Moje nedavno iskustvo u vezi sa raskopavanjem ulice:
Od trafo-stanice do nekoliko novoizgrađenih privatnih kuća EDP preko tenderli firme raskopao ulicu, potkopao živicu djelimično je uništavajući, te ušao u privatni posjed raskopavajući prilaze zgradi (privatno vlasništvo 1/11).
Zvao EKO telefon(660-000) za živu ogradu, a oni me uputili na redare(467-562). Zvao i JKP Park - 201-977. Redari došli, utvrdili ime šefa gradilišta, naziv firme koja izvodi radove i finansijera. Konstatovali stanje i ukoliko bude štete na zelenilu, znaju kome će poslati račun. Valjda je Park poslao nekoga da sve prekontroliše.
Za raskopavanje betona na privatnom posjedu, ulaz u zgradu, htio sam zvati Komunalnu gradj. inspekciju Kantona, ali...centralista na 770-100 me spoji sa inspektorima, zvoni, niko ne odgovara. Sljedeći dan sam mu opet dosadjivao, te mi je na kraju, preporučio da zovem prije 10:00 sati saopštivši mi da ih zovem na direktni broj: 770-134.
Na moje pitanje koja je elektronska adresa Kantonalih inspekcija, centralista odgovorio: Bulevar Meše Selimovića 12 (Ili je bio neki drugi broj, ne sjećam se više). Ponovih, elektronska adresa, a on reče: Nemamo mi to.
Nakon bezbroj poziva na 770-134, odustao sam...Niko se ne javlja u Sivom domu, Dom RTV gdje sjede svi kantonali inspektori.