IRON MAIDEN

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Pataren Ponthus

#1 IRON MAIDEN

Post by Pataren Ponthus »

Moja omiljena grupa,moj jedini prijatelj kada sam sam.
Up the irons!!!!!
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Stigli su cak do prijatelja?? :-D
Najbolji heavy bend u Univerzumu... Uzivo nenadmasni...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

zar su jos zivi :shock:
srce_ruke_lopata

Post by srce_ruke_lopata »

Jos jedan glas sa Maiden, bolje receno za gosn' Dickinsona :D
Koshpa

Post by Koshpa »

sve pohvale, svaki komentar je suvisan za moju mamu i tatu ( citaj Maiden ) :D sto su me tako lijepo odgojili da uz njih odrastem
Pataren Ponthus

TGSTK wrote:sve pohvale, svaki komentar je suvisan za moju mamu i tatu ( citaj Maiden ) :D sto su me tako lijepo odgojili da uz njih odrastem
Kad je vec tako hvala i mom starijem burazu za najljepsu stvar u mom zivotu.Jebiga vec sam klipan od dvajest godina,ali sta ces.Kraljevi.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ne volim ih, ne volim metal uopste, pa mi ne zamjerite...ne bi se ni javio neg' samo da kazem da mi se jako svidja stvar "Jerusalem" od B.Dickinsona, s nekog solo albuma...plus jos jedna balada s tog albuma, pocinje nesto s The Dragon, tako nekako, ne sjecam se...
Pataren Ponthus

Tearse of the dragon se zove...ali jebo se ti kad ih ne volis.Salim se...nema veze,dobar ti je Bruce ako nista.Usput,Jeruslame kraljevska stvar.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Pataren Ponthus wrote:Tearse of the dragon se zove...ali jebo se ti kad ih ne volis.Salim se...nema veze,dobar ti je Bruce ako nista.Usput,Jeruslame kraljevska stvar.
ta je, bogumilu nas jedini :)
sreca, bar me Bruce cupa :D
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Imaju dobrih pjesama, ali su pomalo dosadni.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Tako ti je sa svim bendovima koji dugo žive. Počni od Stonesa ili Floyda.

Oni koji slušaju IM jedva čekaju da naprave nešto novo. Samo oni imaju istančano uho u raspoznavanju drugačijeg u nečemu novome. Za druge je sve to isto. Imao sam sreću da odrastem uz IMovce, a i dan danas ih s vremena na vrijeme poslušam. Mnogo češće nego Metallicu, koja mi je značila i više od Maidena.
Valjda zato što se nisu odrekli onoga na čemu su stekli slavu, što se nisu promijenili i dopustili da ih vjetar njiše kako to zahtijevaju 'moderna MTV vremena'.
Eto, sad moram čuti nešto njihovo. Možda Rime of the Ancient Mariner :D
Comrad

Post by Comrad »

Jedna od najboljih metal grupa ikad, jeste da nisu vise sto su bili, ali jbg ostarili ljudi :D
mali Ninja

Post by mali Ninja »

fear of the dark 8-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Reče Bruce jednom prilikom:

"Iron Maiden is like a football team, we have fans who always support us even if we play bad".

Nebih ništa dodao na to.
Virtual X

Post by Virtual X »

Comrad wrote:Jedna od najboljih metal grupa ikad, jeste da nisu vise sto su bili, ali jbg ostarili ljudi :D
Halo ba, nemoj tako! "Brave New World" stvarno nije ono sto su maiden-i nekad bili, barem je za klasu bolji od svega sto trenutno imas od metala! Meni je strasno jak album!

P.S. poslusajte ( ko nije ) i pogledajte Rock In Rio, e da mi je na takav koncert! Savrsenstvo!
Pataren Ponthus

Ma meni je cijela diskografija super,ukljucujuci i zadnji album,po mnogima uz Virtual najlosiji.Al treba imati uho i strpljenja,pa ga slusati i slusati,pomali i nazor.Puno progresivniji od ostalih,po malo nalik na pocetke...
Ama ljudi...up the irons!!!!
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

da se potpuno bespotrebno poFalim ... :D

gledoo sam ih uzivoo :D

koncerti su im sveopsti haos...
elk

Post by elk »

meni najbolji bend svih vremena, ali fanova maidena u bih je sve manje, zbog totalne papanijade među nama. jedino ako po aqui počnu da nastupaju......
Comrad

Post by Comrad »

Virtual X wrote:
Comrad wrote:Jedna od najboljih metal grupa ikad, jeste da nisu vise sto su bili, ali jbg ostarili ljudi :D
Halo ba, nemoj tako! "Brave New World" stvarno nije ono sto su maiden-i nekad bili, barem je za klasu bolji od svega sto trenutno imas od metala! Meni je strasno jak album!

P.S. poslusajte ( ko nije ) i pogledajte Rock In Rio, e da mi je na takav koncert! Savrsenstvo!
Slozit cu se za Rock In Rio, ubjedljivo najjaci koncert ikad, kako samo sviraju ljudi, bolje nego u studiju :D I kako samo Bruce upravlja onolikom masom :-)
LSD

Post by LSD »

Slozit cu se za Rock In Rio, ubjedljivo najjaci koncert ikad, kako samo sviraju ljudi, bolje nego u studiju I kako samo Bruce upravlja onolikom masom
Ne znam jesi li gledao (ili slusao-svejedno) Live after death '85,maiden england '88 ili donington live '92...ne kazem da rok in rio nije los...ali reci da je rock in rio ubjedljivo njihov najjaci koncert ikad je fakat smjesno (nemoj mi zamjeriti-morao sam reagovati na ovo :D )...danas je maiden sjenka nekadasnjeg metal giganta sto i normalno (godine stisle jbg :D )...meni se nikako ne svidja ovi odlasci i dolasci kako je kome volja (odlasci i naknadni dolasci brucea i adriana)...a posebno mi se ne svidja ova postava sa 3 gitare,ja mislim da je to nezapamceno u svijetu metala...ali da ih ne pljujem vise :D ,ipak je to veliiiki bend sa velikom zaostavstinom i uticajem...UP THE IRONS
Comrad

Post by Comrad »

LSD wrote:
Slozit cu se za Rock In Rio, ubjedljivo najjaci koncert ikad, kako samo sviraju ljudi, bolje nego u studiju I kako samo Bruce upravlja onolikom masom
Ne znam jesi li gledao (ili slusao-svejedno) Live after death '85,maiden england '88 ili donington live '92...ne kazem da rok in rio nije los...ali reci da je rock in rio ubjedljivo njihov najjaci koncert ikad je fakat smjesno (nemoj mi zamjeriti-morao sam reagovati na ovo :D )...danas je maiden sjenka nekadasnjeg metal giganta sto i normalno (godine stisle jbg :D )...meni se nikako ne svidja ovi odlasci i dolasci kako je kome volja (odlasci i naknadni dolasci brucea i adriana)...a posebno mi se ne svidja ova postava sa 3 gitare,ja mislim da je to nezapamceno u svijetu metala...ali da ih ne pljujem vise :D ,ipak je to veliiiki bend sa velikom zaostavstinom i uticajem...UP THE IRONS
Ma nisam ti ja neki metalac, ja slusam od Iron Maidena do Tupaca :D Volim dobru muziku, znam da sam gledao jos neka dva starija koncerta od njih e ne znam koji je od tih nabrojanih, ali eto slazem se da nisu ono sto su bili, imam sve njihove albume i to se lako moze vidjeti, preslusas neki stariji, pa novi i sta ja znam, valjda neko novo vrijeme, ljudi se prilagodjavaju situaciji :)
Pataren Ponthus

Sto se live nastupa tice...jedan je Live After Death iz 84 godine.Al atmosfera sa Maiden England mi je nekako,ta 7Son turneja,ledenice....uuuuuu.Zakon.Rock In Rio je takodje jak,ali Bruce malo ofalio.
Better Man

Post by Better Man »

Pataren Ponthus wrote:Sto se live nastupa tice...jedan je Live After Death iz 84 godine.Al atmosfera sa Maiden England mi je nekako,ta 7Son turneja,ledenice....uuuuuu.Zakon.Rock In Rio je takodje jak,ali Bruce malo ofalio.
Live After Death je neprevaziđen i svi ovi poslije objavljeni živi nastupi na VHS-u i DVD-u su po pitanju scenografije i izvedbe neubjedljivi i blijedi.
Pataren Ponthus

Better Man wrote:
Pataren Ponthus wrote:Sto se live nastupa tice...jedan je Live After Death iz 84 godine.Al atmosfera sa Maiden England mi je nekako,ta 7Son turneja,ledenice....uuuuuu.Zakon.Rock In Rio je takodje jak,ali Bruce malo ofalio.
Live After Death je neprevaziđen i svi ovi poslije objavljeni živi nastupi na VHS-u i DVD-u su po pitanju scenografije i izvedbe neubjedljivi i blijedi.
potpis!
doktor78

Post by doktor78 »

Cuo sam da pripremaju DVD izdanje Live after Death 8)
Post Reply