Ne mora nista znacit. Ja sam imao temp skoro 10 dana - ali je bila 37.5 - 38, i onda sam postepeno bio bolje i bolje
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
- Ma.Le.Na
#1103 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nemoj se prepadat nego se pokreni i sve to fino zavrsi.
Trazi i da ti ukljuce clexan
Polako i sve redom i nemoj odustajat
Sa srecom i nemoj se crnjacit, super je pa te savjetuju i vode
Trazi i da ti ukljuce clexan
Polako i sve redom i nemoj odustajat
Sa srecom i nemoj se crnjacit, super je pa te savjetuju i vode
- banjaluka078
#1104 Re: Iskustva sa koronavirusom
Srećom u nesreći, bićeš pod nadzorom, što ti je jako bitno. Diši duboko, pokušaj se smiriti i idi rješavaj to, pa da nam se javiš da si OK. Držim ti fige.Naslovnica wrote: ↑06/11/2020 11:20
Evo sam dobio info sa KCUS da na osnovu svojih nalaza obavezno uradim CT pluća sa kontrastom i da mi infektolog uključi Faviru.
![]()
![]()
![]()
Trenutno sam sjeban samo tako...
-
sumirprimus
#1105 Re: Iskustva sa koronavirusom
Najvazniji je pozivitvan stav i pravovremeno reagovanje sa terapijom. Ne smijes klonut jebte kako ce se organizam izborit gore glavu i radi sto ti kazu i bice to okNaslovnica wrote: ↑06/11/2020 11:20Evo sam dobio info sa KCUS da na osnovu svojih nalaza obavezno uradim CT pluća sa kontrastom i da mi infektolog uključi Faviru.
![]()
![]()
![]()
-
Ali_G
#1106 Re: Iskustva sa koronavirusom
Polako.Naslovnica wrote: ↑06/11/2020 11:20Evo sam dobio info sa KCUS da na osnovu svojih nalaza obavezno uradim CT pluća sa kontrastom i da mi infektolog uključi Faviru.
![]()
![]()
![]()
Povisen dimer je znak stvaranja ugrusaka. Kod tebe se definitivno stvaraju i zato ti je neophodan Clexan. Kontrastni CT bi iskljucio eventualnu pratecu emboliju pluca. Ti trenutno nemas simptome, mozda bi bilo najpametnije to i uraditi pa ako treba da si pod nadzorom
Al clexan sto prije
-
laik1981
#1107 Re: Iskustva sa koronavirusom
Sam si rekao da imas finih viska kila i problema sa pritiskom. Mozda su ti i ti dimeri bili poviseni i prije. Mozda si imao skrivenih problema sa ugruscima za koje nisi znao. Mozda ti je korona sreca u nesrecu koja ce ti spasiti glavu i doprinijeti da rijesis probleme koje si imao, da promijenis stil zivota i posvetis se sebi na pravi nacin. Gledaj to tako. Svaka medalja ima dvije strane.. I sretno..Naslovnica wrote: ↑06/11/2020 11:20Evo sam dobio info sa KCUS da na osnovu svojih nalaza obavezno uradim CT pluća sa kontrastom i da mi infektolog uključi Faviru.
![]()
![]()
![]()
-
Naslovnica
#1108 Re: Iskustva sa koronavirusom
HVALA!laik1981 wrote: ↑06/11/2020 13:01Sam si rekao da imas finih viska kila i problema sa pritiskom. Mozda su ti i ti dimeri nili poviseni i prije. Mozda si imao skrivenih problema sa ugruscima za koje nisi znao. Mozda ti je korona sreca u nesrecu koja ce ti spasiti glavu i doprinijeti da rijesis probleme koje si imao, da promijenis stil zivota i posvetis se sebi na pravi nacin. Gledaj to tako. Svaka medalja ima dvije strane.. I sretno..Naslovnica wrote: ↑06/11/2020 11:20Evo sam dobio info sa KCUS da na osnovu svojih nalaza obavezno uradim CT pluća sa kontrastom i da mi infektolog uključi Faviru.
![]()
![]()
![]()
Upravo tako i ja nastojim da razmišljam!
Evo sam izvadio ureu i kreatinin, pa popodne idem na CT pluća, s kontrastom.
- shape of despair
#1109 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nije vezano striktno za koronu, a mozda i jeste. Vrlo cu kratko.
Problemi sa srcem(nista preozbiljno), pocelo me opet probadati i sa terapijom, snimim ekg, ultrazvuk, sve savrseno, posumnjaju mi na upalu pluca, odma na CT, kad upala 2cm, bjeli se na snimku. Radili mi i taj dimmer, sumnjali na emboliju, nista, sve super.
Brzi test na covid negativan. 6 komada sumameda i ko nov.
Doktor kaze, mozda je i korona lici mu na snimku.
Zbavio sam sebi D i C vitamin i to D 1800 jedinica i C 1000mg po tableti ali čini mi se da dobijem zatvor od ovih tableta.
Problemi sa srcem(nista preozbiljno), pocelo me opet probadati i sa terapijom, snimim ekg, ultrazvuk, sve savrseno, posumnjaju mi na upalu pluca, odma na CT, kad upala 2cm, bjeli se na snimku. Radili mi i taj dimmer, sumnjali na emboliju, nista, sve super.
Brzi test na covid negativan. 6 komada sumameda i ko nov.
Doktor kaze, mozda je i korona lici mu na snimku.
Zbavio sam sebi D i C vitamin i to D 1800 jedinica i C 1000mg po tableti ali čini mi se da dobijem zatvor od ovih tableta.
-
Ali_G
#1110 Re: Iskustva sa koronavirusom
Bit ce to 5. Nemas simptoma izrazenih, sumnjam da ce otkriti emboliju. Prije da ce naci upalne promjene u sklopu tvoje pozitivnosti.Naslovnica wrote: ↑06/11/2020 13:03HVALA!laik1981 wrote: ↑06/11/2020 13:01Sam si rekao da imas finih viska kila i problema sa pritiskom. Mozda su ti i ti dimeri nili poviseni i prije. Mozda si imao skrivenih problema sa ugruscima za koje nisi znao. Mozda ti je korona sreca u nesrecu koja ce ti spasiti glavu i doprinijeti da rijesis probleme koje si imao, da promijenis stil zivota i posvetis se sebi na pravi nacin. Gledaj to tako. Svaka medalja ima dvije strane.. I sretno..Naslovnica wrote: ↑06/11/2020 11:20
Evo sam dobio info sa KCUS da na osnovu svojih nalaza obavezno uradim CT pluća sa kontrastom i da mi infektolog uključi Faviru.
![]()
![]()
![]()
Upravo tako i ja nastojim da razmišljam!
![]()
![]()
Evo sam izvadio ureu i kreatinin, pa popodne idem na CT pluća, s kontrastom.
Sretno
- red evil
#1111 Re: Iskustva sa koronavirusom
Samo hrabro, ništa to ne mora značiti, ne paniči. Odradi te nalaze, pij lijekove i bit će to dobro. Sretno!Naslovnica wrote: ↑06/11/2020 11:20Evo sam dobio info sa KCUS da na osnovu svojih nalaza obavezno uradim CT pluća sa kontrastom i da mi infektolog uključi Faviru.
![]()
![]()
![]()
-
NelsonM
#1112 Re: Iskustva sa koronavirusom
Favira bi trebala da skrati trajanje bolesti. Svi je doktori sebi prepisu cim se razbole, cak i sa blazim simptomima (npr. to ti i uzima sef infektivne koji je trenutno bolestan a od kuce se lijeci). nego dugo nije bilo tog lijeka (osim za ljude koji su mogli izdovjiti 300KM), prvih 1000 doza kad je doslo je planulo u dva dana. Tako da mislim da ce se sve cesce ukljucivati, nije razlog za panikuNaslovnica wrote: ↑06/11/2020 11:20Evo sam dobio info sa KCUS da na osnovu svojih nalaza obavezno uradim CT pluća sa kontrastom i da mi infektolog uključi Faviru.
![]()
![]()
![]()
- HomeSweetHome
#1113 Re: Iskustva sa koronavirusom
Zna li se ima li te Favire sada negdje ili cekamo, po obicaju, da nabave?
-
NelsonM
#1114 Re: Iskustva sa koronavirusom
Sad mogu doktori (znam za infektologe) na osnovu snimke pluca napisati recept. Ali i prije toga su te prve doze dosle u apoteku Dina i mogle su se kupiti privatno kutija (to je dovoljno za 1 osobu) za 300KM. zasad izgleda da pomaze ako se na vrijeme ukljuci.HomeSweetHome wrote: ↑06/11/2020 13:57 Zna li se ima li te Favire sada negdje ili cekamo, po obicaju, da nabave?
- Ma.Le.Na
#1115 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam je kupila u Sarajevo apotekama, nazovite neku pa pitajte u kojoj imaHomeSweetHome wrote: ↑06/11/2020 13:57 Zna li se ima li te Favire sada negdje ili cekamo, po obicaju, da nabave?
- Ma.Le.Na
#1116 Re: Iskustva sa koronavirusom
Samo oprezno i sa favirom, ima i ona kontraindikacija ozbiljnih.
Ja ne bih uzimala bez ljecnickog uputstva
Ja ne bih uzimala bez ljecnickog uputstva
- HomeSweetHome
#1117 Re: Iskustva sa koronavirusom
Hvala mnogo na info, ne naravno, nista sam sebi dijagnosticirati ni ukljucivati. Samo da znam da je ima kupiti.
Sretno svima, da se sto prije oporavite i prebortate ovo bez posljedica, bit cete aBda sve ok.
Sretno svima, da se sto prije oporavite i prebortate ovo bez posljedica, bit cete aBda sve ok.
-
black_white
#1118 Re: Iskustva sa koronavirusom
Petak popodne osjecaj slabosti.NVecer groznica i temper 38.Sljedece jutro nakon paracetamola 37.Dežurni dom zdravlja u subotu me salje naredni dan na testiranje.tj nedjelja.temeperatura i dalje prisutna,ne veca od 37.5.ponedjeljak uradjen nalaz krvi i urina privatno krvna slika ok,crp 1.6 urin pokazao upalu mokracnih kanala.Uzkonsultaciji porodicnog ljekara propisana th marocen 500g.Stanjje dosta bolje bez temparature od utorka ali nalz brisa u cetvrtak pozitivan na covid.isto dan ponovo nalaz krvi koji je ok malo sedimentacija povisena,rtg blaga upala pluca.ljekar je dao sumamed ali s obzirom da pijem marocen i bolje mi je od njega ,zanima me da li trebam ukljucoti i sumamed ili je dovoljan samo ovaj antibiotik
-
clowerine
#1119 Re: Iskustva sa koronavirusom
Javiti se doktoru. Marocen se rijetko koristi kod upale pluća, mada djeluje na određene vrste bakterija koje uzrokuju upalu pluća. Ciprofloksacin je jak antibiotik i uz Sumamed bi napravio velike probleme s probavom. Obavezno probiotici tokom terapije i barem tri nedjelje poslije. Prije spavanja kefir s izmrvljenim sjemenkama lana.black_white wrote: ↑06/11/2020 19:47 Petak popodne osjecaj slabosti.NVecer groznica i temper 38.Sljedece jutro nakon paracetamola 37.Dežurni dom zdravlja u subotu me salje naredni dan na testiranje.tj nedjelja.temeperatura i dalje prisutna,ne veca od 37.5.ponedjeljak uradjen nalaz krvi i urina privatno krvna slika ok,crp 1.6 urin pokazao upalu mokracnih kanala.Uzkonsultaciji porodicnog ljekara propisana th marocen 500g.Stanjje dosta bolje bez temparature od utorka ali nalz brisa u cetvrtak pozitivan na covid.isto dan ponovo nalaz krvi koji je ok malo sedimentacija povisena,rtg blaga upala pluca.ljekar je dao sumamed ali s obzirom da pijem marocen i bolje mi je od njega ,zanima me da li trebam ukljucoti i sumamed ili je dovoljan samo ovaj antibiotik
-
Ali_G
#1120 Re: Iskustva sa koronavirusom
Moguce da je problem sa mokracom bio usputni. Jel citav nalaz urina ukazivao na infekt ili?
-
black_white
#1121 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jasno.Svakako cu se javiti svom doktoru ali me sad malo plasi kako citam da skoro svi pozitivni koriste sumamed,kontam da marocen iskljucim i nastavim sa njim
-
black_white
#1122 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da nalaz urina poviseni leulociti,dosta bakterija.se 24
- nOrMaLaC
#1123 Re: Iskustva sa koronavirusom
Pozdrav raja,
Postoji li neki "prirodan" način kako pokušati vratiti miris?
Nisam se testirao al' izbjegavam okupljanja i kretanja. Od simptoma imam samo nedostatak mirisa. To traje već 7 dana.
Kad' bi se moglo vratiti i može li se išta učiniti?
Postoji li neki "prirodan" način kako pokušati vratiti miris?
Nisam se testirao al' izbjegavam okupljanja i kretanja. Od simptoma imam samo nedostatak mirisa. To traje već 7 dana.
Kad' bi se moglo vratiti i može li se išta učiniti?
-
cabej
#1124 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nema ti pravila za vracanje mirisa. Meni se pocelo vracati nakon 5 dana, supruzi nakon dvije sedmice. Nemas ti tu sta uraditi do cekati da se celije obnove. Jedno jutro ces se akoBogda probuditi i osjetiti neki miris, i to je pocetak. I tako ce svaki dan biti 10% bolje nego juce
- Loo
#1125 Re: Iskustva sa koronavirusom
Radili testiranje?cabej wrote: ↑06/11/2020 23:05 Nema ti pravila za vracanje mirisa. Meni se pocelo vracati nakon 5 dana, supruzi nakon dvije sedmice. Nemas ti tu sta uraditi do cekati da se celije obnove. Jedno jutro ces se akoBogda probuditi i osjetiti neki miris, i to je pocetak. I tako ce svaki dan biti 10% bolje nego juce