callmethebreeeze wrote:ako neko zaista vjeruje da su nekada postojali ljudi od tri metra, a nema ni jedan dokaz, ili nesto slicno, sto bi uz mnogo dobre volje mogli prihvatiti kao dokaz, onda se mora pomiriti sa sudbinom kletom i biti svjestan da ce biti predmet sprdnje.

dobro, svi ste se zajednički ismijali tom primitivcu.

a hajde da vas ja sad upitam, ako u Kuranu stoji, a stoji, da je Nuh. a.s. živio 950 godina, onda ja nisam musliman ako to negiram, jer negiram Allahov govor zar ne? I šta sada, ja tebi trebam, da me nedoBog nebi ismijao, za ljubav odreći se kompletnog islama? Ili pak ti i ljudi tvoga shvatanja, imate pravo odlučivati kakvi su vjernici ok a kakvi nisu? pa Bože moj, vi čete se samo smijat, nikoga ne vrijeđate...
a toliko novih stvari svakog dana otkrivamo, prije 400 godina nismo imali pojma o dinosaurusima, mislili smo da je zemlja ravna, prije 80 nismo znali za kvarkove a ni dan danas ne znamo od čega se sastoje kvarkovi i elektroni. eto ja kao laik sam fasciniran tim redom koji vlada u svoj znanoj materiji, a očito i u neznanoj, da bi tek tako, i da nisam vjernik, nedaj Bože

, ismijavao nekoga ko vjeruje da sve NIJE samo slučajnost bez početka i kraja....

a to što je po vama Bog neki čiko na oblaku, a ne Izvor svega što postoji i sasvim nepojmljiv za naša ograničena shvatanja, pa ćete rađe reći da ga nema, to je vaše pravo u ovom demokratskom svijetu, ali nemate zato pravo ismijavati druge..... hej zamisli, momak rekao da su ljudi nekad živjeli duže, i pošto (još uvijek?) nemamo dokaza, sem vjerskih, mora da je budala.....jer to, mora da je nemoguće.....na stranu to što mi danas živimo duplo duže od naših bližih predaka, i što znamo toliko malo o našoj vlastitoj historiji da bi tek tako nešto ismijali i odbacili....
što se tiče teme, kao što rekoh čovjek je kasno nastao/stvoren, prema tome dinosaurusi su već odavno vjerovatno bili rahmetile....a što se tiče životinja na lađi, pa nisu se potopile morske životinje je li tako? a po mnogim teorijama sve je baš nastalo od njih.....islam odbacuje evoluciju čovjeka, ne svih bića.....