ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
FastRide1

#1 ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Post by FastRide1 »

Molim sve koji mogu što prije da mi odgovore na ovu temu jer mi je baš hitno. Naime, prošlu noć kada sam legao spavati, taman što me "uhvatio" prvi san, trglo me je gušenje šlajmom ali sreća pa sam se odmah trgnuo i nije došlo do toga da se počnem ono pravo gušiti, ipak to mi se počesto dešava. Prije jedno 2 mjeseca isto mi se dogodilo samo mnogo gore, gušilo me 15 minuta i svo to vrijeme niti sam mogao progutati vodu da to pokrenem niti iskašljati sve to koliko god sam pokušavao, nisam mogao riječ izustiti ni bilo šta drugo, bukvalno sam mislio da ću umrijeti. Inače to nije onaj zeleni šlajm nego bijeli i ima oduran ukus. E sad da li ima neko ko se već sa tim izborio ili neko ko nije ali zna oko toga, šta mogu da koristim ( neki čaj, sirup, itd) da se iskašljem k'o čovjek više :) pa da mogu mirno da spavam, jer me svaki put strah kad legnem spavati da će mi se opet dogoditi pogotovo kao tad prije 2 mjeseca. Hvala unaprijed svima koji odgovore.
ljuspica

#2 Re: ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Post by ljuspica »

Sta je dobro za upalu pluca?Da li se kozije mlijeko smije piti kad imas povisenu temperaturu ili ne daj boze upalu pluca.Pitam za osobu koja nema zdravstveno osiguranje...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3 Re: ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Post by Velkoski »

A da odeš u ambulantu? :zoka:

Ja sam se 'gušio' od Drinje funjare, od tada sam na Marlboru i sve je fajn. :thumbup:
Perla7419

#4 Re: ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Post by Perla7419 »

FastRide1 wrote:Molim sve koji mogu što prije da mi odgovore na ovu temu jer mi je baš hitno. Naime, prošlu noć kada sam legao spavati, taman što me "uhvatio" prvi san, trglo me je gušenje šlajmom ali sreća pa sam se odmah trgnuo i nije došlo do toga da se počnem ono pravo gušiti, ipak to mi se počesto dešava. Prije jedno 2 mjeseca isto mi se dogodilo samo mnogo gore, gušilo me 15 minuta i svo to vrijeme niti sam mogao progutati vodu da to pokrenem niti iskašljati sve to koliko god sam pokušavao, nisam mogao riječ izustiti ni bilo šta drugo, bukvalno sam mislio da ću umrijeti. Inače to nije onaj zeleni šlajm nego bijeli i ima oduran ukus. E sad da li ima neko ko se već sa tim izborio ili neko ko nije ali zna oko toga, šta mogu da koristim ( neki čaj, sirup, itd) da se iskašljem k'o čovjek više :) pa da mogu mirno da spavam, jer me svaki put strah kad legnem spavati da će mi se opet dogoditi pogotovo kao tad prije 2 mjeseca. Hvala unaprijed svima koji odgovore.
Najbolji sirup (meni uvijek pomogne) je ALPENKRAFT. Jest malo skuplji, ali vrijedi. Nadam se da ce ti pomoci.
FastRide1

#5 Re: ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Post by FastRide1 »

Najbolji sirup (meni uvijek pomogne) je ALPENKRAFT. Jest malo skuplji, ali vrijedi. Nadam se da ce ti pomoci.[/quote]

Gdje ga mogu naci, jel ima u svakoj apoteci? Koja je cijena?
Perla7419

#6 Re: ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Post by Perla7419 »

FastRide1 wrote:Najbolji sirup (meni uvijek pomogne) je ALPENKRAFT. Jest malo skuplji, ali vrijedi. Nadam se da ce ti pomoci.

Gdje ga mogu naci, jel ima u svakoj apoteci? Koja je cijena?[/quote]

Ima u svakoj apoteci. Cijena je od 13-15KM, zavisi od apoteke do apoteke.
prolazna

#7 Re: ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Post by prolazna »

Biljana čaj probaj- zove se "prsni čaj", meni uvijek pomogne kod grlobolje, kašlja i šlajma koji nakon upale zbog cigara traje više nego kod nepušača.
zvrk

#8 Re: ISKAŠLJAVANJE ŠLAJMA

Post by zvrk »

FastRide1 wrote:Molim sve koji mogu što prije da mi odgovore na ovu temu jer mi je baš hitno. Naime, prošlu noć kada sam legao spavati, taman što me "uhvatio" prvi san, trglo me je gušenje šlajmom ali sreća pa sam se odmah trgnuo i nije došlo do toga da se počnem ono pravo gušiti, ipak to mi se počesto dešava. Prije jedno 2 mjeseca isto mi se dogodilo samo mnogo gore, gušilo me 15 minuta i svo to vrijeme niti sam mogao progutati vodu da to pokrenem niti iskašljati sve to koliko god sam pokušavao, nisam mogao riječ izustiti ni bilo šta drugo, bukvalno sam mislio da ću umrijeti. Inače to nije onaj zeleni šlajm nego bijeli i ima oduran ukus. E sad da li ima neko ko se već sa tim izborio ili neko ko nije ali zna oko toga, šta mogu da koristim ( neki čaj, sirup, itd) da se iskašljem k'o čovjek više :) pa da mogu mirno da spavam, jer me svaki put strah kad legnem spavati da će mi se opet dogoditi pogotovo kao tad prije 2 mjeseca. Hvala unaprijed svima koji odgovore.

ako ste za prirodnu varijantu dok je proljeća obavezno koristite srijemoš - srijemuš - srijemož

divlji bijeli luk koji ima fenomenalna ljekovita svojstva, a okus i miris bijelog luka
Post Reply