Islam se siri u Bosni

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
danas

Post by danas »

rehaktor wrote: sta ces, nekima su i none dovoljne... :D
pa sad...
tvom jaranu abdulhaq_-u su izgleda zenske none i previse... :-)
haman se ne moze obuzdat, navlace ga na grijeh...
rehaktor

Post by rehaktor »

danas wrote:
rehaktor wrote: sta ces, nekima su i none dovoljne... :D
pa sad...
tvom jaranu abdulhaq_-u su izgleda zenske none i previse... :-)
haman se ne moze obuzdat, navlace ga na grijeh...
zasto mom jaranu?
nije da bi mi smetalo da mi abdulhaq bude prijatelj, ali ga uopce ne poznajem i nije mi jaran...
hananah

Post by hananah »

Abdulah da ti ja sad kazem sta ja mislim o toj tvojoj popaljenosti cim vidis sta sto nije pokriveno. Ako si okruzen sa uobicajeno obucenim curama, sto ti nazivas razgolicenost, al' hajd, onda jednostavno postanes imun na to iliti to ti postane svakodnevnica i normala, i onda trazis neke druge kvalitete, no ako si okruzen samo sa pokrivenim curama onda jednostavno samo kontas u svojoj glavi (a masta je zavodljiva zvjerka) sta imaju ispod i ako ti jedna samo ruku pokaze ti pomahnitas. Najbolje je da se svako oblaci kako zeli, a muskarac koji hoce u zeni da vidi zavodljivi objekat (sto ponekad i prija zasto ne, zato smo i rodjene da uljepsavamo svijet) onda ce to i vidjeti bila zena pokrivena ili ne, a ako hoce da vidi i to i nesto drugo ili samo nesto drugo onda mu sve zene mogu gole hodati ali on ce po svome. Stvar karaktera po meni.

Ja licno ne smatram nista pogresno u tome da se zene i muskarci pale jedni na druge, ipak da je priroda htjela to dala bi nam spolne organe programirane samo na par puta za oplodnju i ne bi nam dala nikakvu sexyalnu zelju nego samo to. Ko zeli nek priroda procita kao Bog.
rehaktor

Post by rehaktor »

nesto mi pade na pamet...
koliko muskih ovdje voli kada mu neki tip na ulici odmjeri zenu, djevojku... ili joj pocne dobacivati, ili ne daj boze pocne napadati (napadati u smislu slepati joj se, upucavati...)????

hajmo junaci
hananah

Post by hananah »

Reaktor svaki normalan muskarac voli da ima pored sebe lijepu zenu, i sta da je neko drugi pogleda? Muskarac koji ima samopouzdanja shvatit ce to kao kompliment i sebi i njoj, a o ovim akoji nemaju samopouzdanja ne bih :(
danas

Post by danas »

rehaktor wrote:nesto mi pade na pamet...
koliko muskih ovdje voli kada mu neki tip na ulici odmjeri zenu, djevojku... ili joj pocne dobacivati, ili ne daj boze pocne napadati (napadati u smislu slepati joj se, upucavati...)????

hajmo junaci
ma ja sve nesto kontam...
da bi se izbjegle ovakve egzibicije povisenog testestorona, ne samo da treba zensko umotat (da ne mami) nego je najbolje ne davat zenama nikako ni da izlaze iz kuce. jel' tako najbolje? da ne mame i provociraju vise...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

hajmo junaci
Bilo i pitanje i razuman odgovor na to!
Prelistaj, iskompleksirana mushkarcino!! :zzzz:

Nego, kako je to kad se ne vjeruje svojoj zivotnoj saputnici?
Da nam malo oprichas? :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

hajmo junaci
Pa zato i postoji muskarac pored zene da je zastiti od napada a sto se tice pogleda meni licno ne smeta jer gledanje nije zabranjeno i opasno i zaista nisam nikada dozivio da mi se neko direktno upucava djevojci sa kojom sam bio. Ne znam sto mozda radi konstitucije :)))
rehaktor

Post by rehaktor »

hananah wrote:Reaktor svaki normalan muskarac voli da ima pored sebe lijepu zenu, i sta da je neko drugi pogleda? Muskarac koji ima samopouzdanja shvatit ce to kao kompliment i sebi i njoj, a o ovim akoji nemaju samopouzdanja ne bih :(
hoces reci da normalnim muskarcima zene sluze kao ukras i statusni simbol?

pa, da imam ferarija, vozao bih ga i ne bi mi smetalo sto raja gleda... zena mi je nekako vise od imaginarnog ferarija, nesto moje, intimno... a intima prestaje biti intimom ako se drugi petljaju u to

ja, ascare, nisam normalan muskarac cim mi smeta ako mi neko zenu pogleda, a po tvojoj "psihologiji" nemam ni samopouzdanja :-)
kada kazem smeta, ne mislim na ispade ljubomore... radi se o tome da primjecujes takve poglede i nimalo nisu prijatni
hananah

Post by hananah »

Ja vam ljudi moram nesto priznati :( fakat u ove ljetne dane tako kad sjedim gdje u bastici i gledam kako super muskih prolazi u uzanim majicama i tolama, nekako.....ma nije mi svejedno :( fakt ih ima pravo dobrih :P
E sta uraditi po tom pitanju - da li da umotamo i muskarce :roll:
Fala unaprjed na odgovoru :)
rehaktor

Post by rehaktor »

hrasno38 wrote:i
Pa zato i postoji muskarac pored zene da je zastiti od napada a sto se tice pogleda meni licno ne smeta jer gledanje nije zabranjeno i opasno i zaista nisam nikada dozivio da mi se neko direktno upucava djevojci sa kojom sam bio. Ne znam sto mozda radi konstitucije :)))[/quote]

nadam se da mislis na svoju konstituciju, ne na zeninu :D
hananah

Post by hananah »

Da Reaktor, muskarcu zena sluzi kao ukras, izmedju ostalog :)
Nesto lose u tome 8) Je li to nismo dovoljno lijepe za takvo sto :)
A sto se tice ljubomore to je ipak jako negativna osobina, i zaista odaje veliki nedostatak samopouzdanja kao i nepovjerenja u partnerku :)
rehaktor

Post by rehaktor »

hananah wrote:Da Reaktor, muskarcu zena sluzi kao ukras, izmedju ostalog :)
Nesto lose u tome 8) Je li to nismo dovoljno lijepe za takvo sto :)
A sto se tice ljubomore to je ipak jako negativna osobina, i zaista odaje veliki nedostatak samopouzdanja kao i nepovjerenja u partnerku :)
pa po islamu, muz i zena jesu jedno drugome ukras i odjeca...
je rekoh da se ne radi o ljubomori, ali ti, ponovo ne citas
hrasno38

Post by hrasno38 »

rehaktor wrote:
Pa zato i postoji muskarac pored zene da je zastiti od napada a sto se tice pogleda meni licno ne smeta jer gledanje nije zabranjeno i opasno i zaista nisam nikada dozivio da mi se neko direktno upucava djevojci sa kojom sam bio. Ne znam sto mozda radi konstitucije :)))
nadam se da mislis na svoju konstituciju, ne na zeninu :D[/quote]
Uuhhhh tezak je put do svjetlosti.
rehaktor

Post by rehaktor »

hrasno38 wrote:
rehaktor wrote:
Uuhhhh tezak je put do svjetlosti.[/quote]

per asper ad astra? na to kontas ili? :)
hrasno38

Post by hrasno38 »

rehaktor wrote:
hrasno38 wrote:
rehaktor wrote: Pa zato i postoji muskarac pored zene da je zastiti od napada a sto se tice pogleda meni licno ne smeta jer gledanje nije zabranjeno i opasno i zaista nisam nikada dozivio da mi se neko direktno upucava djevojci sa kojom sam bio. Ne znam sto mozda radi konstitucije :)))
Uuhhhh tezak je put do svjetlosti.
per asper ad astra? na to kontas ili? :)[/quote]
Ili od trnja do zvijezda samo ti fali jedno a na asper.
hananah

Post by hananah »

Pa reaktor ako ti neciji pogledi divljenja upuceni tvojoj zeni nisu prijatni onda se ipak radi o ljubomori :)
ili mi ti napisi kako bi radije nazvao to osjecanje, ne osjecaj (vec si rekao nikalo prijaten osjecaj) nego osjecanje :)
hrasno38

Post by hrasno38 »

Ocito je da neki ovdje zene smatraju svojim vlasnistvom i dzaba prica. Rehatore ti lijepo kad ti neko pogleda suprugu ili djevojku pridji mu pa ga spucaj stosom i lijepo mu reci da nema niko pravo da gleda u tvoje vlasnistvo.Sta drugo da ti kazem prijatelju.
paprica29

Post by paprica29 »

rehaktor

pa majstore zaključaj svoju ženu kući i spusti roletne, ima danas svakakvih perverznjaka sa durbinima na okolnim zgradama. Možda ti je neko bude zumirao ,nedaj bože.
Prenj

Post by Prenj »

hananah wrote:Ja vam ljudi moram nesto priznati :( fakat u ove ljetne dane tako kad sjedim gdje u bastici i gledam kako super muskih prolazi u uzanim majicama i tolama, nekako.....ma nije mi svejedno :( fakt ih ima pravo dobrih :P
Umotati stoku, nego sta.

Nego, pitam se sta to ima sexy u muskom koljenu, pa ga nije dozvoljeno otkrivati?
Zna li ko odgovor?
Rehaktor?
paprica29

Post by paprica29 »

Prenj wrote:
hananah wrote:Ja vam ljudi moram nesto priznati :( fakat u ove ljetne dane tako kad sjedim gdje u bastici i gledam kako super muskih prolazi u uzanim majicama i tolama, nekako.....ma nije mi svejedno :( fakt ih ima pravo dobrih :P
Umotati stoku, nego sta.

Nego, pitam se sta to ima sexy u muskom koljenu, pa ga nije dozvoljeno otkrivati?
Zna li ko odgovor?
Rehaktor?
dokoljenko
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

rehaktor wrote:
hananah wrote:Reaktor svaki normalan muskarac voli da ima pored sebe lijepu zenu, i sta da je neko drugi pogleda? Muskarac koji ima samopouzdanja shvatit ce to kao kompliment i sebi i njoj, a o ovim akoji nemaju samopouzdanja ne bih :(
hoces reci da normalnim muskarcima zene sluze kao ukras i statusni simbol?

pa, da imam ferarija, vozao bih ga i ne bi mi smetalo sto raja gleda... zena mi je nekako vise od imaginarnog ferarija, nesto moje, intimno... a intima prestaje biti intimom ako se drugi petljaju u to

ja, ascare, nisam normalan muskarac cim mi smeta ako mi neko zenu pogleda, a po tvojoj "psihologiji" nemam ni samopouzdanja :-)
kada kazem smeta, ne mislim na ispade ljubomore... radi se o tome da primjecujes takve poglede i nimalo nisu prijatni
radi se o tome da vecina muskaraca ne reaguje sa STA JE GLEDAS vec STO SI SE TAKO OBUKLA SAD TE SVAKO GLEDA....

trebate odrasti i shvatiti da svojom licnoscu mozete zarobiti zenu, da ni Bred Pitta gledat nece pored vas.......
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
radi se o tome da vecina muskaraca ne reaguje sa STA JE GLEDAS vec STO SI SE TAKO OBUKLA SAD TE SVAKO GLEDA....

trebate odrasti i shvatiti da svojom licnoscu mozete zarobiti zenu, da ni Bred Pitta gledat nece pored vas.......
Mirci, branis li ti Medi da otkriva svoja koljena?
Last edited by Prenj on 31/08/2005 13:47, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:

Mirci, branis li ti Medi da otkriva svoja koljena?
naravno da ne branim. neki od forumasha su i upoznali mog emdu i vidjeli da je to jedno divno pristojno bice, i religiozan je. ali to ne trubi na sav glas. Stavise, medo je meni nedavno kupio predivnu tuniku, i zamisli prozirna je. Medo je Tito, ne mozes njega porediti sa ovim extremima.

nit branim ja njemu, nit on meni. a ljubomorni smo oboje. to ce nas i dokusuriti :D
mosor1

Post by mosor1 »

abdulhaqq_ wrote:Bismillah!

Pitanje za kekeca.

Recimo , insallah kad se nekad ozenis tom voljenom djevojkom, pa ti ona rodi djecu, i onda vi tako lijepo setate ferhadijom, sta mislis koliko ce muskaraca pozeljeti da ima tvoju zenu???(pod pretpostavkom da bude obucena oskudno)
Zivija ti meni!

Svaki redak tvog posta otvara nekoliko tema. Prvo, sto je lose u tome da se nekome svidi lijepa zena ili muskarac? To je pitanje estetike, i u tome nema nista lose. Svida li se tebi fizicki, sta ja znam, Angelina Jolie? Recimo da svida, i kakve to veze ima s Bradom Pittom, njenim tipom? Svidanje je jedno, fizicka zelja drugo, a konzumacija nesto sasvim trece. Recimo da ti se svida prijateljev auto, rado bi vozio nesto takvo, ali to ne znaci da bi mu ga ukrao. Treba li tvoj prijatelj pokriti svoj auto ceradom svaki put kad mu dodes u posjet, da ti ne bi dosao u iskusenje? (Uostalom, za kradu i otmicu imamo obicne zakone, ne trebaju nam serijatski.)

Reci ces da moj primjer nema veze s temom, jer su kao putene zelje jace i teze ih je kontrolirati. Ali je li uistinu tako? Najnapaljeniji su zdravi ljudi koji se seksualno susprezu. Apstinencija niposto ne smanjuje zelju. U covjekovoj je prirodi da ima seksualne zelje, ideje i mastarije, on to ne moze iskljuciti prekidacem. Moze ih doduse neko vrijeme susprezati, na svoju stetu.

Pokrivanje zena je vrlo neefikasan nacin za potiskivanje prirodnih nagona muskaraca, jer je pokriveni objekt sve interesantniji, sto je vise nedostupan. (A problematicno je i svodenje zena na pokrivene objekte.) Zamisli da nas dva prosetamo uz more nekog kasnog ljetnog popodneva po rivi nekog jadranskog grada, kad malo padne vrucina, kad se ljudi vracaju s mora, setaju, sjede u kaficima Pored tebe prolaze sarene ljetne haljinice i minjaci, prode i koja tangica, mirise krema za suncanje. Vjeruj mi, nakon kratkog vremena, oko se navikne.

A sad konkretno, kad ja setam gradom sa svojom zenom, ponekad mi zapne za oko kakva dobra, ponekad poneku nenapadno ispratim pogledom, pokoju i prokomentiram sa zenom. Ne smatram da sam time nevjeran, moja je zena meni na prvom mjestu iz niza razloga, od kojih je samo dio vezan za fizicki izgled. S druge strane, nemam nista protiv da se netko okrene za mojom zgodnom zenom, jer time ne steti ni meni, ni njoj. (Naravno, kad bi netko bio bezobrazan, dobacivao ili zvizdao, dobio bi po nosu. Ali to se naprosto ne desava.)

A ono, koliko ih pozeli da IMA moju zenu. Jebaji ga, moju zenu ne posjedujem ni ja. Ona ti je skroz svoja. :)
Post Reply