Ishrana u vrticima!
Moderator: anex
-
Last_one
#1 Ishrana u vrticima!
Dragi moji, potrebne su mi informacije o kvaliteti hrane koja se daje djeci u vrticima....dakle sve informacije su dobrodosle.......Da li ste zadovoljni ( za one koji tamo salju djecu) ili da li znate nesto o tome?
-
VERNESA
#2 Re: Ishrana u vrticima!
Uglavnom meso je vrlo rijetko , čorbice raznorazne i tako , kupus , špinat , kelj itd.Dijete često zna doći gladno iz vrtič pošto navedena jela ne voli
- buba
#3 Re: Ishrana u vrticima!
Pa to ti zavisi od vrtica u koji dijete ide..mislim da za svaki mjesec izvjese jelovnik pa mozes vidjeti sastav hrane. Ali uglavnom znaj da nece biti narocito bogat mesom, to su supe,povrce, pire itd..
-
rezzmatazz
-
LeeLooSA
#6 Re: Ishrana u vrticima!
moj djecak je u vrticu vec 3,5 godine. Za doracak obicno imaju griz na mlijeku, kajganu, sirni namaz, eurokrem, pavlaku, uz to ponekad mlijeko, caj. Za rucak danas konkretno imaju grah i salatu, pa onda imaju zapecene makarone sa sirom, spagete sa mesom, junecu corbu, piletinu i pire, rizu i cufteta u paradajz sosu, spinat, prasa sa rizom i mesom i slicno. Za uzinu obicno imaju opet neki namaz (sir, eurokrem, margo, vrlo vrlo rijetko pastetu i salamu), voce i keks, puding i sl. To sto djeca dolaze kuci gladna je problem izbirljivosti pojedine djece - moj djecak jede sve. Spinat u vrticu jedva ceka, to mu je favorit.
Ja cesto odnesem keks i vrlo cesto voce za cijelu grupu (kila, dvije), pa im onda uciteljice daju. Ovo je iskustvo iz JU Djeca Sarajeva.
- ja_cura_
#7 Re: Ishrana u vrticima!
moja sestra je bila zadovoljna dok su joj djeca isla u vrtic (drzavni).. .sve su joj jeli!!! kuci kaze, necu grah, ne volim, te nece ovu supu, samo ovu, te dzem nikad, stvarno nikad nisu namazali, a u vrticu su mogli, ista stvar je i sa cuftetama i vecinom ostale hrane...
jer u vrticu: druga djeca jedu, pa su i oni jeli! gladni uglavnom nikad nisu dosli. a sestra je znala nositi isto tako nekad voce, kekse i ostale gluposti, cisto da se pocasti mala raja!
jer u vrticu: druga djeca jedu, pa su i oni jeli! gladni uglavnom nikad nisu dosli. a sestra je znala nositi isto tako nekad voce, kekse i ostale gluposti, cisto da se pocasti mala raja!