Iseljenje "komšija iz pakla" prinudnim putem???

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
AlexUrnek

#1 Iseljenje "komšija iz pakla" prinudnim putem???

Post by AlexUrnek »

Ovako, radi se u tome da u manjoj zgradi (desetak stanova) imamo u jednom stanu "komšije iz pakla" koji uništavaju garaže, zajedničko stubište, rade kojekakve gadosti po zgradi, vrijeđaju i napadaju stanare zgrade, nosaju palice i noževe po zgradi i okolo zgrade, prijete stanarima, iz njihovog stana se uvijek čuje galama i buka itd itd da ne opisujem detaljno šta sve rade...uglavnom u zgradi živi i par starijih osoba te se mi svi zajedno bojimo za svoju sigurnost i šta bi se moglo desiti. Zvali smo policiju, komunalne inspektore, Centar za socijalni rad i oni svi na kraju opet ništa ne urade, policija dođe malo popriča sa njima i onda sve po starom, isto i Centar za socijalni rad...komunalni inspektori kao ne mogu da im napišu kazne za oštećenja koja vrše niti bilo šta drugo. Da se razumijemo, cijela zgrada, tj. svi stanari su ugroženi, ne radi se o situaciji 1 na 1 i mi smo sad došli do toga da nemamo pojma šta dalje da radimo jer željeli bi da se nešto uradi prije nego neko nastrada od strane tih lica. Moje pitanje je...ima li neka zakonska odredba koja omogućuje u ovakvom jednom slučaju prinudno iseljenje tih stanara iz naše zgrade (čuo sam da se u nekom mjestu mjesna zajednica potrudila da neku porodicu iseli zbog čestih krađa po selu i tako to...). Oni su vlasnici stana, znači nisu zakupci ili podstanari ili tako nešto. Da li bi se takvo nešto moglo tražiti sudskim putem uz prilaganje bezbroj prijava u policiji i centru za socijalni rad kao osnov... ako neko nešto zna ili zna neki sličan slučaj pomagajte jer situacija je kranje alarmantna. Hvala unaprijed.
sema911s

#2 Re: Iseljenje "komšija iz pakla" prinudnim putem???

Post by sema911s »

skupite nekih 500km,., kakava dva celava lika nadjete i ti celavci urade posao koji najbolje znaju,.,
pussysmoke

#3 Re: Iseljenje "komšija iz pakla" prinudnim putem???

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 23/01/2020 21:59, edited 1 time in total.
AlexUrnek

#4 Re: Iseljenje "komšija iz pakla" prinudnim putem???

Post by AlexUrnek »

Rekao sam Zakonskim putem, a ti ćelavci mi nebi riješili ništa, opet oni ostanu tu i mi i dalje nismo rahat :)
almir90

#5 Re: Iseljenje "komšija iz pakla" prinudnim putem???

Post by almir90 »

Od jarana stari je to rijesio, tako sto je stalno zvao policiju, kad je muriji dotuzilo vise dolazit (nakon godine) lijepo ovoga isprovocirali da ih napadne, tako je uradio, slijedilo nocenje u stanici. Kad je dosao sutradan modar, kaze drug vise nikada im nista nije rekao. :lol:
pussysmoke

#6 Re: Iseljenje "komšija iz pakla" prinudnim putem???

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 23/01/2020 21:59, edited 1 time in total.
CaneBos

#7 Re: Iseljenje "komšija iz pakla" prinudnim putem???

Post by CaneBos »

pussysmoke wrote:
AlexUrnek wrote:Rekao sam Zakonskim putem, a ti ćelavci mi nebi riješili ništa, opet oni ostanu tu i mi i dalje nismo rahat :)
U državi bez zakona je uzaludno tražiti pravdu zakonom. Ukoliko je stan u njihovom vlasništvu ne možete Vi tu ništa. Nisam pobornik nasilja, ali kada su ove situacije u pitanju, "klin se klinom izbija". Nažalost. Sami ste rekli da policija dođe i ode, a druge institucije to uopšte ne zanima jer imaju "važnije" probleme (istraživanje rude i gubljenje vremena). Znam da je teško odlučiti se na takav korak. S obzirom da niste još spremni na to, znači da još nije "žuta minuta".
Ne postoji kod nas zakonski nacin da ih delozirate iz njihovog vlasnistva. Zakonskim putem uz stalne prijave protiv njih, oni mogu samo dobijati neke opomene, eventualnu kaznu za remecenje javnog reda i mira i slicno, ali da ih sklonite odatle ne.
Svodi se na to sto ti svi vec kazu. Jezik sile je jedini koji ce razumiti i koji ih moze eventualno umiriti.
Post Reply