kazem ti opet, tvoja nakardna razmisljanja nisu dokaz, ti covjce ili da kazem covece , ti uopste neznas izgleda sta znaci dokaz.
Neznam, sreca pa ti znas.
da si ti bio u islamu kako treba naucio bi ti mozda i nesto korisno, ali posto si bio onako turisticki u islamu zato i nisi naucio.
Ja bio, video da ne valja za danasnji vakat i otisao na vreme.
da si malo bolje citao knjige, vidio bi koliko na svakom koraku islam podstice na oslobadjanje robova, pa je receno onaj ko oslobodi robove nagrade su Raj, na sve moguce nacine se gledalo da se oslobodjaju robovi.
Da si ti malo bolje razumeo to sto si citao, valjda bi shvatio da podsticanje na oslobadjanje robova i njihov dobar tretman
nije isto kao i generalna zabrana ropstva.

Koliko god Muhamed hteo da humanizuje odnos naspram robova, on nikad nije zabranio ropstvo, sta vise, sam ga je praktikovao. I taj sunnet i ajeti o ropstvu su ostali do dana danasnjeg, uprkos ulemansko-hodzinskoj apologiji ove gnusne prakse.
Zamisli kad je cafirski Zapad bio toliko moralan da pokrene proces dokidanja ropstva, dok muslimanima to uopste nije palo na pamet. A kako i bi, kad im verski izvori dozvoljavaju to.
To sto se dovoli uzeti robove tokom rata, pa to nisu covje robovi, nego im se dadne smjesta u tvojoj kuci, i ophodis se prema njima kao prema clanovima familije, pa ako bi zatrazili slobodu trebas im dati slobodu.
To sto je dozovljeno trenutno robovlasnistvo u islamu je aletrnativna izbjeglickom smjestaju, jer ratovi su se vodili i nije bilo nikakvi kolektivnih smjestaja za one koje prezive rat, izbjeglice itd pa je propis bio da se vode kuci , i da se ophodi prema njima kao clanovima familije, gdje ce jesti istu hranu kao clanovi familije, oblaciti se kao clanovi familije itd

Dobar, dobar, fino si me nasmejao.
Tebe je sejtan okrenuo na malo prstu pa zeto i neznas ove stvari , i nemoj da pokusas mene da ucis nesto islamu a znas i sam da neznas vise od mene, i ne bodi se samnom kad je islamsko znanje u pitanju jer ces nastradati sigurno.
Dje si rogati, nisam te prepoznao? Smrle, ti si vec uboden, i to zaraznim virusom, samo ti to ne primecujes. Jedino ti priznajem da bolje praktikujes Muhamedov sunnet od mene, evo ti iz posta u post dokazujes svoju nepismenost, taman kakav je i on bio.
ja mogu biti fin i na fin nacin objasnjavati stvari, ali kad mi neki podmukli tipovi dodju pa pocnu petaljati i jos nazivaju Allaha nekakvim Alexom, pomisli da ti nisi gay kakav pa ti neki
Alex u glavi cijelo vrijeme