iskopalo mi ulicu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#1 iskopalo mi ulicu

Post by Faruk »

dosli jedno jutro i fino na dva mjesta majstori isjekose asfalt
stavili neki kablooo i razvukli traku na kojoj pise opticki kabl logo soft tel 707-777 :-D
prodje 15 dana a kanali stoje

e moje je pitanje sljedece?
kome da se zalim?

zvao sam logo soft i oni kazu trebam zvati nekog ramiza jer je to njegova gradj.firma uradila po ugovoru

komsija kaze da zovnemo gradj. i(n)spekciju N.Sarajevo
savjet please
melb26sa

#2 Re: iskopalo mi ulicu

Post by melb26sa »

Faruk wrote:dosli jedno jutro i fino na dva mjesta majstori isjekose asfalt
stavili neki kablooo i razvukli traku na kojoj pise opticki kabl logo soft tel 707-777 :-D
prodje 15 dana a kanali stoje

e moje je pitanje sljedece?
kome da se zalim?

zvao sam logo soft i oni kazu trebam zvati nekog ramiza jer je to njegova gradj.firma uradila po ugovoru

komsija kaze da zovnemo gradj. i(n)spekciju N.Sarajevo
savjet please
Zovi inspekciju. Prije toga probaj naci tog Ramiza i reci mu da ulicu mora vratiti u isto stanje u kojem je bila prije nego sto je iskopao bilo sta, ako ne upali inspekcija i prijava. Koja je ulica u pitanju?
prleitihi

#3 Re: iskopalo mi ulicu

Post by prleitihi »

melb26sa wrote:Zovi inspekciju. Prije toga probaj naci tog Ramiza i reci mu da ulicu mora vratiti u isto stanje u kojem je bila prije nego sto je iskopao bilo sta, ako ne upali inspekcija i prijava. Koja je ulica u pitanju?
još ako se ramiz preziva delalić..sve mu čvoke pali dok ne bude ulicu vratio u prvobitno stanje.. :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Moje nedavno iskustvo u vezi sa raskopavanjem ulice:
Od trafo-stanice do nekoliko novoizgrađenih privatnih kuća EDP preko tenderli firme raskopao ulicu, potkopao živicu djelimično je uništavajući, te ušao u privatni posjed raskopavajući prilaze zgradi (privatno vlasništvo 1/11).
Zvao EKO telefon(660-000) za živu ogradu, a oni me uputili na redare(467-562). Zvao i JKP Park - 201-977. Redari došli, utvrdili ime šefa gradilišta, naziv firme koja izvodi radove i finansijera. Konstatovali stanje i ukoliko bude štete na zelenilu, znaju kome će poslati račun. Valjda je Park poslao nekoga da sve prekontroliše.
Za raskopavanje betona na privatnom posjedu, ulaz u zgradu, htio sam zvati Komunalnu gradj. inspekciju Kantona, ali...centralista na 770-100 me spoji sa inspektorima, zvoni, niko ne odgovara. Sljedeći dan sam mu opet dosadjivao, te mi je na kraju, preporučio da zovem prije 10:00 sati saopštivši mi da ih zovem na direktni broj: 770-134. Na moje pitanje koja je elektronska adresa Kantonalih inspekcija, centralista odgovorio: Bulevar Meše Selimovića 12 (Ili je bio neki drugi broj, ne sjećam se više). Ponovih, elektronska adresa, a on reče: Nemamo mi to. :? Nakon bezbroj poziva na 770-134, odustao sam...Niko se ne javlja u Sivom domu, Dom RTV gdje sjede svi kantonali inspektori.
bpsang

Post by bpsang »

EKO POLICIJA
sta ce im elektronska adresa kad imaju digitalce i slikaju sami, i posalju ti kuci racun sa slikom na primjer ovako: :D

mozda neko od njih i skonta da bi im lakse bilo raditi da imaju elektronsku adresu ili ti E-MAIL

evo pojedinacnih slucajeva gdje bi mogli napuniti svoj budjet za nekoliko sati

primjer 1 :

Image

Image

Image

Image

Neko ce pitati gdje je i kad bilo ,ako se neko od EKO POLICIJE nije problem ni dan ni vrijeme ni datum....
bpsang

Post by bpsang »

primjer 2 :

Image

momak misli da mu je ovo selendra ŠABAC
bpsang

Post by bpsang »

Primjer 3:

Image

Image

isti automobil u dva pogleda
bpsang

Post by bpsang »

primjer 4:

Image

Da napomenem da bi EKO - POLICIJA umnogome imala visestruke koristi kad bi im neko donirao jedan racunar i uspostavio internet konekciju, u tom slucaju bi bili efikasniji brzi i grad bi izgledao sasvim drugacije nego sada.
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

joj, pa ovo je freestyle parking vise klase... :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

drzvana nam je fakat korumpirana do bola

obavjestena je gradj.inspekcija koja je rekla doci u pon
ja jutros posao po bahlje u pekaru kad asfaltiraju
da podsjetim danas je nedelja
znaci neko dohaberio famoznom ramizu sa pocetka price da ce fasovati kaznu ako ne asfaltiraju
elem jadni radnici nadiglo hin u nedelju
bpsang

Post by bpsang »

Da se hoce nadici ovi iz EKO -POLICIJE da ovima pokupe po 500 marona +ugostiteljske troskove + advokati + jos svasta nesto, ajmo curice ajmo djecaci, ima li iko djece od EKO-POLICAJACA,NA OVOM FORUMU pa da svoje mame i tate /babe ,
obavijesti o ovim slikicama :-) :-) :-)

bilo bi jako POŽELJNO
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Ja tuge i vozaca jebo ih c... ah znas vec sta.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

100_KA wrote:Da se hoce nadici ovi iz EKO -POLICIJE da ovima pokupe po 500 marona +ugostiteljske troskove + advokati + jos svasta nesto, ajmo curice ajmo djecaci, ima li iko djece od EKO-POLICAJACA,NA OVOM FORUMU pa da svoje mame i tate /babe ,

bilo bi jako POŽELJNO
Kakva bolan eko policija :) To o cemu ti pricas uopste nije posao EKO policije, i sam sam se raspitivao, nego obicnih drotova (konkretno vezano za auta parkirana na zelenim povrsinama) i razno raznih opstinskih inspekcija. Imas dvije eko policije: PARKovu i RADovu. Jedni hodaju gradom i gledaju da li su negdje lose zelene povrsine (koja ironija) pa onda dojavljuju svojima da dodju i to srede, a drugi se vozaju na skuterima (navodno, ja ih jos nikada vidjeo nisam) i gledaju da nije negdje alarmantna situacija sa smecem, pa onda zovnu svoje da to odvuku. To ti je uloga eko policije.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
100_KA wrote:Da se hoce nadici ovi iz EKO -POLICIJE da ovima pokupe po 500 marona +ugostiteljske troskove + advokati + jos svasta nesto, ajmo curice ajmo djecaci, ima li iko djece od EKO-POLICAJACA,NA OVOM FORUMU pa da svoje mame i tate /babe ,

bilo bi jako POŽELJNO
Kakva bolan eko policija :) To o cemu ti pricas uopste nije posao EKO policije, i sam sam se raspitivao, nego obicnih drotova (konkretno vezano za auta parkirana na zelenim povrsinama) i razno raznih opstinskih inspekcija. Imas dvije eko policije: PARKovu i RADovu. Jedni hodaju gradom i gledaju da li su negdje lose zelene povrsine (koja ironija) pa onda dojavljuju svojima da dodju i to srede, a drugi se vozaju na skuterima (navodno, ja ih jos nikada vidjeo nisam) i gledaju da nije negdje alarmantna situacija sa smecem, pa onda zovnu svoje da to odvuku. To ti je uloga eko policije.
eko policija je policija koja ti lijepo slozi kaznu i do 500 maraka ako si niko i nista a tocak ti blizu trave.
Ako ti je komsija eko policajac, kao sto je mojoj sestri bio, i ako te ima na zubu, okaci ti kaznu cak i kad si pravolinijski parkirao unutar okvira za parkiranje auta, jer hajd ti dokazi da nisi parkirao na zelenu povrsinu...
ista ta eko policija, kad zakukumacem za OTPAD koji ostavljaju dichni vozaci
(kansiteri od ulja, stari filteri, itd itd) me saltaju u park, ovi u rad, onda ja dobijem popizditis pa platim i kamion i radnike da odnesu to...al nece vise ni mirci ni njena FamElija to radit....
od sad samo do pola razbijene flashe smrvim i postavim kud tockovi idu :D

a da ne pricamo o kameri sa infracrvenim :D:D:D:D:D

pa ce lijepo sve i jedan jebach da osvane, sto u novinama (sda punom registracijom) sto prijavljen svim komunalnim sluzbama :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dobro, znaci lazu direktori RAD-a i PARK-a... Sreca nisam bio jedini na tom okruglom stolu na kojem me bezocno slagase :roll:

To sto se neko tvojoj sestri natakario na ledja iz nekih njemu i njoj poznatih razloga sta treba da znaci? I to sto gledas sta je eko policija na NG-u i Animal Planetu ne znaci da je eko policija i kod nas. Ne da ne znaci, nego nikada jos nisu pokazali nista u tom smislu.

Osim ocito na primjeru tvoje sestre :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Dobro, znaci lazu direktori RAD-a i PARK-a... Sreca nisam bio jedini na tom okruglom stolu na kojem me bezocno slagase :roll:

To sto se neko tvojoj sestri natakario na ledja iz nekih njemu i njoj poznatih razloga sta treba da znaci? I to sto gledas sta je eko policija na NG-u i Animal Planetu ne znaci da je eko policija i kod nas. Ne da ne znaci, nego nikada jos nisu pokazali nista u tom smislu.

da, lazu, ili mozda postoji lazna eko policija koja ti namjerno ostavlja kazne koje moras ziralno platiti :D

Nisam toliko stara i senilna da ne znam sta su radili... i sta su meni rekli, a u sent items mi jos uvijek stoji moj mail koji sam slala, sa slikama dzungle pored moje zgrade, i saltanja JOK MI TO RADE ONI a ONI kazu da to rade ovi MI i na kraju 2 tete koje rade za rad dobiju dodatnu cvaju i kosilice i odrade posao...

a sad mi ambrozija cvjeta u macku piterinu, sreca nisam alergicna al pola komsiluka jeste, istog komsiluka koji kurcem ne mice za stanje oko zgrade :D

ja hitnoj otvarat vrata necu (probudiJo se mali radikal u meni) :evil:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Dobro, znaci lazu direktori RAD-a i PARK-a... Sreca nisam bio jedini na tom okruglom stolu na kojem me bezocno slagase :roll:

da, lazu, ili mozda postoji lazna eko policija koja ti namjerno ostavlja kazne koje moras ziralno platiti :D

Nisam toliko stara i senilna da ne znam sta su radili... i sta su meni rekli, a u sent items mi jos uvijek stoji moj mail koji sam slala, sa slikama dzungle pored moje zgrade, i saltanja JOK MI TO RADE ONI a ONI kazu da to rade ovi MI i na kraju 2 tete koje rade za rad dobiju dodatnu cvaju i kosilice i odrade posao...

a sad mi ambrozija cvjeta u macku piterinu, sreca nisam alergicna al pola komsiluka jeste, istog komsiluka koji kurcem ne mice za stanje oko zgrade :D

ja hitnoj otvarat vrata necu (probudiJo se mali radikal u meni) :evil:
Ovo nije PMS definitivno... PMS je mala maca za ovo...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nije PMS uopste.
Radi se o BOLI ME KURAC ZA ZGRADU I OKOLINU stavu koji trpim pune 4 godine.
Radi se o tome da nakon sto smo iskoristili sve moguce stele u opcini - stigli do nacelnika cak, dodjose komunalci i ocistise komplet onu zonu, otislo je cini mi se 12 kamiona otpada.
Radi se o tome da ti ne smijes svoju pudlicu pustiti da trckara po onom prostranstvu jer tamo samo mina nema.

Radi se o tome da mi je na vrh glave REAKCIJE nadleznih tek nakon prijetnje clankom u novinama :D

:evil: :evil:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

josipa ti broza, provjeri mail :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:josipa ti broza, provjeri mail :D
A ti sad procitaj sta sam prethodno pisao :-) :-)

Izgleda je ipak PMS :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:josipa ti broza, provjeri mail :D
A ti sad procitaj sta sam prethodno pisao :-) :-)

Izgleda je ipak PMS :D
jeste doktore, super si ti meni :D bolje od mene znas jel il nije PMS :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Jebo te, jadan onaj za koga se mirci uda. Ili... :D
Podsjeca me na jednu trebu iz osnovne, najjaca u skoli bila... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rajvosa^ wrote:Jebo te, jadan onaj za koga se mirci uda. Ili... :D
Podsjeca me na jednu trebu iz osnovne, najjaca u skoli bila... :D
rajvosa, znam koga sam zvala za koje probleme, znam ko mi je probleme rjesavao...znam ko mi je sestri kacio kazne na auto i gdje smo to regulisali...

e sad, to sto ste vi obicni balkanci pa zivite po sistemu "zeno kome ti vjerujes, meni ili svojim ocima" to je cisto vas problem.....
btw, u osnovnu sam isla na dobrinju, bila sam filozof ne fizikaner, i nisam se nikad tukla, samo sam u osmom razredu (1992.godine) jednu curu tri put vecu od mene ubila od batina, vidjela da znam i nastavila sa filozofijom :D

PS Mail koji sam slala RADu i PARKu je otisao, a dodje mi odogvor sa privatne yahoo adrese.... :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dobro je ba @rajvosa^, vidis da je do nas balkanaca :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Dobro je ba @rajvosa^, vidis da je do nas balkanaca :lol: :lol: :lol:
pa reci da nije?
ti meni zvocas radi bacanja celofana od cigara, koji nisam ja bacala :D

ravno tome da ja tebe optuzim da su u stvari okrutan prema zivotinjama jer tvoja hanuma koristi maskaru koju proizvodjaci testiraju na zivotinjama :D
Post Reply