Iseljnje u South Africa

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
mirce787

#1 Iseljnje u South Africa

Post by mirce787 »

Kakve su mogucnosti iseljenja u South Africa za Bosance .
Dali je lako dobiti posao, vizu ili drzavljansto?
hajde ako ima ko iz tih krajeva neka pise :)
sinuhe

#2 Re: Iseljnje u South Africa

Post by sinuhe »

Jedno vrijeme prije rata se pricalo da traze doktore pa je mozda neko i otisao. Danas mi je tvoje pitanje malo cudno.
mirce787

#3 Re: Iseljnje u South Africa

Post by mirce787 »

Sto cudno tamo je lijep zivot i ima nasih tamo ali , kakve su opcije sto se tice dobiti vizu ili drzavljanstvo , dali se moze azil traziti ili imaju neki drugi putevi kako bi se doslo tamo
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4 Re: Iseljnje u South Africa

Post by KatarinaKosaca »

Azil zaboravi. Useljeničkog programa nema. Nezaposlenost je 20%, ali navodno ima puno iz ljenosti. Navodno, opet, ko hoće da radi nađe posao. Onda preko posla papiri itd. Ili vjenčanjem za lovu. Za život, onako, izgleda dosta pristojno i optimistično.
gnjev

#5 Re: Iseljnje u South Africa

Post by gnjev »

Do kakve pizdarije ..
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#6 Re: Iseljnje u South Africa

Post by Zviz »

KatarinaKosaca wrote:Azil zaboravi. Useljeničkog programa nema. Nezaposlenost je 20%, ali navodno ima puno iz ljenosti. Navodno, opet, ko hoće da radi nađe posao. Onda preko posla papiri itd. Ili vjenčanjem za lovu. Za život, onako, izgleda dosta pristojno i optimistično.
:skoljka:
newlevel

#7 Re: AW: Iseljnje u South Africa

Post by newlevel »

Kazu da je velika kvota kriminaliteta.

Sent from my Nokia 3310
mirce787

#8 Re: Iseljnje u South Africa

Post by mirce787 »

KatarinaKosaca wrote:Azil zaboravi. Useljeničkog programa nema. Nezaposlenost je 20%, ali navodno ima puno iz ljenosti. Navodno, opet, ko hoće da radi nađe posao. Onda preko posla papiri itd. Ili vjenčanjem za lovu. Za život, onako, izgleda dosta pristojno i optimistično.
A jesi li ti u south africa i kako preko posla , jeli po zakonu ako radis neko vrijeme imas pravo da steknes drzavljanstvo i jeli lako naci posao. Moze li se na turisticku vizu tamo pa ako naces posao da dobijes radnu vizu ili kako to ide ?? i kakve su sanse da se nace posao za pridoslice :) bosance :)
KatarinaKosaca

#9 Re: Iseljnje u South Africa

Post by KatarinaKosaca »

mirce787 wrote:
A jesi li ti u south africa i kako preko posla , jeli po zakonu ako radis neko vrijeme imas pravo da steknes drzavljanstvo i jeli lako naci posao. Moze li se na turisticku vizu tamo pa ako naces posao da dobijes radnu vizu ili kako to ide ?? i kakve su sanse da se nace posao za pridoslice :) bosance :)
Nađeš posao, poslodavac ti sredi papire, boraviš tamo produžuješ i nakon , mislim (ovo ću ti provjeriti) 7 godina stičeš uvjete za državljanstvo. Primitivnih poslova tipa baštovan, moler itd , ima, samo što je lova .. onako da se preživi. Traži odavde posao tamo ili preko nekoga našeg tamo, to ti je najpametnije. Samo povratna karta van ponude je cca. 2000 eura, preskupo.
mirce787

#10 Re: Iseljnje u South Africa

Post by mirce787 »

KatarinaKosaca wrote:
mirce787 wrote:
Nađeš posao, poslodavac ti sredi papire, boraviš tamo produžuješ i nakon , mislim (ovo ću ti provjeriti) 7 godina stičeš uvjete za državljanstvo. Primitivnih poslova tipa baštovan, moler itd , ima, samo što je lova .. onako da se preživi. Traži odavde posao tamo ili preko nekoga našeg tamo, to ti je najpametnije. Samo povratna karta van ponude je cca. 2000 eura, preskupo.
ehh puno se ceka za drzavljanstvo a odakle si ti i jesi li trenutno tamo. Ja bi volio tamo otici ali sa porodicom ja, zena i dijete...mislim kakve su sanse da odemo tamo i da trazimo posao , imali kakvih agencija tamo sto nasi ljudi drze ...
kritichar

#11 Re: Iseljnje u South Africa

Post by kritichar »

silovanja, krađe, ubistva
počni u google ukucavati krime i..., pa ćeš vidjeti šta će prvo izbaciti
mirce787

#12 Re: Iseljnje u South Africa

Post by mirce787 »

kritichar wrote:silovanja, krađe, ubistva
ma znam ja to ma i ovdje ima svega toga i ubijanja, siromastva ali mislim da je cak ovdje i vise he he
stakasa

#13 Re: Iseljnje u South Africa

Post by stakasa »

mirce787 wrote:
kritichar wrote:silovanja, krađe, ubistva
ma znam ja to ma i ovdje ima svega toga i ubijanja, siromastva ali mislim da je cak ovdje i vise he he
Legendo raspitaj se dobro prvo, nemoj napamet. Ne znam ja koliko je to - ima toga i ovde. Jadnom sam bio procito podatke o silovanjima u Juznoj Africi. Nenormalne cifre neke, recimo trecina ili polovina zena silovane. Pa ko ce tu zivjet
KatarinaKosaca

#14 Re: Iseljnje u South Africa

Post by KatarinaKosaca »

stakasa wrote:Legendo raspitaj se dobro prvo, nemoj napamet. Ne znam ja koliko je to - ima toga i ovde. Jadnom sam bio procito podatke o silovanjima u Juznoj Africi. Nenormalne cifre neke, recimo trecina ili polovina zena silovane. Pa ko ce tu zivjet
:zoka:

Imam tamo bliske ljude i bila sam kao turista, nije baš tako kataklizmično :D glede sigurnosti.
stakasa

#15 Re: Iseljnje u South Africa

Post by stakasa »

KatarinaKosaca wrote:
stakasa wrote:Legendo raspitaj se dobro prvo, nemoj napamet. Ne znam ja koliko je to - ima toga i ovde. Jadnom sam bio procito podatke o silovanjima u Juznoj Africi. Nenormalne cifre neke, recimo trecina ili polovina zena silovane. Pa ko ce tu zivjet
:zoka:

Imam tamo bliske ljude i bila sam kao turista, nije baš tako kataklizmično :D glede sigurnosti.
Vjerujem. Mozda je prosjek katastrofalan zato sto je u siromasnim naseljima puno, puno gore. Na pamet pricam. Ali dobro je da ima neko iz prve ruke potvrdit
muminovic

#16 Re: Iseljnje u South Africa

Post by muminovic »

Od toliko zemalja, gdje bas nade South Africa ;)
Post Reply