"ISIS je pravi Islam!"

Rasprave o vjerskim temama.
patriot_1

#1 "ISIS je pravi Islam!"

Post by patriot_1 »

Ovih dana(točnije u petak na karlovačkoj TV i jučer u Baptističkoj Crkvi u Karlovcu),čuo sam priču od Iranca koji je prešao na Kršćanstvo o tome kako je postao sljedbenik Krista iako je rođen kao Musliman.Ovaj naslov je njegova izjava!
Rodio se u Muslimanskoj obitelji.Roditelji mu nađoše ženu(tako je to kod njih običaj) međutim nisu imali nikakav brak,tukao ju je,bili su nesretni!
Nisu uopće razgovarali.On sam je dvaput pokušao učiniti samoubojstvo,(niš čudno,mržnja obostrana,kako može u takvom odnosu itko biti sretan)?
Putovali su vlakom i jedna žena uđe u kupe i kaže njegovoj ženi:"Bog te voli,on je ljubav,on je poslao svog Sina da spasi cjeli svijet pa i tebe",
Njegova žena ju je otjerala jer je bila učiteljica u školi i predavala je Kuran.Vjeronauk mi bi rekli!Ostavila je Ašeru(tako se zove muž koji o tome govori) neku knjigu i otišla.Ašer ju je ,kad se vratio sa godišnjeg,3 mj. čitao iz čiste radoznalosti.Bila je to Biblija.Došao je do spoznaje da je to istina o Bogu!
Njegova žena se taj dan,kad je on to spoznao htjela klanjati!No prije no što se je poklonila,osjetila je prisutnost <Isusa koji joj reče:"Ja sam tvoj Bog i volim te".Ašer je tog časa došao do nje i pitao ju dali joj može nešto iz Biblije pročitati.Rekla je da pročita i nek ode ća!Pročitao je ovo:"Otkrivenje 3,20 Evo, na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom. ".
Shvatli su oboje da ih Isus zove,da je ne samo Prorok nego Mesija i Bog.Zagrlili su se,molili oproštenje jedan drugom,rekli Isusu:"Ako si ti zaista Bog,pomozi nam,izbavi nas jer nam je ovaj život pakao".I osjetili su veliku ljubav jedan prema drugom.Plakali.Postali su Kršćani i nakon toga su bili proganjani,pretili su im ubojstvom najuža rodbina.Pobjegli su u Tursku pa u Italiju poslije.Sad svjedoče da je Isus Bog i Spasitelj!Kažu da na području Irana i Afganistana danas ima oko 3 mil. Kršana koji moraju skrivati svoju vjeru jer je tamo vjerska policija jaka.Progoni i kažnjava.Usprkos toga,kršćanstvo raste!Reče sinoć Ašer:"Pravi Islam je ortodoksan,kao ISIS a ovo drugo je imitacija!"
Što mislite o ovome?
AleksoMKD

#2 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by AleksoMKD »

U drzavama kao Avganistan, dobar dio Pakistana, sadasnje Libije, dobar deo Iraka i slicnim mestima Islam je ono sto ti grupa naoruzanih ljudi koji su ti usli u selo/grad kazu da je Islam.
SamoVasGledam

#3 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by SamoVasGledam »

Kao prvo, treba ti zatvoriti temu, jer se u naslovu spominje ISIS, dok je tekst okrenut nekoj drugoj temi, a ISIS se spominje tek na kraju onako usput. Drugo, taj Usher je verovatno bio šija pošto je iz Irana, pa tako i nisam siguran koliko je on verodostojan da priča o nekoj ideologiji (ISIS-u) koja njemu nikada nije bila toliko bliska.

I treće, priča je šuplja i smešna. Kao sede oni u vozu i odjednom iz čista mira tek tako uskoči im neka žena i počne da im drobi o Božijoj ljubavi i njegovom sinu, ostavi im Bibliju i ode. Njegova žena i on pročitaju malo Bibliju, odjednom osete Isusovu prisutnost (posle toliko vremena) i postanu hrišćani i hrišćanski misionari. Mislim stvarno...

I uvek kada se u pričama o konverziji spominju nasumični stihovi iz Biblije i Kur'ana, uvek su u pitanju stihovi koji govore o ljubavi, miru, poštovanju, toleranciji, Božijoj ljubavi i pravednosti, raju... Gde se odjednom izgubiše oni stihovi koji govore o mržnji, ratovima, ubijanju, Božijim kaznama, paklu itd?
insomnia78

#4 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by insomnia78 »

Kakva je ovo ofirna, pateticna krscansko misionarska propaganda?
SmokingMan

#5 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by SmokingMan »

Priča ti je šuplja na sve strane,ne zna se gdje više curi.
Dope_Man

#6 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Dope_Man »

Domoljube, nekad si stvarno preofiran sa ovim supljacima. Aj odvadi malo. Slazem se sa komentarom da je tema besmislena i najbolje je zatvoriti prije nego se oplete po njoj.
spreca

#7 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by spreca »

Otvarac teme je inace teeeeski trol, koji inace otvara ovakve teme koje su izmisljene i nemaju niti trunku istine koje bi potvrdile njegove rijeci....ja sam mislio da je on trajno otisao u Banovice za nacelnika :mrgreen: :lol: a on jos ovdje....toliko je to providan sa ovim temem da je to vec postalo gadljivo
triiksa

#8 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by triiksa »

Tri puta sam pročitao uvodni tekst sve misleći da sam glup pa ne kontam šta je pisac htio reći.
spreca

#9 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by spreca »

triiksa wrote:Tri puta sam pročitao uvodni tekst sve misleći da sam glup pa ne kontam šta je pisac htio reći.
kad bi i on znao
El Mumin

#10 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by El Mumin »

To je bio šejtan/sotona koji se predstavio kao Isus. Kao što kažu sljedeći Kur'anski ajeti:
Mi smo Adema stvorili i onda mu oblik dali, a poslije melekima rekli: “Poklonite mu se!”, i oni su se poklonili, osim Iblisa, on nije htio da se pokloni. #“Zašto se nisi poklonio kad sam ti naredio?” – upita On. – “Ja sam bolji od njega; mene si od vatre stvorio, a njega od ilovače” – odgovori on. #“E onda izlazi iz Dženneta” – reče On – “ne priliči ti da u njemu prkosiš; izlazi, ti si, zaista, od onih prezrenih!” #“Daj mi vremena do Dana njihova oživljenja!” – zamoli on. #“Daje ti se vremena!” – reče On. #“E zašto si odredio pa sam u zabludu pao” – reče – “kunem se da ću ih na Tvom Pravom putu presretati, #pa ću im sprijeda, i straga, i zdesna i slijeva prilaziti, i Ti ćeš ustanoviti da većina njih neće zahvalna biti!” #“Izlazi iz njega, pokuđen i ponižen!” – reče On. “Tobom i svima onima koji se budu povodili za tobom doista će Džehennem napuniti! #(El- Araf)

Sent from my D5103 using Tapatalk
spreca

#11 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by spreca »

nemoj te mu zamjeriti...nije covjek mezio :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Truba »

ne znam tko je pravi islam

ali znam koji nije

onaj koji pije alkohol, kurva se, slusa turbo folk, krade, vara, ponekad ode u dzamiju
ali o tome smo 1000 ovdje pricali

ko je licemjeran ovdje?
Drvosjeca iz Dejcica

#13 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

AleksoMKD wrote:U drzavama kao Avganistan, dobar dio Pakistana, sadasnje Libije, dobar deo Iraka i slicnim mestima Islam je ono sto ti grupa naoruzanih ljudi koji su ti usli u selo/grad kazu da je Islam.
Jbg, zapadu nije valj'o Gadafi, Sadam...sada im je kažu ISIS po volji. :oops:

Što se tiče teme mislim da je pokretač iz HR ali mu ne smeta da piše ekavicom. :mrgreen: Ne znam da li je priča istinita ali svako ima pravo na svoje mišljenje k'o guzicu što nosi pa tako i ovaj Iranac. Ja samo znam da smo mi imali kršćanski verziju ISIS-a na ovim prostorima 1992. godine a napraviše i genocid.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 31/10/2016 16:20, edited 1 time in total.
Towelie

#14 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Towelie »

Ono sto ISIS radi ima uporiste u hadisima, pa svidelo se to nekom ili ne.
Drvosjeca iz Dejcica

#15 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Towelie wrote:Ono sto ISIS radi ima uporiste u hadisima, pa svidelo se to nekom ili ne.
Da, ali kako objasniti da su dva svjetska rata i dva genocida nastala u kulturnom i religioznom krugu koji navodno propovjeda mir i ljubav? :roll:
Towelie

#16 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Towelie »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Towelie wrote:Ono sto ISIS radi ima uporiste u hadisima, pa svidelo se to nekom ili ne.
Da, ali kako objasniti da su dva svjetska rata i dva genocida nastala u kulturnom i religioznom krugu koji navodno propovjeda mir i ljubav? :roll:
Nema od tog propovedanja ljubavi nista. Ti sto su ratovali nisu ni citali Bibliju.
Truba

#17 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Truba »

ja stalno pitam koga citiraju i citaju kada se raznose ili kolju
niko da odgovori
isto kao za burku...gdje je citat iz Kurana

kad kolju faludzanskog imama sta citiraju i kako opravdavaju to?
Towelie

#18 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Towelie »

Black swan wrote:
niko da odgovori

Citiraju hadise uglavnom. Bude ponekad i ajet, ali izvadjen iz konteksta kako im kad valja.
Drvosjeca iz Dejcica

#19 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Towelie wrote:
Nema od tog propovedanja ljubavi nista. Ti sto su ratovali nisu ni citali Bibliju.
Da, jasno da nema ništa od te ljubavi, ali kako je moguće da se u kršćanskom kulturološkom okruženju povedu dva svjetska rata, dva genocida i holokaust? Sveštenici su blagosiljali vojske i oružija pa i u zadnjem ratu. Očito nešto ne štima sa kršćanstvom a opravdanje tipa "nisu čitali Bibliju" jednostavno je previše naivno da bi bilo argumentovano. :oops:
Truba

#20 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Truba »

znaci osim Kurana moram i hadise citati :roll:

vice ekipa bila kod terora u siriji
skupina ima dva zarobljenika

kaze ovaj teror njima
znate li sta se radi sa zarobljenicima ( po svetim knjigama)

oni sute

ode vice ekipa dalje s nadom da su ovi i dalje zivi

sta se radi?
AleksoMKD

#21 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by AleksoMKD »

Jbg, zapadu nije valj'o Gadafi, Sadam...sada im je kažu ISIS po volji. :oops:

Što se tiče teme mislim da je pokretač iz HR ali mu ne smeta da piše ekavicom. :mrgreen: Ne znam da li je priča istinita ali svako ima pravo na svoje mišljenje k'o guzicu što nosi pa tako i ovaj Iranac. Ja samo znam da smo mi imali kršćanski verziju ISIS-a na ovim prostorima 1992. godine a napraviše i genocid.
Generalno su Abrahamske religije prilicno stroge i lako je "opravdati" razne gadosti kao na primer robstvo. A ovakvih prica o prelasku iz hedne u drugu...............vidi samo koliko je krscana preslo na Budizam jer su "osetili nesto", autosugestija je opasna stvar.

Sto se ISIS-a i ovih ratova po bliskom istoku tice ja se nadam da ce posle toga ti ljudi "expertima" teologije i vjerskim "autoritetima" reci isto ono sto je svestenstvu receno posle 30 godisnjeg rata u Evropi. Sit down and shut up!!!!

Samo da nema toliko zrtava kao kada su se dohvatili Katolici i Protestanti...........
Towelie

#22 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Towelie »

Da, jasno da nema ništa od te ljubavi, ali kako je moguće da se u kršćanskom kulturološkom okruženju povedu dva svjetska rata, dva genocida i holokaust? Sveštenici su blagosiljali vojske i oružija pa i u zadnjem ratu. Očito nešto ne štima sa kršćanstvom a opravdanje tipa "nisu čitali Bibliju" jednostavno je previše naivno da bi bilo argumentovano. :oops:[/quote]
Hriscanstvo kao religija nema veze sa onim sta je Isus naucavao. On bi se danas borio protiv njih. Kao i Muhamed protiv tzv. muslimana.
Connaisseur Karlin

#23 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Connaisseur Karlin »

Towelie wrote: Hriscanstvo kao religija nema veze sa onim sta je Isus naucavao. On bi se danas borio protiv njih. Kao i Muhamed protiv tzv. muslimana.
Muhamed je prisustovoavao u ratovima :D
Towelie

#24 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by Towelie »

Connaisseur Karlin wrote:
Towelie wrote: Hriscanstvo kao religija nema veze sa onim sta je Isus naucavao. On bi se danas borio protiv njih. Kao i Muhamed protiv tzv. muslimana.
Muhamed je prisustovoavao u ratovima :D
Da te neko istera iz sopstvenog grada i pokusa vise puta atentat, dal bi ti ucestvovala u odbrambenom ratu?
SamoVasGledam

#25 Re: "ISIS je pravi Islam!"

Post by SamoVasGledam »

Towelie wrote:
Black swan wrote:
niko da odgovori

Citiraju hadise uglavnom. Bude ponekad i ajet, ali izvadjen iz konteksta kako im kad valja.
Izvini, ali kako ajete koji govore o obezglavljivanju, amputiranju šake i stopala, razapinjanju možeš izvaditi iz konteksta?

Recimo ovaj ajet: Kada je Gospodar tvoj nadahnuo meleke: "Ja sam s vama, pa učvrstite one koji vjeruju!" U srca nevjernika Ja ću strah uliti, pa ih vi po šijama udarite, i udarite ih po prstima.

Možeš mi objasniti koja je poenta seći prste obezglavljenim telima?
Locked