Iskustava sa granice
-
bleka
#1 Iskustava sa granice
Hajde da cujemo iskustva s Bosanskim pasosem po ovosvjetskim granicama. Ja na aerodromu u Kopenhagneu idem kuci, policajac pogleda pasos i rece sretan put. 
- upala
sto se samog pasosa tice i nepravi mi tolike probleme...medzutim postoji par pecata sa arapskim slovima.
eh kad carinik pocne da lista moj pasos i slucajno otvori stranice na kojima se nalaze ovi pecati...prvo se ukoci pa onda pocne okretati pasos..mene zagledati (to najcesce rade slovenci)
ja se jedva suzdrzavam da mu se nenasmijem u lice...a on konta jadan ufatio osamu
eh kad carinik pocne da lista moj pasos i slucajno otvori stranice na kojima se nalaze ovi pecati...prvo se ukoci pa onda pocne okretati pasos..mene zagledati (to najcesce rade slovenci)
ja se jedva suzdrzavam da mu se nenasmijem u lice...a on konta jadan ufatio osamu
-
vodolija_33
Prvi put, kada smo putovali autobusom u Njemačku, samo što nas nisu skinuli do gola na slovenačkoj granici + neslani komentari slovenačkih graničara i ponašanje kao da su čuvari u Aušvicu. Fuj!!
Poslije toga, par puta kada smo išli privatnim autom, nije bilo nikakvih problema. Zadnji put skoro da nisu ni pogledali pasoše kako treba ni na jednoj granici. Samo kažu sretan put i to bi bilo to.
Poslije toga, par puta kada smo išli privatnim autom, nije bilo nikakvih problema. Zadnji put skoro da nisu ni pogledali pasoše kako treba ni na jednoj granici. Samo kažu sretan put i to bi bilo to.
-
edu
nekad davno sam na pinku gledao neku emisiju..i gostovali su glumci..cini mi se..onaj kalinic..sergej..i andrija milosevic..........i prica taj andrija kada su 99 bili u italiji..i prelaze granicu..zabar im pokupio sve pasose..pregledao ih i sad ih vraca..proziva..kaze: kalinic..(ovaj dodje uzme pasos..)..trifunovic..(ovaj uzme)..karanovic..(uzme)..dodje do mog..gleda..gleda..kad rece..andrija..

-
edu
o pelcovanju?zmijaIzmaj wrote:isto na slovenskoj granici, isli kombijem, dusu dalo za sverc kinezima![]()
, pripremili se mi na maltretiranje od par sati...doso jedan granicar, onako malo bacio pogled i sretan put
![]()
![]()
al smo zato na tom istom putovanju na izlasku iz bih proveli 3 sata
![]()
![]()
nasi nam nisu dali izaci bez nekih posebnih papira
-
novalic
a jesi li mu bas bosanski turilaA wrote:Eh, lako ti je sa Dancima.
Ja tako jednom kolima na slovenacku granicu, njih tamo stoji pet carinika, odmjeravaju aute, ono ispod okaPrilazim, kazem "dobar dan", on me gleda, gleda... ko nesto se smijesi, meni frka
Pogleda onaj moj pasos, pa mene, kaze "hvala, prijatno"
![]()
![]()
Vrati pasos, ja nastavih put...
-
bleka
Idem ti vozom BG_zurich. Prosli sloveniju, nakav frajer iz Prozora, Dedo iz Banja luke s zenom i sinom tei Cetnikusa iz gline (radi u Austriji) i ima putovnicu. Ja njima govorim gledajte sta znaci imati Bosnaski pasos kako ce me sada Austrijanci zajebavat. Ude momka iz prozora je davio 30 min gdje ide sta radi,..
Dedu pita gdje su pare, kaze dedo idem cerkama, onda izvadi naku karticu od Zagrepacke banke, kaze Austraijanac nije ovo dovoljno, jebada 15 min. Konacno cetnikusu koja ima radnu austrijsku dozvolu, rece kako ste vi ovo izvadili u Austriji morate u ZG. Jebad reko sta li ce sada meni da radi ?
JA izvadio pasos frajer ga ni ne pogleda
.
Jedina validna teorija je bila poslije da je frajer Bosanac (naturolazovani Austrijanac) i da je podjebavo komsije ili ti susjede.
Dedu pita gdje su pare, kaze dedo idem cerkama, onda izvadi naku karticu od Zagrepacke banke, kaze Austraijanac nije ovo dovoljno, jebada 15 min. Konacno cetnikusu koja ima radnu austrijsku dozvolu, rece kako ste vi ovo izvadili u Austriji morate u ZG. Jebad reko sta li ce sada meni da radi ?
JA izvadio pasos frajer ga ni ne pogleda
Jedina validna teorija je bila poslije da je frajer Bosanac (naturolazovani Austrijanac) i da je podjebavo komsije ili ti susjede.
-
edu
mozda je to vec bio vakat kada je terzic ukinuo vize..bleka wrote:Idem ti vozom BG_zurich. Prosli sloveniju, nakav frajer iz Prozora, Dedo iz Banja luke s zenom i sinom tei Cetnikusa iz gline (radi u Austriji) i ima putovnicu. Ja njima govorim gledajte sta znaci imati Bosnaski pasos kako ce me sada Austrijanci zajebavat. Ude momka iz prozora je davio 30 min gdje ide sta radi,..
JA izvadio pasos frajer ga ni ne pogleda.
-
mr2
pa ne znam al dodi ti sa bosanskim ......a ja u sa holandskimedu wrote:blago njemu sto misli da je zajeb'o carinika..A wrote:Blago tebi, sto te male stvari vesele.mr2 wrote:![]()
![]()
dusa mi doci na slovenacku granicu
![]()
ono hanku pustit ,ono muski
![]()
malo sacekat pa.....izvadit holandski pasos i nako ga arogantno pogledat
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Ina
Hrvatska granica - ugodno neobavezan razgovor iniciran od strane ljubaznog carinika - prelazak bez vecih problema;
Slovenacka granica - zagledanje cas u pasaos, cas u personu, komparativna usporedba, znacajni pogledi sa kolegama, ja isfrustrirana ali ipak na kraju odlazim sa smjeskom uz ironicnu opasku DA NEMAM NAMJERU OSTATI!
Njemacka granica - prelazak ili prolazak uz samodopadni osmijeh jer me carinici mangupi pitaju da nisam mozda italijanka ( sprdaju se sa mnom...vjerovatno );
Francuska granica - Bon jour ! uz ono dobro dosli ( ne znam kako se pise na francuskom ).
Ovo bi bilo iskustvo sa jednog od tour-a...nadasve pozitivno, mada ima i onih manje lijepih i prijatnih kao npr.kada su mojoj prijateljici raskupusali sav prtljag na Frankfurtskom aerodromu da bi joj oduzeli peglu ali u povratku za BiH i irazili sumnju zbog masirajuce cetke za kosu kao potencijalno opasnog predmeta
Pitam se kako bi reagovali da se medju prtljagom nasao i jedan vibrator
Reakcija bi vjerovatno bila ovakva
a, "predmet" okvalificiran kao radioaktivan ili nesto tome slicno
... Slijedeci put budem osobno isprobala 
Slovenacka granica - zagledanje cas u pasaos, cas u personu, komparativna usporedba, znacajni pogledi sa kolegama, ja isfrustrirana ali ipak na kraju odlazim sa smjeskom uz ironicnu opasku DA NEMAM NAMJERU OSTATI!
Njemacka granica - prelazak ili prolazak uz samodopadni osmijeh jer me carinici mangupi pitaju da nisam mozda italijanka ( sprdaju se sa mnom...vjerovatno );
Francuska granica - Bon jour ! uz ono dobro dosli ( ne znam kako se pise na francuskom ).
Ovo bi bilo iskustvo sa jednog od tour-a...nadasve pozitivno, mada ima i onih manje lijepih i prijatnih kao npr.kada su mojoj prijateljici raskupusali sav prtljag na Frankfurtskom aerodromu da bi joj oduzeli peglu ali u povratku za BiH i irazili sumnju zbog masirajuce cetke za kosu kao potencijalno opasnog predmeta
-
hamza1
Bolan koji si ti levat!!! Zbog takvih sam pobjegao iz Holandije nazad u BiH.mr2 wrote:pa ne znam al dodi ti sa bosanskim ......a ja u sa holandskimedu wrote:blago njemu sto misli da je zajeb'o carinika..A wrote: Blago tebi, sto te male stvari vesele.![]()
![]()
![]()
![]()
meni traje nakon sto vidi pasos 10 -15 sekundi.....uglavnom bez sretan put
![]()
Bolje mi je 10 puta nego tebi u Holandiji.
Levat nije nikad imao nista u zivotu pa sada svoje komplekse ljeci na azilantima i nekom ko biva vadi masta sa svojim pasosem.
Nauci bolan pisati. Nije biJo, nego bio!! Nije vidiJo, nego vidio!!
-
mr2
izvinjavam se ali mi je karadic sa 13 godina.....prekino skolu.....tako da nastojim pisati....ali boze grijesim.....izvinjavam sehamza1 wrote:Bolan koji si ti levat!!! Zbog takvih sam pobjegao iz Holandije nazad u BiH.mr2 wrote:pa ne znam al dodi ti sa bosanskim ......a ja u sa holandskimedu wrote: blago njemu sto misli da je zajeb'o carinika..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Levat nije nikad imao nista u zivotu pa sada svoje komplekse ljeci na azilantima i nekom ko biva vadi masta sa svojim pasosem.
Nauci bolan pisati. Nije biJo, nego bio!! Nije vidiJo, nego vidio!!
-
edu
prototip skorojevica..isti su..gdje god se nalazili...mr2 wrote:izvinjavam se ali mi je karadic sa 13 godina.....prekino skolu.....tako da nastojim pisati....ali boze grijesim.....izvinjavam sehamza1 wrote:Bolan koji si ti levat!!! Zbog takvih sam pobjegao iz Holandije nazad u BiH.mr2 wrote: pa ne znam al dodi ti sa bosanskim ......a ja u sa holandskim![]()
![]()
![]()
Nauci bolan pisati. Nije biJo, nego bio!! Nije vidiJo, nego vidio!!![]()
....kako ce ti bolan biti bolje dole.......garant si glavna faca u tom rezervatu....pardon patrinatu
![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
i to tebi sega??? tako drugi naturalizovani u po noci znaju nekoga izvuci iz busa i zajebavat samo zato sto su "komsije"...bleka wrote:Idem ti vozom BG_zurich. Prosli sloveniju, nakav frajer iz Prozora, Dedo iz Banja luke s zenom i sinom tei Cetnikusa iz gline (radi u Austriji) i ima putovnicu. Ja njima govorim gledajte sta znaci imati Bosnaski pasos kako ce me sada Austrijanci zajebavat. Ude momka iz prozora je davio 30 min gdje ide sta radi,..
bljak...
----------------------------------------------------
Amerika: na imigracionom ne znaju sta znaci osmijeh, ali pregledaju papire, ispricaju se s tobom i sve bez trzavica i problema....
Srbija: sve ok, samo te prestrase pricom CIM DODJES GDJE VEC IDES PRIJAVI SE U POLICIJU...bezze...
Hrvatska: uglavnom su ok, znaju nekad biti previse zajedljivi i roviti po gepeku busa....
Slovenija: NIKAD BOLJE ISKUSTVO!!! Naime, vracamo se sa mini turneje, pljusti kisa, autobus supalj ko resetka, prokisnjava, usao carinik i kaze DJECO DRAGA VOZITE KUCI RAZBOLICETE SE i opali nam pecate u pasos...
Italija: regulara DAJTE PAPIRE HVALA PRIJATNO SRETAN PUT DOBRODOSLI....
Austrija: Guten Tag, papieren bitte, danke aufwiedersehen....
IZACIC: nakon sto smo prosli sloveniju i hrvatsku sa mokrim busom, uhvatio nas maltretirati papak na bh. granici!!! neki su morali otvarati kofere jer je NJEMU BILO SUHVELI...e macka mu piterina...
-
mr2
hehehe sa mojom diplomom mavo.....nesto kao srednja skola.....ja mogu svugdje i svugdje je priznata.....sta je bilo da te nisu protjerali odavdehamza1 wrote:Ne mozes ti to skontati!
Tvoj top je azilski centar i kurcenje nad jadnim azilantima!!!
Ne mozes ti duze od 3 mjeseca u skolu, koliko ti je trebalo da bi se zaposlio u AZC!
HVALA BOGU KADA SE TAKVI KAO TI NE ZELE VRACATI.
Od vas nikakve koristi.
-
vesela
Kad se vec ispravljamo, bez omalovazavanja:upala wrote:mr2 wrote:
prvo karadzic je recimo meni prekinuo skolu sa 7 god pa opet ne jotujem...dalje nevidim kako mozes zadovoljstvo naci u tome sto si gradzanin drugog reda u holandiji....
karadzic - Karadzic (bez obzira sto je on)
nevidim - ne vidim
gradzanin - gradjanin
holandiji - Holandiji.
-
hamza1
Jaro ja sam hvala Bogu u rekordnom vremenu magistrirao u Holandiji ili ti ga da za tebe bude lakse uzeo drs.mr2 wrote:hehehe sa mojom diplomom mavo.....nesto kao srednja skola.....ja mogu svugdje i svugdje je priznata.....sta je bilo da te nisu protjerali odavdehamza1 wrote:Ne mozes ti to skontati!
Tvoj top je azilski centar i kurcenje nad jadnim azilantima!!!
Ne mozes ti duze od 3 mjeseca u skolu, koliko ti je trebalo da bi se zaposlio u AZC!
HVALA BOGU KADA SE TAKVI KAO TI NE ZELE VRACATI.
Od vas nikakve koristi.![]()
![]()
nisi mogo naci poso....uzet hipoteku...... samo jarane....ako se opet srbima digne....nemoj opet bjezat vamo....da te nebi levat hranijo
![]()
![]()
Mavo je najniza skola sto postoji!! To je nesto kao u nas skola ucenika u privredi. Samo tu nista ne pisu, samo crtaju!!
Bolan poklopi se po usima!
Kakav je to tvoj zivot? Radis od 9 do 17. Onda dodjes kuci, nesto jedes i upalis svoju mazdu i startas po kvartu ne bi li ti se kakvi marokanci zadivili!! Zapalis kakvu djoju, zato sto ti je to jeftinija varijanta opustanja nego alkohol, pogledas kakvu tekmu, filim ili nesto slicno i u krevet.
Zivis za 24 dana odmora koliko ih po CAO imas i onda odes u BiH sa svojom mazdicom i crvenim pasosem. Tu se narokas par noci, pokusavas seljancurama i sponzorusama da prodas pricu o Holandiji i Amsterdamu.
Ko biva A-dam je cool. Jest ali za jedno 7 dana odmora. Svi koji su duze zivili ili zive u A-damu su po malo naceti ili skroz pukli!
Evo ja se tivra u BiH. Zivim u Mostaru. Mogu sebi da priustim mnogo vise nego ti u Holandiji. Skoknem svako malu u Holandiju. Ako mi je volja odem na skijanje. Samo 2 sata od Mostara. Ako ugrije ili sunce zimi izadje Mostar je bolji od Amsterdama za 100 klasa. Onda skocim malo do Dubrovnika! Sat vremena. To nigdje bolan na svijetu nema.
Ne mozes ti to shvatiti!!
-
bleka
Ne ovo tvoje je segamIRCerka wrote:i to tebi sega??? tako drugi naturalizovani u po noci znaju nekoga izvuci iz busa i zajebavat samo zato sto su "komsije"...bleka wrote:Idem ti vozom BG_zurich. Prosli sloveniju, nakav frajer iz Prozora, Dedo iz Banja luke s zenom i sinom tei Cetnikusa iz gline (radi u Austriji) i ima putovnicu. Ja njima govorim gledajte sta znaci imati Bosnaski pasos kako ce me sada Austrijanci zajebavat. Ude momka iz prozora je davio 30 min gdje ide sta radi,..
bljak...
----------------------------------------------------
Amerika: na imigracionom ne znaju sta znaci osmijeh, ali pregledaju papire, ispricaju se s tobom i sve bez trzavica i problema....
Srbija: sve ok, samo te prestrase pricom CIM DODJES GDJE VEC IDES PRIJAVI SE U POLICIJU...bezze...
Hrvatska: uglavnom su ok, znaju nekad biti previse zajedljivi i roviti po gepeku busa....
Slovenija: NIKAD BOLJE ISKUSTVO!!! Naime, vracamo se sa mini turneje, pljusti kisa, autobus supalj ko resetka, prokisnjava, usao carinik i kaze DJECO DRAGA VOZITE KUCI RAZBOLICETE SE i opali nam pecate u pasos...
Italija: regulara DAJTE PAPIRE HVALA PRIJATNO SRETAN PUT DOBRODOSLI....
Austrija: Guten Tag, papieren bitte, danke aufwiedersehen....
IZACIC: nakon sto smo prosli sloveniju i hrvatsku sa mokrim busom, uhvatio nas maltretirati papak na bh. granici!!! neki su morali otvarati kofere jer je NJEMU BILO SUHVELI...e macka mu piterina...