"ISIS je pravi Islam!"

Rasprave o vjerskim temama.
Connaisseur Karlin

#26 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Connaisseur Karlin »

Towelie wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Towelie wrote: Hriscanstvo kao religija nema veze sa onim sta je Isus naucavao. On bi se danas borio protiv njih. Kao i Muhamed protiv tzv. muslimana.
Muhamed je prisustovoavao u ratovima :D
Da te neko istera iz sopstvenog grada i pokusa vise puta atentat, dal bi ti ucestvovala u odbrambenom ratu?
ne bih :-D ne pada mi na pamet da ubijam :) oni su bili nomadksi narod i trgovci,mogli su formirat svoju komunu blizu nekog drugog izvora vode i trgovine , ratovanje i jeste bilo da se zadrze trgovacki centri i putevi , koji su bili konstanto blokirani :D
uostlaom,islam se kanije sirio znatno dalje od centra nastanka Islama ,a sirio se zahljujuci i ratovima,ne iskljucivo u periodima mira :D
Towelie

#27 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Towelie »

Izvini, ali kako ajete koji govore o obezglavljivanju, amputiranju šake i stopala, razapinjanju možeš izvaditi iz konteksta?

Recimo ovaj ajet: Kada je Gospodar tvoj nadahnuo meleke: "Ja sam s vama, pa učvrstite one koji vjeruju!" U srca nevjernika Ja ću strah uliti, pa ih vi po šijama udarite, i udarite ih po prstima.

Možeš mi objasniti koja je poenta seći prste obezglavljenim telima
Tako sto se navedeni ajet veze za bitku i treba ga se posmatrati i razumeti u tom kontekstu, a ne kao generalno pravilo odnosa muslimana spram nevernika.
Towelie

#28 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Towelie »

ne bih :-D ne pada mi na pamet da ubijam :) oni su bili nomadksi narod i trgovci,mogli su formirat svoju komunu blizu nekog drugog izvora vode i trgovine , ratovanje i jeste bilo da se zadrze trgovacki centri i putevi , koji su bili konstanto blokirani :D
uostlaom,islam se kanije sirio znatno dalje od centra nastanka Islama ,a sirio se zahljujuci i ratovima,ne iskljucivo u periodima mira :D
Znaci, ovi su trebali kad im je oduzeto sve i kad su proterani da kazu jbg zivot ide dalje i da okrenu drugi obraz. :D Zvuci fino, ali u teoriji.
SamoVasGledam

#29 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by SamoVasGledam »

Towelie wrote:
Izvini, ali kako ajete koji govore o obezglavljivanju, amputiranju šake i stopala, razapinjanju možeš izvaditi iz konteksta?

Recimo ovaj ajet: Kada je Gospodar tvoj nadahnuo meleke: "Ja sam s vama, pa učvrstite one koji vjeruju!" U srca nevjernika Ja ću strah uliti, pa ih vi po šijama udarite, i udarite ih po prstima.

Možeš mi objasniti koja je poenta seći prste obezglavljenim telima
Tako sto se navedeni ajet veze za bitku i treba ga se posmatrati i razumeti u tom kontekstu, a ne kao generalno pravilo odnosa muslimana spram nevernika.
Bitka? Pa zar za vreme bitke nije najbitnije da ubiješ neprijatelja kako znaš i umeš, a ne da mu ciljaš samo prste i vrat da bi udovoljio Bogu?
animals

#30 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by animals »

Pravi krscanin ili pravi musliman..
kako to blesavo zvuci..
sve sto je na ovoj planeti napravljeno je od covjeka..
svaku knjigu je covjek napisao,nisu majmuni ili tigrovi..
ljudi pisali za svoje potrebe, i za svoje ciljeve..
sve su religije na isti kalup..
a svi ljudi pogan teska..
harač

#31 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by harač »

nakon nasa-e i towelie kritički o hadisima... nazirem kopernikanski obrt :D
salik79

#32 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by salik79 »

patriot_1 wrote:Ovih dana(točnije u petak na karlovačkoj TV i jučer u Baptističkoj Crkvi u Karlovcu),čuo sam priču od Iranca koji je prešao na Kršćanstvo o tome kako je postao sljedbenik Krista iako je rođen kao Musliman.Ovaj naslov je njegova izjava!
Rodio se u Muslimanskoj obitelji.Roditelji mu nađoše ženu(tako je to kod njih običaj) međutim nisu imali nikakav brak,tukao ju je,bili su nesretni!
Nisu uopće razgovarali.On sam je dvaput pokušao učiniti samoubojstvo,(niš čudno,mržnja obostrana,kako može u takvom odnosu itko biti sretan)?
Putovali su vlakom i jedna žena uđe u kupe i kaže njegovoj ženi:"Bog te voli,on je ljubav,on je poslao svog Sina da spasi cjeli svijet pa i tebe",
Njegova žena ju je otjerala jer je bila učiteljica u školi i predavala je Kuran.Vjeronauk mi bi rekli!Ostavila je Ašeru(tako se zove muž koji o tome govori) neku knjigu i otišla.Ašer ju je ,kad se vratio sa godišnjeg,3 mj. čitao iz čiste radoznalosti.Bila je to Biblija.Došao je do spoznaje da je to istina o Bogu!
Njegova žena se taj dan,kad je on to spoznao htjela klanjati!No prije no što se je poklonila,osjetila je prisutnost <Isusa koji joj reče:"Ja sam tvoj Bog i volim te".Ašer je tog časa došao do nje i pitao ju dali joj može nešto iz Biblije pročitati.Rekla je da pročita i nek ode ća!Pročitao je ovo:"Otkrivenje 3,20 Evo, na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom. ".
Shvatli su oboje da ih Isus zove,da je ne samo Prorok nego Mesija i Bog.Zagrlili su se,molili oproštenje jedan drugom,rekli Isusu:"Ako si ti zaista Bog,pomozi nam,izbavi nas jer nam je ovaj život pakao".I osjetili su veliku ljubav jedan prema drugom.Plakali.Postali su Kršćani i nakon toga su bili proganjani,pretili su im ubojstvom najuža rodbina.Pobjegli su u Tursku pa u Italiju poslije.Sad svjedoče da je Isus Bog i Spasitelj!Kažu da na području Irana i Afganistana danas ima oko 3 mil. Kršana koji moraju skrivati svoju vjeru jer je tamo vjerska policija jaka.Progoni i kažnjava.Usprkos toga,kršćanstvo raste!Reče sinoć Ašer:"Pravi Islam je ortodoksan,kao ISIS a ovo drugo je imitacija!"
Što mislite o ovome?

:D

Sto jes' - jes', progone ih cak i po kucama, zamisli da nasi velikodostojnici nas ovako progone za vrijeme blagdana!!??

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Usput, ovaj "mula" je babo od onog lika sto guli 10 godina robije zbog mita i korupcije ;-) Mora da mu se svete sto je dobar s krscanima :mrgreen:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Sve ove slike dokazuju prepredenost vjerske policije koja, postavljajuci zamke u vidu krscanskih obiljezja na ulicama Teherana i ostalih gradova, zeli namamiti sirote krscane da izadju iz svojih skrovista, da bi ih na taj nacin lakse ulovili i strpali iza resetaka...
Connaisseur Karlin

#33 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Connaisseur Karlin »

Towelie wrote:
Znaci, ovi su trebali kad im je oduzeto sve i kad su proterani da kazu jbg zivot ide dalje i da okrenu drugi obraz. :D Zvuci fino, ali u teoriji.
da, tak su formirane nove kulutre nakon migarcija :) Ali,to se nije desilo iz prostog razloga: Muhamed je fromirao vecinu brakova iz interesa sa ciljem ocuvanja statusa muslimana u drustvu,odrzavanja realcija sa jevrejima ,a imao je i bogatu zenu kojoj je trgovina bila izvor bogatstva :D a relgija je usput uokvirena kao novi stil zivljenja :)
Dope_Man

#34 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Dope_Man »

Connaisseur Karlin wrote: ne bih :-D ne pada mi na pamet da ubijam :) oni su bili nomadksi narod i trgovci,mogli su formirat svoju komunu blizu nekog drugog izvora vode i trgovine , ratovanje i jeste bilo da se zadrze trgovacki centri i putevi , koji su bili konstanto blokirani :D
Ma nije tacno, ne moze biti, meni jaran, zavrsena tri srednja, slabije cita al odlicno porice evoluciju, objasnjavao da muslimani nikada nisu zapoceli niti jedan rat. Kaze da se vjera sama od sebe prosirila po sjevernoj Africi, pa i do juga Spanije, ali da su uvijek muslimani napadani, a nikada nisu nikoga napali.
insomnia78

#35 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by insomnia78 »

Saliče kakav je odnos prema eventualnim konvertitima?
salik79

#36 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Saliče kakav je odnos prema eventualnim konvertitima?
Potpuno isti kao i prema nekonvertitima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Truba »

cito sam o iranu...moglo bi biti bolje, ali dobro je kako je u pakistanu...

mozes biti krscanin ako spadas u te tradicionalne krscanske nacije...asirci ili ko sta vec
konverzija niks...

imaju i zidove u parlamentu...ok je relativno...mada bi moglo biti bolje
arzuhal

#38 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by arzuhal »

Mandal, a nije Fadil.

:sax:
zagortenej

#39 Re: RE: Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by zagortenej »

Towelie wrote:Ono sto ISIS radi ima uporiste u hadisima, pa svidelo se to nekom ili ne.
I u praksi prvih generacija muslimana i pravovjernih halifa.
Locked