraljevi srpske ili Hrvatske krvi itd." To je drugi faktor zasto su vas ubijali.

Treci faktor je taj sto niste bili nista. Niste imali nacionalnu svijest i bili ste zaludjeni komunistickom idejom. 100 Godina posle Turskog i Albanskog narodnog preporoda bili ste Muslimani koji davaju djeci imena Perzijska, Turska, Arapska a Bosanska imena i historiju i sve zivo su okupirale srpska i Hrvatska nacionalna ideja.

Vas najveci domet je bio taj da je dosao neki Alija koji je poceo da vas vjerosko osvijestava. On je bio Mladi Musliman a to je organizacija koja je se zelijela djelomicno da se ugleda na Mlado Turke i Mlado Albance no posto su Srbija i Hrvatska zabranili bilo kakvo nacionalno osvijescenje Bosnjaka od 1900- 1992.; ti Mladi Muslimani su se hvatali za vjeru kao pijan plota.

Sada smo pred periodom da nam bude jasno da je Mlado Muslimanstvo bilo samo jedan bijedan pokusaj da se hvata za bilo sta kako bi se sprijecila asmilacija.

No kao sto vidimo neki Islamisti zele da se cijelokupno Bosnjastvo gradi na ideologiji Mlado-Muslimanstva. Ako im se kaze da je to znak nepismenosti i da je pravi put put narodnog preproda te da je Mlado Muslimanstvo bilo samo privremeno rijesenje u datim okolnostima... onda pocnu pojedinci da optuzivaju ljude kako su Islamofobicari.

Po meni je to poprilicno jadno ali eto...
eluna

#210 Re: Islamizacija Turske

Post by eluna »

kritichar wrote:
eluna wrote: a stare zakone i propise treba ostaviti zapisane u istorijskim knjigama da ih pročavaju zainteresovani, a iz njih uzeti samo ono što je dobro i što koristi čovječanstvu i smišljati nove zakone i prospise, kako bismo napredovali .......... na kraju krajeva, i ti stari zakoni su zamijenili neke još starije

a koji su to stari zakoni?

ti valjda znaš šta je kratko i haram, ako si muslimanka, ne mora ti niko govoriti
šerijat je stari zakon, kao i Rimsko pravo .................... i nema ništa protiv da se iz oboje (a iz rimskog i jeste) preuzmu kvalitetni elementi, ali ne dozvoljavam nikome da mi naredi da živim kao prije 2000 ili 5000 godina

kratko za mene NE postoji - postoje samo prilike koje diktiraju dužinu suknje, što će reći da u noćnom klubu može 2 cm ispod guze, ali na poslovnom sastanku samo 2 cm iznad koljena :wink:

a šta je haram napisali su neki ljudi nekada davno - i to ono ŠTO SU ONI SMATRALI da je haram ...... no, meni je Allah lijepi dao mozak da sama zaključim za sebe, da sama odlučim, pošto ću na kraju pred njim sama i snositi odgovornost, a ne da kao ovca slijepo slijedim ljude iz davnih vremena
kritichar

#211 Re: Islamizacija Turske

Post by kritichar »

eluna wrote:
šerijat je stari zakon, kao i Rimsko pravo .................... i nema ništa protiv da se iz oboje (a iz rimskog i jeste) preuzmu kvalitetni elementi, ali ne dozvoljavam nikome da mi naredi da živim kao prije 2000 ili 5000 godina

kratko za mene NE postoji - postoje samo prilike koje diktiraju dužinu suknje, što će reći da u noćnom klubu može 2 cm ispod guze, ali na poslovnom sastanku samo 2 cm iznad koljena :wink:

a šta je haram napisali su neki ljudi nekada davno - i to ono ŠTO SU ONI SMATRALI da je haram ...... no, meni je Allah lijepi dao mozak da sama zaključim za sebe, da sama odlučim, pošto ću na kraju pred njim sama i snositi odgovornost, a ne da kao ovca slijepo slijedim ljude iz davnih vremena
nema se tu šta mijenjati ako je tako rečeno u Kur'anu i hadisu, to nije zastarilo

ti onda ne priznaješ hadis, a priznaješ li Kur'an?

haram je takođe naveden i u Kur'anu i hadisu
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#212 Re: Islamizacija Turske

Post by japin_mutapi »

kad već pričamo o islamizaciji turske evo jednog čike islamiste

Fethullah Gülen

Image
Cherry-Cherry

#213 Re: Islamizacija Turske

Post by Cherry-Cherry »

kritichar wrote:
eluna wrote:

nema se tu šta mijenjati ako je tako rečeno u Kur'anu i hadisu, to nije zastarilo

ti onda ne priznaješ hadis, a priznaješ li Kur'an?

haram je takođe naveden i u Kur'anu i hadisu
ma da... ajmo prihvatiti neka pravila od prije 1500 godina i ništa ne mijenjati... vrijeme ide, svijet se mjenja, treba živjeti u skladu sa vremenom. al jok... nećemo mi misliti svojom glavom, tako piše i kraj priče. isključi mozak, šuti i slušaj :run:
zlata

#214 Re: Islamizacija Turske

Post by zlata »

gereb_stari wrote:Komunisti i Islamisti su najveca opasnost na duze staze za Bosnjacke nacionalne ciljeve.

Mislim da upotreba sile netreba biti Taboo. Svi znamo da je i Attaurk upotrebljivao silu dozirano. Nemoze se sve mirno transformisati. Tako da neznam zasto tolika galama? Zar je logicno da imamo Vehabije u Bosni? Moje misljenje je da se ti ljudi trebaju izbaciti iz Bosne. Ukoliko bi uzeli oruzije u ruke i poceli pucati na gradjane ili na ambasade ili ukoliko budu osnivali svoja sela gdje se naoruzano suprostavljaju zakonima; treba se vojno obracunati snjima a to znaci jednostavno da ih se eliminise.

To je jedini nacin nazalost jer ti ljudi su toliko zadrti da se oni nece tek tako predati i poceti zivijeti kao dobri gradjani.

Image
Kol'ko znam,
Kemal se je borio za fizicki opstanak ostatka osmanskog-muslimanskog milleta, i za njihov lebensraum.

(Pri tom, borio se i za svoj opstanak, a i svoje familije, jer kao Makedonac, u ksenofobicnoj, etnocentricnoj, i osvetoljubivoj Grckoj bi ga vjerojatno slijedovalo jos gore mrcvarenje i maltretiranje, nego ono sto su ostali balkanski muslimani prezivljavali zadnjih 100+ godina.)

Cijela politika tog covjeka se vodi oko opstanka anatolskih, balkanskih i kavakzkih muslimana, na jednom zajednickom lebensraumu, tj. stvaranja jedne jake i moderne nacionalne drzave, koja ce tim ljudima postat sigurno utociste.
I ta se politika sprovodila sve donedavno, jer kol'ko znam, Turska imigraciona politika je muslimanima tih podrucja automatski dodijeljivala drzavljanstva.

Znam za nekoliko slucajeva ljudi koji su post-1945-e, iz izbjeglickih lagera iz Njemacke, Austrije i Italije, odselili za Tursku, i automatski dobili domovnice, putovnice, i sve sto slijeduje "prave" Turke. Od njih, dvojica su bili Bosnjaci sa zenama Slovenkama, i jedan je bio Cerkez sa zenom Ukrajinkom.

Po svim kriterijima, on je a priori "muslimanski" politicar tih podrucja,
jer kad god je doslo stani-pani, njegov "Turcin" se ne definira po pripadnosti turskom etnosu, nego po vjeroispovjesti, i pripadnosti jednom od ta tri podrucja, iz kojih Turska cripi svoje stanovnistvo (Kavkaz, Balkan, Anatolija).
Sumnjam, da njihovi potomci danas moraju dokazivat kako su i oni "pravi" Turci.

Sad, sto je on Ataturk bio teski alkos, vjeorjatno biseksualac, a naizgled i zenskaros, to je baska prica.
Njegova definicija "Turcina" se ne razlikuje puno od Alijine i SDA definicije Bosnjaka.
Tako ti je bilo sve donedavno.

Gdje god, i kad god je doslo do "razmjena" stanovnistva izmejdu novo-nastale Turske i susjeda (napr. Grcke),
Turcin se definira po pripadnosti osmanskom-muslimanskom milletu, a ne po soju, jeziku, itd.

Po tom principu, su i Crnci sa otoka Krete, koji su govorili samo grcki,
bili prognani za Tursku, kao Turci.
Last edited by zlata on 03/05/2013 19:01, edited 2 times in total.
zlata

#215 Re: Islamizacija Turske

Post by zlata »

Bogomoljac wrote:
theTruePath wrote:12% turaka podrzava serijat
Hm, bas cudno. Zanima me samo ko je islamisti Erdoganu dao glasove pa je dosao na vlast ;)
To sto je "Islamist" pobjedio kao politicar, ne znaci da se zalazu za Serijat

U Brazilu je bivsa komunisticka ilegalka i gerilka,
Dilma Rousseff, odjednom postala predsjednica,

pa ne vidim da se ta ista politicarka danas zalaze za komunizam u svojoj drzavi,
nit da su njezini glasaci komunisti koji boluju za Staljinom. :lol:

http://www.reuters.com/article/2013/05/ ... 1020130502

Iako "ljevicarka" vrlo uspjesno suradjuje s' kapitalistickom kastom i novim milijunasima i burzujima. :D

Erdogan je a priori politicar, a ne hodza, nit' serijatski kadija.
semirizsvemira

#216 Re: Islamizacija Turske

Post by semirizsvemira »

Mi taj luksuz nemamo. Moramo ulaziti u dijalog sa njima, slusati vehabijske price i nesmijemo ih taknuti jer inacer ce se EU poceti derati o pravima gradjana itd.
Treba se prvo obracunati sa srpskim i hrvatskim nacionaliz<mom koji nas je doveo u danasnje stanje . Ta nisu muslimani sami sebei rusili palili , ubijali silovali i klali . E zato bi nam trebo jedan takav koji ce se obracunati sa antidrzavnim elementima :D
theTruePath

#217 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

Sad, sto je on Ataturk bio teski alkos, vjeorjatno biseksualac, a naizgled i zenskaros,

to islamisti sire lazi o Kemalu :lol:
gereb_stari

#218 Re: Islamizacija Turske

Post by gereb_stari »

zlata wrote: Po svim kriterijima, on je a priori "muslimanski" politicar tih podrucja,
jer kad god je doslo stani-pani, njegov "Turcin" se ne definira po pripadnosti turskom etnosu, nego po vjeroispovjesti, i pripadnosti jednom od ta tri podrucja, iz kojih Turska cripi svoje stanovnistvo (Kavkaz, Balkan, Anatolija).
Sumnjam, da njihovi potomci danas moraju dokazivat kako su i oni "pravi" Turci.
Kako moze muslimanski politicar biti protogonista nacionalne ideologije? Stavljati naciju iznad vjere? Biti pristalica Mladih Turaka i stvoriti modernu naciju a unistiti i protjerati Islamiste? Kako to da je Attaturk poslao generala Kubilaya da strijelja ljude koji su se zalagali za sharijat?

Mozes ti pricati sta hoces ali na svijetu ima jedna muslimanska nacija koja nesto predstavlja a to su Turci. Drugi narodi muslimanski koji nisu dozivijeli modernizaciju; narodne preprode, industrijalizaciju i potrebne reforme su ostali u nekom srednjem vijeku po mentalitetu, pameti i po svim drugim normama. I Bosnjaci Bosne se danas vise zanimaju za sihre nego za neke ideale.

Recimo; koliko je Attaturk bio velika licnost govori to da je nakon sto je porazio Grke, protjerao Francuze, Engleze i Armence... da umjesto da se zatvori u svoju Tursku; da Islamizira svoje stanovnistvo iz nekog refolta protiv "krscanskih sotona koji su pobili na stotine hiljada ljudi u Gaziantepu i drugim gradovima; da napise Islamsku deklaraciju u kojoj ce reci nesto poput:
"Nema i nije moguce ujedinjenje Islamskog i zapadnog nacina zivota.."
(kao sto je Aljo to radio).

da on upravo salje svoje ljude na Francuske, Engleske i Njemacke fakultete kako bi Turska sto brze preuzela koncept i vrijednosti zapada.

Nravno da je svako ko ode u Tursku Turcin. Ali ne na nacin na koji ti mislis. Oni svakoga asimiliraju. Ako dodjes u Tursku i zelis drzavljanstvo Tursko prvo sto moras uraditi je uzeti Tursko prezime. A ako imas neko previse ne Tursko ime; onda moras i promijneiti ime iz Arapskog u Tursko (tako je bilo 46 godina po zakonu). Znaci zaboravis vremenom svoj jezik; pocnes razmisljati kao Turcin i na kraju je totalno nebitno sto ti mozda djelomicno nisi Turcin. A i to je upitno jer se mijesas/ zenis/ udajes sa Turcima.

Sad, sto je on Ataturk bio teski alkos, vjeorjatno biseksualac, a naizgled i zenskaros, to je baska prica.
Njegova definicija "Turcina" se ne razlikuje puno od Alijine i SDA definicije Bosnjaka.
Tako ti je bilo sve donedavno.
:lol: :lol: :lol: :-)

Attaturk je rekao ovo:
"Turci su bili velicantsven narod i prije primanje Islama a Islam je vise jedna arapska kultura."
Ili ovo:
"Dajite svojoj djeci Turska a ne Arapska imena"
Ili ovo:
"Neka se ezan uci na Turskom jeziku a ne na arapskom."

Ili ovo:
"Zasaditi jedno drvo vrijedi vise nego hiljadu puta klanjati."

Ili ova:
- One day my mortal body will turn to dust, but the Turkish
Republic will stand forever.
Ili ova:
"Nas pravi mentor u zivotu je nauka."
ili ova:
-Turkish Youth, Your first duty is to preserve and to defend Turkish
Independence and the Turkish Republic forever.
Alija Izetbegovic i Attaturk su dvije suprostavljene krajnosti. Attaturk je stavljao naciju iznad Allaha. Alija je staljao Islam iznad nacije.
Gdje god, i kad god je doslo do "razmjena" stanovnistva izmejdu novo-nastale Turske i susjeda (napr. Grcke),
Turcin se definira po pripadnosti osmanskom-muslimanskom milletu, a ne po soju, jeziku, itd.
Turcin se definira od Turskog narodnog preporoda pa nadalje kao Turcin. Znaci definira se na bazi nacionalne Turske ideologije. Otomani (naslijednici Sultana Osmana) je Attaturk protjerao. Pristalice Islamista je Attaturk na jako okrutan nacin pobio.

Sve u svemu vidi se da si Bosnjakinja po receptu SDA. Zasto je jedini predsjednik koji je odbio staviti cvijece na grob Attaturka (sto je uobicajeno kada posjetis Tursku) Alija Izetbegovic i Musharaf? Sada znamo zasto je to tako... zato sto se u BiH uci da je Attaturk bio alkoholicar, homoseksualac i pedofil. Jeli tako? Mozda mi mozes reci nesto o sihrama i gledanje u grah posto znam da ste vi Bosnjaci Bosne danas dobri u tome. No u politiku se bas ne razumijete niti imate bas bistru predstavu svijeta.

Bitno je da ostatak svijeta i sami Turci znaju ko je bio Attaturk. Mozda bi bilo zanimljivo pitati Dedu Aliju zasto je odbio staviti cvijece na njegov grb? Ta ako je se ideologija djeda Alije toliko malo razlikovala od ideologije jednog ljudine poput Attaturka onda valjda nema razloga da Alija to odbije a da ga Turci nakon toga obavijeste da je bolje da sledeci put ipak to uradi jer inacer ce se to:
"Smatrati kao uvreda."
Image
Last edited by gereb_stari on 03/05/2013 20:21, edited 2 times in total.
theTruePath

#219 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

Bitno je da ostatak svijeta i sami Turci znaju ko je bio Attaturk. Mozda bi bilo zanimljivo pitati Dedu Aliju zasto je odbio staviti cvijece na njegov grb? Ta ako je se ideologija djeda Alije toliko malo razlikovala od ideologije jednog ljudine poput Attaturka onda valjda nema razloga da Alija to odbije a da ga Turci nakon toga obavijeste da je bolje da sledeci put ipak to uradi jer inacer ce se to:
Imas li link na to oko Alije i njegovog odbijanja da se pokloni na grobu Ataturka?
gereb_stari

#220 Re: Islamizacija Turske

Post by gereb_stari »

theTruePath wrote:
Imas li link na to oko Alije i njegovog odbijanja da se pokloni na grobu Ataturka?
Bilo je u BH danima. Bilo je na BBC-u kada je Izetbegovi umro a imas na mnogo BH web portala kao recimo ovdje:

http://www.bosnia.org.uk/bosrep/report_ ... portid=163

http://www.hraicjk.org/islamic_declaration.html
Only Izetbegovic and Ayatollah Khomeini, out of all presidents who officially visited Turkey, did not pay respect to the grave of Ataturk - for them he was traitor of fundamentalist Muslim principles .
Dakle za Izetbegovica je Attaurk bio izdajica jer nije se borio za Islam vec za neku nacionalnu ideologiju.
Cherry-Cherry

#221 Re: Islamizacija Turske

Post by Cherry-Cherry »

Dakle za Izetbegovica je Attaurk bio izdajica jer nije se borio za Islam vec za neku nacionalnu ideologiju.
ma sram ga bilo :oops:
BatoS

#222 Re: Islamizacija Turske

Post by BatoS »

Nasraste se na devet strana i jos niko da navede primjer te "islamizacije" Turske...
kamen spoticanja

#223 Re: Islamizacija Turske

Nevjerovatno koliko idiotizama gluposti i povrsnosti na tako malo papira...
Al je vrhunac prizivanje upotrebe sile prema nekome ko religijski i ideoloski nema dodirnih tacaka s nekim fasistoidnim elementima drustva...kad ovo citas shvatis da su neobrijani pacifisti...
Btw za prizivanje sile, streljanja i sl u ok drzavama se odgovara krivicno a na ovom forumu uglavnom ide u banovice...al to ostavljam chmolji...
gereb_stari

#224 Re: Islamizacija Turske

Post by gereb_stari »

kamen spoticanja wrote:Nevjerovatno koliko idiotizama gluposti i povrsnosti na tako malo papira...
Al je vrhunac prizivanje upotrebe sile prema nekome ko religijski i ideoloski nema dodirnih tacaka s nekim fasistoidnim elementima drustva...kad ovo citas shvatis da su neobrijani pacifisti...
Btw za prizivanje sile, streljanja i sl u ok drzavama se odgovara krivicno a na ovom forumu uglavnom ide u banovice...al to ostavljam chmolji...
Ako se dira deda Alija ili vehabije odmah se prizivaju moderatori... :-)
kamen spoticanja

#225 Re: Islamizacija Turske

gereb_stari wrote:
kamen spoticanja wrote:Nevjerovatno koliko idiotizama gluposti i povrsnosti na tako malo papira...
Ako se dira deda Alija ili vehabije odmah se prizivaju moderatori... :-)
Sto...tebi bi godilo da kazem da svu komunisticku bagru treba streljat i protjerat? Tebi ne treba moderator u sustini...neka da nam malo pricas o progresu napretku i sl..
Cisto da znamo kakve likova ova domovina trpi
Jer izmedju tebe i mevlida nema razlike...osim u mudima...mevlid se zaletio na bunker...ti samo laprdas sakriven iza nicka
Post Reply