Iron Maiden - March 14th 2007 Belgrade

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

irfan2

#1 Iron Maiden - March 14th 2007 Belgrade

Post by irfan2 »

http://www.ironmaiden.com/homepage.php? ... bsection=0

uvijek su mi bili dragi :D :) ..mada znam i vidim sve lose strane njihove...

ko ce ic sa mnom :-D tal za gorivo i pive itd se podrazumijeva :D :) ...
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

i ako ih rado slusam i jedna su mi od najdrazih grupa, mislim im je zika prerasla u pop.nije to vise stari maiden.svake godine izbace po 1 album i nekako su im sve pjesme iste.meni je danas glupo slusati pjesmu koja traje po 8 minuta.sve u svemu ,na koncert se isplati otici jer jos uvijek naprave veliki spektakl.
bih_finest

Post by bih_finest »

Hoće li se kod nas iko sjetiti da dovede ovako neku dobru grupu..ccc...žalosti u pm :(
black

Post by black »

Murat Sabanovic wrote:i ako ih rado slusam i jedna su mi od najdrazih grupa, mislim im je zika prerasla u pop.nije to vise stari maiden.svake godine izbace po 1 album i nekako su im sve pjesme iste.meni je danas glupo slusati pjesmu koja traje po 8 minuta.sve u svemu ,na koncert se isplati otici jer jos uvijek naprave veliki spektakl.
bas tako murate...i meni su jedna od najdrazih..ali pokvarili se jesu sve pjemse slicne ali et opet ih volim...irfo2 vidijecemo do tad mozda ja isao :D
Bosnian Gangsta

Post by Bosnian Gangsta »

Nisam fan takve muzike.
bih_finest

Post by bih_finest »

Bosnian Gangsta wrote:Nisam fan takve muzike.
Pa šta nas to briga :-) wtf
manki

Post by manki »

za moj rođendaaaaaan :( :(
van Basten

Post by van Basten »

naravno, svi takvi koncerti u širokom luku zaobilaze Sarajevo, pa ti se onda kontaj, organizuj... slažem se da im je zvuk smekšao zadnjih godina, al opet... vrijedilo bi otići kad bi se uhvatilo slobodnih dana
doktor78

Post by doktor78 »

tja, ako su tacne informacije da na koncertima sviraju kompletan zadnji album (koji je,po mom misljenju, jedan od najgorih njihovih uradaka) plus poneki hit iz (bolje) proslosti, onda bez mene,hvala...
Downunda

Post by Downunda »

Ako ne budem bio zauzet(što prije saznam, tim bolje) svakako da ću se pridružiti!
Mislim, ovo je najbliža destinacija obzirom da ne mogu čekati do "30.februara" sljedeće godine, kada su Dickinson i kompanija zakazali koncert kod nas u organzaciji ...... KONTATE??!!.
Purple su nas preskočili (kao i Bog zna koliko još svjetskih KVALITETNIH bendova), tako da savjetujem svim fanovima ove, a i svake druge dobre zike da ne rizikuju misleći da će možda nekad i kod nas doći (JER GARANT NEĆE - bar do tog velikog 30.februara)!

Ta ra

p.s. veća je šansa da nas "posjeti" Halley-eva kometa ili cunami nego neko uz čiju smo muziku odrasli
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Najveca zivotna zelja koju cu evo ispuniti napokon nakon mnogo godina nekih peripetija...najveci bend svijeta!!!!
travar

Post by travar »

Zar su josh živi! :lol:
Isabell

Post by Isabell »

HM,
odlicna grupa. Vjerujem i dobar koncert al malo sam prestarila to furanje na koncert u BG.
Drumer

Post by Drumer »

doktor78 wrote:tja, ako su tacne informacije da na koncertima sviraju kompletan zadnji album (koji je,po mom misljenju, jedan od najgorih njihovih uradaka) plus poneki hit iz (bolje) proslosti, onda bez mene,hvala...
Ne vidim da te iko tjera da ides na koncert. I btw, bas zato sto ljudi u ovoj zemlji razmisljaju na taj nacin , pa cak i ljudi koji su u mogucnosti da organizuju tako nesto, nikad takvi i sl. bendovi nece doci kod nas. Ja sam bio na dva njihova koncerta i vecinom odsviraju 5-6 novih stvari a sve ostalo su stare stvari. A koliko vidim u SA skoro svaku noc ima neka Goga, Mira, Selma ili neka druga plasticna krava pa izvoli, one su bas svjeze i sviraju dobru muziku... :roll: :roll:
Drumer

Post by Drumer »

metal_rules_cura wrote:Najveca zivotna zelja koju cu evo ispuniti napokon nakon mnogo godina nekih peripetija...najveci bend svijeta!!!!
Slazem se u potpunosti, dva puta sam ih gledao i ako bog da idem opet. Neces se pokajati. Uvijek su bili i ostali jedni od najvecih, ako ne i najveci...Lijep provod..
Drumer

Post by Drumer »

travar wrote:Zar su josh živi! :lol:
Itekako su zivi. I imaju i dan danas toliko energije za ne povjerovati. Ljudi prze bolje nego ikad. Long live rnr... :music2:
Drumer

Post by Drumer »

van Basten wrote:naravno, svi takvi koncerti u širokom luku zaobilaze Sarajevo, pa ti se onda kontaj, organizuj... slažem se da im je zvuk smekšao zadnjih godina, al opet... vrijedilo bi otići kad bi se uhvatilo slobodnih dana
Poslusaj zadnji album malo bolje. U stvari nikad nisu ni imali zesci zvuk. Ovo je prvi album na kojem ima zestok rif, a ja imam sve albume i nikad nisam do sada cuo rif. Maiden RULES....
Drumer

Post by Drumer »

Bosnian Gangsta wrote:Nisam fan takve muzike.
Nisam ni ja fan Rap muzike. Nidje veze...
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ko kaze da nisu bili kod nas??? :D Bili su u Sarajevu u toku rata...prosli su kroz tunel i svirali pred jedno 100-200 ljudi dok su vani rokale granate... Ovo je ziva istina , malo ljudi u gradu zna za ovo...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Drumer

Post by Drumer »

DobroJutroKolumbo wrote:Ko kaze da nisu bili kod nas??? :D Bili su u Sarajevu u toku rata...prosli su kroz tunel i svirali pred jedno 100-200 ljudi dok su vani rokale granate... Ovo je ziva istina , malo ljudi u gradu zna za ovo...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Jeste istina je, ali samo je bio Bruce Dickinson 1994 godine ako se ne varam. Dosao odsvirao koncert i to ja mislim u ono vrijeme kad mu je bio aktuelan album Balls to Picasso...
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Drumer wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ko kaze da nisu bili kod nas??? :D Bili su u Sarajevu u toku rata...prosli su kroz tunel i svirali pred jedno 100-200 ljudi dok su vani rokale granate... Ovo je ziva istina , malo ljudi u gradu zna za ovo...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Jeste istina je, ali samo je bio Bruce Dickinson 1994 godine ako se ne varam. Dosao odsvirao koncert i to ja mislim u ono vrijeme kad mu je bio aktuelan album Balls to Picasso...
Ja sam cuo da su pored njega bila jos dva clana... nisam siguran...ja nisam bio, ali poznajem nekoga ko jeste, pa cu pitati... :-D I cini mi se da su bili 93' godine...
shin

Post by shin »

http://en.wikipedia.org/wiki/A_Matter_o ... l_response

''The album was met with mainly good reviews. Metal Hammer rated the album 10/10 and stated that "Iron Maiden have utterly surpassed themselves", Kerrang! rated it 5/5 and said 'Another [Iron] Maiden classic... Keeps what longtime fans loved about the band alive." Classic Rock also awarded it Album of the Year, and the band won an award voted by Classic Rock readers, for the album.''

Novi album je mrtvo deranje, a ko kaze da su meksi nije dobar nikako. Plus u najboljim su godinama sada, pogledaj samo Rollingstones pola benda senilno, al opet prze.
Drumer

Post by Drumer »

DobroJutroKolumbo wrote:
Drumer wrote:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ja sam cuo da su pored njega bila jos dva clana... nisam siguran...ja nisam bio, ali poznajem nekoga ko jeste, pa cu pitati... :-D I cini mi se da su bili 93' godine...
Moguce, nisam ni ja bio ali sam nekad davno u Olovu upoznao djevojku koja je bila prisutna i dobila je cak i kacket i majicu sa potpisom a na majici je bio odstampan cover sa Balls to Picasso..E sad neznam. Nije ni bitno u stvari, ali bitno je da je on stisno muda pa dosao da da svoju podrsku i to u po rata. Cojk je kralj kraljeva....
seymore

Post by seymore »

Hoce li netko organizirati aranzman za koncert u BG, prevoz + karte? Ovo se ne smije propustiti! btw, sto se tice novih albuma, moram reci da su strava dobri...slusam Maidene nekih 20ak godina, fakat su kao vino, sto stariji sve bolji!!
doktor78

Post by doktor78 »

Znam, Drumeru, citao sam i ja te hvalospjeve novom albumu i zeljno cekao trenutak kad ce se kod nas pojaviti "AMOLAD". I prvo slusanje sam stoicki otrpio (ne ulaze uvijek najbolje stvari na prvo slusanje), ali i na drugo,trece, n-to... utisak je bio nikakav. Naravno, svako ima svoj ukus, ali ovo nije Maiden koji ja volim.
Kazes, bio si na njihovim koncertima, cestitam, i logicno je da se promovise novi album, ali evo liste pjesama sa njihovih koncerata po Evropi od prije mjesec dana:
01. Intro
02. Different World
03. These Colours Don't Run
04. Brighter Than a Thousand Suns
05. The Pilgrim
06. The Longest Day
07. Out Of The Shadows
09. The Reincarnation of Benjamin Breeg
10. For The Greater Good of God
11. Lord of Light
12. The Legacy
Znaci,CIJELI NOVI ALBUM, plus:
01. Fear of the Dark
02. Iron Maiden
04. 2 Minutes To Midnight
05. The Evil That Men Do
06. Hallowed Be Thy Name

Hajde, sve mogu i da razumijem, al sto me,svega ti, saljes na raznorazne Selme...? Jesi l to dobio od Stevea Harisa nalog da svakog ko ne obozava novi album ocrnis :D ?
Post Reply