Islam i Isus

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#301 Re: Islam i Isus

Post by dr.gog »

Mutazilah wrote:
Po Kuranu, sada je kod Allaha koji će ga poslati pred Sudnji dan.
Ova tvrdnja se ne zasniva na kuranu.
Objasni ,samo kratko molim te..eto lično me interesuje tvoj izneseni stav, bez želje da polemišem.
Uzmi pri tome u obzir da sam materiju proučavao i u Novom Zavjetu(neovisno o poznatim razmimoilaženjima oko autentičnosti istoga).
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#302 Re: Islam i Isus

Post by dr.gog »

LSD wrote:
Mutazilah wrote:
Po Kuranu, sada je kod Allaha koji će ga poslati pred Sudnji dan.
Ova tvrdnja se ne zasniva na kuranu.
ne lupaj gluposti.
Nema potrebe za tim @LSD, vjerovatno i sam znaš zašto, iznesi kontraargument--uvrede nisu potrebne :)
LSD

#303 Re: Islam i Isus

Post by LSD »

Pa jarane ne mogu da shvatim više ovakve forumaše i ovakva pisanja...fakat ne mogu...nevjerovatno sa kojom lakocom i sa kojim bezobrazlukom se ovakve gluposti pišu...bez ikakvih skrupula...pa može li se bar poceti PRETPOSTAVLJATI da ne poznavanje materije u vezi ove teme i Kur'ana može vrijedjati druge forumaše...pa ako ne zna šta piše,ako nije obrazovan po tom pitanju,pa ZAŠTO ONDA NEŠTO PIŠE,KOMENTARIŠE I SL.?? :? :x ...šta ga tjera da piše ako ne zna uopšte šta piše?? kakva je to necastiva sila :shock: :? umjesto da pita ako ne zna,on daje sebi za pravo da daje ovakve komentare tj.da doslovno laže (izvinjavam se na izrazu,ali ovaj je jedino prikladan trenutno) ...meni,definitivno,nije cilj da nekog vrijedam ili neke svadja,ali ne može se ni ovako više...umjesto da procita Kur'an ili barem suru koja izvještava o Isa a.s. on mrtav hladam napiše "ova trvdnja se ne zasniva na Kuranu" bez imalo srama i stida što je ustvario iznio notornu laž i što potvara Božiju objavu...ne zanima ga vrijedja li to koga ili ne...on je svoje napisao i boli ga briga...ne ide tako,složit ces se i ti jer znam da si realan covjek.
black

#304 Re: Islam i Isus

Post by black »

LSD nemoj se bezveze nervirati ;) ovakvo njegovo pisanje je sa namjerom cija pozadina nije uopste onakva kako pokusava da je predstavi, vec nesto sasvim trece..vec su pojavljivali se ovakvi likovi (a ovo je isti/a) sa istim namjerama, eno bas sam na temi hadisi ostavio link na jednu staru temu, pogledaj i bice ti jasnije, nemojte dozvoliti da se tako olahko primite na onakva pisanja, i zavrsite dje ne treba, a on(a) ostane ;-)
Borg-Resistence is FUTILE

#305 Re: Islam i Isus

Post by Borg-Resistence is FUTILE »

Rekoh da se malo osvježi tema.
7jasmina

#306 Re: Islam i Isus

Post by 7jasmina »

Uzmi dio svog vremena pa vidi ovo.Zanimljivo? Neke stvari ostavljaju bez teksta.

http://www.megaupload.com/?f=F5S9YJAG

#307 Re: Islam i Isus

7jasmina wrote:Uzmi dio svog vremena pa vidi ovo.Zanimljivo? Neke stvari ostavljaju bez teksta.

Možeš li mi reći kakav je odnos ovih sa ovom temom?

#308 Re: Islam i Isus

7jasmina wrote:Uzmi dio svog vremena pa vidi ovo.Zanimljivo? Neke stvari ostavljaju bez teksta.

Pogledah i vidjeh dosta gluposti.
Paralelizmi ne znače da je to i istina.

Osim toga jasno je odakle dolazi i ko je postavio i sa kojim ciljem.
Zato nisam siguran da je lik imalo objektivan i da barem malo pretjeruje.
Post Reply