Islam...

Rasprave o vjerskim temama.
almin-78

#26 Re: Islam...

Post by almin-78 »

na tih jadnih 6 miliona(pola "konvertira" dok su misionari tu kada odu opet izgovore sehadet,sve radi siromastva) islam dobije 12 miliona novih clanova,,em novih rodjenih,em konvertita(vecinom na zapadu)

eto vam tih jadnih 6 miliona svake godine,ne primjetimo ih ;) u ostalom vecina njih se opet vrati "nama".Ima prica kako je u Africi neko muslimansko selo pokrsteno,to culi imucni muslimani pa otisli tamo da pricaju s njima,kako, sto,i da ih vrate islamu...seljani rekli "pogledajte nasu djecu,oni nama uz hljeb nude i bibliju,mi je primimo ali ne ka srcu" ;)

Muslimani se moraju baviti vise humanitarnim radom,,imamo par tih organizacija tipa islamic relief ali nije to dovoljno

A u Svedskoj je prije 10 godina bilo oko 3% muslimana,danas ih ima sigurno oko 7-8% posto je imigranata u zadnjih 5 godina doslo vise nego ikada
Borg-Resistence is FUTILE

#27 Re: Islam...

Post by Borg-Resistence is FUTILE »

almin-78 wrote:
Optimus Prime wrote:
zlajaBHF wrote:Na danskim vijestima je jednom bio broj danaca koji prelaze na islam svake sedmice....ne sjecam se tacno o koliko se osoba radi, ali znam da bi mnogima ovdje
doslo slabo kad bi culi :D

U danskoj danas, a da ne pricam u drugim drzavama, gdje imigranti dolaze u mnogo vecem broju, je danas oko 8% muslimana !
U Svedskoj je recimo broj znatno veci
Opet propaganda.
U Svedskoj na popisu se 2,7% ljudi izjasnilo kao muslimani. Recimo da ima jos 50.000 ilegalnih imigranata muslimana, dobijes 3,3%
Moze li izvor?

posto znam da je zakonom zabranjeno pitati za religiju na popisima to je cista laz

treci najveci grad u Svedskoj ima oko 20% arapa,iranaca,bosnjaka,albanaca itd-t-j muslimana

Zašto misliš da su arapi, albanci, iranci samo muslimani?
I zašto misliš da niko od njih nije napustio Islam?
Lično sam tokom škole u Mađarskoj radio sa izbjeglicama iz tih zemalja.
Da, dosta njih jesu muslimani, ali nisu svi. I ne odluče svi ti koji jesu muslimani da to ostanu.
ružmarin-a

#28 Re: Islam...

Post by ružmarin-a »

I još nešto: ovdje je tema Islam,

tebi Borže i Optimuše savjet: otvorite temu npr. kako se širi protestantizam ili oni koji napuštaju svoju vjeru, osnujte si klub, ili: Želite li postati Protestant. Djetetu od 4 god bilo bi jasno zašto se javljas na ovakve teme, da nametneš svoja stajališta...

Borg si može riješiti svoje radno stanje i usput propovjedati to svoje..moli me rima da je upotrebim, ali ne mogu :roll: ja ne rabim nikada ružne riječi
Optimus Prime

#29 Re: Islam...

Post by Optimus Prime »

almin-78 wrote:na tih jadnih 6 miliona(pola "konvertira" dok su misionari tu kada odu opet izgovore sehadet,sve radi siromastva) islam dobije 12 miliona novih clanova,,em novih rodjenih,em konvertita(vecinom na zapadu)

eto vam tih jadnih 6 miliona svake godine,ne primjetimo ih ;) u ostalom vecina njih se opet vrati "nama".Ima prica kako je u Africi neko muslimansko selo pokrsteno,to culi imucni muslimani pa otisli tamo da pricaju s njima,kako, sto,i da ih vrate islamu...seljani rekli "pogledajte nasu djecu,oni nama uz hljeb nude i bibliju,mi je primimo ali ne ka srcu" ;)

Muslimani se moraju baviti vise humanitarnim radom,,imamo par tih organizacija tipa islamic relief ali nije to dovoljno

A u Svedskoj je prije 10 godina bilo oko 3% muslimana,danas ih ima sigurno oko 7-8% posto je imigranata u zadnjih 5 godina doslo vise nego ikada
To o konvertitima je mit da se radi o nekoj znacajnijoj brojci.
Najvecim dijelom se radi o krscanskim zenama koje se udaju za muslimane.

A sto se tice imigracije u Svedsku to je opet neistina.
Zadnjih pet godina uglavnom su dolazili radnici iz Nove evrope(Poljska, Litvanija, Estonija, Rumunija), a manje ljudi sa bliskog istoka.
Optimus Prime

#30 Re: Islam...

Post by Optimus Prime »

ružmarin-a wrote:I još nešto: ovdje je tema Islam,

tebi Borže i Optimuše savjet: otvorite temu npr. kako se širi protestantizam ili oni koji napuštaju svoju vjeru, osnujte si klub, ili: Želite li postati Protestant. Djetetu od 4 god bilo bi jasno zašto se javljas na ovakve teme, da nametneš svoja stajališta...

Borg si može riješiti svoje radno stanje i usput propovjedati to svoje..moli me rima da je upotrebim, ali ne mogu :roll: ja ne rabim nikada ružne riječi
ja sam ateista, nikako protestant.
Meni je potpuno svejedno hoce li u Evropi ljudi sa krscanskim ili sa muslimanskim backgrundom biti vecina, sve dok drzave ostanu sekularne.

Ali ono sto ne volim je sirenje dezinformacija i nebuloza.
Optimus Prime

#31 Re: Islam...

Post by Optimus Prime »

ružmarin-a wrote:Evoti za Sweden i ostale zemlje pa analiziraj do mile volje
https://www.cia.gov/library/publication ... tml#People

P.S. Da li misliš da su azilanti odmah evidentirani u svim tim zemljama i popisani? :roll:
Sta da analiziram?

Naravno da su u medjuvremenu svi popisani, ta ne radi se o Burkini Faso.
Moze biti da je jedan odredjeni broj ljudi zanemaren.(30k-40k)
Ali vi tvrdite da se radi o 500.000 ljudi.

#32 Re: Islam...

Optimus Prime wrote:
almin-78 wrote:na tih jadnih 6 miliona(pola "konvertira" dok su misionari tu kada odu opet izgovore sehadet,sve radi siromastva) islam dobije 12 miliona novih clanova,,em novih rodjenih,em konvertita(vecinom na zapadu)

To o konvertitima je mit da se radi o nekoj znacajnijoj brojci.
Najvecim dijelom se radi o krscanskim zenama koje se udaju za muslimane.

A sto se tice imigracije u Svedsku to je opet neistina.
Zadnjih pet godina uglavnom su dolazili radnici iz Nove evrope(Poljska, Litvanija, Estonija, Rumunija), a manje ljudi sa bliskog istoka.
Sa tim da su večinom iz istočne Evrope u tim zemljama se slažem.
Jedna moja kolegica, Rumunka(zajedno smo bili u školi), je iz djela (ne sječam se tačno) iz kojeg je kako kaže 30 do 40 % mlađe raje u Zapadnoj Evropi na radu. Jer su u pristupnom periodu imali vizne olakšice, pa se mlađa raja dosjetila kako da plati školovanje kući.
Ponesu knjige, ostave Indexe kući, kada su ispiti valjda se vrate, a ostalo sve preko ineteneta i redovnih studenata. Malo njima gurnu para za skripte, i ljudi se školuju. Još ako škola ima program tipa "učenje na daljinu" još bolje.
Valjda je neko njen tako završio fakultet, kaže selio se sezonski, i još uspio da pošalje nešto svojima kući. Pa još našao način da prebaci i verifikuje dokumenta tamo negdje u nekoj zemlji, i dobio stalni posao. Šta je dalje bilo ne znam.

#33 Re: Islam...

Optimus Prime wrote:
ružmarin-a wrote:I još nešto: ovdje je tema Islam,

ja sam ateista, nikako protestant.
Meni je potpuno svejedno hoce li u Evropi ljudi sa krscanskim ili sa muslimanskim backgrundom biti vecina, sve dok drzave ostanu sekularne.

Ali ono sto ne volim je sirenje dezinformacija i nebuloza.
Jedan od najbitnijih postulata kod protestanata je razdvajanje crkve i države.
I po tom pitanju se slažem sa tobom u potpunosti.
ružmarin-a

#34 Re: Islam...

Post by ružmarin-a »

čika Borže čikaBorže, ovdje je tema Islam ne Evangelistička crkva, Vama je mrena neka na očima sve se čini...Probajte sa borovnicama, dobre su za vid ;-)

#35 Re: Islam...

ružmarin-a wrote:čika Borže čikaBorže, ovdje je tema Islam ne Evangelistička crkva, Vama je mrena neka na očima sve se čini...Probajte sa borovnicama, dobre su za vid ;-)

Samo sam komentirao dio posta.
Ne zanam u čemu je stvar?

Komentiram dok čekam da se nastavi dalji razgovor.
Mislim da je to u redu.
ružmarin-a

#36 Re: Islam...

Post by ružmarin-a »

Najljubaznije se poziva Mr @staza da još šta lijepo i korisno kaže, željni smo inspirativnih rečeničnih konstrukcija, da nam uljepšaju dan :)
Post Reply