Iskustva sa lokalnim uposlenicima stranih ambasada u BiH
-
bobsamir
#1 Iskustva sa lokalnim uposlenicima stranih ambasada u BiH
Pišite kakva iskustva imate na ovu temu. Da li ste primjetili da nam naši ljudi zaposleni u stranim ambasadama više odmažu ili pomažu pri dobijanju viza? Šta vam se neprijatno desilo kada ste pomislili da je to "vaš čovjek" sa druge strane i slično?
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Iskustva sa lokalnim uposlenicima stranih ambasada u BiH
U njemackoj ambasadi su jebo Hitlera i naciste kako te gledaju, satjeraju raju u redove, pustaju ih unutra u u koncentracioni logor, sluzbenici drski, gledaju sa visine, ono k'o zajebani, oni bezbjednaci su pacijenti svoje vrste, uglavnom, Njemacka ambasada je odron.bobsamir wrote:Pišite kakva iskustva imate na ovu temu. Da li ste primjetili da nam naši ljudi zaposleni u stranim ambasadama više odmažu ili pomažu pri dobijanju viza? Šta vam se neprijatno desilo kada ste pomislili da je to "vaš čovjek" sa druge strane i slično?
Bio sam i u Americkoj, poprilicno su sluzbeni, ne komplikuju k'o svabe, ali su OK, pocevsi od nasih bezbjednjaka pa do ljudi kojima se obracas na salteru. Uglavnom humaniji su od svaba 100X!
-
Umjetnik a
#3 Re: Iskustva sa lokalnim uposlenicima stranih ambasada u BiH
štaš to ti po ambasada, nije valjda da i ti ganjaš da odeš odavdechuchumbamayumbe wrote:U njemackoj ambasadi su jebo Hitlera i naciste kako te gledaju, satjeraju raju u redove, pustaju ih unutra u u koncentracioni logor, sluzbenici drski, gledaju sa visine, ono k'o zajebani, oni bezbjednaci su pacijenti svoje vrste, uglavnom, Njemacka ambasada je odron.bobsamir wrote:Pišite kakva iskustva imate na ovu temu. Da li ste primjetili da nam naši ljudi zaposleni u stranim ambasadama više odmažu ili pomažu pri dobijanju viza? Šta vam se neprijatno desilo kada ste pomislili da je to "vaš čovjek" sa druge strane i slično?
Bio sam i u Americkoj, poprilicno su sluzbeni, ne komplikuju k'o svabe, ali su OK, pocevsi od nasih bezbjednjaka pa do ljudi kojima se obracas na salteru. Uglavnom humaniji su od svaba 100X!
a što se tiče teme
mogu samo misliti kakvi su ovi naši kad se dočepaju malo (o)vlasti
- GandalfSivi
Ima jedna radi u talijanskoj ambasadi, nakon sto sam dobio vizu, htio sam je pricekati da joj obje noge polomim...
-
Umjetnik a
GandalfSivi wrote:Ima jedna radi u talijanskoj ambasadi, nakon sto sam dobio vizu, htio sam je pricekati da joj obje noge polomim...
- chuchumbamayumbe
Bolje da si je "silovav'o"GandalfSivi wrote:Ima jedna radi u talijanskoj ambasadi, nakon sto sam dobio vizu, htio sam je pricekati da joj obje noge polomim...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
znaš ono kad predaješ neke formulare za stipendije...
obično predaš 100% formulara
a dobiješ odgovor da fali neki papir
eee to naši ljudi uništavaju tđe šanse da bi svoje progurali

obično predaš 100% formulara
a dobiješ odgovor da fali neki papir
eee to naši ljudi uništavaju tđe šanse da bi svoje progurali
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Iskustva sa lokalnim uposlenicima stranih ambasada u BiH
Ma isao poslom prije nekoliko godina, cesce po Njemackoj, manje po Americi, ali eto. Cujem da se u Njemackoj ambasadi jos uvijek nije nista promijenilo, da su arogantni i drski k'o i prije.Umjetnik a wrote:štaš to ti po ambasada, nije valjda da i ti ganjaš da odeš odavdechuchumbamayumbe wrote:U njemackoj ambasadi su jebo Hitlera i naciste kako te gledaju, satjeraju raju u redove, pustaju ih unutra u u koncentracioni logor, sluzbenici drski, gledaju sa visine, ono k'o zajebani, oni bezbjednaci su pacijenti svoje vrste, uglavnom, Njemacka ambasada je odron.bobsamir wrote:Pišite kakva iskustva imate na ovu temu. Da li ste primjetili da nam naši ljudi zaposleni u stranim ambasadama više odmažu ili pomažu pri dobijanju viza? Šta vam se neprijatno desilo kada ste pomislili da je to "vaš čovjek" sa druge strane i slično?
a što se tiče teme
mogu samo misliti kakvi su ovi naši kad se dočepaju malo (o)vlasti
- GandalfSivi
Zakleo bih se da imas v viska, a i da si je vidio, vjerovatno bi ti bilo jasno zasto mi takva varijanta nije ni pala na pametchuchumbamayumbe wrote:Bolje da si je "silovav'o"GandalfSivi wrote:Ima jedna radi u talijanskoj ambasadi, nakon sto sam dobio vizu, htio sam je pricekati da joj obje noge polomim...
- chuchumbamayumbe
Ima ona "oni su naske silovavali" pa odatle potjece viska V!GandalfSivi wrote:Zakleo bih se da imas v viska, a i da si je vidio, vjerovatno bi ti bilo jasno zasto mi takva varijanta nije ni pala na pametchuchumbamayumbe wrote:Bolje da si je "silovav'o"GandalfSivi wrote:Ima jedna radi u talijanskoj ambasadi, nakon sto sam dobio vizu, htio sam je pricekati da joj obje noge polomim...
- Zox
Evo sta se meni desilo ljetos u italijanskoj ambasadi(u kojoj su mi inace svi super
) I to, NE na vizama, nego na glavnom salteru, na ulazu.
Ja sa kolegom italijanskim novinarom pokusavam zakazati sastanak sa ambasadorom. Stalno smo na sastanku s njim, to nikad nije bilo problematicno. Zovem sve one silne brojeve telefona i niko se ne javlja. Odem direktno na interfon, lik (nas, naravno) me pusti unutra skupa sa tim kolegom i kaze da se sastanak ne moze zakazati tako nego samo telefonski. Rekoh zvao sam, niko se ne javlja. Kaze on ne moze biti jer se JA javljam na te telefone, evo ispred mene aparata. Znaci da nazovem, rekoh. Kaze on da. Ja izvadim mobitel, kaze on ALI NE ODAVDE! Rekoh zasto? Kaze pa zato sto se ja javljam, evo me ovdje, iza saltera, ne mozes me tek tako zvati. Rekoh onda moram izaci vani pa nazvati? Kaze on da. Ja izadjem, nazovem, i on se OPET ne javi.
Onda "drugim putem" zakazem sastanak za 30 sekundi.
Lik je LEGENDA ZIVA!!!

Ja sa kolegom italijanskim novinarom pokusavam zakazati sastanak sa ambasadorom. Stalno smo na sastanku s njim, to nikad nije bilo problematicno. Zovem sve one silne brojeve telefona i niko se ne javlja. Odem direktno na interfon, lik (nas, naravno) me pusti unutra skupa sa tim kolegom i kaze da se sastanak ne moze zakazati tako nego samo telefonski. Rekoh zvao sam, niko se ne javlja. Kaze on ne moze biti jer se JA javljam na te telefone, evo ispred mene aparata. Znaci da nazovem, rekoh. Kaze on da. Ja izvadim mobitel, kaze on ALI NE ODAVDE! Rekoh zasto? Kaze pa zato sto se ja javljam, evo me ovdje, iza saltera, ne mozes me tek tako zvati. Rekoh onda moram izaci vani pa nazvati? Kaze on da. Ja izadjem, nazovem, i on se OPET ne javi.
Onda "drugim putem" zakazem sastanak za 30 sekundi.
Lik je LEGENDA ZIVA!!!
- Dori
Tamo imaju dvije....jedna crna, jedna plava.suncica24 wrote:Od svih pretrpljenih zaposlenika po ambasadama, najteze prezivjeh onu u holandskoj![]()
Kakav KGB, CIA i ostale obavjestajne sluzbe...za nju su mala maca. A tek "ljubaznost"...
Crna je super, a plava je grozna!
Jednom neku jadnu nanu pravo naljepila sto nije dobro ispunila formular. Sve joj iskrizala i pobacala. Uzas! Jadna zena samo sto se nije rasplakala
Drugi slucaj frajer ide bratu u Holandiju i trazi vizu na 3 mjeseca i ona ga pred svima pita kako ce ostaviti zenu 3 mjeseca samu
Drska, grozna, neljubazna......fuj fujeva
-
bajadera82
Ah joj ja mislim da je to svugdje tako. ne znam ni ja zasto su oni ljudi koji rade za salterom toliko ufurani. jedino sto rade je da pregledavaju papire, znaci nista tesko da im treba puno mozga za to.. najgori su oni za salterom, a oni visi kao konzul su vecinom ljubazni..
ja imam samo iskustva sa tim ovdje u Njemackoj. kad sam otisla da trazim englesku vizu osjecala sam se kao da sam strpana u zatvor sa ljudima iz zemalja treceg svijeta.. odvratni su za salterom i pitaju cudna pitanja da se covjek osjeca kao kakav kriminalac. znaci Englezi su uzasni ovdje.
a vala i nasi su malo cudni.. juce krenula do kunzulata po pasos, u 14.30 kad tamo zatvoreno. teta izlazi i govori "pa radili smo do pola dva" hahahaha. cuj do pola dva. a jednom kad sam bila tu s jaranom u 12.00 nije nikog bilo, teta rece da je gospoda otisla na rucak. haha. na telefon se ne javljaju nikako. neko ceka na pasos 8 sedmica a neko 10 dana, hhehehe.
ja imam samo iskustva sa tim ovdje u Njemackoj. kad sam otisla da trazim englesku vizu osjecala sam se kao da sam strpana u zatvor sa ljudima iz zemalja treceg svijeta.. odvratni su za salterom i pitaju cudna pitanja da se covjek osjeca kao kakav kriminalac. znaci Englezi su uzasni ovdje.
a vala i nasi su malo cudni.. juce krenula do kunzulata po pasos, u 14.30 kad tamo zatvoreno. teta izlazi i govori "pa radili smo do pola dva" hahahaha. cuj do pola dva. a jednom kad sam bila tu s jaranom u 12.00 nije nikog bilo, teta rece da je gospoda otisla na rucak. haha. na telefon se ne javljaju nikako. neko ceka na pasos 8 sedmica a neko 10 dana, hhehehe.
-
Umjetnik a
fujDena wrote:Tamo imaju dvije....jedna crna, jedna plava.suncica24 wrote:Od svih pretrpljenih zaposlenika po ambasadama, najteze prezivjeh onu u holandskoj![]()
Kakav KGB, CIA i ostale obavjestajne sluzbe...za nju su mala maca. A tek "ljubaznost"...
Crna je super, a plava je grozna!![]()
Jednom neku jadnu nanu pravo naljepila sto nije dobro ispunila formular. Sve joj iskrizala i pobacala. Uzas! Jadna zena samo sto se nije rasplakala![]()
Drugi slucaj frajer ide bratu u Holandiju i trazi vizu na 3 mjeseca i ona ga pred svima pita kako ce ostaviti zenu 3 mjeseca samu![]()
![]()
Drska, grozna, neljubazna......fuj fujeva
-
tempora
Nije mi jasno na koji nacin uposlenik u ambasadi moze utjecati na dobijanje vize? Tj uposlenik koji prima formulare na salteru? Jel moze?
Ja nisam potrazivala nikakve vize, ali sam ljetos kontaktirala holandsku ambasadu u svrhe diplomskoga i razgovarala sa holandskim uposlenikom, koji me je prenerazio svojom gluposcu, agresivnoscu i neljubaznoscu.
Ne samo da je bio neljubazan i pokusao me ubijediti u nesto sto je cista izmisljotina, vec mi je tri puta zaprijetio da ce me prisilno odstraniti iz ambasade ukoliko se u njoj pojavim i budem mu maltretirala stranke-o cemu nije bilo rijeci.
Takvav idiotizam nisam jos srela u Holandiji pa cak ni u nasim institucijama u kojima sam potrazivala podatke.
Ja nisam potrazivala nikakve vize, ali sam ljetos kontaktirala holandsku ambasadu u svrhe diplomskoga i razgovarala sa holandskim uposlenikom, koji me je prenerazio svojom gluposcu, agresivnoscu i neljubaznoscu.
Ne samo da je bio neljubazan i pokusao me ubijediti u nesto sto je cista izmisljotina, vec mi je tri puta zaprijetio da ce me prisilno odstraniti iz ambasade ukoliko se u njoj pojavim i budem mu maltretirala stranke-o cemu nije bilo rijeci.
Takvav idiotizam nisam jos srela u Holandiji pa cak ni u nasim institucijama u kojima sam potrazivala podatke.
- The Nightwatchman
a meni nije jasno na koji nacin moze neko ko je "nas" dobiti posao u stranoj ambasadi. ili su to sve ljudi sa drzavljanstvima zemalja u cijim ambasadama rade?

-
photo
moje iskustvo je da su ljubazne, i to veoma, u francuskoj i, iznenadjujuce, madjarskoj ambasadi. u engleskoj su vise ono ledeno poslovni, italijanska zavisi kako se postavis. ako joj odmah das gutu papira, ne pita te nsita. a za njemacku sam cuo da su ljudi odvratni tamo. najradije bih ih slomio. moja preporuka, ako je neko neljbazan, trazite da razgovarate sa konzulom.
-
photo
nasi ljudi koji su se prijavili na konkurs (citaj: koje je neko doveo tu) ali da su nasi neljubazni, i to pogotovo portiri i salterci, to je cinjenica.The Nightwatchman wrote:a meni nije jasno na koji nacin moze neko ko je "nas" dobiti posao u stranoj ambasadi. ili su to sve ljudi sa drzavljanstvima zemalja u cijim ambasadama rade?![]()
![]()
znam da u americkoj moraju biti ljubazni. to im je pravilo. ako nisu, najebu oni.