uvijek su mi bili dragi
ko ce ic sa mnom
Moderator: _BataZiv_0809
bas tako murate...i meni su jedna od najdrazih..ali pokvarili se jesu sve pjemse slicne ali et opet ih volim...irfo2 vidijecemo do tad mozda ja isaoMurat Sabanovic wrote:i ako ih rado slusam i jedna su mi od najdrazih grupa, mislim im je zika prerasla u pop.nije to vise stari maiden.svake godine izbace po 1 album i nekako su im sve pjesme iste.meni je danas glupo slusati pjesmu koja traje po 8 minuta.sve u svemu ,na koncert se isplati otici jer jos uvijek naprave veliki spektakl.
Pa šta nas to brigaBosnian Gangsta wrote:Nisam fan takve muzike.
Ne vidim da te iko tjera da ides na koncert. I btw, bas zato sto ljudi u ovoj zemlji razmisljaju na taj nacin , pa cak i ljudi koji su u mogucnosti da organizuju tako nesto, nikad takvi i sl. bendovi nece doci kod nas. Ja sam bio na dva njihova koncerta i vecinom odsviraju 5-6 novih stvari a sve ostalo su stare stvari. A koliko vidim u SA skoro svaku noc ima neka Goga, Mira, Selma ili neka druga plasticna krava pa izvoli, one su bas svjeze i sviraju dobru muziku...doktor78 wrote:tja, ako su tacne informacije da na koncertima sviraju kompletan zadnji album (koji je,po mom misljenju, jedan od najgorih njihovih uradaka) plus poneki hit iz (bolje) proslosti, onda bez mene,hvala...
Slazem se u potpunosti, dva puta sam ih gledao i ako bog da idem opet. Neces se pokajati. Uvijek su bili i ostali jedni od najvecih, ako ne i najveci...Lijep provod..metal_rules_cura wrote:Najveca zivotna zelja koju cu evo ispuniti napokon nakon mnogo godina nekih peripetija...najveci bend svijeta!!!!
Poslusaj zadnji album malo bolje. U stvari nikad nisu ni imali zesci zvuk. Ovo je prvi album na kojem ima zestok rif, a ja imam sve albume i nikad nisam do sada cuo rif. Maiden RULES....van Basten wrote:naravno, svi takvi koncerti u širokom luku zaobilaze Sarajevo, pa ti se onda kontaj, organizuj... slažem se da im je zvuk smekšao zadnjih godina, al opet... vrijedilo bi otići kad bi se uhvatilo slobodnih dana

Jeste istina je, ali samo je bio Bruce Dickinson 1994 godine ako se ne varam. Dosao odsvirao koncert i to ja mislim u ono vrijeme kad mu je bio aktuelan album Balls to Picasso...DobroJutroKolumbo wrote:Ko kaze da nisu bili kod nas???Bili su u Sarajevu u toku rata...prosli su kroz tunel i svirali pred jedno 100-200 ljudi dok su vani rokale granate... Ovo je ziva istina , malo ljudi u gradu zna za ovo...
Ja sam cuo da su pored njega bila jos dva clana... nisam siguran...ja nisam bio, ali poznajem nekoga ko jeste, pa cu pitati...Drumer wrote:Jeste istina je, ali samo je bio Bruce Dickinson 1994 godine ako se ne varam. Dosao odsvirao koncert i to ja mislim u ono vrijeme kad mu je bio aktuelan album Balls to Picasso...DobroJutroKolumbo wrote:Ko kaze da nisu bili kod nas???Bili su u Sarajevu u toku rata...prosli su kroz tunel i svirali pred jedno 100-200 ljudi dok su vani rokale granate... Ovo je ziva istina , malo ljudi u gradu zna za ovo...
Moguce, nisam ni ja bio ali sam nekad davno u Olovu upoznao djevojku koja je bila prisutna i dobila je cak i kacket i majicu sa potpisom a na majici je bio odstampan cover sa Balls to Picasso..E sad neznam. Nije ni bitno u stvari, ali bitno je da je on stisno muda pa dosao da da svoju podrsku i to u po rata. Cojk je kralj kraljeva....DobroJutroKolumbo wrote:Ja sam cuo da su pored njega bila jos dva clana... nisam siguran...ja nisam bio, ali poznajem nekoga ko jeste, pa cu pitati...Drumer wrote:Jeste istina je, ali samo je bio Bruce Dickinson 1994 godine ako se ne varam. Dosao odsvirao koncert i to ja mislim u ono vrijeme kad mu je bio aktuelan album Balls to Picasso...DobroJutroKolumbo wrote:Ko kaze da nisu bili kod nas???Bili su u Sarajevu u toku rata...prosli su kroz tunel i svirali pred jedno 100-200 ljudi dok su vani rokale granate... Ovo je ziva istina , malo ljudi u gradu zna za ovo...
I cini mi se da su bili 93' godine...