Iskustva-isplativost kombi prevoza putnika
Moderator: anex
-
pikhocu
#1 Iskustva-isplativost kombi prevoza putnika
Dobro veče. Nadam se da će se naći dobrih ljudi koji ne štede na informacijama. Planiramo uložiti prijatelj i ja u kombi prevoz putnika (sportaši, turističke ili shopping ture, prevoz na more, planine, kongrese, sajmove i sl.). Uradili smo malo istraživanje, ali bi bilo korisno i na ovaj način saznati ima li neko iskustava koja bi podijelio-la, o isplativosti ovog posla jer, informacija nikad dosta. Da napomenemo da nismo iz Sarajeva, pa nismo uzimali u obzir postojeću konkurenciju, aerodromske transfere, taksije u gl. gradu i sl. Unaprijed hvala za svaki dobronamjerni savjet 
-
nlt
#2 Re: Iskustva-isplativost kombi prevoza putnika
ako ste dobro uvezani, tj. ako imate dobre kontakte, ne mislim na političke naravno, i nudite dobru cijenu, mislim da se isplatipikhocu wrote:Dobro veče. Nadam se da će se naći dobrih ljudi koji ne štede na informacijama. Planiramo uložiti prijatelj i ja u kombi prevoz putnika (sportaši, turističke ili shopping ture, prevoz na more, planine, kongrese, sajmove i sl.). Uradili smo malo istraživanje, ali bi bilo korisno i na ovaj način saznati ima li neko iskustava koja bi podijelio-la, o isplativosti ovog posla jer, informacija nikad dosta. Da napomenemo da nismo iz Sarajeva, pa nismo uzimali u obzir postojeću konkurenciju, aerodromske transfere, taksije u gl. gradu i sl. Unaprijed hvala za svaki dobronamjerni savjet
- gnjev
#3 Re: Iskustva-isplativost kombi prevoza putnika
Samo cu ti reci jednu stvar ARAPI . Tu su pare. Radim takav posao pa znam kako to funkcionise . Evo navest cu ti jedan primjer , covjek je prodao objekat koji je drzao (prodavnica) znaci bio gazda. I kupio kombi sebi i sinu . Ubise se od posla tokom arapske sezone (a ona ti je od maja do septembra)
-
pikhocu
#4 Re: Iskustva-isplativost kombi prevoza putnika
Hvala vam puno ! 
-
Ci-Nick
#5 Re: Iskustva-isplativost kombi prevoza putnika
Mene zanima da li se prijevoz vrši legalno ili ilegalno. Koji oblik registracije djelatnosti,.. turistička agencija,.. društvo za prijevoz putnika ?
Mnogi poslovi koji se rade ilegalno i "profitabilni su", onog trenutka kada se počnu raditi legalno postanu neprofitabilni.
Mnogi poslovi koji se rade ilegalno i "profitabilni su", onog trenutka kada se počnu raditi legalno postanu neprofitabilni.
- Thorgerson
#6 Re: Iskustva-isplativost kombi prevoza putnika
Arapska sezona hahah...
Stize nam arapsko proljece.

Stize nam arapsko proljece.
- mousstapha
#7 Re: Iskustva-isplativost kombi prevoza putnika
I mene interesuje pravna strana ove price. Znam da neki imaju redovne linije.