Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
luka78
#1 Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Riknuo mi EGR, opran je ultrazvucno ali dzaba, i dalje ne radi. Kontao sam kupiti i zamijeniti EGR ventil (znam sada ce mnogi reci zatvori ga, a vec mi je blokiran plocicom samo nije remapovan). U servisu kod nas cijena je 370 KM, polovan je oko 100 KM. Na ebay se moze naci za nekih 50ak eura nov, aftermarket. Da li je neko uzimao ove dijelove, kontam novo je novo...Imam ko bi mi i dovezao iz Njemacke, tamo bi narucio...E zato kontam da ga kupim kao novog i ugradim jer bi me remap kostao isto kao ovaj nov?! Dakle kupujem, necu da blokiram i remapujem.
http://www.ebay.de/itm/46823850-EGR-Ven ... SwB4NWzWD-
-
ado-šampion
#2 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Buraz imao istu dilemu nedavno, savjet isti kao sto sam dao njemu, ja bih preskocio ebay. Ako ti dodje pogresan dio bacio si pare.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Ima pravo zamjene, reklamacije i povrata novca. Ja do sada nikada nisam izgubio pare preko e-bay a na njemu sam preko 15 godina. Jednom sam uzimao pumpicu za brisače Za Volva V50 preko e-baya prije 7-8 godina. U servisu kod nas bila nevjerovatnih 180KM + rukeado-šampion wrote:Buraz imao istu dilemu nedavno, savjet isti kao sto sam dao njemu, ja bih preskocio ebay. Ako ti dodje pogresan dio bacio si pare.
Samo gledaj da taj od koga uzimaš taj dio ima što manje negativnih dojmova, odnosno što više pozitivnih dojmova. Pitaj ga da li je taj EGR odgovarajući za tvoje vozilo i neka ti lijepo u poruci potvrdi da jeste ili nije.
- supercali
#4 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
U bosni a narucivao sa ebay-a preko 15 godinaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ima pravo zamjene, reklamacije i povrata novca. Ja do sada nikada nisam izgubio pare preko e-bay a na njemu sam preko 15 godina. Jednom sam uzimao pumpicu za brisače Za Volva V50 preko e-baya prije 7-8 godina. U servisu kod nas bila nevjerovatnih 180KM + rukeado-šampion wrote:Buraz imao istu dilemu nedavno, savjet isti kao sto sam dao njemu, ja bih preskocio ebay. Ako ti dodje pogresan dio bacio si pare., preko e-bay ista takva 15$. Meni se isplatilo čekati 15 dana da mi stigne.
Samo gledaj da taj od koga uzimaš taj dio ima što manje negativnih dojmova, odnosno što više pozitivnih dojmova. Pitaj ga da li je taj EGR odgovarajući za tvoje vozilo i neka ti lijepo u poruci potvrdi da jeste ili nije.
Nemoj lagati ovaj napaceni narod
- Drvosjeca iz Dejcica
#5 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Ne znam šta je tvoj problem. Nisam siguran da li postoji statistika korisnika ali ja sam vjerovatno, kažem vjerovatno jer nemam dokaz, sam jedan od prvih ako ne i prvi korisnik e-bay u BiH. Registrovao sam se tamo negdje 1999-2000 godine i prve narudžbe koje sam pravio su plaćane preko banke "wire transfer" metodom jer je tada i PayPal bio u začetcima. Tete u našim bankama me gledale k'o vanzemaljca jer ovaj hoće da plati nekome nešto a ne poznaje ga, doš'o sa nekakvim "jebai" računom...svakakvih komentara je bilo.supercali wrote:U bosni a narucivao sa ebay-a preko 15 godinaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ima pravo zamjene, reklamacije i povrata novca. Ja do sada nikada nisam izgubio pare preko e-bay a na njemu sam preko 15 godina. Jednom sam uzimao pumpicu za brisače Za Volva V50 preko e-baya prije 7-8 godina. U servisu kod nas bila nevjerovatnih 180KM + rukeado-šampion wrote:Buraz imao istu dilemu nedavno, savjet isti kao sto sam dao njemu, ja bih preskocio ebay. Ako ti dodje pogresan dio bacio si pare., preko e-bay ista takva 15$. Meni se isplatilo čekati 15 dana da mi stigne.
Nemoj lagati ovaj napaceni narod
-
ado-šampion
#6 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Kolega preko mene narucio torbu za dron kad sam zadnji put bio u DE, dosla na adresu, ja je donio u BiH, ispalo da to nije ta torba (ne odgovara). On je prepravio i to je to.
Buraz na isti nacin htio naruciti EGR, bas tad, i ja ga odgovorio.
Ako dodje EGR ventil da ne odgovara mozes plakat. Kako vratiti nesto sto zvanicno uopste nije uslo u BiH? Jedino na isti nacin kako je i uslo.
Buraz na isti nacin htio naruciti EGR, bas tad, i ja ga odgovorio.
Ako dodje EGR ventil da ne odgovara mozes plakat. Kako vratiti nesto sto zvanicno uopste nije uslo u BiH? Jedino na isti nacin kako je i uslo.
-
_ado_
#7 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Ne vidim razlog zasto bi narucio pogresan EGR, ukoliko ima tacnu oznaku tog EGR-a koji mu treba. Na vecini tih oglasa imaju napisane oznake, part number, catalog number....Uporedis sa svojim oznakama i znas da li odgovara.
Ja sam zimus kupio termostat za Astru H. Najjeftiniji termostat kod nas kosta 180 km, u ovlastenom servisu kosta 250 km, a zamjenski na ebayu nekih 50ak dolara. E sad meni je jasno da je to sigurno nije kvalitetno kao ovaj orginalni, al jbg zbog toga i jeste razlika u cijeni.
Ja sam zimus kupio termostat za Astru H. Najjeftiniji termostat kod nas kosta 180 km, u ovlastenom servisu kosta 250 km, a zamjenski na ebayu nekih 50ak dolara. E sad meni je jasno da je to sigurno nije kvalitetno kao ovaj orginalni, al jbg zbog toga i jeste razlika u cijeni.
-
ado-šampion
#8 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Ja sam otisao u Becu u prodavnicu, kaze Valeo 350 eura, imam drugi 150 eura ali ti ne mogu garantovati da odgovara. Tako isto i s ovim.
Ako bude dobro, super, ako ne bacio si pare...
Ako bude dobro, super, ako ne bacio si pare...
-
IcedFlame
#9 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
I meni je ova cifra od 15 godina izgledala strasno, ali onda skontam da sam sa Amazona narucivao CD-ove i Video kasete, i skontam da je to bilo '99 ili 2000. Prvi eBay account bez kartice sam zijanio, a drugi je star preko 11 godina.
A sto se tice narucivanja, imas oznaku dijela, i po oznaci kupujes. Ako ti ne dodje ono sto si narucio, zalis se i vrate ti pare.
Ako si ti svojim neznanjem narucio pogresno, opet mozes vratiti postom, nikakav problem nije. Postarina zna zaklati, ali i to se mozes dogovoriti s prodavacem, pa da snosi dio troskova slanja, da ne naplati postarinu kada bude slao dio ponovo i sl.
A sto se tice narucivanja, imas oznaku dijela, i po oznaci kupujes. Ako ti ne dodje ono sto si narucio, zalis se i vrate ti pare.
Ako si ti svojim neznanjem narucio pogresno, opet mozes vratiti postom, nikakav problem nije. Postarina zna zaklati, ali i to se mozes dogovoriti s prodavacem, pa da snosi dio troskova slanja, da ne naplati postarinu kada bude slao dio ponovo i sl.
-
direstraits0078
#10 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Ovaj konkretan prodavac ima i losih dojmova, moguce je da je kinez u pitanju, ali ima i jako mnogo pozitivnih dojmova. Tako da, mozda je prejeftino.luka78 wrote:Riknuo mi EGR, opran je ultrazvucno ali dzaba, i dalje ne radi. Kontao sam kupiti i zamijeniti EGR ventil (znam sada ce mnogi reci zatvori ga, a vec mi je blokiran plocicom samo nije remapovan). U servisu kod nas cijena je 370 KM, polovan je oko 100 KM. Na ebay se moze naci za nekih 50ak eura nov, aftermarket. Da li je neko uzimao ove dijelove, kontam novo je novo...Imam ko bi mi i dovezao iz Njemacke, tamo bi narucio...E zato kontam da ga kupim kao novog i ugradim jer bi me remap kostao isto kao ovaj nov?! Dakle kupujem, necu da blokiram i remapujem.
- Ned071
#11 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Ja sam dever'o s egr-om. Siguran sam da je taj od 50 eura bacanje para.... Preprejeftin da valja.
- amar1994
-
NediM17
#13 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Korejanci...
koraps.com
fourgreen.com

koraps.com
fourgreen.com
- amar1994
#14 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
japanci ?NediM17 wrote:Korejanci...
koraps.com
fourgreen.com
-
NediM17
#15 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Za njih ne trebaju dijelovi.amar1994 wrote:japanci ?NediM17 wrote:Korejanci...
koraps.com
fourgreen.com
![]()
- amar1994
#16 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
NediM17 wrote:Za njih ne trebaju dijelovi.amar1994 wrote:japanci ?NediM17 wrote:Korejanci...
koraps.com
fourgreen.com
![]()
-
luka78
#17 Re: Iskustva sa aftermarket dijelovima, kupovina EGR na ebay
Hah hvala...
Ma narcujujem ja preko ebay vec godinama, ali ne dijelove za auto vec druge gluposti, sve je jeftinije nego kod nas. Mene je samo zanimalo da li neko ima iskustava sa autodijelovima. Ovaj EGR je narucen na adresu u Njemacku i stigao je tamo. Sto se tice pakovanja upakovan je profesionalno, poslali su mi slike ovi moji kod kojih je stigao. Narucio bi ja njega i ovdje da stigne, ali ce me carina rebunti, znao sam ja to.
Ne vjerujem da sam pogrijesio pri odabiru, to sam dobro pregledao, 3-4 oznake se podudaraju. E jedino ako on tvornicki nije napravljen sa sekundu drugacijim razmjerom rupa za vijke ili sl. Ta iskustva nemam sa dijelovima sa ebay.
Uglavnom dolazi mi u srijedu pa cu vam javiti u kakvom je stanju
. Ima dvije godine garancije pa eto...
Ma narcujujem ja preko ebay vec godinama, ali ne dijelove za auto vec druge gluposti, sve je jeftinije nego kod nas. Mene je samo zanimalo da li neko ima iskustava sa autodijelovima. Ovaj EGR je narucen na adresu u Njemacku i stigao je tamo. Sto se tice pakovanja upakovan je profesionalno, poslali su mi slike ovi moji kod kojih je stigao. Narucio bi ja njega i ovdje da stigne, ali ce me carina rebunti, znao sam ja to.
Ne vjerujem da sam pogrijesio pri odabiru, to sam dobro pregledao, 3-4 oznake se podudaraju. E jedino ako on tvornicki nije napravljen sa sekundu drugacijim razmjerom rupa za vijke ili sl. Ta iskustva nemam sa dijelovima sa ebay.
Uglavnom dolazi mi u srijedu pa cu vam javiti u kakvom je stanju