Da...I kada napomenes doktorima navedeno, kazu da znaju da je previse ali da nema drugog nacina osim tog.laik1981 wrote: ↑27/11/2020 10:46Cetiti puta rtg u mjesec danaP308 wrote: ↑26/11/2020 14:04Pisao sam da smo mama i ja pozitivni nekad polovinom oktobra.
Imali smo umejrene simtome ali smo ih vukli preko mjesec dana, zaista iscrpljujuce.
Radili smo RTG cak 4 puta u tih 30 dana, svaki put pokaze upalu pluca pa opet tura antibiotika i tako redom. Zadnji nalaz je konacno pokazao da upale vise nema.
Mami se priblizio 42 dan i uputi je doktor na komisiju jer je zena i dalje jako slaba i iscrpljena od svega toga (imala je temperaturu preko 20 dana). Hoda 50 metara i ne moze dalje, umori se. Slicno se i ja osjecam. Inace pohvale za porodicnog doktora koji je svo vrijeme bio uz nas.
Komisija na 30 sekundi pogledala nalaze i uputili je na posao. Izmedju redovna rekli da mama izmislja i da je korona izmisljen virusKaze mediji to previse napuhuju a to je kao obicna gripica.
![]()
Ja sam recimo bolje ali je i mene doktor uputio na komisiju sutra. Vjerovatno ce mi isto reci.Cetiri ture antibiotika
Da li ste sve te preglede obavljali u domovima zdravlja ili u privatnim klinikama?
U Domu zdravlja Saraj polje. Jedno od najgorih iskustava u zivotu. Cekanje po 5 sati u redu, vani i na hladnoci - i tako svaki put, bukvalno 5 sati cekanja (iako cujem da je sad puno manja guzva ali tako je bilo kad smo mi isli). Ko je bio dobro, tu se sigurno razbolio. Ljudi se svadjaju, samo sto se ne potuku, pola ih ide preko reda. Strasno!