Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1 Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Volio bih znati da li je neko imao iskustva sa firmom "SAPLAST d.o.o." za proizvodnju PVC stolarije? Sudeći po specifikaciji koju su mi poslali o usluzi koju tražim, djeluju mi vrlo ozbiljno i povoljno. A i po njihovoj web-stranici ne stiče se dojam da su neka fuš firma, naprotiv. Ipak, ako je neko poslovao sa njima, neka napiše svoja iskustva i da li je zadovoljan, da znam prije nego sklopim eventualni posao sa njima.
- HAVANA
#2 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Zadovoljan,odlično uradili.
- Haris.ba
#3 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Salamander okviri? Prije pola mjeseca gledao sam im one nove prozore (neka Njem. tehnologija). Izgledaju ekstra, imaju dobru zvucnu izolaciju(prostor je pored magistrale). Imaju i one karafeke da ne mozes zatvoriti bravu dok je prozor otvoren - da ne moze da spadne. Znam da koriste dobre i kvalitetne metalne profile u prozorima. Uzimas li onaj fazon sa argonom u staklima?
Samo nadji nekoga da malo nadgleda montere. Tu zna biti dosta fuseraja(ali vjerujem nista vise od konkurencije).
Samo nadji nekoga da malo nadgleda montere. Tu zna biti dosta fuseraja(ali vjerujem nista vise od konkurencije).
- 8. sekretar SKOJ-a
#4 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Prošle godine, u zgradi preko-puta mene montirali prozore.
Na ulazu u haustor postavili veliki samostojeći pano sa natpisom, nešto kao, IZVODIMO RADOVE i dalje u tekstu izvnjenje zbog uznemiravanja ostalih komšija.
Po ovom detalju, zaključujem, da su istinski profesionalci.
Na ulazu u haustor postavili veliki samostojeći pano sa natpisom, nešto kao, IZVODIMO RADOVE i dalje u tekstu izvnjenje zbog uznemiravanja ostalih komšija.
- amrica
#5 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
HAVANA wrote:Zadovoljan,odlično uradili.
ISTO
- strong69
#6 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Odlicni su. Sve pohvale.
-
funky_baby
#7 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
super su, nama su radili prozore ove godine u martu, i posto je bilo van sezone, bilo je i nekih dodatnih popusta (e sad ja ne znam kad im je pocetak i kraj sezone, ali ako ti nije frka, sacekaj jos malo, mozda bolje prodjes). profesionalno uradili svoj posao, sve bilo gotovo za nekoliko sati, slazem se da treba biti neko da gleda sta rade monteri, mada po njihovoj prici, ne smiju bas fuseriti jer im se odbija od plate ako se neko pozali. također su stavili ispred zgrade obavjestenje komsijama da su radovi u toku (valjda su i na to imali prituzbi prije). uglavnom ljudi dodju oko 8 ujutro, odrade svoje, idu vani na rucak, tako da oko njih nema puno devera
-
uzmimerikardo
#8 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Ugradio prosle godine plasticne,dosli na vrijeme postavili za 6-7 sati (stan 80m2) pocistili stan i haustor za sobom odvukli smetlje,prozori ko zmaj -zadovoljan
- hepekcina
#9 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
dijelim iskustvo iz prethodnog komentara 
- HAVANA
#10 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Rijetko vidim samo pozitivna mišljenja.
-
kenzo
#11 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
salamander je najbolji..mozda su to oni.ugradjeni prozori prije 10 godina..ev ih jos sluze ..odlicna izolacija od buke s vana!
- Edin H.
#12 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
uzmimerikardo wrote:Ugradio prosle godine plasticne,dosli na vrijeme postavili za 6-7 sati (stan 80m2) pocistili stan i haustor za sobom odvukli smetlje,prozori ko zmaj -zadovoljan
Ako nije velika tajna koliko su ti naplatili prozore na stan od 80 kvadrata?
Znam da se cijena odredjuje prema velicini prozora, ali cisto informativno.
- mayab
#13 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Prije 2 godine ustakljivali mi balkon, mogu reci samo pohvale, bas nista lose, niti sitnicu!
Eeee, kamo srece da smo svi tako profesionalni.Ne znam kako su placeni radnici, ali to je druga tema
Eeee, kamo srece da smo svi tako profesionalni.Ne znam kako su placeni radnici, ali to je druga tema
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#14 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Hvala vam puno, sad sam mnogo bliže odluci.
U predračunu koji su mi poslali nije eksplicitno navedeno uklanjanje starih prozora i vrata i montaža novih. Da li to sve ulazi u cijenu ili se plaća posebno (nekako mi logično da je uračunato u cijenu, jer ko još kupuje prozore i vrata da bi ih sam postavljao)?
U predračunu koji su mi poslali nije eksplicitno navedeno uklanjanje starih prozora i vrata i montaža novih. Da li to sve ulazi u cijenu ili se plaća posebno (nekako mi logično da je uračunato u cijenu, jer ko još kupuje prozore i vrata da bi ih sam postavljao)?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#15 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Montaža novih je svakako uključena u cijenu. Što se tiće demontaže starih to se kod njih podrazumijeva. Što se tiće odvoženja starih trebaš ih samo napomenuti(ništa ne naplačuju).Pera Trta wrote:Hvala vam puno, sad sam mnogo bliže odluci.
Pitaš ko kupuje prozore da ih sam montira? Odgovor: Mnogi.
- HAVANA
#16 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Pera Trta wrote:Hvala vam puno, sad sam mnogo bliže odluci.
Za uklanjanje starih jedino kod njih nisam ništa platio.Druga firma koja mi je prije njih radila uzela mi je 100km.
- 8. sekretar SKOJ-a
#17 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Montirati i ugraditi prozore nije isto.
Barem je tako kod Trocala-Hadžići koji su skroijli i montirali kod mene, ali nisu ugradili.
(Na moj zahtjev, odnosno, moje sestre)
Barem je tako kod Trocala-Hadžići koji su skroijli i montirali kod mene, ali nisu ugradili.
(Na moj zahtjev, odnosno, moje sestre)
- Skyfox
#18 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
to sam i ja vidio neki dan8. sekretar SKOJ-a wrote:Prošle godine, u zgradi preko-puta mene montirali prozore.
nemozes vjerovat da kod nas neko gradi dobar image
- hepekcina
#19 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
da na to obrati pažnju...Saplast će demontirati stare prozore i postaviti ih. Isto tako ako im kažeš oni će ti odvući stare. Međutim kada oni postave prozore, a to je čista montaža i učvršćivanje sa pur pjenom, tebi ostaje da odradiš (ili nađeš majstora da ti to odradi) zidarsko-molerske radove oko prozora pošto obično vađenje starih donosi razvaljene ćoškove sa ogromnim rupama oko novopostavljenih prozora. Te zidarsko-molerske radove kolko ja bar znam Saplast ne radi, a sad ne znam da li se to može sa njima dogovoriti.
-
funky_baby
#20 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
ulazi u cijenu, pitaju te sta ces sa prozorima, da li ih bacas ili ti trebaju, ako ti trebaju valjda budu pazljiviji kad skidajuPera Trta wrote:Hvala vam puno, sad sam mnogo bliže odluci.
-
abdulazizsarajevo
#21 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
moj ti je savjet nakon iscrpnih ponuda integeoss, saplast, ugarak, eloxBH, odluci se za
dijamant na otoci
neces se pokajati rade roto okove i rehau profil..
ono sto sam ja naucio o tim pvc profilima..jeste da nema razlike sve su to brendirani njemacki profili..pitanje je samo:
kako ko zna da kroji i ukroji te profile odradi rubove i koliko ce to da naplati!!!! ovi su najjeftiniji i najbolje udrajeni krajevi i dobilo besplatno alu klupice vanjske!!!
dijamant na otoci
ono sto sam ja naucio o tim pvc profilima..jeste da nema razlike sve su to brendirani njemacki profili..pitanje je samo:
kako ko zna da kroji i ukroji te profile odradi rubove i koliko ce to da naplati!!!! ovi su najjeftiniji i najbolje udrajeni krajevi i dobilo besplatno alu klupice vanjske!!!
-
Pera Trta
#22 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
I meni su te klupice bitne, a vidim ne spominju ih u Saplast.abdulazizsarajevo wrote:moj ti je savjet nakon iscrpnih ponuda integeoss, saplast, ugarak, eloxBH, odluci se za
dijamant na otoci
Što se tiče molersko-zidarskih radova, to već imam riješeno. Mislio sam samo na demontažu starih i montiranje novih prozora...i vrata.
Hvala još jednom svima! I ja sam ugodno iznenađen da ima nešto na ovom forumu što svi hvale
- hepekcina
#23 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
klupice su posebna stavka...ako si tražio samo prozore daće ti cijenu samo za prozore. Moraš naglastiti da hoćeš i klupice
- mavcs
#24 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
Nevezano za temu.
Ne mogu vjerovat da ima neka firma u gradu koja je ovako pozitivna, sve sami pozitivni komentari
Svaka čast
Ne mogu vjerovat da ima neka firma u gradu koja je ovako pozitivna, sve sami pozitivni komentari
Svaka čast
- vjesticanametli
#25 Re: Iskustva sa firmom "SAPLAST" d.o.o?
kod moje mame radili i extra je ispalo