Islam i cunami

Rasprave o vjerskim temama.
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

winetou wrote:Mozda islam i Kuran nista ne vele o tsunamiju, ali cini mi se da je Perl Bak obradila slicnu pojavu

Image

Kur´an kaze: ...Nered se pojavio i na zemlji i na moru zbog onoga sto su covjekove ruke ucinile...tj. prouzrokovale, zasluzile...

Naime, to je jos jedna opomena onima koji pameti imaju.
violentjack

Post by violentjack »

no nisam znao da su Maldivi muslimanski otoci. Smile

Sad znas

Mozda znas takoder da u Surinamu Juzna Amerika Muslimani cine jaku manjinu od preko 20%
violentjack

Post by violentjack »

Ne mora da znaci evo u Burkini Muslimana ima preko 50%..Negdje 55-60%..Drzava u Africi a sva vlast je u rukama krscana

Jos se Muslimani tamo omalozavaju..eto sposobnost ili nesposobnost Muslimana tamo :roll:
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

Bismillah

Za drzavu u juznoj Americi, cinimi se da se zove kako si vec i rekao Surinam, znam da ima mnogo muslimana, no pogrijesio si kada si rekao da ima 20 % samo muslimana, mada znam da nisi to rekao iz svoje glave vec da imas dokaz iz statistickih podataka, naricito CIA-e, ali moras znati da je to laz, vec da u toj zemlji muslimani cine preko 40 ili pak 50 % muslimani od ukupnog stanovnistva.

Ja sam bas gledao kartu islamskog svijeta, tj. zemalja cijelog svijeta gdje su obojene bojom razlicitim - zavisi od kojeg do kojeg procenta, znaci procentualne boje muslimana - zastupljenost muslimana u tim zemljama, gdje se vidi da muslimani cine negdje oko 50 ili malo vise od 50 % muslimana u BiH, Kosovo 90 %, Francuska oko 11 %, Surinam izmedju 40-50 % muslimani, Albanija, Turska...itd.
violentjack

Post by violentjack »

Surinam ima 20% Prema legalnom popisu..ja becinu podataka gledam prema popisima i to doticnim zavodima za statistiku

Cia kaze da Muslimana u Maleziji ima 58% Ali ima ih 60.4%

90% Sluzim se podatcima iz drzavnih zavoda za statistiku

8)
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

violentjack wrote:Surinam ima 20% Prema legalnom popisu..ja becinu podataka gledam prema popisima i to doticnim zavodima za statistiku

Cia kaze da Muslimana u Maleziji ima 58% Ali ima ih 60.4%

90% Sluzim se podatcima iz drzavnih zavoda za statistiku

8)
Ne vjeruj im, jer isto kazu da u BiH ima 40 % muslimana, a prije par godina su govorili da ima 40 % Srba, 38 % Bosnjaka i 22 % Hrvata, ito pazite u BiH. Sramota, koja provala.

Isti slucaj je i za ovo o cemu smo sad raspravljali.

Da ne bih trazio sad stranicu, mozes li mi dati izvor - site - zemalja i broj muslimana u njima ?
verbal

Post by verbal »

iami wrote:Fakat ovdje ima morona na kvadrat koji miniraju sve i jednu temu i svedu je na sprdacinu i zajebanciju. Jebo vas taj zivot gdje svakom loncu morate biti poklopac, gdje i najozbiljniji post mora biti isprljan vasim maloumnim razmisljanjima.

Molio sam ljude koji se malo vise razumiju u tematiku da pisu. Dosad je postiran samo jedan konkretan primjer. Zalosno make mi moje.
A sta bi trebali da uzmu zaozbiljno ovo vase budalastine o bogu, bozjim poslanicima i knjigama "u kojima sve pise".
Smisao vaseg postojanja i jeste da vas vasi vjerski cobani sisaju, iskoristavajuci vasu zaostalost i strah koji su u vas ulili svojim bapskim pricama. Kompletna religija, a islam pogotovo, se zasniva na prijetnjama: ako ne uradis ovako ko sto ti mi kazemo, najebo si.
Prijetnje, strah, nasilje, diktatura, tlacenje, zaostalost i neznanje. Eto od cega se sastoji vas zivot.
Uh

Post by Uh »

Ea vala, Alaha mi, ovo je bilo samo tri minute i dvadeset sekundi od kijametskog dana.

Zamisli kakav je cijeli dan? :shock:

Nego ovaj sto je postavio naslov zelim ga pitati jel' ovo Islam i chunami ili je mislio Islam i TSUNAMI :?
Fair Life

Post by Fair Life »

Abdurrahman wrote:
winetou wrote:Mozda islam i Kuran nista ne vele o tsunamiju, ali cini mi se da je Perl Bak obradila slicnu pojavu
Image
Kur´an kaze: ...Nered se pojavio i na zemlji i na moru zbog onoga sto su covjekove ruke ucinile...tj. prouzrokovale, zasluzile...
Naime, to je jos jedna opomena onima koji pameti imaju.
[img]http://www.tportal.hr/imagesT/fset_images/logo50.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]utorak, 12.04.2005.[/size] wrote:Predsjednik odbio žrtvovati 1000 ovaca da zaustavi potrese

Image
Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono

Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono objavio je u utorak kako je zamoljen da žrtvom 1.000 ovaca spriječi nove potrese u Indoneziji, no on je odbacio takvu molbu temeljenu na praznovjerju.

"Primio sam brojne SMS poruke 'Molimo vas Gospodine predsjedniče, zakoljite 1.000 ovaca'," objavio je šef države. Kako prenosi službena agencija Antara Yudhoyono je odbacio takav zahtjev kazavši da za niz potresa koji su pogodili Indoneziju postoji znanstveno objašnjenje.

Indoneziju je zadnjih tjedana pogodilo nekoliko potresa, poglavito otok Sumatru, a prema znanstvenicima potres od 26. prosinca 2004. snage 9,3 stupnjeva Richterove ljestvice nakon čega je slijedio vodeni udar tsunami, destabilizirao je regiju i otvorio put za "seriju potresa". Vjerovanje u paranormalne pojave vrlo je rašireno u Indoneziji, golemom arhipelagu s najvećom muslimanskom populacijom na svijetu gdje žive još i manjinske kršćanske i hinduske zajednice te zajednice animista.
Hina
utorak, 12.04.2005.
stanibal

Post by stanibal »

Vozdra_123 wrote:jedno pitanje za velike vjernike

sta su to djeca zgrijesila pa da ona se podave????
Da jako je zalosno,sto su ta djeca podavljena!
Kazu da su ta djeca bila seksualno iskoristavana od turista!
Mnogi su u tome vidjeli Boziju milost za tu djecu...
U onima koji to za tu djecu vide kao milost ja vidim bezobrazluk jer oni su se najmanje pretrgli da im pomognu(i muslimani i krscani i svi ostali).
Ako pogines neduzan ides u Raj. :-D
novalic

Post by novalic »

http://www.thailande-guide.com/fr/tour_phuket.php

http://bamboumekong.free.fr/pays/tha%EFlande8.htm

zanimljiv podatak, 35% populacije Phuketa, ostrva najvise stradalog u tsunamiju, su muslimani. Naime, najvise muslimana Thailanda zivi na tom ostrvu, dok je u ostalim krajevima Thailanda postotak muslimana 4%...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

novalic wrote:http://www.thailande-guide.com/fr/tour_phuket.php

http://bamboumekong.free.fr/pays/tha%EFlande8.htm

zanimljiv podatak, 35% populacije Phuketa, ostrva najvise stradalog u tsunamiju, su muslimani. Naime, najvise muslimana Thailanda zivi na tom ostrvu, dok je u ostalim krajevima Thailanda postotak muslimana 4%...
...otkad je zanimljivo prebrojavati neduzne zrtve na muslimane i nemuslimane... :?
novalic

Post by novalic »

nisi skontala sta sam htjela reci :shock:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

novalic wrote:nisi skontala sta sam htjela reci :shock:
ok...ali bash bih voljela razumjeti...je li problem da mi malo pojasnish...sta si htjela reci?
novalic

Post by novalic »

sto mislis da sam stavila prvi link, radi ukrasa :shock:

mislila sam na opsti postotak muslimana na thailandu, gdje ih je manje u poredjenu sa postotkom muslimana na otoku phuketu..

otkuda takva razlika, to sam se upitala...

i, naravno, ti odma' skocila.....
Kwaheri

Post by Kwaheri »

novalic wrote:sto mislis da sam stavila prvi link, radi ukrasa :shock:

mislila sam na opsti postotak muslimana na thailandu, gdje ih je manje u poredjenu sa postotkom muslimana na otoku phuketu..

otkuda takva razlika, to sam se upitala...

i, naravno, ti odma' skocila.....
...vjerovatno razlika ima neke veze s istorijom...recimo..

...i naravno...Novo...odmah...skacem na zanimljivosti ovog tipa...
:D
...ne bih reagirala...da sam vidjela da te zanima opsti postotak muslimana na thailandu...samo me na "skakanje" potaklo ovo ...

"zanimljiv podatak, 35% populacije Phuketa, ostrva najvise stradalog u tsunamiju, su muslimani. Naime, najvise muslimana Thailanda zivi na tom ostrvu, dok je u ostalim krajevima Thailanda postotak muslimana 4%...

...ali hajde...nisam odmah skontala...hvala na pojasnjenju...
novalic

Post by novalic »

samo ti skaci, imas i pravo 8-)
CiCiban

Post by CiCiban »

:) :D
;)
Post Reply