Iskustva sa radom u Coca Coli

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Chemist

#1 Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by Chemist »

Nisam nasao na trazilici nista oko ovoga. Zanimaju me iskustva rada,
(ukljucujuci i IT sektor). Kakve su place, radno vrijeme, slodobni vikendi i slicno. Hvala na informacijama :) :sax:
jedna tamo

#2 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by jedna tamo »

jel to imaš štelu? :D
kokuz_sa

#3 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by kokuz_sa »

e ovako..zavisi ti od toga gdje cec bit u IT..ako ces u menadzmentu ok je ..radi se puno dobre plate..standardno radno vrijeme..
ako ces kao IT u proizvodjni ili skladistu bjezi od toga..
radio sam dole 2 god..
radno vrijeme ti je jako rastezljivo..tj ako neko ode na gosidnji ili TK pocesto se zna desit da samo ti radis ovako mjesec po 18h na dan..
tu su plate ..sad zavisi(ako te osigura coca cola) plata je ok oko 1000..a ako te osigura AWG plata je oko 400..
vikendi i to sto pitas..u upravi imas..i skladistu i proizvodnji si sretan ako imas slobodnu nedelju..
ja dole tek kad sam poceo radit..4 mjeseca svaki dan radio minimalno 10h..nisi smijeo pittat mogul dobit slobodan dan

btw najbolje ce ti se kazat da raja koja je dole godinama radila..je presla u GRAS da voza trole za eto grasovu platu..smao da ih dole ne jebu u zdrav mozak
drndalo

#4 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by drndalo »

Pa nisu GRASove plate bas lose... Za *ebanje u zdrav mozak se slazem...
kokuz_sa

#5 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by kokuz_sa »

drndalo wrote:Pa nisu GRASove plate bas lose... Za *ebanje u zdrav mozak se slazem...
ma likovi su bili distributeri direktne prodaje..znaci
plata 1400+..
i sada vidi neko ko je radio godinama tako sigurno imao oko 2000 mjesecno napusti to i ode vozat trole..
pa onda skontaj kakvo je jebanje u mozak bilo..
drndalo

#6 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by drndalo »

Znam kakvo je jebanje, imam jednog bivseg u familiji, znam i za napuhivanje planove prodaje, da bi se smanjio varijabilni dio plate, pa problem kad i takav plan stignu, pa onda jos veci, itd...
jedna tamo

#7 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by jedna tamo »

off topic mali..
meni coca-cola više nije ona ista, ja neznam šta joj uradiše al to nije to..
sad kad hoću colu uzmem malu limenku :-?
kokuz_sa

#8 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by kokuz_sa »

jedna tamo wrote:off topic mali..
meni coca-cola više nije ona ista, ja neznam šta joj uradiše al to nije to..
sad kad hoću colu uzmem malu limenku :-?
limenka CC se ne puni u BIh..pa mozda ti je okus drugaciji
MajkoStoMeRodi

#9 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by MajkoStoMeRodi »

Ima li neko ko radi kao komercijalista u Coli? Jel to fakat tako lose raditi u Coli?
ssmmiilleeyy

#10 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by ssmmiilleeyy »

Ako si neradnik onda ti je loše gdje god te zaposle ;-)

Koliko god da je moj posao težak, padnu mi na pamet oni ljudi što kod drvosječe cjepaju drva čitav dan za 25 KM ;-)
Magarece_godine

#11 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by Magarece_godine »

Jel to ima neki konkurs ?
MajkoStoMeRodi

#12 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by MajkoStoMeRodi »

Konkurs je vec prosao..Stela fakat nije igrala ulogu, nego CV i intervju...al posto sam ovdje upravo pronasla da je haman pa grozno u Coli, samo me zanimalo kako je onima koji rade komercijalu u Coli...?
kokuz_sa

#13 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by kokuz_sa »

MajkoStoMeRodi wrote:Konkurs je vec prosao..Stela fakat nije igrala ulogu, nego CV i intervju...al posto sam ovdje upravo pronasla da je haman pa grozno u Coli, samo me zanimalo kako je onima koji rade komercijalu u Coli...?
imas 3 vrste komercijale u coca coli..profi-standard i junior..
koliko znam jedino je profi komercijalista osiguran..ostali su kao preko servisa(bar je bilo tako..) ili su ih prebacili u AWG..
posao dodjes ujutro u 7h zaduzis autic i krenes po radnjama..mjesecno moras prodat odredjeni broj paketa..ako ne prodas dobijes minus na platu..
ako prodas vise paketica to ti je kao plus i kad skupis dvoljno pluseva mozes coca colinim auticem ici kuci(citaj samo profi komercijalisti)
moras onda paziti da ti u CC friziderima ne bude nikakav drugi proizvod sem CC al ajde ti to kazi nekom liku u nekom gradicu pa dobijes po nosu..
a ako krene interna CC kontrola i tako sta zateknu onda dobijes po plati..
drndalo

#14 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by drndalo »

MajkoStoMeRodi wrote:samo me zanimalo kako je onima koji rade komercijalu u Coli...?
Kum mi je to radio pa znam iz druge ruke... Sve zavisi s cime usporedjujes... Plata nije losa, bila, a ni sada nije, ali je i vise nego zaradis... Jasu te za sve i sva... Svaki mali minus ti se koristi da se odbije od plate, veliki si ne smijes dopustiti, a ne valja ni ako si predobar, onda ti dignu plan, pa ako ga ne mozes ispuniti, opet minus na platu, jer ga nisi ispunio...

Znam da zvuci glupo zaliti se onima koji ne rade, ali tako to hoda inace... Svakome je njegov problem najveci... Presija je stalna i velika, na njih posebno jer komercijalisti donose pare u firmu, pa njih najvise jasu...

Uzecu ti primjer, imas plan npr. 100 paketa necega, i ako ga ispunis dobijas pored fixnog dijela i varijabilni u skladu sa postignutim ciljem... Ako si npr. nekim cudom uspio prodati 200 paketa tog necega, neces dobiti 100% veci varijabilni dio plate, ali ti hoce vec za iduci mjesec prilagoditi plan prodaje da i iduci mjesec moras prodati 200 paketa... Ako ne ispunis taj plan, dobijas umanjen varijabilni dio plate... Procente ne znam, ali znam da zbog takvog nacina racunanja, ljudi "stele" svoje narudzbe onako kako im za platnu listu najbolje odgovara, a ne onoliko koliko bi mogli prodati...
vaca

#15 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by vaca »

Iskustva ljudi koje ja poznajem nisu pozitivna. Mnogo stresa, loši odnosi, prekovremeno neplaćeno radno vrijeme....dovoljno ti je da im se PR osoba mijenja svakih par mjeseci...

al...ako su lagali mene i ja lažem vas....
MajkoStoMeRodi

#16 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by MajkoStoMeRodi »

Molim vas, nek neko napise bar nesto pozitivno o radu u Coli...ovo do sada procitano je za plakanje...a meni je buducnost u pitanju. Ako pocnem kao junior komercijalista na koji nacin postajem profi ? I kolika je uopce plata juniorima? Jel te prate na GPRS i zivkaju non-stop gdje si i sta si?? Ako uletis bez stele na osnovu intervjua, jel to dobar znak ili ces da sisas veslo? smrc :sad:
kokuz_sa

#17 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by kokuz_sa »

MajkoStoMeRodi wrote:Molim vas, nek neko napise bar nesto pozitivno o radu u Coli...ovo do sada procitano je za plakanje...a meni je buducnost u pitanju. Ako pocnem kao junior komercijalista na koji nacin postajem profi ? I kolika je uopce plata juniorima? Jel te prate na GPRS i zivkaju non-stop gdje si i sta si?? Ako uletis bez stele na osnovu intervjua, jel to dobar znak ili ces da sisas veslo? smrc :sad:
z apocetak ce s tobom ici lik objasnjavat ti pokazivati oodredjeno vrijeme dok se ne uhodas..
kako ces postat profi :D :D :D
ja mislim da je godisnje kao neko ocjenjivanje rada od strane sefova..nisam siguran al mislim d aimaju kvote ono..profija toliko i toliko pa standarda toliko i toliko..pa i ako ispunis kvotu trebas cekat da neko ode da uletis na mjesto(za ovo nisam siguran)
plata ko plata ne znam tacno kolika je sada al nije bila losa..ako daje COCA COLA,ako daje AWG bjezi ko djavo od krsta
stela tj s vezom il bez veze nista ne znaci..za njih si uvijek najmanja crta dole i uvijek ce te gazit..ma ko da ti je stela..
stela ti prvi dan kaze kad te ubaci ovako
citiram
sad si upao u masineriju i ja ti vise pomoc ne mogu laktaj se galami i udaraj ako treba..znaj da ce bit podmetanja od drugih al sta ces budi pametan pa skontaj na vrijeme pa ti njega zavali

:D :D ovaj tretman prodju svi coca colini radnici sa stelom :D

za pracenje i tako to vjeruj da ne znam..uglavnom imas onaj uredjaj sa sobom za narudjbe i ta sranja i u sklopu tog mozda te i prate..uuglavnom na kapiju ujutro se registrujes i kad krenes s posla odjavis se..
al koliko znam svaki dan kad vratis auto ono se opere i zapise registracija i provjeri gorivo(tj plin)
a sto se zivkanja tice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
svako malo ce te zivkat musterije znaci neces moci opstati..pa onda vozaci direktne prodaje,pa ostali komercijalisti..i tako :D

a ti napisa buducnost ti je u pitanju..
moj savijet radije budi komercijalista u nekoj drugoj firmi..
ovdje istina ako je CC imas finu platu(ako je AWG nek ti je Bog na pomoci)
i mozes radit 30 god za CC i onda ce te kao i prije koji mjesec sto je bilo ponuditi novi ugovor da potpises sa AWG-om il da potpises otkazno pismo..a u CC radis 20 godina..
drndalo

#18 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by drndalo »

Sta je, ko je AWG ? Pretpostavljam neka agencija za istrazivanje ruda i gubljenje suma ? Imas li tu vise saznanja ?

Da spomenem covjeku i nesto pozitivno u Coca-Cola-i... Osim pristojne plate...

Rejting kod trazenja iducih poslova u slicnoj bransi ti prilicno naraste, drugim rijecima, svi vole ljude koji su skolu ucili tamo, i bili dovoljno dobri da ne dobiju nogicu u guzicu... Pa to mozes shvatiti kao neko ulaganje u buducnost, i/ili staziranje (ali placeno)...

Za zvonjavu telefona od strane sviju potvrdjujem... Spremi se za plik na uhu, gluho bilo... :-)
kokuz_sa

#19 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by kokuz_sa »

drndalo wrote:Sta je, ko je AWG ? Pretpostavljam neka agencija za istrazivanje ruda i gubljenje suma ? Imas li tu vise saznanja ?

Da spomenem covjeku i nesto pozitivno u Coca-Cola-i... Osim pristojne plate...

Rejting kod trazenja iducih poslova u slicnoj bransi ti prilicno naraste, drugim rijecima, svi vole ljude koji su skolu ucili tamo, i bili dovoljno dobri da ne dobiju nogicu u guzicu... Pa to mozes shvatiti kao neko ulaganje u buducnost, i/ili staziranje (ali placeno)...

Za zvonjavu telefona od strane sviju potvrdjujem... Spremi se za plik na uhu, gluho bilo... :-)
eh AWG..ev malo da ti pojasnim

coca cola ti je podjeljena ovako na merketing-upravu-proizvodnju-skladiste
svaka ta grana ima svog menadzera..
i posto je to jevrejska firma oni imaju zakon tzv 10%
to znaci..da svaki odjel npr godisnje (lupam sada) ima budzet 2MIL maraka..
i sve sto taj sef ustedi 10 % ide njemu..
znaci u tih 2MIL je plate radnicima,popravci,autica,viljuskara,nabavka odijela zimskih ljetnih,htz opreme i tako..

eh sada posto su opremu tipa radna odijela spalo da se dobijaju 1 u 2 god il samo pojedini radnici..viljuskari umjesto stakla imaju folije koje radnici sami lijepe na polupane prozore..rukavice i ako se dobiju puknu za 15dana a nove neces dobiti itd itd..
eh onda su lijepi direktori skontali d aim se radnic ne bi zalili i sve oni su unajmili AWG i dali im ovako 1mil godinje i nek se brinu o radnicima i svemu..a 1mil su ustedijeli..

a AWG= ALARM WEST GROSS..to ti je ista ona firma sto se bavi obezbjedjenjem..gama biga i ostale ..
i kad u AWG bude plata to izgleda ovako..dio plate na karticu a ostatak u koverti-vjeruj u koverti se nekad znalo desit da se dobije samo 5kf-dobro si procitao..dobijes npr na kartici 300KM i 5 feninga u koverti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by Truba »

svašta :-) :-) :-) 5 pf????

:run:
Magarece_godine

#21 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by Magarece_godine »

kokuz_sa wrote:
a AWG= ALARM WEST GROSS..to ti je ista ona firma sto se bavi obezbjedjenjem..gama biga i ostale ..
i kad u AWG bude plata to izgleda ovako..dio plate na karticu a ostatak u koverti-vjeruj u koverti se nekad znalo desit da se dobije samo 5kf-dobro si procitao..dobijes npr na kartici 300KM i 5 feninga u koverti
E pa da Bog da propaliii ... Ebem im .. Uhhhh kako se iznervira ... Od sada Cola zdravo ...
MajkoStoMeRodi

#22 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by MajkoStoMeRodi »

O Boze !!!
kokuz_sa

#23 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by kokuz_sa »

Magarece_godine wrote:
kokuz_sa wrote:
E pa da Bog da propaliii ... Ebem im .. Uhhhh kako se iznervira ... Od sada Cola zdravo ...
zaboravih dodat..da se od svake plate oduzme 50KM
to je da ti mogu dat regres na kraju godine :lol: :lol: :lol: (ako se dobije)
jexy

#24 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by jexy »

Vidim da se ovdje većina komentara odnosi na rad u prodaji. Zanima me da li neko ima iskustvo ili informaciju o situaciji u sektoru IT-a?
moon_walker_90

#25 Re: Iskustva sa radom u Coca Coli

Post by moon_walker_90 »

Pozdrav svima,

može li neka informacija kakva je sada situacija po pitanju posla komercijaliste u Coca Coli?

Pozdrav :)
Post Reply