Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
donBeton

#1 Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by donBeton »

Čestitke Irmi na osvojenoj tituli u pero kategoriji! Nakon dosta vremena jedan veliki uspjeh BH Boksa. :bih:
Last edited by donBeton on 18/12/2008 00:22, edited 1 time in total.
Meho Kodro

#2 Re: Irma Bagarić - novi svjetski prvak!

Post by Meho Kodro »

Bravo Irma
HAVANA

#3 Re: Irma Bagarić - novi svjetski prvak!

Post by HAVANA »

:thumbup: :bih:
Cholina_Lokica

#4 Re: Irma Bagarić - novi svjetski prvak!

Post by Cholina_Lokica »

:thumbup: :thumbup:
donBeton

#5 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by donBeton »

*** SPAM *** - Irma Balijagić-Adler osvojila je titulu prvakinje svijeta u pero kategoriji. Ona je odlukom sudija i nakon deset iscprpljujućih rundi bila bolja u meču sa Kanađankom Jeannine Garside. I jedna i druga boksačica pokazale su puno toga, ali su sudije preglasavanjem pobjedu na kraju dodjelili boksačici iz Bosne i Hercegovine.

Kanađanka nije baš bila presretna ovom odlukom, ali u svakom slučaju Irma je zadala puno čistih, lijepih i preciznih udaraca, dok je sa druge strane Garside pokazala trikove jednog dugogodišnjeg profesionalca sa mnogo iskustva i sa dosta ovakvih mečeva.

Gledaoci u dvorani "Mirza Delibašić" ovacijama su ispratili Irmu Balijagić koja je još jednom pokazala da je riječ o vrhunskoj sportistkinji i o djevojci koja u profesionalnom sportu ima još dosta toga za reći.

(24sata.info)
niskoprofilni

#6 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by niskoprofilni »

Nepravda na kvadrat! Jeanine Garside je nalupala Irmu i cijelo vrijeme dominirala i pokazala da je mnogo bolja bokserka.
Sramota. Sudije neka vam je na čast.Nadam se da će se nepravda ispraviti i doći do revanša.
ProS

#7 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by ProS »

bruka,cak i ona postidjeno proslavi,cak su i komentatori ublazivali poraz prije konacne ocjene... :-)
Op3r4t0r

#8 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by Op3r4t0r »

Ma nek su i sudije nekad na nasoj strani :)
donBeton

#9 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by donBeton »

@niskoprofilni i @pros: I u boksu postoje pravila. Čak i uprofesionalnom. Ja sam tokom čitavog meča čekao diskfalifikaciju Kanađanke. Kanađanka je boksala lukavo i iskusno. Bila je konstantno na granici dozvoljenog, a tu je granicu i prešla u par slučajeva. Nadalje, kanađanka nije zadavala onako brojne serije kao Irma, a to se vrijednuje i broji, broj udaraca ali samo onih pravilnih i koji nisu završili u gardu. Ono što sam ja sinoć vidio jeste pobjeda Irme, iako volim reći da se pobjedom u boksu može smatrati samo pobjeda nokautom.
tazmaniaBAN

#10 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by tazmaniaBAN »

jel moze neko postaviti snimak borbe ako ima?
d2

#11 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by d2 »

bravo Irma !
boogy

#12 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by boogy »

Drago mi je nek i mi nešta osvojimo. Al ruku na srce Irma nije niti ijedan trenutak tokom 10 rundi dominirala. Na kraju meča kod kanađanke lice čisto nije primila niti ijedan pošten udarac u lice, a kod Irme lice izubijano jedva gleda na oba oka. Čak nije ni proslavila na kraju kako treba jer joj je valjda bilo ofirno.
The 51st State

#13 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by The 51st State »

ja odusto od gledanja nakon pete runda kada nasa bokserka nije mogla kako treba stajati na nogama, a kako je posle dosla do pobjede pojma nemam ali dotad ju je zucka bas prasila.
The__Doctor

#14 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by The__Doctor »

sta kanadjanka dosla na balkan i mislila dobice posteno sudjenja pa da je ovu nasu poslala na CUM od udaraca nasa bi bila pobjednik odnijeli bi joj pojas na CUM
cyprus

#15 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by cyprus »

Znal iko koliko postoji ovih svjetskih kategorija i koliko svjetskih prvaka i prvakinja u boxu i da li je moguće da se meč izgubi na domaćem terenu?

Al eto, ipak čestitke našoj predstavnici :)
pun_mjesec

#16 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by pun_mjesec »

niko kao zijo poljo - veliko je srce u bosnjaka :D
elk

#17 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by elk »

jeste brate, nakon zije polje najveci odron koji se desio. ona je svjetska prvakinja u kategoriji koju samo onaj kreten balukovic zna(custe li onaj engleski?). bjezi ba vise, pun mi ja ovakvih uspjeha naseg sporta. bas da mi je vidjeti koja je svjetska agencija ili televizija objavila ovu lafo veliku pobjedu. isto sjedeca odbojka, konurencija 1,5 reprezentacija na svijetu i niko ziv ne benda za to. dajte 5. mjesto u boksu na olimpijadi, cetvrtfinale gren slema mirze basica i neke ekipe u kolektivnom sportu na ep, odlazak 40 nasih sportista na oi, a ne 5, vrijedice vise nego sve ovo zajedno. sreca pa se vedad i drustvo pojavise,inace depra zesca. dno dna nam je sport.
d2

#18 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by d2 »

hajde da i ja kazem koju...

posto sam bio vezan za sva ta desavanja i mene je zanimalo koliko je to sve regularno medjutim ono sto ovdje niko nije napisao je da je mec verifikovan ne dakle od naseg, hrvatskog i austrijskog sudije nego se svaki mec verifikuje od strane asocijacije, takodje pobjednicki pojas je irmi urucio covjek koji je vlasnik licence (amerikanac) jer je irma zasluzeno pobjedila... je se ne razumijem puno u to sve da budem iskren ali mi je logicno da neko verifikuje mec i kaze da je bio korektno sudjen i da potvrdi pobjedu kako se ne bi desilo da lokalne sudije sude kako hoce... poslije je i jannine garside dosla i izvinula se irmi na nekorektnosti nakon sto je irma proglasena pobjednicom... vlasnik licence je navodno tada rekao jannine da njen prljavi boks nije ovog puta prosao i da je irma zasluzeno dobila mec...

posto cu po to prodao, ko hoce neka vjeruje ko nece ne mora...
rado_vidjen

#19 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by rado_vidjen »

najbolje mi je bilo kad rece "sudija iz bosne" :lol: ....smjesno majke mi, cuj nas sudija :shock: :lol: bas sam se pitao kome li ce on dati prednost...

SAMPIOOOONIIII :bih: :mrgreen:
The Realist

#20 Re: Irma Balijagić - novi svjetski prvak!

Post by The Realist »

Ovo što je jedan sudija iz BiH, nije ništa čudno. Često budu sudije po jedan iz zemalja iz koje su takmičari, plus treći iz neke druge zemlje. Ovaj puta nije tu bio Kanađanin, ali to je druga priča. Nisam previše gledao, ali meni je izgledalo da je Irma izgubila, ali to samo radi agresivnosti Kanađanke, jer puno čistih udaraca nisam vidio, ali kao što rekoh, nisam previše pratio, samo mi je taj kanal bio na TV-u.

Mene je više čudilo što je Kanađanka branila titulu, a dolazila u BiH, da se bori protiv BiH borca. Pretpostavljam da su naši više novca dali, te da se to tako dogovorilo, ili su vidjeli da više novca mogu ovdje okrenuti, nego u Kanadi, tj. da je zainteresiranost veća.
Post Reply